Kaynanam ne bu evde huzur veriyor nede oğlundan ayrılmayı kabul ediyor, ne yapacağım?

Ayrıca anne-babalar kendileri evlendirince boşandırma hakları olduklarını düşünüyor.
Kızın hayatı bitmiş kararmış umurlarında değil.
Hani eve bir evcil hayvan alırsınız uyum sağlamaz da aldığınız yere bırakırsınız ya..
İşte bu mantıkta bazı erkek aileleri..
Suçlular evet ya onlara kız veren kız aileleri ?
Asıl suçlu onlar...

Bir insanin böyle bir davranista bulunmasi, o insanin buna hakki oldugu anlamina gelmez.
Ben haktan bahsediyorum.
Hicbir kayinvalide, damadina yada geline ortada bir kac aylik dogmamis bebek varsa, bosanacaksiniz emri veremez. Hakki yoktur böyle birseye.
Böyle bir emir veren kisi varsa onunda insanliktan haberi yoktur.
Bu olayda gelin yaptigi akil almaz kaprisleri ile fitili hazirlamistir.
Gelinin annesi o usturupsuz hesap sormak icin ettigi telefonla fitili ateslemistir.
KAyinvalide de kalitesiz söz ve küfürleri, ogluna kostugu sarlarla bombayi patlatmistir.
Bence olan zavalli damada olmustur.

Eşiniz aranızda kı muhabbetı bıldıgı ıcın ,size uygun bir dille gelme demiş ama kırılmıssınız .

esiniz kırıldıgınızın farkın da olup gel demıs bu sefer de nazlanmışsınız.

sonra kendı annenı arayıp ortalıgı karıstırmıssınız ,annene sıkayet etmıssın .

annen de eşini arayıp azarlamıs .Hastaneye götürülmeye çalışılan bir kız varken

eşiniz bı'de sızın nazınızla ugrasmıs .

ne gerek vardı bu kadar kaprıse degdı mı ?

madem gıtmeme kararı aldınız gıtmeyın .o kadar naz yapıp da sonra gıtmek de ne demek .

evde olusan gergınlıkte kayınvalıdenız bır soyluyor ıse sız ıkı soyluyorsunuz .

ortada bır gergınlık var dımı ,bırınız susun o susmuyorsa sen sus .ne gerek var bu tatsızlıga .

olaylar tamamen sızın kaprıslerınızden bu noktaya gelmıs .esının aılesın de hatası var elbette

o da şu ; sızın adınıza bosanma kararı almaları cok yanlıs ."bu evlılık yurumuyor bıtsın "

demelerı cok yanlıs .evlılıgın yuruyup yurumedıgını bıtırıp bıtırme kararını onlar degıl de

esınle sız verebılırsınız bu kararı ...

tabi onlarda da suc var fakat evlenmeden önce bir aileyi nekadar taniyabiliriz ki degilmi?
demek onlar rolunu iyi oynamis iyi aile gibi gözükmüsler kizi almislar. aa tamam kizin ailesi diyebilirdi ayri eve cikicaklarsa veririz kizimizi diye demediyseler tam suclu onlar.

benim bi arkadasim vardi. birini seviyordu ama annesi gitti evlendirdi baskasiyla onu neden? evde yük oldugu icin. buna ne demeli peki?

demek anne anne babada baba olmali kizlarinin ogullarinin iyiligini istemeli.

hikaye gibi yazmissiniz
tabiki hakki yok öyle bir seye ben hakki var demedim zaten ama demek ne bebek ne de oglu kv nin umurunda.

Bu arada benim anneme o küfrü eden kadını asla asla affetmezdim, bırakın elini öpmeyi.
Evet tartaklamış ki şiddetle kınıyorum.Ne olursa olsun bunu yapmamalıydı.

Fakat o küfür etti diye aynısını konu sahibide yapmış ki midem bulandı..
Bu şekilde karşılık vermek ancak kişinin kendine olan saygısını yitirtir.

Adam orada sinir krizi geçiriyor herkes kendini düşünüyor.. Ölseydi ne olacaktı ?

Eşinin ''bana zaman ver, halledecem'' demesini yargılayanlar olmuş ama hem sinir krizi geçirmiş bir insan var ortada, hem kadın var hemde annesi var.
Olaylar biraz soğumadan doğru karar veremez insan.Bu yüzden kendiside sakinleşmek istemiştir.
.
Konu sahibinin annesi kızı valizini toplarken ağlamayı biliyor ama krizi düzelteceğine daha da üstüne gidilemesi gerektiğini bilmiyor..
Konu sahibi evlenecek kadar olgun, hatta çocuğu olacak kadarda cesaretli ama böyle basit bir meseleyi annesine aktarılmamayı bilecek kadarda olgunlaşmamış.

kayınvalide bu kadar fenaysa rol yapamaz bence bi şekilde açık verir

demek ki görmezden gelindi bazı şeyler yada gözleri aşktan kör oldu herşeyi toz pembe gördü

kayınvalide bu kadar fenaysa rol yapamaz bence bi şekilde açık verir

demek ki görmezden gelindi bazı şeyler yada gözleri aşktan kör oldu herşeyi toz pembe gördü

o da olabilir tabi.

ama sunuda göz önünde bulundurmak lazim.
kizinin kolu morariyor yada kiriliyor (bilmiyorum tam olarak) hastaneye gitmek zorunda kv´nin biraz gergin veya stresli olmasi normal degilmi bu durumda?
bizim kardesimiz yegenimiz cocugumuz hastaneye giderken bizde sen sakrar gitmiyoruz degilmi?
eee bide kizin annesi ariyor tam gerginlik yasaniyor.......

hikaye gibi yazmissiniz
tabiki hakki yok öyle bir seye ben hakki var demedim zaten ama demek ne bebek ne de oglu kv nin umurunda.

