- 31 Ağustos 2014
- 56
- 13
- 18
- Konu Sahibi miss_deniz
-
Müzik dinlemez kv. Hatta kendi akrabalarından eğlenceli düğünde oynayan bi yakınını anlattı bana. Ne kadar kötü vs gibisindenValla işin dini yönünü kestiremem... konuya hakim değilim ama kayın valide hiç müzik de mi dinlemiyor anlamadım valla... sonuçta kına dini bir tören de değil, evlilik öncesi düzenlenen geleneksel bir eğlence... bunu mevlütle vs. nasıl bağdaştırıp senin isteğini yok sayabiliyor o da bi muamma
Tavsiyem şu ki; gelmezse gelmesin, anne-kız isterken siz , istemeyen gelmez o zaman diye tavrını koy... yoksa hep onun güdümüne girersin
Bayanlar sizin derdinizin yanında bu az kalıyor ama affedin ki bende bu sorunla baş edemiyorum ve size danışmak istiyorum. Uzun bi beraberliğim var. Ve biz ileriye dönük düşünüyoruz. Tabi iş sadece evlenmek mutlu olmakla kalmıyor. O anlar için belli süreçten geçmek gerek. İsteme, söz, nişan, kına, nikah,düğün vs... Ve aklıma takılan kısım 'kına'. Ben kapalı biriyim. Normal bi hayat süren, dinini de kendince yaşayan bir aileyiz. Fakat erkek arkadaşım ve ailesi bir cemaate bağlı. Ve çok uzun zamandır içindeler. Benimsemişler. Düğün için mevlüt ve yemek fikri var onların. Bunu ailem kabul eder. (ama normalde akrabalarımda gördüğüm kadarıyla kapalı bi kızın düğünü müzikli eğlenceli de olabilir) neyse ki sorun yok bunda. Asıl önemli olan kına. Ben evin tek kızıyım. Annem düğün mevlütlü olabilir ancak tek kızsın seninde eğlenip oynayıp gittiğini görmek isterim dedi. Aslında bende kına gecesi için eğlenceli müzikli olması taraftarıyım. Erkek arkadaşım ve ailesi ise düğün gibi bununda mevlütlü olması gerektiğini söylüyorlar. Eğer müzikli olursa katılmayız demişler. Katılmazlarsa kınaya gelen insanlar 'nerde bu gelinin kv si?' demezler mi. Onların bu düşüncesine de saygı gösteriyorum hatta henüz düşüncelerimi bile belirtmedim. Çünkü onlarda haklılar. Müzikli olması dini açıdan uygun değil. Kendi fikrimi savunamam onlara karşı. Ama annemi de böyle bi günde üzemem. Onu da haklı görüyorum. Nasıl olursa her iki tarafında gönlü olur? Ne yapmam gerekiyor? Ben gibi böyle bir olay yaşayan var mı? Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar
Müzik dinlemez kv. Hatta kendi akrabalarından eğlenceli düğünde oynayan bi yakınını anlattı bana. Ne kadar kötü vs gibisinden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?