Kayınvalıdem eşimin sorumluluk kazanmaması için elinden geleni yapıyor

Ya sizin durumunuz bana yakinimin yaşadıği bir olayı hatırlattı. Yani cok benzer şeyler anlatiyorsunuz şaşkınlık yasadim ayrıntı vermek de istemedim şimdi deşifre olmayalım durduk yere.

Elindeki hafıza da takdire şayan nasıl annesinin evinde pul biber ne kadar var hatırlıyor. Kv de baya zengin ve iyi niyetli biri galiba evindeki her şeyi veriyor. Kendine alınca size de alıyor ne güzel düşünceli bir kadınmış ama eşin biraz cimri galiba annesi üzerinden geçinmeye çalışıyor. Yani bahçeden vs gelse kasa kasa elmalar armutları limonlar olsa annemden alırız demesini anlarım da kadının evindeki pul biberi de almak istemezsin ya ayıptır. İnsan evinin mutfak giderleri için bir miktar para da ayırsın bir zahmet

Ya cok safsiniz ,gidin kv evine acin dolaplarini neye ihtiyaciniz varsa alin,
Evinizi donatin ,esinizde parasini biriktirsin,bu sorumluluk almamak degil,destek cikmak ,iyiki kv niz gibi anne var, esiniz cikarlarini gozettiyor orada var diye almiyor
Vallahi ben de böyle düşündüm nerde ben de böyle kaynana dedim.. Yakınan kişi otursun sevinsin kayın validesi ne güzel destek çıkıyor benim, geçen ütüm bozuldu bir saatliğine istedim hayır dediler arkadaşın dolabı açın alın diyor ama kızıyor ah ah

Kadın çalışsın diye niye denildiğini anlamıyorlar... Mehmet Aslantug'un dediği gibi geleceklerini bir erkeğin merhametine vicdanına teslim ediyorlar, yıllar sonra erkeğin kafasının karışmasına yanılgılarına bırakıyorlar, sonra vay efendim kocam beni aldatıyor çocuğum var işim yok ayrılamam...

Biz bu kadınların geleceğini düşünürken, bir gün kocalarının eline bakıyor olmaları onlar için sorun teşkil edebilecek diye garantici olmalarını istiyorken, aksine bizi en çok anne görmeyen de onlar... tamam en kadın sizsiniz, en anne sizsiniz biz çalışıyoruz tamam... yazık, kadının kadına yaptığı hep aynı

Eşin seninle yaşadığı evi benimseyememiş , aile olduğunuzun farkında değil ben herşeyi bi kenara koyar oturup buna üzülürdüm. Kıyma aldırmak istediğimde annemde çok var yea ordan yiyelim dese beleşçi diye haşlardım ama “evde” var almayalım derken ev diye annesinin evini kastediyorsa oturup şapkamı önüme koyar kara kara düşünürdüm, bu kamili alıp Kanadaya mı gitsem acaba o zaman mı anlar evlendiğimizi derdim.

Çok şaşıracaksınız ama biz de EŞ ve ANNE olabiliyoruz kardelen hanım. Ayrıca enerji de bakim da full çok şükür. Çalıştığımız için bunlar zaten bizim rutinimiz. Genelde ev işleri için çalışanımız oluyor. Olmasa bile çok da umrumuzda olmuyor banyo aynası ve armatürleri parlatabildik mi acaba diye.Işten gelip çocuklarımızla gülüp eğleniyoruz. Çocuk dogunca 2 yıl ücretsiz izin + yıllık ve mazeret izinleri oluyor. Benim de annem çalışan bir kadındı ve kendimi 1 gün bile boşlukta mutsuz vb hissetmedim. Hatta tam tersi.
Ozdeyislerinizi de sevdim sizi iyi hissettirdiği belli...ama çalışan kadınları çoook yanlış hayal etmişsiniz...

Kendim adına kadınların çalışmasını olmazsa olmaz bir kanun olarak göstermiyorum kardelen hanımın ifade ettiği gibi...BİREYlerin çalışmasını olmazsa olmaz bir kanun olarak görüyorum.

Çalışma hayatında yaş önemli bir faktör olduğu için mesleğiniz olsa dahi calismiyor iseniz birgün çalışmak zorunda kalırsanız iş bulamama ihtimaliniz çok yüksek.

