• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kına

Bu arada kadın kadına müzikli eğlenceye de mi hayır diyor kayınvalideniz? Emin olamadım. Kadın erkek karışık kına yapacağınızı sanmış olmasın???

dugun onlarin istedigi gibi oluyorsa kina sizin istedigibiz gibi olsun
hadi kina düğün neyse de bu tarz bir aileyle ömür boyu yapabilecek misiniz
ilerde evlendiniz başınıza bir kaza geldi hastanede erkek doktora muayene bile ettirmez kadın doktor da yoksa o an ölüme terk ederler bunlar sizi
kız çocuğunuz olursa daha çocukken ona hayatı zindan ederler
hayatınız hep o cemaat çevresinde ilerler
daha şimdiden kendi düğün ve kinanizda söz bile soyleyemiyorsunuz
sizi cok zor bir hayat bekliyor Allah yardımcınız olsun

Valla benim düğünümde kayınvalidem oturdu öylece baktı, ne avucuma altın koydu, ne de kınamı yaktı. Biz kendi kendimize kına yaktık, avucuma altını da bir iş arkadaşımız koydu, biz ona teslim etmiştik. Kimse de önemsemedi. Üstelik benim kınam düğün salonunda ve karmaydı. Olur yani neden olmasın, ille de şöyle olur böyle olur demek yanlış bence. Önemli olan düğünü olacak kişiler mutlu olsun. Geri kalan herşey detay

İyi de aileden aileye değişir. Sizinkiler umursamıyor ve yapmıyor ama konu sahibi tutucu bir aileye gelin gidiyor. Bunu koz olarak kullanırlar ilerde, eminim.

Öncelikle hayırlı olsun inşallah
Madem müzikli kına gecesine de karşılar ve annen çok istiyor , kaldı annenin senin mürüvvetini görmeyi istemesi en doğal hakkıdır , sen de arkadaşlarınla ve kendi ailenle müzikli bir kına gecesi yapabilirsin , sonuçta maksat eğlenmek
Elâlem "damat tarafı nerde " diyenleri de hi kafana takma
İnsan bir kere evleniyor .

Öncelikle hayırlı olsun inşallah
Madem müzikli kına gecesine de karşılar ve annen çok istiyor , kaldı annenin senin mürüvvetini görmeyi istemesi en doğal hakkıdır , sen de arkadaşlarınla ve kendi ailenle müzikli bir kına gecesi yapabilirsin , sonuçta maksat eğlenmek
Elâlem "damat tarafı nerde " diyenleri de hi kafana takma
İnsan bir kere evleniyor .

Kadınlar arasında eğlenmenin dini açıdan bir mahsuru yok diye biliyorum. bende kapalıyım kınamı sadece bayanlar arasında yaptım içeri erkek falanda girmedi çünkü bayanlara özel olduğunu biliyorlardı buna rağmen herkesin elinde telefon olması ve resim çekilmesi ihtimaline karşı başımı açmayıp türban yaptırdım gayette hoş vakit geçirip eğlendik.

Valla benim düğünümde kayınvalidem oturdu öylece baktı, ne avucuma altın koydu, ne de kınamı yaktı. Biz kendi kendimize kına yaktık, avucuma altını da bir iş arkadaşımız koydu, biz ona teslim etmiştik. Kimse de önemsemedi. Üstelik benim kınam düğün salonunda ve karmaydı. Olur yani neden olmasın, ille de şöyle olur böyle olur demek yanlış bence. Önemli olan düğünü olacak kişiler mutlu olsun. Geri kalan herşey detay

İyi de aileden aileye değişir. Sizinkiler umursamıyor ve yapmıyor ama konu sahibi tutucu bir aileye gelin gidiyor. Bunu koz olarak kullanırlar ilerde, eminim.
O da doğru...Konu sahibi içine sinen şekilde yapsın o zaman. Kendi adıma dindar biri olsaydım bile o kadar tutucu aileden uzak dururdum zaten. Dolayısıyla empati kuramamam normal. Ben kişinin kendi mutluluğunu herşeyin üstünde tutması gerektiğine inananlardanım

O da doğru...Konu sahibi içine sinen şekilde yapsın o zaman. Kendi adıma dindar biri olsaydım bile o kadar tutucu aileden uzak dururdum zaten. Dolayısıyla empati kuramamam normal. Ben kişinin kendi mutluluğunu herşeyin üstünde tutması gerektiğine inananlardanım

Kesinlikle öyle. Ama bizim memleketimizde gelin kendi düğününe dekor olarak katılır bilirsiniz. Hele de aile bu kadar tutucu... İnşallah mutlu olur, ne diyelim.

