Yok malesef tek sorun bu degıl...Kayınvalıdem mudahıl olmasa esımle cok ıyı anlasıyoruz ne zaman herhangı bır konuda ıyı nıyetle bıle bır duruma mudahıl olsa bızım sorunlarımız baslıyor"aılenın cok mudahıl olmasıyla ılgılı ama"
Başka sorunlar ve herseye karişma varsa o zaman haklisiniz. Ben de sadece alisveriş kismini yazinca kv sadece aldiklarindan vermek istiyor başka da biseye karismiyor, sorun yaratmiyor diye dusunmustum.
Bana da gorumceye inat calismamak aşırı saçma geldi :))Görümceye inat çalışmamak? Başka sebep olsa olsun da yanlış anlamayın kendinize kötülük olmuş. Diğer konu evin geçimini sağlama durumunda olan eş, annesinden destek alıyor. Bu konuda ortak kararınız olsa daha iyi ama demek ki kayınailenizin durumu el veriyor. Bundan sonrası için eşinize listeyi verin o nereden temin ederse artık eve getirsin. Bu şekilde dilenci gibi de hissetmezsiniz.
Yıl ile Ev hanımlığının alakası nedir? Anlayamadım da...Yıl 2021...
Diger yorumlarda da yazmistim zatenevimiz yapiliyor suanda..Tabiki uzun vadede burda oturmayi kabul etmedim.Ayni eve girmeden bu huylarini bilemiyorsunuz..Benim de kayinvalidemden ricam karismamasi yönündeydi ama kabul etmedi.Cunku o ona gore iyilik yapiyor..Kendimi kandirdigim bir durum yok calisma konusunda, evde 7/24 de oturmuyorum.Dil kursuna ve ehliyet kursuna gidiyorum.O dediginiz isler burda normal olsa bile benim calismak istemem önemli gorumcemin veya kayinvalidemin istemesi degilKusura bakmayın ama böyle bir tip içinmi yurtdışına yerleştiniz? Gözümde 35 yaşında adam değil, 3,5 yaşında çocuk canlandı. Daha çöp ayırmayı bilmiyor. Okuma yazmasıda yok herhalde.
Durumum iyi diyip duruyorsunuz ama kendi evine alışveriş yapmayacak kadar aciz bir kocanız var. Sizi garjalda oturtuyor. Hemde kv dibinde. Durumu iyi olan biri ev alır, alamiyorsa en kralını tutar dayar döşer. Mesleğiniz ne bilmiyorum ama garsonluk diye küçümsediğiniz işler yurtdışında gayet normal işler. Sizin diliniz yok, mesleğiniz büyük bir ihtimal denklik bile görmeyecektik yaşadığınız ülkede, yalandan görümceme inat çalışmiyorum diye kendinizi kandırmayın. O basit olarak gördüğünüz işleri kendinize yakıştıramiyorsunuz başkada bulamıcaksınız o yüzden görümceme inat çalışmiyorum bla bla.
Anneside oğlunun ne olduğunu biliyor, dibinden ayırmıyor. Gerektiği yerde market desteği veriyor çünkü biliyor beceriksiz. Annesinden uzakta yaşarsa sudan çıkmış balığa döner sizin eşiniz. Yazık olmuş size. Sizde farkındasınız zaten, kendinizi durumum iyi mudaram yok diye kandırıyorsunuz
Her hafta duzenli yapilmasi gereken mutfak alisverisi icin altin bozduruldugunu sizden duyuyorum.Kiymayi ornek verdim..Ev icin alisveris yapilmasi gerekiyorsa surekli esimin onune hersey hazir geldigi icin bilmiyorsa ogretirim gene de bozmam..Çünkü disardan mudahale olmayinca bu adam ogrenebiliyorİse yaramiyorlar ki? Altinlarinizi bozdurup caninizin istedigini alabiliyor musunuz? Eve kiyma alirken kocadan icazet bekliyorsunuz. Muhtaclik budur iste.
Evet demek istedigim o..Sanki ben abisinin parasini yiyormusum ya da kafasinda belki abisi için farkli bir hayali vardi belki beni layik gormedi bilmiyorum asiri kibirli ve kimseyi beğenmeyen biri..Belki de o yüzden bilemiyorum..Tabiki ihtiyacim olursa kendi meslegimle alakali bir isse calisirim..Ben calismaya karsi bir insan değilim calisma hayatim olduE tamam bu görümceye inat değil ki kendi kararınızla çalışmamak. İhtiyaç yok, çalışmak istemiyorsunuz kime ne?
Kimse kimseye inat çalışmamazlık etmez yoksa. İhtiyaç durumu olsa veya evde oturabilecek bir yapınız olmasa benim çalışmam lazım diyen bir tip olsanız hala görümceye inat evde mi otururdunuz?
Sanane ister çalışırım ister çalışmam az geri durucan evimden diyip işe gitseniz mesela o yönetiyor olmayacaktı.
Eğer sırf görümceye inat bir çalışma isteği bastırılıyorsa kötü demek istedim ben de.
