Kayınvalıdem eşimin sorumluluk kazanmaması için elinden geleni yapıyor

İşte bir de düşünün kayınvalıdem bana vardıyalı ıs buluyordu..Eşim evdeyken ben gece calısacagım yanı..Bu duruma babam cok kızdı ondan sonra ıs fln konusuyla gelemedıler
İşte benim kızgınlığım ve onay vermediğim konu tamda budur. İsteyen çalışabilir. Çalışan kadınlara sözüm yok. Veya çalışmalarına karşı değilim. Ama Neden çalışmayan ve Evhanımı olmayı bu kadar basitleştiriliyor?! Bana göre en zor mesleklerden biridir EvHanımlığı.Ama bu işi hakkıyla yapanlar tabiki de

Evliyim gayet ataerkil bir ailenin geliniyim,kayincalidem getirir memleketten,yapar didinir ,bende bi guzel yerim ,mis gibi ,durumumuz var kocam 2 iste birden calisiyor ,
Daha iyi olsun daha rahat olsun colugum cocugum diye
Siz öyle alısmıssınız demekkı ben de kımsenın bır çöpüne tenezzül etmeyecek sekılde yetiştim

evlendikten sonra maddi durumda iyiyken size zaten kendi vermesi gerekiyor istemekten ziyade, öncesinde kuaföre sürekli gidip, alışveriş yapıyorsanız ve şu an bolluk içinde yokluk yaşamaktansa çalışmanız konusunda diğer arkadaşlara katılıyorum. bende sağlık sorunlarımdan dolayı çalışamıyorum ama bir eksiklik yaşamıyorum. ve mutfak alışverişinden yiyecek içecekten kısılmaz bende öyle düşünüyorum. bu konuda ısrarcı olun ve tavırlarını değiştirmesini isteyin.

Kayınvalıdemle görümcem demekkı
Hahaha Bi değişikler cidden gece vakti ihtiyaç yoksa neden çalışacaksınız ki, aynen herkes çalışmak zorunda değil, hele kv dedi diye hiç çalışılmaz
Kayınvalıdemle görümcem demekkı aralarında bu konuyu konusuyorlardıkı hep bır koldan bana ıs arıyorlardı o zaman yenı evlıydım cok saftım kım nereye cekerse oraya gıdıyordum o kadar ıyı davranıyorlardıkı o ara..Is ıcınmıs demekkı sımdı anlıyorum

Valla canım kayınvalıdemın ve görümcemin bazı tavırları yüzünden resmen yasam enerjım gıttı..Varken yokluk da yasamıyorum ama canım ıstemıyor resmen...Boya alıyorum kendım evde boyamı yapıyorum..Hanı kuaföre gıtsem esım bıse demez kuafore gıyıme baska seylere ıstesem verır ama masrafa sokmuyorum..Ailemin yanına Türkiyeye gittiğimde bızımkıler kırada evlerımız var onların parasını verırler esımle bana dısarda ne ıstıyorsanız yıyın ıcın ustunuze alın derler..Bol bol alıyorum zaten ordayken..Eşim Türkiye den kendıne kıyafetler almıstı bayagı gardrobunu degıstık eve geldık..Annem bana ne kadar tuttu dedı söyledıgımde hemen parasını verdı sız kendı paranızı harcamayın altın alın ne yapıyorsanız yapın mısafırsınız derler hep

ama bu sefer de kendinizle çelişiyorsunuz. kayınvalidenizin verdiği kıyma size kendinizi ona minnet ediyormuşsunuz gibi hissettiriyor ki ben sizi o konuda haklı buluyordum ama eşinizin, kendinizin kıyafet parasını annenizden aldığınızda öyle gelmiyor. siz bir aileyseniz, kayınvalidenizin verdiğini istemeyip annenizden de almazsınız. yeterince maddi durumumuz iyi annecim sağolasın dersiniz. o zaman da kayınvalideniz ve eşiniz için şikayet etme hakkınız kalmıyor. yani yanlış anlamayın ama eşinizden şikayet ettiğinizi siz de yapıyormuşsunuz aslında. eşinize masraf olmasın diye türkiyeden alıyorsunuz bolca..