Tabi gerekli eğitimi almış ama atanamamis, iş bulamamış...ya da eğitimi yarim kalmış olmasına rağmen çalışan ve pandemi, ekonomik kriz vb nedenlerle işinden olmuş...evinde elinin emeğiyle ürün yapıp satarken malzeme parasını bulamayan, ya da engeli bulunan sağlık sorunu bulunan tüm hemcinslerimi tenzih ederim.

Geçen hafta bir iş arkadasimiz eşini banka sınavına götürmek için izin aldı. Biz de sorduk dedi eşim her gün üzülüyor ağlıyor ise giremediği için. Cocuklari da var. Yani bu çalışma istegi bazılarında oluyor bazılarında da yok arkadaş.

Ama bu zaten sorumluluktan kactıgını göstermıyor mu ya da arkadasların dedıgı gıbı belescılık adı ne her ıse benı rahatsız edıyor bu durum
Rahatsız olmakta haklısınız ciddi bir konuşma yapın kesinlikle o evden birşey kabul etmiceğinizi söyleyin.

Ayy kıyamam sen hiç uyanık değilsin kötü niyetle demiyorum boşver bırak yap listeni bu liste eksiksiz eve girecek de olmayanı alın olanı kv de den alın sizin kariniza olur bak sen daha yenisin ilerde anlarsın gorumcenee bı zaman snra abim burdan yemesin diye kavga çıkarır dedi dersin

Söyle de yapabilirsiniz , kv deniz toptan alıyorsa siz de ücretini vererek birlikte alışveriş yapabilirsiniz. Ben sizi anlıyorum fakat yakin oturunca böyle oluyor.
Ben yakin oturmadigim halde , kvdem de eve dönüşlerimizde muhakkak ki birseyler verir , bu bizim alamadigimiz için degil , eskiler 1 kg yerine bir çuval dolusu aldıkları için, evlatlarına vermek istemeleri çok normal.
Mesela ben de köfte yapip dolaba attığımda, ya kendisi gelmiş olursa evine dönerken veririm ya da biz gitmisken yanımda götürürüm, aldığım şeylerden arada bir kvdeme de alirim , bu onun alamadigindan degil tabi ki

Bir sonraki elışverişte ne getirirse ben almıştım, görümceme verin dersin, 2 3 yaptığında anlayacaktır.

Özünde kötü niyet yok biliyorum bize destek olmaya çalısıyordur ama sonucta esımın ıstemesı degıl ıkımızın de ıstemesı onemlı bu durumda..Sonuçta ıhtıyacımız yok ihtiyacımız olsa zaten ben calısırım gene muhtaç olmayız ama sürekli bu sekılde olması esım alısık olabılır ama ben esımın annesı de olsa kımseden bırsey almaya alısık degılım..Babam bu konuda bızı cok katı yetıstırdı taksıtle bırsey bıle alamazdık cok ınce düşünürdü dolayısıyla kayınvalıdem bıle olsa varken almak bana ayıp gelıyor..Eşime alıyorsan madem annen de dınlemıyor beni karıstırmayın kendı aranızda alıp verin o halde dedım..Annemde var dediğin seyı gıdıp ısteyıp ben alamam dedım...Tamam diyor bu defa..Yanı ıste sorumsuz dedıysem bu anlamda canım.Yoksa maaşını çar çur etmez,ben çalıstıgımda da maasımı elımden almadı,dursun kenarda paran dedı hakkını yıyemem...Evet annesi birşey alınca ben aldım siz almayın diyormus,o zaman dedım bırsey alınca sen de yarı parasını öde öyle alalım dedım..Ödüyorum diyor ama yalan..Ödemez yanı bılıyorum..Böyle bakınca güzel görünüyor olabılır ama bu defa mınnet etmek zorunda kalıyoruz..Mesela kayınvalıdem önceden her gün onlarda yıyelım dıye davet edıyordu hele hafta sonu hem oglen yemegı hem aksam yemegı..Bır de herseye ayrı tabak kullanır yemek yedıgımız tabakta baska bır yemegı yıyemeyız hemen baska bır tabak..Onları yıka topla derken canım cıkıyordu..Sımdı görumcem 10 günü askın süredir orda cagıramıyor..Yoksa o gittigi zaman davetler gene baslayacak bu defa hem getirdiğini al hem yemek davetı ıcın hayır de ayıp olacak...Ama mecbur diyecegız çünkü ona kalsa her gün onlarda bırlıkte yıyelım ıstıyor..Bu da benı yoruyor...Sohbetlerı de yok yemek yerken tv ızlıyorlar dızıyle ılgılı sohbet edıyorlar ben dızı vs ızlemeyı sevmem saatlerce böyle..Artık sıkılıyorum..Müsade istiyorum bırakmıyor ılla bıraz daha otur dızının cok heyecanlı yerı..Yanı sorun oluyor

