Kaynımın bedelli parası

Konuşuyorum, vermek istemediğimi normal askerlik yapması gerektiğini de söyledim. Fakat direkt hiç vermem dersem eşim kırılır diye biraz suyuna gitmeye çabalıyorum.
Kırılırsa kırılsın bu kadar ince dusunmeyeceksiniz sizde çalışıyorsunuz. Onun ailesine ne kadar veriliyorsa sizin aileye de gönderilsin, bakalım eşiniz de sizin kadar anlayışlı olabilecek mi?
Ben ev dışına para çıkmasına karşıyım (borç ayrı) çocuklarımın rızkını kimseye veremem kusura bakan da baksın.

Altının zirve noktasında direkt almayız biraz bekleriz dedim diye iyice salak bellediniz beni. Gerçekten yoruldum iyi akşamlar herkese.
estağfurullah.tamam özür dileriz seni ve eşini genç sandım elindekinden olma ileride diye şeyaptıydık haddimiz olmadan😔tabiki paşa gönlünüz nasıl isterse öyle yapın inşallah biz yanılırız da siz haklı çıkarsınız her şey gönlünüzce olsun

Kırılırsa kırılsın bu kadar ince dusunmeyeceksiniz sizde çalışıyorsunuz. Onun ailesine ne kadar veriliyorsa sizin aileye de gönderilsin, bakalım eşiniz de sizin kadar anlayışlı olabilecek mi?
Ben ev dışına para çıkmasına karşıyım (borç ayrı) çocuklarımın rızkını kimseye veremem kusura bakan da baksın.
Benim ailemin durumu iyi borç alacak değil verecek konumdalar. Ama isteseler direkt veirrim çünkü en ufak bi zarara uğratmadan öderler. Kaynımın ödeyecek durumu yok o tarz birine borç vermek sıkıyor canımı

O evde yaşamadığımız için pek bir anlamı yok. Onun yerine altında duracak para. Sonrasında hepsini satıp ev alacağız inşallah. Miras da var benim ailemin ekonomik durumu iyi. Ev alırken borç da verirler.
esine guvenmiyorsun, satma evi kesinlikle. ev almak giderek zorlasiyor.

Altın nasıl daha çok kar ettirebilir ki. Su enflasyonda mal daha çok kazandırıyor. Altın ve dolar bozup araba aldım. Su an hesap yapıyorum aynı arabayi aynı dolar ve altın miktarı ile alamıyorum.
Kredi işine ben de çok girmek istemiyorum ama bence evi satacaksaniz da 2+1 ev alıp kiradan kurtulun. Kiralar ev kredisi faizinden daha yüksek artıyor. Ev sahibiniz iyiyse bilemem. Yüksek zam yapmiyorsa kirada kalmak da mantıklı olabilir. Ama evi satmayın büyük zarar edersiniz.
Vaktiyle babam arabasını satıp dolar almıştı. Birden dolar arttı. Hem aynı arabayı aldı hem artanla yatırım yaptı. Cevredekiler de baktı dolar çok kazandırıyor. Dolar aldılar. Tabi ki zarar ettiler. Su an zaten artmış bir şey sürekli artacak diye bir şey yok. Ev de belki artmaz ama iki şeyin değeri aynı olur. Yani evler düşerse sizin alacağınız ev de düşer. Ama altın her anlamda risk. Banka kasasından çalınan altınlar bile var bu ülkede. Saklaması ayrı dert. Saklamak için masraf da olacak. Evin kira geliri yine devam edecek.
Benim de evim var ve kirada oturuyorum. Su an oturacak evimi alamıyorum. Apartmanın masrafı oluyor bazı aylar kira gelirim azalıyor. Yine de satmayı düşünmüyorum. Oturacağım evi almadan satmam. Ne araba ne arsa için. Çünkü bana oturacağım ev lazım olacak. Aynı ayarda bir mali satmak istemiyorum bu yüzden.

Evden zarar eden bir sizi gördüm diyenler için bu örnekleri atıyorum. Olabiliyor böyle şeyler. Biz de altının daha çok değerleneceğini bilemezdik ne yapalım öyle oldu işte.

