Ben arkadaslarımdan kımseye anlatmadım aılem de calısma konusunda dıger detayları bılmıyor o yuzden aynı kısı oldugumuzu dusunmeyın:))Ya sizin durumunuz bana yakinimin yaşadıği bir olayı hatırlattı. Yani cok benzer şeyler anlatiyorsunuz şaşkınlık yasadim ayrıntı vermek de istemedim şimdi deşifre olmayalım durduk yere.
Evet çünkü evlendiğimiz günden beri ailesi bırakmadı ki aile oldugunu bilsin...Kayınvalıdem sürekli ya arar ya kapıya gelır..Eşime ne yediniz ne içtiniz.Yenı evlendıgımız zamanlar benı alır bır yerlere götürür evde ısım oldugu halde..Bizi basbasa bırakmadılarkı..O yüzden haklısınız..Eşin seninle yaşadığı evi benimseyememiş , aile olduğunuzun farkında değil ben herşeyi bi kenara koyar oturup buna üzülürdüm. Kıyma aldırmak istediğimde annemde çok var yea ordan yiyelim dese beleşçi diye haşlardım ama “evde” var almayalım derken ev diye annesinin evini kastediyorsa oturup şapkamı önüme koyar kara kara düşünürdüm, bu kamili alıp Kanadaya mı gitsem acaba o zaman mı anlar evlendiğimizi derdim.
Yani işte bana da garip gelen buElindeki hafıza da takdire şayan nasıl annesinin evinde pul biber ne kadar var hatırlıyor. Kv de baya zengin ve iyi niyetli biri galiba evindeki her şeyi veriyor. Kendine alınca size de alıyor ne güzel düşünceli bir kadınmış ama eşin biraz cimri galiba annesi üzerinden geçinmeye çalışıyor. Yani bahçeden vs gelse kasa kasa elmalar armutları limonlar olsa annemden alırız demesini anlarım da kadının evindeki pul biberi de almak istemezsin ya ayıptır. İnsan evinin mutfak giderleri için bir miktar para da ayırsın bir zahmet
Eşimden bahsediyorsunuz sanırım ben hıcbırseylerıne tenezzül etmedim o yüzden bu konuyu actım zatenGörümceye inat calismayip 1 liralik pulbiberi kv evinden aramak...
10 numara hareket
Allah bagıslasın evladınızı...Zaten almamak için bu konuyu actım belkı arkadasların benden daha ıyı bır fıkrı vardır dıye :)Eşinizin niyeti kötü değil birikim yapıyor Allah'ıma şükür dünyanın en iyi eşine sahiptim hatasıyla sevabıyla evlilik vs kendimi kapattım bir tane dünya tatlısı evladım var o bana yeter ozaman almayın ne deyim
Eşimden bahsediyorsunuz sanırım ben hıcbırseylerıne tenezzül etmedim o yüzden bu konuyu actım zaten
Yani öyle basit şeyler için bile arıyor:)))) Tek gidemiyorum ehlıyetım yok araba mesafesınde o yuzden mecbur kendı hallerıne bırakacagım benı karıstırmasınlar aralarında ne alıp verıyorlarsa yapsınlar artık..Güzellikle de konustum esımle kavga da ettım yok anlamıyorlarDomates için aramasi iyiymis
Kv dem birseyler alinca ben de derim esime parasini ver diye o da öyle güler aklima o geldiyani canım ya birakacaksin almaya devam edecek ses etmeyeceksin , ya da alışverişlerini tek yapacaksin
Kimsenin eline bakma durumu yok esım oldugu ıcın varlıklarımız ortak olabılır mı..Benim üzerime olan seyler onun da sayılır onunkı de benım...Sızın esınızle hesaplarınız ayrıysa bılemem..Sonucta ekstrem bıse ıstedıgım yokkı esımın elıne bakayım..Gayet normal bır mutfak alısverısı :)Yok baya sizden bahsediyorum.
Siz tenezzul etmeseniz ne olur, siz koca eline, koca ana eline bakiyor...
