- 21 Mart 2016
- 1.705
- 2.314
- 133
- Konu Sahibi miss_deniz
Bu arada kadın kadına müzikli eğlenceye de mi hayır diyor kayınvalideniz? Emin olamadım. Kadın erkek karışık kına yapacağınızı sanmış olmasın???
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bunu hiç düşünmemiştim hemen öğreneyim umarım öyle anlamıştırBu arada kadın kadına müzikli eğlenceye de mi hayır diyor kayınvalideniz? Emin olamadım. Kadın erkek karışık kına yapacağınızı sanmış olmasın???
O da doğru...Konu sahibi içine sinen şekilde yapsın o zaman. Kendi adıma dindar biri olsaydım bile o kadar tutucu aileden uzak dururdum zaten. Dolayısıyla empati kuramamam normal. Ben kişinin kendi mutluluğunu herşeyin üstünde tutması gerektiğine inananlardanımValla benim düğünümde kayınvalidem oturdu öylece baktı, ne avucuma altın koydu, ne de kınamı yaktı. Biz kendi kendimize kına yaktık, avucuma altını da bir iş arkadaşımız koydu, biz ona teslim etmiştik. Kimse de önemsemedi. Üstelik benim kınam düğün salonunda ve karmaydı. Olur yani neden olmasın, ille de şöyle olur böyle olur demek yanlış bence. Önemli olan düğünü olacak kişiler mutlu olsun. Geri kalan herşey detay
İyi de aileden aileye değişir. Sizinkiler umursamıyor ve yapmıyor ama konu sahibi tutucu bir aileye gelin gidiyor. Bunu koz olarak kullanırlar ilerde, eminim.
Çünkü onlarda haklılar. Müzikli olması dini açıdan uygun değil.
Bayanlar arası olacağı kesin. Ama şöyle bi sorun daha var kına yakımı esnasında damat da gelmiyormuş ortama. O hep dışarıda kalıyormuş. Nasıl işmiş anlayamadım valla. Benim kınam mı olacak kv nin kınası mı olacak anlamış değilim
Dun kuzenimin kinasi oldu.. Bayanlara ozel kina gecesi diye geciyor.. Oyle guzeldi ki.. Bi mekan tuttular, garsonlardan dj'e kadar kadindi.. Hem daha eglenceliydi hem de muhafazakar aileler icin de iyi bi secenek diye dusunuyorum.. Dugun sahipleri de cok yorulmuyor..Bayanlar sizin derdinizin yanında bu az kalıyor ama affedin ki bende bu sorunla baş edemiyorum ve size danışmak istiyorum. Uzun bi beraberliğim var. Ve biz ileriye dönük düşünüyoruz. Tabi iş sadece evlenmek mutlu olmakla kalmıyor. O anlar için belli süreçten geçmek gerek. İsteme, söz, nişan, kına, nikah,düğün vs... Ve aklıma takılan kısım 'kına'. Ben kapalı biriyim. Normal bi hayat süren, dinini de kendince yaşayan bir aileyiz. Fakat erkek arkadaşım ve ailesi bir cemaate bağlı. Ve çok uzun zamandır içindeler. Benimsemişler. Düğün için mevlüt ve yemek fikri var onların. Bunu ailem kabul eder. (ama normalde akrabalarımda gördüğüm kadarıyla kapalı bi kızın düğünü müzikli eğlenceli de olabilir) neyse ki sorun yok bunda. Asıl önemli olan kına. Ben evin tek kızıyım. Annem düğün mevlütlü olabilir ancak tek kızsın seninde eğlenip oynayıp gittiğini görmek isterim dedi. Aslında bende kına gecesi için eğlenceli müzikli olması taraftarıyım. Erkek arkadaşım ve ailesi ise düğün gibi bununda mevlütlü olması gerektiğini söylüyorlar. Eğer müzikli olursa katılmayız demişler. Katılmazlarsa kınaya gelen insanlar 'nerde bu gelinin kv si?' demezler mi. Onların bu düşüncesine de saygı gösteriyorum hatta henüz düşüncelerimi bile belirtmedim. Çünkü onlarda haklılar. Müzikli olması dini açıdan uygun değil. Kendi fikrimi savunamam onlara karşı. Ama annemi de böyle bi günde üzemem. Onu da haklı görüyorum. Nasıl olursa her iki tarafında gönlü olur? Ne yapmam gerekiyor? Ben gibi böyle bir olay yaşayan var mı? Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar
Heralde bunu hissetmişim ki bizim memleketten biriyle evlenmemişimO da doğru...Konu sahibi içine sinen şekilde yapsın o zaman. Kendi adıma dindar biri olsaydım bile o kadar tutucu aileden uzak dururdum zaten. Dolayısıyla empati kuramamam normal. Ben kişinin kendi mutluluğunu herşeyin üstünde tutması gerektiğine inananlardanım
Kesinlikle öyle. Ama bizim memleketimizde gelin kendi düğününe dekor olarak katılır bilirsiniz. Hele de aile bu kadar tutucu... İnşallah mutlu olur, ne diyelim.
Heralde bunu hissetmişim ki bizim memleketten biriyle evlenmemişim
Yabancı mı eşiniz?![]()