Kayınvalıdem eşimin sorumluluk kazanmaması için elinden geleni yapıyor

Ya sizin durumunuz bana yakinimin yaşadıği bir olayı hatırlattı. Yani cok benzer şeyler anlatiyorsunuz şaşkınlık yasadim ayrıntı vermek de istemedim şimdi deşifre olmayalım durduk yere.
Ben arkadaslarımdan kımseye anlatmadım aılem de calısma konusunda dıger detayları bılmıyor o yuzden aynı kısı oldugumuzu dusunmeyın:))

Evet çünkü evlendiğimiz günden beri ailesi bırakmadı ki aile oldugunu bilsin...Kayınvalıdem sürekli ya arar ya kapıya gelır..Eşime ne yediniz ne içtiniz.Yenı evlendıgımız zamanlar benı alır bır yerlere götürür evde ısım oldugu halde..Bizi basbasa bırakmadılarkı..O yüzden haklısınız..

Yani işte bana da garip gelen bu

Allah bagıslasın evladınızı...Zaten almamak için bu konuyu actım belkı arkadasların benden daha ıyı bır fıkrı vardır dıye :)

Domates için aramasi iyiymis
Kv dem birseyler alinca ben de derim esime parasini ver diye o da öyle güler aklima o geldi yani canım ya birakacaksin almaya devam edecek ses etmeyeceksin , ya da alışverişlerini tek yapacaksin
Yani öyle basit şeyler için bile arıyor:)))) Tek gidemiyorum ehlıyetım yok araba mesafesınde o yuzden mecbur kendı hallerıne bırakacagım benı karıstırmasınlar aralarında ne alıp verıyorlarsa yapsınlar artık..Güzellikle de konustum esımle kavga da ettım yok anlamıyorlar

Yok baya sizden bahsediyorum.
Siz tenezzul etmeseniz ne olur, siz koca eline, koca ana eline bakiyor...
Kimsenin eline bakma durumu yok esım oldugu ıcın varlıklarımız ortak olabılır mı..Benim üzerime olan seyler onun da sayılır onunkı de benım...Sızın esınızle hesaplarınız ayrıysa bılemem..Sonucta ekstrem bıse ıstedıgım yokkı esımın elıne bakayım..Gayet normal bır mutfak alısverısı :)

Ayyy eşimizçok itici .Ama kv dede dunden razı gıbı .Uzerınıze yurudu dıye nıye calısmıodunuz.Hayatın bınbır turlu halı var .Çalışmak guzeldır bence .

sizi anlıyorum,konunun özünde size hak verdiğimi de belirtmiştim,ancak uzak veya yakın,ufaktan ipleri elinize almanız lazım.

kart versin size,internetten alışveriş yapın. örneğin yağ,salça,deterjan vb büyükbaşları internetten alın.

tuz,biber,yumurta falan tamam yine annesinden alsın.

böyle böyle alışır diye düşünüyorum

Ne alaka, ben tenezzül et demedim ki. Belki böyle yaparsan birkaç gün KV den yılabilirdi. Sonuçta ben kvdemin bir iğnesini bile kabul etmiş bir insan değilim. Bunu yıldırma politikası olarak sömür demistim. Anlamamışsın.

Eşiniz de gerekli olgunluğa sahip değilmiş bana göre evlilik için yine aynı şekilde bence siz de pasifsiniz, 1,5 yıldır gayet içiçe yemek yiyip beraber takılmışsınız kayınvalidenizle, şurda görümce var diye kendi evinindesiniz. Burdan bakınca siz de hayır diyemeyen içten içe sadece şikayet eden ama kayınvalidenin her dediğini yapan bi şekilde görünüyorsunuz.