neden alışverişe eşiniz ile birlikte gidiyorsunuz peki?
durumunuz o kadar iyiyse sizin de bir kartınız ya da belirli bir bütçeniz yok mu ev için ve kişisel ihtiyaçlarınız için?

Bu saçma olmuş en başında istemiyorum çalışmak sen ol garson çok istiyorsan deseydiniz yani ya da dediniz mi görümce çok ilginç bir tip belli ki, ona ne oluyorsa
Canım evlenır evlenmez götürdüler inan ne oldugunu bıle anlayamadım.O kadar tanımıyordum aılesını..Eşime söyle diyordum ben istemiyorum...Neyse eşimin de söylemesi kar etmedi hasbel kader bir yere gırdım sansıma covıd patlak verınce her yer kapandı zaten..Bu defa kayınvalıdem tek kapalı olmayan yer markette bana ıs bulmus..Bu arada daha cok yenıyım Türkiyeden gelmıstım euro ıle alısverıs ve bana kasıyerlık bulmus daha parayı bıle tanımıyorum.Alısverıse hep esımle gıtmısız ben kendım para alısverısı yapmamısımkı para ustu alıp vermeyı bıleyım..Daha dıllerını bıle bılmıyorum..Ben de yapamam dedim sonucta para alısverısı var eksık cıkar fln başıma ıs alamam dedım..Kayınvalıdem o zaman yarın gidelim aracı olan kısı mahcup olmasın anlamadıgım ıcın yapamam dersın dedı..Ertesı gun sabah gıttım onlara markete gıdecegız..Maske takmısım zaten,diyorkı aa neden makyaj yapmadın..Dedım anca uyandım bekletmek ıstemedım gec kalmayalım dıye..Olsun olsun vakıt var gıt hemen makyaj yap dedı..Kendimi çok kötü hissettim.Neye ugradıgımı sasırdım zaten..Hata bende..Gidip makyaj yaptım.Gıttık konustuk Tesekkur ettım yapamayacagımı söyledım.Annemlerle konustum sonrasında..Çünkü cok bunalmıstım..Görümcemin erkek arkadası gelmıs o gün...Görümcem gülüyor kasaplık yapsın o zaman markette diye.Hiç birsey demedım..Sonra eşime sıkıldım dedım aılemın yanında dınlenmeye ıhtıyacım var..Türkiyeye gıttık esımle..Babam esımle konustu..Kızıma görümcesi kayınvalıdesı ıs bulamaz dedı..Hele evlıyken gece vardıyalı ıs hıc bulamaz..Eğer gecınemıyosanız gelin buraya ben sıze de bakarım dedı..Babamın durumu iyidir..Neyse ondan sonra esım aılesıyle ne konustuysa o konu daha acılmadı...Arada kayınvalıdem restaurantların uzerınde garson aranıyor ılanı olunca bana gösterıyordu ben de hıc oralı olmuyordum oylelıkle o konu kapandı..Ama cok cektım yemek yaparken bır bakıyorum görumce veya kayınvalıde cagırıyor kıramıyorum gezmeye dıye goturuyorlar sonra aa burda ıs bulma kurumu varmıs gel bır bakalım ne var sana göre dıye...Böyle yapmasalardı ben zaten kendılıgımden bır sure sonra sıkılır kendı alanımda ıs arardım böyle yaptıkca artık soğudum ıcımden hıc calısmak gelmedı

Kayınvalideniz’in yaptığında yanlış yada art niyetli bir durum yok, hatta üstüne keşke herkese öyle kayınvalide nasip olsa. Benim kayınvalidem de çok ‘birlikte yiyip içelim, bende var sen alma ben sana veririm’ şeklinde düşünüyor, konuşuyor. Destek olmak istiyorsa kendi, Allah razı olsun derim geçerim. Sonuçta kapısına gidip istemiyorum. Bu durumda eşinize gün doğmuş oluyor, ekmek elden su gölden. Size düşense iki şey, ya bu durumdan istifade birikim yapacaksınız -ki bu fırsatçılık- ya da madem minnet duygunuz çok kabarık, net bi dille reddedeceksiniz herşeyi.. Velhasıl eşinizin durumu sorumsuzluk değil.