Önceki yorumlarda yazmıstım aslında..Ehlıyetım olmadıgı ıcın esımle gıdıp gelmek zorundayız market yakın degıl ve bulundugum yerde toplu tasıma yok..Sonuçta evlıysenız calısmak veya ne zaman calısacagınız konusu sızın tercıhınızdır..Görümcenizin veya kayınvalıdenızın degıldır..Eğer onlara daha cok ızın verseydım evlılıgımı görumcem ve kayınvalıdem yönetıyor olurdu..Kavga ederken eşek gibi calısacaksın bu evde benım sözüm gecer demiş insan..Ben de buna ben karar verırırm dedım...Cok sukur kendı kararımla da calısmıyorum durumum da ıyı..Aılem ıstersem sıgortamı da yatırabılecegını soyluyor aıle durumum cok ıyı..O yuzden zaten suan ıhtıyacım yok

Canım kayınvalıdem sürekli getiriyor ama ben yılda bir kere Türkiye ye gidiyorum..Dolayısıyla orda bizi misafir olarak görüyorlar.Eşim istemese bu konudan rahatsızlık duysa annem ısrar etmez bılsekı bu konu aramızda sorun oluyor annem aman sız ıyı olun dıye karısmaz ama aıle durumum ıyı oldugu ıcın annemler ıcın o bıse degıl..Eşime bize verdikleri değeri gösteriyor..Ama annemle de yakın olsak süreklı gıda ıhtıyaclarımızı alsa anne derım sen bu sekılde yapınca esım buna alısır sorumluluk almaz dıye derım.

bence kendi anneniz yapsa ve ısrarla fazladan aldım gel benden al dese alırdınız.. konuşmalarınızdan onu çıkardım. ama dediğiniz gibi olsun. bence gıda alışverişini de, kendi alışverişini de, eşinizin alışverişini de kendiniz karşılayın. her şey para biriktirmek değil. sonuçta eviniz ayrı, ayrı bir ailesiniz artık

Yani demek istediğim o..Çalısmak benım tercıhım eşim dısında kımseyı ılgılendırmez..İşte sorun o malesef daha alısamadan ajans ajans dolastırdılar.Bu arada ıs tecrubem var ıs hayatım oldu..Dıl ıcın de bekleselerdı zaten dıl okuluna yazılmıstım ama bekleyemedıler..Kayınvalıdem her lafının ıcersınde kızının cok calıskan oldugunu söylerdı...Ama amelıyat oldu calıskan kızı gelmeye bıle tenezzul etmedı ben baktım annenı görmeye gelmeyı dusunmuyor musun dıye artık soylemek zorunda kaldı

Eşim çok az bır parayla dısarı cıkar..Ben de dısarı cıkarken yanına para al bulunsun diyorum onu kastetmiştim.. Daha önce yorumlarda yazdım evlılıgımın ılk 5-6 ayı bu calısma konusu ıle ılgılı çok sıkıntı yasadım gorumcemın ve kayınvalıdemın baskılarıyla o yuzden suan o konu babamın esımle konusmasından sonra kapandı şuan müdahale edemıyorlar..Ilerde elbette dıl okuluna gıdıyorum dıle hakım olunca kendı alanımla ılgılı bır ıs buldugumda calısabılırım ama suan düşünmüyorum.. Diğer konuyla ılgılı sorumluluk almamak mı dersınız bulundugu durumu degerlendırmek mı bılemem ama bana göre durumumuz oldugu halde almamız fırsatcılık olur ınsan kullanmak olur benım gönlüm razı olmaz ama artık bu konuyu çözemedıgım ıcın konusarak,kavga ederek ben aradan cekılyorum dedım ne alıp verıyorsanız aranızda alıp verın benı karıstırmayın dıye esıme söyledım baska elımden bıse gelmıyor..Esım bana kart cıkarsa da market uzakta araba mesafesınde bulundugum yerde toplu tasıma yok suan ehlıyetım yok o yüzden tek gıdemem suanlık

Eşinizin eve para harcamamasının tüm suçunu kayınvalidenize atmasaniz mi?
35 yaşında birinden bahsediyoruz çünkü. Annesi evden ihtiyacınız olunca gelin alin dese bile doğruyu yanlışı ayırt edebilecek, sizin bu durumdan rahatsız oluyor olmanızı önemseyecek kişi eşiniz.

