2. Evliliğim ve boşanmak istiyorum utanıyorum

Arkadaşlar kadın Norveç’te yaşamıyor. İçinde bulunduğunuz toplum normlarından haberiniz yok gibi konuşmayın lütfen. (Aa iki çocukla ikinciden de boşanmış dedikodularını göğüsleyecek psikolojik esneklikte miyiz hepimiz de yargılıyoruz?)
O kadar çok beyaz yakalı ya da yüksek gelirli kadın tanıdım ki evliliği içinde sıkışmış kalmış, ne öldüren ne onduran evliliğe sahip. Kimse büyük konuşmasın sonuç olarak.

Okey, teoride boşanması makul gelmiş olabilir size, ama pratikte bazı adımları izlemek zorunda, o ilişkide sağlıklı bir yetişkin kararı alabilmek ve ayrılık yaşamak için.

Yetişkinlerin gelişimsel travmaları evlat sahibi olduktan sonra açığa çıkar, bu bilimsel bir şey.
Bu adam sonradan tuhaflaştıysa, demek ki koşullar irdelenmeli.
Ama bunun sorumluluğunu da konu sahibi almayacak, adam kendisi çözmeye yönelecek mi, bu belirler süreci.
Yaptıkları ne kadar çirkin de olsa, ilk seçenek “uzman desteğine yanaşıyor mu” bu sorunun cevabı olmalı, sonra olmuyorsa boşanılır.
Ama diğer yorumumda da dediğim gibi, eşinizi bir şeye ikna etmeyeceksiniz, siz kendi sınırlarınızı belirleyin, size ne yapılır ne yapılmazı öğrenin ve gösterin. İlişki ve eş için hırpalanmak yerine kendinizi psikolojik açıdan güçlendirin.

Diğer videoya ek olarak bunu da izleyin lütfen, eminim faydasını göreceksiniz.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar başlıkta da belirttiğim gibi eşimle 2. Evliliğim benim ilk eşimden 7 yaşında bir kızım var ilk eşim hep dövdü hakaret etti nikah günü sonrası dayak yermi insan hamilelikte dayak yer mi cahillik ya düzelir sandım olmadı en son aldattı beni baba evine sığındım babam ise bir anda katı kurallar koydu her gün kavga eder olduk ayrı eve geçeyim dedim gerekirse aynı binada dedim izin vermedi aptal gibi gittim 2. Evliliğimi yaptım eşim seviyor beni normalde biliyorum ama 4. Yılımız 2 yaşında kızımız oldu kızım doğduktan sonra narsist bir kişiliğe dönüştü sürekli beş karış suratla sürekli cinsellik isteyen aklı beş karış bi adam oldu çıktı bazen melek bazen şeytan gibi babam çok seviyor onu oda babamı babam bana laf ediyor ona etmiyor o derece düşünün kızlar ben dayanamıyorum demek ki bende. Bir sorun var ne ev olabiliyorum ne aile sinir sistemim çöktü resmen çocuklarıma bağırıp çağıran sürekli oturup ağlayan sesimi duyurmaya çalışan bir kadına dönüştüm eşimden ayrılmak istiyorum ama ciddiye almıyor korkuyorum da başıma bela olur diye bakarsanız annem küçük kızın biraz daha büyüsün ayrıl diyor ama ben nefes alamıyorum artık dayanamıyorum eşimle aynı kurumda çalışıyoruz insanlar bana ne der diye çekiniyorum akıl verin yalvarırım dua edin ne olur bana

Neden sürekli evlenir evlenmez çocuk yapıyorsunuz?
Öncelikle korunun bence.
Sorun ne anlamadım ama mutlu değilseniz boşanın. Zorla hayat geçmez.

Arkadaşlar kadın Norveç’te yaşamıyor. İçinde bulunduğunuz toplum normlarından haberiniz yok gibi konuşmayın lütfen. (Aa iki çocukla ikinciden de boşanmış dedikodularını göğüsleyecek psikolojik esneklikte miyiz hepimiz de yargılıyoruz?)
O kadar çok beyaz yakalı ya da yüksek gelirli kadın tanıdım ki evliliği içinde sıkışmış kalmış, ne öldüren ne onduran evliliğe sahip. Kimse büyük konuşmasın sonuç olarak.

Okey, teoride boşanması makul gelmiş olabilir size, ama pratikte bazı adımları izlemek zorunda, o ilişkide sağlıklı bir yetişkin kararı alabilmek ve ayrılık yaşamak için.