Çünkü onlarda haklılar. Müzikli olması dini açıdan uygun değil.
Bayanlar arası olacağı kesin. Ama şöyle bi sorun daha var kına yakımı esnasında damat da gelmiyormuş ortama. O hep dışarıda kalıyormuş. Nasıl işmiş anlayamadım valla. Benim kınam mı olacak kv nin kınası mı olacak anlamış değilim

Ben ömrümde böyle saçma bir şey duymadım ya.

Ne kadar hazır, ne kadar kulaktan dolma ve şekilciyiz. Cemaat için mi bu çekincemesi yoksa Allah için mi? Çok ilginç...
Böyle insanlardan oldum olası hazzetmemişimdir.

Bi kere kadın kadına bir eğlence tertip edecekseniz, müzikli de olur, tefli de olur, şakır şakır göbek de atılır, buna da dini açıdan uygun değil denilebiliyorsa gerçekten durum vahim.

Kınada damat gelir-gider ne olmuş? Kına yakılır, varır gider, kendi oğluna mı nikah düşecek sanki?
Misafirleriniz kendilerince tesettürlüdür herhalde, damat girince içeri biraz oturuversinler yerlerinde tamam. Ne var? Neresi dine uygun değil bunun pardon? Hangi din ya da konu edilen?
Kaldı ki kına gelinin hakkı, kendisine uymazsa hatır gönül kırmamak pahasına da olsa köşede oturur kv ne olmuş?

Kvnizle konuşun, ya yanlış anladı, ya bazı şeyleri yeterince ayrıntı bilmiyor, ya da gıcıklığına yapıyor.
Hayırlı olsun şimdiden.

Bayanlar sizin derdinizin yanında bu az kalıyor ama affedin ki bende bu sorunla baş edemiyorum ve size danışmak istiyorum. Uzun bi beraberliğim var. Ve biz ileriye dönük düşünüyoruz. Tabi iş sadece evlenmek mutlu olmakla kalmıyor. O anlar için belli süreçten geçmek gerek. İsteme, söz, nişan, kına, nikah,düğün vs... Ve aklıma takılan kısım 'kına'. Ben kapalı biriyim. Normal bi hayat süren, dinini de kendince yaşayan bir aileyiz. Fakat erkek arkadaşım ve ailesi bir cemaate bağlı. Ve çok uzun zamandır içindeler. Benimsemişler. Düğün için mevlüt ve yemek fikri var onların. Bunu ailem kabul eder. (ama normalde akrabalarımda gördüğüm kadarıyla kapalı bi kızın düğünü müzikli eğlenceli de olabilir) neyse ki sorun yok bunda. Asıl önemli olan kına. Ben evin tek kızıyım. Annem düğün mevlütlü olabilir ancak tek kızsın seninde eğlenip oynayıp gittiğini görmek isterim dedi. Aslında bende kına gecesi için eğlenceli müzikli olması taraftarıyım. Erkek arkadaşım ve ailesi ise düğün gibi bununda mevlütlü olması gerektiğini söylüyorlar. Eğer müzikli olursa katılmayız demişler. Katılmazlarsa kınaya gelen insanlar 'nerde bu gelinin kv si?' demezler mi. Onların bu düşüncesine de saygı gösteriyorum hatta henüz düşüncelerimi bile belirtmedim. Çünkü onlarda haklılar. Müzikli olması dini açıdan uygun değil. Kendi fikrimi savunamam onlara karşı. Ama annemi de böyle bi günde üzemem. Onu da haklı görüyorum. Nasıl olursa her iki tarafında gönlü olur? Ne yapmam gerekiyor? Ben gibi böyle bir olay yaşayan var mı? Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar
Dun kuzenimin kinasi oldu.. Bayanlara ozel kina gecesi diye geciyor.. Oyle guzeldi ki.. Bi mekan tuttular, garsonlardan dj'e kadar kadindi.. Hem daha eglenceliydi hem de muhafazakar aileler icin de iyi bi secenek diye dusunuyorum.. Dugun sahipleri de cok yorulmuyor..
Dunkunde damat girmedi, kiza yakildi kina.. Cunku millet basini acmisti.. Bi arkadasim da boyle bsy yapmisti ama kapalilar kapaliydi yine, damat sadece kina yakilirken girdi ve cikti..
Boyle bi sey dusunebilirsiniz..