Ayyy eşimizçok itici .Ama kv dede dunden razı gıbı .Uzerınıze yurudu dıye nıye calısmıodunuz.Hayatın bınbır turlu halı var .Çalışmak guzeldır bence .Arkadaşlar bir konuda fikrinizi almak istiyorum..1,5 senedir evliyim..Eşim ailesinin ilk çocugu bir de kız kardesi var..35 yaşında eşim.Evlendiğimizden beri kayınvalıdem alısverıs yaparken ne alırsa o gün neyde indirim varsa ondan kendine alınca bıze de alır..Bazen bu 1 kg domates olur bazen sıvı sabun olur aklınıza ne gelırse..Buraya kadar güzel ama eşime ve kız kardesı de dahıl hıc sorumluluk vermemişler her istedikleri altın tepside sunulmus.Görümcem bu sebeple şımarık,sürekli memnun edilemeyen biri olmuş eşim de evlenince başta alışverişe gittiğimizde sürekli aramızda kavga cıkardı mutfak alışverişi için..Normal yemek yapmak için temel malzemelerden alırım bu domatesi neyde kullanacaksın,bunu niye aldın kı,bundan evde var (annesının evını kastediyor) böyle konulardan sürekli markette kavga ederdim.Bırakırdım alacaklarımı,gelir hemen güler sarılır gönlümü alırdı...Neyse böyle onunla kavga ede ede sorumluluk almasını öğrendi biraz ama geçen bütün maaşını bırıkım yaptıgımız bır hesabı var oraya atmıs alısverıse gıdecegız şu kadar para var dedi, komık bır rakam söyledı..Evden dısarı cok az bır parayla cıkar..Her zaman kızarım erkeksın bu kadar parayla dısarı mı cıkılır derım olsun kart var der,yanına nakıt de al bulunsun dünyanın bınbır turlu halı var sonucta dıyorum.Neyse geçen alısverıse cıkacagız hıcbırsey kalmamıs evde dedımkı alısverıse gıdelım...Diyor suan hıc para yok bır sonrakı hafta gıdelım mı.. Dedım maası ne yaptın..Hepsını birikim ıcın actıgımız bankadakı hesaba yatırmıs hıc ev için ayırmadan..Parayı nerden buluyorsan bankadan mı cekıyorsun karttan mı harcıyorsun,napıyorsan yap bu eve alısverıs yapılacak dedım..Neyse gıttık karttan alısverıs yaptık birşey lazım oluyor kıyma alacagım, bu evde var dıyor..Evde nerde var nıye ben görmedım dıyorum annesının evını kastedıyor..Kayınvalıdem öyle bır alıstırdıkı bır kasabı var etı toptan alıyor..Annesı lazım olunca alın demıs..Ben dedım kımseden dılencı gıbı gıdıp bana 1 kg kıyma ver dıyemem..Baska bır sey oluyor en basıtı pul bıber alacagım evde var dıyor annesını arıyor marketten soruyor,varsa var dıyor yoksa alıyoruz..Kayınvalıdemle bu konuyu defalarca konustum hatta bunun uzerıne esımle kavga ettıgımız bıle oldu seslere kayınvalıdem gelmıstı konuyu anlatmak zorunda kalmıstık..Kızım dıyor senın de annen yakında olsa annen de yardım eder..Elbette yardım eder Allah razı olsun aılelerden ama bızım ıhtıyacımız yok esım guzel para kazanıyor..(Ben bilerek çalışmıyorum meslegım var ama görümcem daha yenı evlıyken calısmıyorum dıye ustume yurumustu ben de ınat ettım calısmıyorum ) Esım bu sekılde hazıra alısıyor ve markette sureklı evde var evde var dıyor..Geçen de marketten 1 kg kıyma alıcam evde var dedı ben dedım gıdıp alamam sen alıyorsan al karısmıyorum dedim bezdim artık laf anlatamıyorum çünkü....Gıttı 1 kg kıymayı ust kattan aldı geldı annesını esımın yanında uyardım hala dıyorkı ne zaman lazım olursa dondurucu burda alabılırsınız..Sen dedım sımdı bunu dedın ya bu senın evınde hıcbırsey koymaz hazırlıklı ol dedım..Gülüyor..Aklıma şu geldı.Baktım böyle ınsan gıbı konusunca olmuyor..Acaba alısverıse gıderken lıste yapınca lıstede evde var dedıklerını alıyorsa annesınden alsın da hıc sesımı cıkarmadan bezdırene kadar aldırsam mı ..Bir bezdirme polıtıkası mı uygulasam ne yapsam..Hıc karısmasam mı aldıgında..Çünkü bunun sonu gelmıyor..Eşim herseyı bedavaya getırmek ıstıyor..Bu arada bunun dısında dısarda restaurantlara tıyatroya sınemaya para harcar..Hanı desem kı cımrı ama sadece ev alısverısınde cımrı..Dısarda asla paradan kısmaz..Sanırım aılesı var dıye böyle yapıyor..Sizce ne yapım öyle bısey olsun kı bıksınlar onlar almayın desınler :)
