Kına

miss_deniz

Mutlu Gibi Mutsuz¿
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2014
56
13
18
Bayanlar sizin derdinizin yanında bu az kalıyor ama affedin ki bende bu sorunla baş edemiyorum ve size danışmak istiyorum. Uzun bi beraberliğim var. Ve biz ileriye dönük düşünüyoruz. Tabi iş sadece evlenmek mutlu olmakla kalmıyor. O anlar için belli süreçten geçmek gerek. İsteme, söz, nişan, kına, nikah,düğün vs... Ve aklıma takılan kısım 'kına'. Ben kapalı biriyim. Normal bi hayat süren, dinini de kendince yaşayan bir aileyiz. Fakat erkek arkadaşım ve ailesi bir cemaate bağlı. Ve çok uzun zamandır içindeler. Benimsemişler. Düğün için mevlüt ve yemek fikri var onların. Bunu ailem kabul eder. (ama normalde akrabalarımda gördüğüm kadarıyla kapalı bi kızın düğünü müzikli eğlenceli de olabilir) neyse ki sorun yok bunda. Asıl önemli olan kına. Ben evin tek kızıyım. Annem düğün mevlütlü olabilir ancak tek kızsın seninde eğlenip oynayıp gittiğini görmek isterim dedi. Aslında bende kına gecesi için eğlenceli müzikli olması taraftarıyım. Erkek arkadaşım ve ailesi ise düğün gibi bununda mevlütlü olması gerektiğini söylüyorlar. Eğer müzikli olursa katılmayız demişler. Katılmazlarsa kınaya gelen insanlar 'nerde bu gelinin kv si?' demezler mi. Onların bu düşüncesine de saygı gösteriyorum hatta henüz düşüncelerimi bile belirtmedim. Çünkü onlarda haklılar. Müzikli olması dini açıdan uygun değil. Kendi fikrimi savunamam onlara karşı. Ama annemi de böyle bi günde üzemem. Onu da haklı görüyorum. Nasıl olursa her iki tarafında gönlü olur? Ne yapmam gerekiyor? Ben gibi böyle bir olay yaşayan var mı? Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar

Valla işin dini yönünü kestiremem... konuya hakim değilim ama kayın valide hiç müzik de mi dinlemiyor anlamadım valla... sonuçta kına dini bir tören de değil, evlilik öncesi düzenlenen geleneksel bir eğlence... bunu mevlütle vs. nasıl bağdaştırıp senin isteğini yok sayabiliyor o da bi muamma

Tavsiyem şu ki; gelmezse gelmesin, anne-kız isterken siz , istemeyen gelmez o zaman diye tavrını koy... yoksa hep onun güdümüne girersin

Canın kına yapmak istiyorsa yap, kaynanan da istemiyorsa gelmesin boşver.
Kızlar arasında toplanın açın müziğinizi oynayın gönlünüzce, zaten düğünün mevlütlü olacakmış.
İçinde kalmasın kına olayı. Güzel bi dille anlatırsın, kabul etmezlerse gelmezler, kaynanam karşı bu tür şeylere dersin soranlara, bu kadar kafana takma bence.

Kınayı sadece kadınlara özel yaparsanız, bir güzel eğlenirler bence.
Ama şimdi daha ortada bir şey yokken bunları düşünmeyin.
Bence en önemli sorun ömür boyu alışık olmadığınız bir biçimde yaşamaya zorlanacaksınız, anlaşılan bu.
Bu duruma odaklanın ve karar verin derim.

Kına kadınların yaptığı bi eglencedir kadın kadına oynamak dinimizde uygundur yanlış dusunuyosunuz tabi ki kına yapın damat olmasın kv de ister gelir ister gelmez o Olmasa da kına olur yani bu kadar hayatı zindan etmeyin kadın kadına eğlenmenin bi sakıncası yok gereksiz geriliyosunuz annenizde haklı bana göre

Müzik dinlemez kv. Hatta kendi akrabalarından eğlenceli düğünde oynayan bi yakınını anlattı bana. Ne kadar kötü vs gibisinden

Tabi ki herkesin hakkı eğlenmek böyle bir günde. Ben olsam kınamı istediğim şekilde yapardım. Gelmesin onlar. Etrafımda çok gördüm bu şekilde sırf kız tarafı olan kına.

Hem kına zaten bayan bayana. Erkek olmadığı için tesettürlerini bile açabiliyor kapalı gelinler. Ve kına kız tarafına ait.

İçinde kalmasın bence, isteğine göre yap. Düğün zaten onların dediği gibi olacakmış.

Öncelikle hakkınızda hayırlısını dilerim. İşin dini boyutunu bir yere bırakalım konu kapanmasın diye fikrimi kendime saklıyorum ama düğün madem onların istediği gibi oluyor en azından kınayı ailen için yapman gerektiğini düşünüyorum. Kv gelmese bile kendi aranızda yapın kendi ailenizi üzmeyin bu konuda. Bu arada onlar öyle istiyorlar biz de yorum yapıyoruz ama asıl sen ne istiyorsun en önemlisi o..

Bide şöyle düşünüyorum. Abimler evlenirken hep kız evi naz evi deyip onların isteklerini el üstünde tuttuk. Ama böyle şi bi durumla karşılaşınca ve kv nin keskin konuşması çok tuhaf geldi gerçekten

düğünü onların istediği gibi yapıyosunuz zaten. kınayı da kız tarafı yapar. istiyorsa gelmesin. skv soranlara da erkek kınası var ordalar dersiniz.
içinden ne geliyorsa oyle kına yap.
sonrasında içinde kalmasın.
o üzülcek bu kırılcak diye de düşünme.
önemli olan sensin.

Canın nasıl isterse öyle yap.Aileler neden bu kadar karisiyoki. Fikörlerin söylesinler o kadar. Ne demek senin fikrini sormamak. İzin versinler de sen düşün onlarida. Böyle ufak tefek sorunlar için sıkmayın güzel canınızı.

Bende müzikli olması taraftarıyım. Hem kendim böyle istiyorum hemde annem için istiyorum bunu. Ve bi arkadaşın kınaya kadar oynama sonra kuran mevlüt fikri çok mantıklı geldi

Ben kinami bayanlara ozel yaptim. Sadece kina yakilirken esim iceri girdi, sonra cikti. Baskada kimse gelmedi erkek olarak. Siz de oyle yapin, inanin esimin carsafli anneannesi bile kalkti oynadi. Biraz anlayis gostermeleri gerekli sizede. Ayrica bir tanidik sizin gibi dugunu de kinayi da mevlutlu ypti. Kina bitimi kizin evinde bikac arkadasi ve kardesleri eglence yapti ama kizin icinde ukde kalmisti. Hakkinizda hayirlisi olsun insallah

Müzik dinlemez kv. Hatta kendi akrabalarından eğlenceli düğünde oynayan bi yakınını anlattı bana. Ne kadar kötü vs gibisinden

valla onun düşünceleri onu bağlar, seninkiler seni... hiçbir zaman kendi fikrini, o aileninkine zıt olsa bile savunmaktan vazgeçme... üslubunu koru ama kendini ezdirme...

o üzülmesin diye seni yetiştiren bugüne getiren annenin kına dileğini de yerine getirmemezlik etme, bak zaten düğün kayınailenin dilediği gibi olacakmış, kına da senin ailenin dilediği gibi olsun... böylesi adil olur

Herşey kınayı bayanlar arasında yapıp yapmayacağınla ilgili
Eğer ona da katılmazsa kendi bilir, helal dairede yapılıyor ve bayan bayanasınız
İçinde kalmasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…