Sizin eşinizin ailesiyle sık sık yemek yemek gibi bir sıkıntiniz da vardı. Hepsi birbiriyle bağlantılı aslında. Orada bile sorunu kayinvalideniz ile çözmeye çalıştınız. Halbuki orada yine eşinizin kendi sınırlarınızı çizebilmesi gerekirdi. Siz de annesi gibi eşinize çocuk muamelesi yapıp, onunla değil velisiyle sorunlari halletmeye çalışıyorsunuz. Büyümez kolayla, çöpleri rengine göre atmadan geri getirmeye devam eder.

Son düzenleme:
Tek sorun bu mu yahu? Bizim de durumumuz iyi ama kaynanamdan boyle her lazim olani alabilecek olsam hiç hayir demezdim bunun sorumluluk alamamayla ne alakasi var.
Tek sorun bu degıl cok sorunlarımız oldu aılenın cok mudahıl olmasıyla ılgılı ama ıhtıyacımız yok gelırımız onlardan daha ıyı..Bu durumdan onlardan aldıgımız sürece de eşim alısverıse gıtmek ıstemıyor gıtsek de domates alsam domatesı neyde kullanacaksın,çocuga ızah eder gıbı anlatıyorum bu defa baska bırsey alacagım onu neyde kullanaksın ben gördum evde vardı vs. Annesının evını kastedıyor..Biz artık evlıyız ve ayrı evı oldugunun farkında olması gerekıyor.Kayınvalıdeme bıraksam uzerındekı butun yuku alacak..Bu defa kendımı kayınvalıdemle evlı gıbı hıssedıyorum:)) Herseye ben yaparım ben alırım tamam da benım bır esım var :)

ben eşinizin ne kadar kazandığını merak ettim açıkçası

Çok haklısınız,inanın ilk başta esımle halletmeye calıştım baktım düzelmiyor mecbur kayınvaıdemle konusmak zorunda kaldım.Yoksa esımle halledebilsem benim için daha kolay olurdu..Neysekı bırlıkte yemek yeme konusunda zor da olsa esıme kendımı ızah edebıldım de kayınvalıdem davet ettıgınde evde yıyecegız dıyebılıyor..Ama kayınvalıdem de evlılıgımı etkılıyor aramızda kavga cıkıyor dememe ragmen gülüyor annen de yakın olsa yardım ederdı dıyor..Herkesın annesı yardım etmek ıster elbette kotu nıyet görmüyorum ama bır ınsanın gelını bunu dedıkten sonra ınsan onlar mutlu olsun da gerekırse ben vermıyım der ..Sonucta aç açık degılız evımıze onlardan daha cok para giriyor o yüzden bu ısrarı anlamıyorum..Ortada etkısız eleman gıbı bır ona gıdıyorum konusuyorum bır esıme gidiyorum artık dıyorumkı ısteklerımı artırayım da bunalsınlar onlar pes etsın stratejı arıyorum resmen :))

Aaa hatırladım sizi iki kişilik tatlı göndermiştiniz KV denize görümceniz yemeklerinizi beğenmediği için. . KV iyi niyetliyse çok ta takılıp aranızı bozmayın derim sevindirmeyin görünceyi
Evet canım:)) Kayınvalıdem bu konuda ıyı nıyetlı ama evlılıgıme zarar verıyor (

Hayatiniza mudahale etmis haberiniz yok. Calisirsaniz ne kocaya ne kaynanaya muhtac kalirsiniz. Simdi muhtacsiniz bir sekilde
Muhtaç oldugum bir durum yok gelırımız cok ıyı zaten..Benım de düğünde takılan altınlarım dısında bankada ekstra altınlarım ve evım var Türkiye'de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…