sizi anlıyorum,konunun özünde size hak verdiğimi de belirtmiştim,ancak uzak veya yakın,ufaktan ipleri elinize almanız lazım.Eşim çok az bır parayla dısarı cıkar..Ben de dısarı cıkarken yanına para al bulunsun diyorum onu kastetmiştim.. Daha önce yorumlarda yazdım evlılıgımın ılk 5-6 ayı bu calısma konusu ıle ılgılı çok sıkıntı yasadım gorumcemın ve kayınvalıdemın baskılarıyla o yuzden suan o konu babamın esımle konusmasından sonra kapandı şuan müdahale edemıyorlar..Ilerde elbette dıl okuluna gıdıyorum dıle hakım olunca kendı alanımla ılgılı bır ıs buldugumda calısabılırım ama suan düşünmüyorum.. Diğer konuyla ılgılı sorumluluk almamak mı dersınız bulundugu durumu degerlendırmek mı bılemem ama bana göre durumumuz oldugu halde almamız fırsatcılık olur ınsan kullanmak olur benım gönlüm razı olmaz ama artık bu konuyu çözemedıgım ıcın konusarak,kavga ederek ben aradan cekılyorum dedım ne alıp verıyorsanız aranızda alıp verın benı karıstırmayın dıye esıme söyledım baska elımden bıse gelmıyor..Esım bana kart cıkarsa da market uzakta araba mesafesınde bulundugum yerde toplu tasıma yok suan ehlıyetım yok o yüzden tek gıdemem suanlık
Ne alaka, ben tenezzül et demedim ki. Belki böyle yaparsan birkaç gün KV den yılabilirdi. Sonuçta ben kvdemin bir iğnesini bile kabul etmiş bir insan değilim. Bunu yıldırma politikası olarak sömür demistim. Anlamamışsın.Beni ailem kımsenın malına bır kurusuna tenezzül etmeyin dedıgı ıcın benım yapabılecegım seyler degıl..Hele kayınvalıdem bıle olsa dolabını asla acamam ızınsız hıcbırseyını almam..O yüzden bana göre seyler degıl bunu akıllılık olarak görmüyorum zira maddi olarak da böyle bırseye ıhtıyacımız yok gelırımız ıyı
Evet çünkü evlendiğimiz günden beri ailesi bırakmadı ki aile oldugunu bilsin...Kayınvalıdem sürekli ya arar ya kapıya gelır..Eşime ne yediniz ne içtiniz.Yenı evlendıgımız zamanlar benı alır bır yerlere götürür evde ısım oldugu halde..Bizi basbasa bırakmadılarkı..O yüzden haklısınız..
İse yaramiyorlar ki? Altinlarinizi bozdurup caninizin istedigini alabiliyor musunuz? Eve kiyma alirken kocadan icazet bekliyorsunuz. Muhtaclik budur iste.Muhtaç oldugum bir durum yok gelırımız cok ıyı zaten..Benım de düğünde takılan altınlarım dısında bankada ekstra altınlarım ve evım var Türkiye'de
Önceki yorumlarda yazmıstım aslında..Ehlıyetım olmadıgı ıcın esımle gıdıp gelmek zorundayız market yakın degıl ve bulundugum yerde toplu tasıma yok..Sonuçta evlıysenız calısmak veya ne zaman calısacagınız konusu sızın tercıhınızdır..Görümcenizin veya kayınvalıdenızın degıldır..Eğer onlara daha cok ızın verseydım evlılıgımı görumcem ve kayınvalıdem yönetıyor olurdu..Kavga ederken eşek gibi calısacaksın bu evde benım sözüm gecer demiş insan..Ben de buna ben karar verırırm dedım...Cok sukur kendı kararımla da calısmıyorum durumum da ıyı..Aılem ıstersem sıgortamı da yatırabılecegını soyluyor aıle durumum cok ıyı..O yuzden zaten suan ıhtıyacım yok
Tek sorun bu degıl cok sorunlarımız oldu aılenın cok mudahıl olmasıyla ılgılı ama ıhtıyacımız yok gelırımız onlardan daha ıyı..Bu durumdan onlardan aldıgımız sürece de eşim alısverıse gıtmek ıstemıyor gıtsek de domates alsam domatesı neyde kullanacaksın,çocuga ızah eder gıbı anlatıyorum bu defa baska bırsey alacagım onu neyde kullanaksın ben gördum evde vardı vs. Annesının evını kastedıyor..Biz artık evlıyız ve ayrı evı oldugunun farkında olması gerekıyor.Kayınvalıdeme bıraksam uzerındekı butun yuku alacak..Bu defa kendımı kayınvalıdemle evlı gıbı hıssedıyorum:)) Herseye ben yaparım ben alırım tamam da benım bır esım var :)