Kaynanam ne bu evde huzur veriyor nede oğlundan ayrılmayı kabul ediyor, ne yapacağım?

Önce cevap yazayım sonra okuyayım, bu ara neye birşey yazmaya kalksam konu kapanıyor :)

Burada tek masum eşiniz, üstelik elinden geldiğince idareye çalışmış.

Bir anne olarak olayları soğutmaya çalışacağına ateşleyerek bu hale getiren annenizde baş suçlu. Öyle veya böyle kardeşini doktora götüren kızının eşine laf sokma derdinde. "Bu yapılır mı kızıma" Ne yapmış ki adam koca kadını evde bırakmış, istersen 17 yaşında ol evlenmişsen belli bir olgunluğun, duruşun olmalı. Evde kalamamak ne demek , kocanı seviyorsan korkudan geberirsin yine sesini çıkarmazsın.

Adamı 2 ateş arasına at, sonra seviyordum de, bu nasıl sevgi diye sorarlar insana

Son düzenleme:
Bu ''kocam korumayı bilmiyor '' ifadesini tam idrak edemiyorum.

Evet bende katılıyorum, eşinin sana verdiği değer kadar aileside -senin kendince kazandığının üstüne katarak- o da o kadar değer verir.

Bunu anlıyorum fakat her olaydada sanki koruma ile evlenmişiz gibi davranmamalıyız.
Bizim kendimize saygımız varsa, krizi yönetebilecek olgunluktaysak kimsenin bu denli korumasına ihtiyacımız olmaz ki.
..

Bu konuda ise iki kadın saygıyı adabı bir tarafa bırakmış, adam bu konuda neyi nasıl kimden korusun ? ( Bu arada konu sahibinin anneside eklenmiş. )
Karısına dönüyor karısı küfür ediyor, annesine dönüyor anneside küfür ediyor..Nasıl teraziye koyacak olanları hakim sanılan o koca ?
..
Önce kendimize saygımız olmalı ki kaşımızdakininde bize saygısı olsun..Saygısı olmayanı ise onun seviyesine inerek alt edemeyiz.

Iki ailenin (Gelin ve damat tarafi) cekismesinde genelde sucu evli ciftlerde bulurum. Iki aileye arasinda köprü kuracaklari yerde dengesizliklerinden kurulmus köprüleri bile yakiyorlar...

hikaye gibi yazmissiniz
tabiki hakki yok öyle bir seye ben hakki var demedim zaten ama demek ne bebek ne de oglu kv nin umurunda.

Aynen bir varmis bir yokmus, iki kadin bir adami nasil delirtmis durumu.
Artik düsünce nedir bilmiyorum ama son zamanlarda bununla cok karsilasiyorum.
Evleniyorlar, evlenir evlenmez eslerinin, ailesine " susun bakalim sizi gibi kötü, ahlaksiz, sinsi, esime eziyet eden gaddarlar sizi" gibi davranmasini istiyorlar.
Evlenirken söyle düsünüyorlar sanirim" hele bir evleneyim, hallederim"
Neyi kimi halledeceksin.
Kimse oglu evlendi diye evlatliktan da cikarmiyor.
Ayrica kayinvalideler icinde, oglunun esi kumasi degil. Bir erkek cocugu evlenmisse , gelinide onun bir kizi olmali.
Nasil ki kendisi evlendi esinin hanimi oldu, gelininide öyle kabul etmeli.

Hahaahaay güldürdün beni Allahta seni güldürsün bacım.

Küfürler,hakaretler,ayılıp bayılmalar,ağlama krizleri...İçim sıkıldı okurken.

Herşeyden önce,eşinin ve senin psikoloğa gitmenizi tavsiye ederim.
Eşin sinir krizleri için,sen de sinir krizi ve yalnız kalma korkun için.
Bunlar normal değil,tedavi edilmeli.

Konuya gelirsek...Benim anladığım kadarıyla,aslında eşin gitmeyip seninle kalsın istemişsin.Açıkça söyleyememişsin.
Bence kalamazdı,hastaneye götürmek,hastane işlemleri vs...Ailesini yalnız gönderemezdi.
Sen de gitseydin,bu kadar aile faciası yaşanmayacaktı.Veya anneni olaya katmasaydın,işler bu kadar büyümeyecekti.

Konu sahibi ortalarda yok. Sayfalar almış başını gitmiş. Bu konu da milletin birbirine laf yetiştirmeye çalışması sonucu kapanır

aynen cnm gelin degil kizi damat degil oglu olmali bencede.
benim müstakbel kaynanam 9 yil kaynanasinin yaninda yasamis benim kaynana yani onun yaninda yasamami istemiyor benim cektigimi sen cekme diyor ki bana herzaman kizim der. rahat edemiyor insan diyor.
bazi kaynanalar var ben cektim gelinimde cekicek diyor...

ne yapalim herkesin görüsü farkli.

Konu sahibi ortalarda yok. Sayfalar almış başını gitmiş. Bu konu da milletin birbirine laf yetiştirmeye çalışması sonucu kapanır

ilk defa bütün herkes aynı fikirde bence ortada laf yetiştirme çabası yok

inşallah bu yazdıklarımızı birileri okurda aklı başına gelir

Canım yaa bende bu arkadaşa katılıyorum.Dost acı söyler ama bencede sen biraz hassas davranmışsın.Hamile olduğun için olabilir.Ne olursa olsun eşinle aranı açma.hele ki böyle saçma konularla kendinizi üzmeyin.Herkesin derdi var.hemde ne dertler onu düşün ve mutlu bir hamilelik , mutlu bir evlilik yaşa..

kimseyi kınamıyorum ama kaynanayla oturursanız olacağı bu

ee ne demişler gelin-kaynana melekte olsa aynı evde kanatları çarpışırmış

sokakta ip atlayan çocukları everirseniz olacağı bu

Cok gereksiz yere bir kapris yapmissiniz.annenizde üstüne tuz biber ekmis.Annenizin hic hakki yok telefon acipta kizimi nasil birakirsiniz diye...olaylar büyümüs büyümüs..Evet bazen olaylar bizim elimizde olmadan cigirindan cikabiliyor...ama sizde büyüyün artik....böyle evlilik yürütülmez...

konu sahibi yok ortalarda kocasida bi tuhaf sinir krizi gecirince kafasini niye yerlere vuriiki
dikkat et bebis bidaha sinirlenince senin kafayi vurmasin biyerlere
nasi bi aile bunlar böyle abov viss kaynana ne dii öyle ananin ...oha
herkesde bi asabilik al birini vur ötekine yapiyorlarlar birbirlerine

bütün yorumları okumadım ama o ateşli ortamda kayınpeder ne yapıyordu merak ettim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…