Canım senın demek istediğini anlıyorum o çok ayrı birşey keşke öyle olsa..İnan böyle olunca kendini dilenci gibi hissediyorsun..Sankı gecınemıyormussun muhtacmıs gıbı bır de mınnet duymak ıstemem yanı böyle sureklı sureklı..Senin dediğin çok normal onu benım annem de yengeme yapar yengem de anneme orda bır sorun yok...Ama eşim sureklı bırseyler verılınce bunu kar olarak görüyor bu defa markette bırsey alacak olsam evde var dıyor annesını arıyor soruyor..Insan domates ıcın de annesını arar mı..Dediğin sekılde ben de düşündüm..Annem kolıyle sut almıs beraber kullanalım dıyor..Dedim yarı parasını ödersen beraber kullanabılırız et alıyorsa kac kg alacaksa yarısını sen öde almaya yüzümüz olsun dedim ödüyorum diyor yalan söylüyor ben eşimi tanıyorum gülmesinden anlıyorum :)

Domates için aramasi iyiymis
Kv dem birseyler alinca ben de derim esime parasini ver diye o da öyle güler aklima o geldi yani canım ya birakacaksin almaya devam edecek ses etmeyeceksin , ya da alışverişlerini tek yapacaksin

neden alışverişe eşiniz ile birlikte gidiyorsunuz peki?
durumunuz o kadar iyiyse sizin de bir kartınız ya da belirli bir bütçeniz yok mu ev için ve kişisel ihtiyaçlarınız için?
Ehliyetım olmadıgı ıcın..Market yakın degıl bulundugum yerde toplu taşıma yok malesef..Bır de eşimle gıttıgımızde evın ıhtıyaclarını almayı ögrensın diye..Kayınvalıdem mudahale etmeyınce cok guzel ögrenıyor egıtebılıyorum ama dısardan mudahale olunca tabı bırı bıse verdıgınde e verıyorsa neden alayımkı dıye dusunuyor olacakkı onu kar olarak görüyor..Para bırıktırmesı elbette güzel ama mutfak alısverısınden kısılmaz..Sonucta aldıgımız seyler ekstrem seyler degıl her evın ıhtıyacı olan sebze meyve baklıyat bunlar yanı..Evlendıgımden berı hıc ustume basıma bısey almadım zaten vardı ama ınsan bısey begenır alır yıne de begendıgım bısey bıle olsa asla söylemedım..Yanı fuzulı bır masrafım bıle yok evlenmeden önce kuaforden cıkmazdım kendı de bılıyor

Art nıyetlı bır durum yok elbette ama evlılıgıme zarar veriyor..Sonuçta destege ıhtıyacımız olsa haklısınız ama bızım evımıze onlardan daha cok para giriyor neden 60 yasında kadın calısıp bır yandan da bıze baksın ben annesıne acıyorum ama o kendı annesıne acımıyor..Bır erkek ısı oluyor kadına ne kocası ne esım yardım etmıyor..Böyle herseyı önüne hazır verirsen cok ıyı evlat yetıstırmıs olmuyorsun..Her zaman erkek ısı oldugunda anne lutfen bekle esım gelsın tek basına yapma dıyorum..Kızının yardımcı olacagı seyler oluyor yardım etmıyor amelıyat oldu ben baktım kızı erkek arkadasıyla telefon acıyor gecmıs olsuna gelecegız anne dıyor lıste yapıyor annesı bır de onlara yemek yapacakmıs..O kadar korkuyorum kı bır cocugum olursa kayınvalıdem de onu cocukları gıbı terbıye ederse diye..Yanı dedıgım gıbı sonuc olarak bu durumdan ıstıfade etmek bana göre değil ama konusmakla da çözemedım esımle de kavga da ettım olmadı..Artık aralarında napıyorlarsa yapsınlar dıyecegım yeterkı benı alma verme ıslerıne karıstırmasınlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…