Yetişkinlerin gelişimsel travmaları evlat sahibi olduktan sonra açığa çıkar, bu bilimsel bir şey.
Bu adam sonradan tuhaflaştıysa, demek ki koşullar irdelenmeli.
Ama bunun sorumluluğunu da konu sahibi almayacak, adam kendisi çözmeye yönelecek mi, bu belirler süreci.
Yaptıkları ne kadar çirkin de olsa, ilk seçenek “uzman desteğine yanaşıyor mu” bu sorunun cevabı olmalı, sonra olmuyorsa boşanılır.
Ama diğer yorumumda da dediğim gibi, eşinizi bir şeye ikna etmeyeceksiniz, siz kendi sınırlarınızı belirleyin, size ne yapılır ne yapılmazı öğrenin ve gösterin. İlişki ve eş için hırpalanmak yerine kendinizi psikolojik açıdan güçlendirin.

Diğer videoya ek olarak bunu da izleyin lütfen, eminim faydasını göreceksiniz.

Size sonuna kadar katılıyorum. Günümüz koşullarında aileden destek görmeyen iki çocuklu bir kadının çalışsın veya çalışmasın tek başına hayata tutulması çok zor. Çalışan bir kadın 50 bin ve üstü kazanmadıkça yeniden sıfırdan ev tutması mobilya alması çocukların bakımını üstlenmesi kolay bir şey değil, özellikle büyük şehirde yaşıyorsa..

Neden sürekli evlenir evlenmez çocuk yapıyorsunuz?
Öncelikle korunun bence.
Sorun ne anlamadım ama mutlu değilseniz boşanın. Zorla hayat geçmez.
2 yıl sonra kızımı doğurdum canım korunmaya gelince kordonlarımı bağlattım kuzum

Kızlar genel bir cevap vereyim konuyu yazarken çok ağladığım için kesik kesik yazmışım evet çalışan bir kadınım ama ben işteyken bakacak kimse yok eşim normal derecenin dışında cinsellik bekliyor ve ağır şeyler istiyor yapmıyorum kesinlikle karşı çıkıyorum ama aynı ısrarı hep yapıyor evet aptallık yaptım acele evlendim belki çok çabuk bebek yaptım ama aptallık burda ya sağlıklı düşünemedim ve bu hatalarımın bedelini ödüyorum sürekli soruyorum aşkm gülümse aşkım laf sokma aşkım bi sorun varsa konuş kavga etme diye boşanmaktan da korkuyorum çünkü 2 çocuk nasıl başa çıkarım gücüm var mı bilmiyorum

Ayrilmak istemenizin sebebini anlayamadim, surekli cinsellik istediği için mi?

Insanlara şu tanı koyma meselesinden ne zaman vazgeçecegiz bir de?
Önünüze gelene narsist diyorsunuz.
Absürt şeyler istemeye başladığından beri narsist de her şeyi ben biliyorum edasında olduğu için sürekli beni beceriksiz yeteneksiz görmesi gibi konuşmaları sağlıklı ilerletemediğimiz için ruh hali değişkenlik gösterdiği için paramparça ediyor konuşurken sonra hiç birşey olmamış gibi üzerime gelmesi gibi

Kızlar genel bir cevap vereyim konuyu yazarken çok ağladığım için kesik kesik yazmışım evet çalışan bir kadınım ama ben işteyken bakacak kimse yok eşim normal derecenin dışında cinsellik bekliyor ve ağır şeyler istiyor yapmıyorum kesinlikle karşı çıkıyorum ama aynı ısrarı hep yapıyor evet aptallık yaptım acele evlendim belki çok çabuk bebek yaptım ama aptallık burda ya sağlıklı düşünemedim ve bu hatalarımın bedelini ödüyorum sürekli soruyorum aşkm gülümse aşkım laf sokma aşkım bi sorun varsa konuş kavga etme diye boşanmaktan da korkuyorum çünkü 2 çocuk nasıl başa çıkarım gücüm var mı bilmiyorum
Normal derecenin dışında derken ne demek istiyorsunuz? Ters ilişki mi? Ağır şeyler nedir?

Bence psikologa gidin birkac seans sonra da çift terapisine gidin.
Bende bunu onerecektim
Bilmiyorum bu cocuk buyutme isini benmi abartiyorum
Ama cocuk buyuturken insan gercekten yipraniyo
Esinizi bilmiyoruz ama belki narcist degil siz oyle hissediyosunuzdur
5bucuk yildir evliyim, 2. Evliligim, ilk evliligimden 1 kizim bu evliligimden 2 cocugum var.
Cocuklar beni cok yipratti gercektende
Sanirim sizde oyle olmusunuz
Bi psikologa gidin
Ben gidiyodum ama birakmistim ama simdi tekrar baslicam

X