Eklentiler

• IMG_8314.jpeg
    IMG_8314.jpeg
    31,2 KB · Görüntüleme: 67
  • IMG_8313.jpeg
    IMG_8313.jpeg
    43,2 KB · Görüntüleme: 61
Altın nasıl daha çok kar ettirebilir ki. Su enflasyonda mal daha çok kazandırıyor. Altın ve dolar bozup araba aldım. Su an hesap yapıyorum aynı arabayi aynı dolar ve altın miktarı ile alamıyorum.
Hoş geldin kardeş, gel otur şöyle…

Kredi işine ben de çok girmek istemiyorum ama bence evi satacaksaniz da 2+1 ev alıp kiradan kurtulun. Kiralar ev kredisi faizinden daha yüksek artıyor. Ev sahibiniz iyiyse bilemem. Yüksek zam yapmiyorsa kirada kalmak da mantıklı olabilir. Ama evi satmayın büyük zarar edersiniz.
Vaktiyle babam arabasını satıp dolar almıştı. Birden dolar arttı. Hem aynı arabayı aldı hem artanla yatırım yaptı. Cevredekiler de baktı dolar çok kazandırıyor. Dolar aldılar. Tabi ki zarar ettiler. Su an zaten artmış bir şey sürekli artacak diye bir şey yok. Ev de belki artmaz ama iki şeyin değeri aynı olur. Yani evler düşerse sizin alacağınız ev de düşer. Ama altın her anlamda risk. Banka kasasından çalınan altınlar bile var bu ülkede. Saklaması ayrı dert. Saklamak için masraf da olacak. Evin kira geliri yine devam edecek.
Benim de evim var ve kirada oturuyorum. Su an oturacak evimi alamıyorum. Apartmanın masrafı oluyor bazı aylar kira gelirim azalıyor. Yine de satmayı düşünmüyorum. Oturacağım evi almadan satmam. Ne ev ne arsa için. Çünkü bana oturacağım ev lazım olacak. Aynı ayarda bir mali satmak istemiyorum bu yüzden.
Valla ettirdi işte. Evi 460a aldık şimdi ederi taş çatlasa 900k. O parayı evi aldığımız dönem altına yatırsaydık 1m200k civarı para ediyor. Bakın daha fazla kâr etti. İmkansız değil bu neden bu kadar şaşırılıyor anlamıyorum

Kiracınız evden şikayetçiyse başka bir eve geçsin. Evin muhiti falan nasıl bilemem ama normalde gayrimenkul, arsa ve otomobil altından ve dolardan daha çok değerlendi. Ayrıca ev değerlenirken her ay kira aldınız. Bizim 3 yıl önce 500 bine aldığımız ev 5-5,5 milyon şimdi, 360 bine sattığımız ev 3-3,5 milyon TL. Biz satmasaydık o dönemde kiralar 2-2,5 bin tl idi, şimdi 20 bin üstündedir, tam bilmiyorum ama geçen yıl Eylül ayında 16 bine kiralanmıştı.

Eşinizi de ilçeye tayin çıkınca iyi araba alalım diye ikna edin bence :)

Ne 1+1 de olsa ev satarım ne ‘araba isterim’ diye tutturan kocama araba aldırırım ne de kaynıma bedelli parası veririm.
Ailece finansal okur-yazarlığınız yok maalesef.
Gençken böyle yanlış kararlar alıyor insanlar biz de yaptık benzeri hataları.
Siz yapmayın diye yazıyoruz.
Ev sizin, karar sizin…

Evden zarar eden bir sizi gördüm diyenler için bu örnekleri atıyorum. Olabiliyor böyle şeyler. Biz de altının daha çok değerleneceğini bilemezdik ne yapalım öyle oldu işte.
Bunlar hangi tarihten bahsediyor? Mülkü alım ve satım zamanı önemli. Bugün alayım 10 ay sonra satayım yatırımı gayrimenkulle olmaz.

X