Bakin cok farkli konular..Bulduklari is yasli bakimi ve tanimadigim birinin evinde gece ona eslik edecegim.Bir kurumda gece vardiyasinda calismakla ayni sey degil.Babamin en basta kizdigi sey de zaten gorumcem ve kayinvalidemin sürekli iş için gezdirmesi..Gece tanimadigim bilmediğim bir yerde bir evde esim evde uyurken benim calismam normal mi sizceMesleğiniz Dr.luk, hemşirelik vb nöbet usulu iş olsaydıda babanız kızarmıydı eşinizin evde olduğu saatler işde olmanıza? Ozaman işimi bırakcaktınız
Haklisiniz belki de..Hani diyorum belki icine sinmiyor anne yüreği diyorum ama defalarca konusmama ragmen aramizda bu mevzuyla ilgili kavga çıkmasına ragmen bildigi halde getirince bazen sizin gibi düşünüyorum..Aslinda kayinvalidem bunu yapmayınca esim almaya alisiyor ama kayinvalidemi durduramiyorum..Dediginiz gibi yapmak mantikli sanirimKayınvalide hiç de iyi niyetli falan değil. Çocuğunu kendine bağımlı tutarak otoritesini koruma derdinde. Eşin de alışmış. Senin bunu değiştirmen çok zor.
Annesinin evinden getirdiği hiçbir şeyi eve sokma. Gerekirse çöpe at. Nimettir yazık ama buna çok kesin bir şekilde karşı durmak gerekir. Ben olsam hepsine çok ağır konuşurum. Böyle olsa eşime saygı duyamam.
Bunlar hep iyi niyetli görünen zehirli yaklaşımlar. Bunda iyi niyet HİÇ yok, şüphen olmasın.Haklisiniz belki de..Hani diyorum belki icine sinmiyor anne yüreği diyorum ama defalarca konusmama ragmen aramizda bu mevzuyla ilgili kavga çıkmasına ragmen bildigi halde getirince bazen sizin gibi düşünüyorum..Aslinda kayinvalidem bunu yapmayınca esim almaya alisiyor ama kayinvalidemi durduramiyorum..Dediginiz gibi yapmak mantikli sanirim
Altinlariniz var mi diye ben sormadim ki,gonlunuzce alisveris yapamiyormussunuz ama altininiz varmis diye kendiniz soylediniz,ben de o yuzden alisverisinizde ise yaramiyor dedim gayet normal olarak. Var ama yiyemiyorsunuz. Kendi fikrinizi takan yok,ne koca ne kv sizi dinliyor,onlarin hayatina eklenmis surukleniyorsunuz. Sizin kendi hayatiniz yok,ama calisiyor olsaniz daha farkli olabilirdi durumunuz. Deneyip gormeniz lazim. Gorumceye inat calismadiginizi soylemeyin bari cok ayip yahu 21.yuzyilda. Calismak istemedim deyin,daha guzel.Her hafta duzenli yapilmasi gereken mutfak alisverisi icin altin bozduruldugunu sizden duyuyorum.Kiymayi ornek verdim..Ev icin alisveris yapilmasi gerekiyorsa surekli esimin onune hersey hazir geldigi icin bilmiyorsa ogretirim gene de bozmam..Çünkü disardan mudahale olmayinca bu adam ogrenebiliyor
Kusura bakmayin da calisip ben mi bakacagim eve o halde..Yani esim harcamayacak annesi getirecek benim aldigim maasla geçineceğiz o zaman..Sirf saldirmak icin kendinizi komik duruma düşürüyorsunuz.Altin da uzun vadee yatirim icin yapilir zor gununuz olur o zaman bozulur..Haftalik mutfak alisverisi için degil.Gonlumce tabiki istersem yerim ama mantikli yerler için harcarim rutin mutfak alisverisi icin degilAltinlariniz var mi diye ben sormadim ki,gonlunuzce alisveris yapamiyormussunuz ama altininiz varmis diye kendiniz soylediniz,ben de o yuzden alisverisinizde ise yaramiyor dedim gayet normal olarak. Var ama yiyemiyorsunuz. Kendi fikrinizi takan yok,ne koca ne kv sizi dinliyor,onlarin hayatina eklenmis surukleniyorsunuz. Sizin kendi hayatiniz yok,ama calisiyor olsaniz daha farkli olabilirdi durumunuz. Deneyip gormeniz lazim. Gorumceye inat calismadiginizi soylemeyin bari cok ayip yahu 21.yuzyilda. Calismak istemedim deyin,daha guzel.
Disaridan mudahale olmadiginda ogrenebiliyor derken? Cocugunuzdan bahseder gibisiniz. Evlenmeyi bilen koskoca bir adamdan degil. Bu yuzden isiniz zor. Bizi ilgilendirmez tabi,bu hayati yasayan sizsiniz neticede.