Yani neden suçlu sadece eş ailesi oluyor lütfen eşinizin bağımlı halini ve kendi pasifliğinizi de yabana atmayın. Biz de kayınvalidemle yakın oturuyoruz ilk günden beri herşeyimiz ayrı , kimse davetsiz diğerinin sofrasına oturmaz hatta evine gitmez. Siz niye ördek ailesi gibi içiçesiniz hiçç anlamadım. Bi de biz bunu 25 yaşında evlenerek başardık sizin gibi 30 lu yaşlarda da değildik.

Muhtaç oldugum bir durum yok gelırımız cok ıyı zaten..Benım de düğünde takılan altınlarım dısında bankada ekstra altınlarım ve evım var Türkiye'de
İse yaramiyorlar ki? Altinlarinizi bozdurup caninizin istedigini alabiliyor musunuz? Eve kiyma alirken kocadan icazet bekliyorsunuz. Muhtaclik budur iste.

E tamam bu görümceye inat değil ki kendi kararınızla çalışmamak. İhtiyaç yok, çalışmak istemiyorsunuz kime ne?
Kimse kimseye inat çalışmamazlık etmez yoksa. İhtiyaç durumu olsa veya evde oturabilecek bir yapınız olmasa benim çalışmam lazım diyen bir tip olsanız hala görümceye inat evde mi otururdunuz?
Sanane ister çalışırım ister çalışmam az geri durucan evimden diyip işe gitseniz mesela o yönetiyor olmayacaktı.

Eğer sırf görümceye inat bir çalışma isteği bastırılıyorsa kötü demek istedim ben de.

Evde var ede var valla ben bezdim okurken gıcıklık oldum. Bu ne yahu cocuk gibi vala çok almaya verecekleri cvp cocuk yoksa 2 kisisiniz napcaksiniz bu kadar seyi der lazım oldukça al der yani buda bir yol değil kesinlikle..

Bu mevzu 2 tarafı da ikna etmeden olmaz böyle gide belli kayinvalide kararlı..

Ayrıca görünceye inat calismamak nedir hayatınızı ona göremi yasiyosunuz bu adamla böyle ömür geçmez kendi paranızı kazanin iyi günler

Kv niz tamam iyi niyetli ama yan eve geçince gene onların dolabından mı alacaksınız. Zaten eviniz var. Bu kadar kemer sıkmak neden. Ayrıca bu kadın ölünce nolacak. Bi de şimdi çalışmıyorsunuz da ilerde boşanma falan olursa nolacak. Kimse sizi işe almaz o zaman. Bence işe girin. Paranızı atın hesabınıza.

Aynı durumdayız bizim ve evimiz ayrı haftada bir yasa evde herşey bitecek de kayinnaya gidecez eksikleri ali caz çok gıcık bir durum bişey bitince oraya gitmeyi beklemek gidene kadarda evde olmaması onların verdikleriyke yetinmek cimri kadın oğlu çalışıyor zor şartlarda kazanıyor diye kiyamiyor. Veriyor bende gönlme göre gidip alışveriş yapmadım kayinpeder satiyor bizim. Ama en basitinden verdiği deterjan markasını istemiyorm kendim begendgm iyi olduğunu dusundugm marka var ama alamiyorm verince. kocama diyince annemlerdrn aliirz diyor.
verdikleri seye razı olmak düşüyor bana elinde ekmek pisirir verir bende bu ekmge alışık değilim normal ekmeğe alisgm ama yiyrm ışte böyle olunca kocama kalsa alır ama kardeşleriyle ortak işleri var kardeslerde harcamalri görünce annenin huyunu bildiklerinden alıyor ediyor. Söyler kizacagni bildiklerinden ispiyonluyolar büyük ihmtimal öyle olunca hiç alınmıyor.

"aılenın cok mudahıl olmasıyla ılgılı ama"

Başka sorunlar ve herseye karişma varsa o zaman haklisiniz. Ben de sadece alisveriş kismini yazinca kv sadece aldiklarindan vermek istiyor başka da biseye karismiyor, sorun yaratmiyor diye dusunmustum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…