Kayin validenin bu olay aninda söylediklerine ciddiye almadim sinirle söylenmis olan sözler gibi geldi. Diger taraftan gelin kizimiz neler yapti ki konular buraya tasindi onuda bilmek isterim. Bu kadar nefret saniyelik olusacaginida sanmam. Sorun varsa hep iki taraflidir. Birisi az haksiz digeri cok haksizdir. Kücük kücük bireken bizim bazen " amannn o da sorun mu ?" deyip üstünden gectigimiz konular birikip bir gün bir yigin hale gelebiliyor....bu konuda da oldugu gibi sekil alabiliyor....

Bu kadınlardan biri benim babaannem olur.

kendisi babam annemle evlensin diye bizzat uğraşmış sonra boşansınlar diye anneme iftira atmış ve boşatmış

sonra başka bir kadınla babamı tekrar evlendirip o kadınla da küs duran bir kadındır...

ortada telef olmuş annem ve 3 tanede çocuk ha bide diğer kadın babamın yeni eşi...

böyle erkeklerle evlenmek bile bile ladestir
bir erkek anasına bağımlılık derecesinde düşkünse o erkekten adam olmaz...

çok doğru dıyorsun...

düğün günü kız almaya gidilir değil mi annemi almaya sadece babam gelmiş bir arabayla...

ve bunu bıle bıle annemı vermışler karşı çıkmamışlar kör müydü bu ınsanlar değillerdi...

Babanenin eline ne gecti onu bilmek isterim. Yine yanliz kalmis....

Babanenin eline ne gecti onu bilmek isterim. Yine yanliz kalmis....

babannem şu anda yalnızlıktan her görüştüğümüzde ağlayan bir kadın kapısını kimse çalmıyor

biz de artık görüşmüyoruz...

herkes kendi kaderini yaşıyor...benim çocukluğumun heba edilmesine sebep olan bir insan üzülmüyorum...

evet kimsenin kimseyi dövmeye hakkı yok, konu ne olursa olsun.ama burada konuyu açan arkadaşımız ve çok hatalı.kayınvalidesi konu açsa ona da söylerdik hatalarını.naz yapmak böyle bir şey değil.kaldı ki evlenme ve hamile kalma olgunluğunu kendinde gören bir kadın olaylara daha sağduyulu yaklaşmalı.arkadaş böyle her olayda annesinin kvsini aramasına izin verirse, hem onlar birbirine düşman olur hem de zamanla kocasıyla arası açılır.bence işleri çığrından çıkaran temel nokta bu.

ayrıca madem kayınvalidesi onu dövmüş, artık o evde bir dakika bile durmamalıydı.gidip hemen şikayet etmeli ve annesinin evine ya da kocasıyla başka bir yere gitmeliydi.

Bu tarz konulari okudugumda kayinvalidenin ve ayni zamanda gelinlerin (herkes icin gecerli degil) egosunu yenemeyip olaylari karistirip sonunda yine yanliz kalmalari ve zararli cikmalari ne yazik....

Son düzenleme:
Bu tarz konulari okudugumda kayinvaliden ve ayni zamanda gelinlerin (herkes icin gecerli degil) egosunu yenemeyip olaylari karistirip sonunda yine yanliz kalmalari ve zararli cikmalari ne yazik....

hırs insanın gözünü kör ediyor...

burada kimse konu sahibine moral vermek zorunda değil.ona en büyük iyilik, yapması gerekeni söylemektir."hepimiz o kadar dogru sekilde yasiyoruzki bu kadar ayrintili dusunuyoruz degil mi?" demişsin.insan bir misafir geleceği zaman bile birkaç gün önceden plan yapıyor.evlilik ve çocuk gibi konular çok mu basit şeyler ki derinlemesine düşünülmesin?eş seçimi, iş seçimi, evlilik ve çocuk, bunlar bir insanın hayatını tamamen değiştiren durumlardır ve üzerinde çok dikkatli düşünülmesi gerekir.

Tencere-kapak olayı.Böyle kayınvalideye böyle gelin.Kayınvalidenin ağzı bozuk,gelinin ağzı bozuk.
Ilımlı,ses çıkaramayan bir kayınbaba ve babasıyla aynı huylara sahip bir koca.
Kadınlar,adamları iyi sindiriyorlar.Adamlarda içlerine ata ata kriz geçirir hale gelmişler.
Çocuk erkek olursa kriz geçirenlerden,kız olursa ağzı bozuklardan olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…