Kesinlikle öyle. Ama bizim memleketimizde gelin kendi düğününe dekor olarak katılır bilirsiniz. Hele de aile bu kadar tutucu... İnşallah mutlu olur, ne diyelim.
Heralde bunu hissetmişim ki bizim memleketten biriyle evlenmemişim:KK48:

Birincisi ortada fol yok yumurta yok isteme olmamis soz kesilmemis daha kinaya gelene kadar once bunu halledin.

Ikincisi dini gerekcelerle eglenceli dugune katilmayana saygim sonsuzdur. Benim dugunum Kur an nikah yemek seklinde oldu. Kina sadece bayan bayana eglence oldu fakat benim takildigim farkli bir nokta var eglenceli dugune katilmayacak kadar hassas olan bir aile oglunun kiz arkadasi edinmesine neden ses cikarmiyor? Demekki bazi noktalarda cokta kati degiller.

Size tavsiyem iki kina yapin birincisi Kur an okunsun salavat getirilsin gelsin kayinvalide kinanizi yaksin bu evde bile olabilir. Ikincisi eglenceli olsun kayinvalide katilmasin olsun bitsin.

Bende o dedigini cemaate yakinim. Kayinvalidenizin bu tutumunu saygi ile.karsilayin. hadi kina dugun vs atlattiniz bir sekilde diyelim ya sonra? Sonrasinda onlarin hayat şartlarına ayak uydurabilecek misin? Mesela en basiti haremlik selamlik oturmalarini kabullenebilecek misin? İnan ki canim sadece eşinle degil.ailesiylede evleneceksin. Bunlari muhakkak dikkate almalisin. Ve herseyin bir cozumu.bulunur merak etme yeter ki kalpler bir olsun :KK200:

nişanlımın halası düğün oynamalı olursa ben gelmem dedi, ben de ben sizi görmek isterim ama gelmezsenizde canınız sağolsun dedim kestirdim attım. kayınvalidem de boyun eğmedi asla, gelinlimle oğlum ne derse o olacak, kimse müdahale etmeyecek dedi.
anlamıyorum insanların kendi istedikleri konusunda diretmelerini. konu sahibi bir kere evlenecek nasipse, düğün hadi tamam zaten mantığına yatmış onların da kına bari kızın istediği gibi olsa ya, insanlar bari bunu anlayabilse ya.
valla ben olsam gelmeyeceğim diyen insana gel demem, peki siz bilirsiniz derim. kınada soran olursa da gelmeyi uygun görmediler derim onlar zor durumda kalsın, ben eğlenmeme bakardım.

Valla alıntı yapmayı beceremedim, arnavut biberi arkadaşıma katılıyorum, sadece kadın kadına bir kına yapacağınızı, bütün personelin kadın olacağını, başta siz olmak üzere kimsenin başını açmayacağını söyleyin. Çünkü başlar açılıyor, fotoğraflar çekiliyor ve elden ele dolaşıyor. Kapalı olsam ben de istemezdim başım açıkkenki bir resmimi erkeklerin görmesini, çünkü illa ki bakılacak. Bunları iyice bir konuşup netleştirin. Bence yumuşar kayınvalideniz.

Back
X