Kesinlikle her cümlenize katılıyorum.Ayni seyi düşünüyorum.Olmasa eşim yetisemese zaten sorumluğu ortak bölüşürüz.Ama aldigi parayi hepsini yatirim icin bankaya yatirip alisveris icin ayirmiyorsa burda benim calismamin bize katkisi olmayacak tek başıma kendimi yipratacagim.Boyle artik biraktim ne getirirse onu pisiriyorum o zaman kendi aliyor.Ama iste bizim sorunumuz kayinvalidemin surekl8 biseyler getirmesi dolayisiyla onlara bagli kalmis oluyoruz.Markette alisveris yaparken hersey icin tek tek evde var mi diye annesini aramasi onun da var var almayin burdan alin demesi sinirlendiriyor.Onu da artik listeyi verecegim ya kendi aralarında alip versinler beni karistirmasinlar ya da verdiklerini cope atacagim..Gercekten defalarca acik acik konustugum halde hala getirmesi cok sinir bozucuBunlar hep iyi niyetli görünen zehirli yaklaşımlar. Bunda iyi niyet HİÇ yok, şüphen olmasın.
Bir de sana niye çalışmıyorsun diye çıkışıyorlar. Oh ne güzel yaa... adam evine market alışverişi yapmasın, sorun senin çalışmaman olsun. Çalışma, çalışıp da ömür boyu bu tembel adamın yükünü mü çekeceksin?
Adam olsun da evine baksın. Sen sorumluluğu ondan aldıkça o daha da rahata alışacak. Sen de ömrünü haddinden fazla sorumluluk yüklenerek harcayacaksın. Sebep? Aman güçlü kadın desinler.
Bir akademisyen olarak diyorum ki, çalışmayarak çok doğrusunu yapıyorsun. Biz kadınlar güçlü olmak için her yükün altına girmek zorunda değiliz. Her şeyi biz yaparsak adamlar ne yapacak?
Biraz kibar olursaniz daha guzel fikir paylasimi olabilir aramizda.Kusura bakmayin da calisip ben mi bakacagim eve o halde..Yani esim harcamayacak annesi getirecek benim aldigim maasla geçineceğiz o zaman..Sirf saldirmak icin kendinizi komik duruma düşürüyorsunuz.Altin da uzun vadee yatirim icin yapilir zor gununuz olur o zaman bozulur..Haftalik mutfak alisverisi için degil.Gonlumce tabiki istersem yerim ama mantikli yerler için harcarim rutin mutfak alisverisi icin degil
Çok haklısınız. Sorun sizi çalışmanız değil, eşinizin sorumsuzluğu. Çözümü sizin çalışmanız da değil. Herkes nasıl 'güçlü kadın' olduğunu gösterme derdinde, boşverin.Kesinlikle her cümlenize katılıyorum.Ayni seyi düşünüyorum.Olmasa eşim yetisemese zaten sorumluğu ortak bölüşürüz.Ama aldigi parayi hepsini yatirim icin bankaya yatirip alisveris icin ayirmiyorsa burda benim calismamin bize katkisi olmayacak tek başıma kendimi yipratacagim.Boyle artik biraktim ne getirirse onu pisiriyorum o zaman kendi aliyor.Ama iste bizim sorunumuz kayinvalidemin surekl8 biseyler getirmesi dolayisiyla onlara bagli kalmis oluyoruz.Markette alisveris yaparken hersey icin tek tek evde var mi diye annesini aramasi onun da var var almayin burdan alin demesi sinirlendiriyor.Onu da artik listeyi verecegim ya kendi aralarında alip versinler beni karistirmasinlar ya da verdiklerini cope atacagim..Gercekten defalarca acik acik konustugum halde hala getirmesi cok sinir bozucu
Yorumlarda yazdim okursunuz tekrar yazmak istemiyorum burda gecici oturuyoruz yeni ev yapiliyor bizim için ben yaptığım fedakarliktan bahsetmiştim sikayet icin yazmadimMaaile hepinizin bakış açısı ve davranışları birbirinden tuhaf, kusura bakmayın.
Kvm ve görümcem beni gezdirip iş aradılar diyorsunuz gezmeseydiniz, itiraz etseydiniz?
İlkokul çocukları gibi ailenize mi şikayet ettiniz?
Görümce sizi dövmeye kalktığında sizin ve eşinizin eli armut mu topladı?
İki çocuk evlenmiş gibi görünüyor burdan bakınca.
Eşinizin durumu madem o kadar iyi niye garajdan bozma evde oturuyorsunuz?
Bir soru da kendime sorayım,
maddi durumumuz gayet iyi,
eşime ailesinden yüklü miras kalması kuvvetle muhtemel,
ben niye çalışıyorum?
Haklisiniz bu sekilde deneyecegim yorumunuz icin Teşekkür ederim söylemek istediklerimi cok iyi analiz etmişsinizÇok haklısınız. Sorun sizi çalışmanız değil, eşinizin sorumsuzluğu. Çözümü sizin çalışmanız da değil. Herkes nasıl 'güçlü kadın' olduğunu gösterme derdinde, boşverin.
Kayınvalide üzerinizdeki otoriteyi kaybetmemeye çalışıyor. Ben olsam kendi aralarına bırakmam, alışverişe gitmeden önce konuşur kararlaştırırım. Eşinize açıkça böyle olunca ben sana olan saygımı yitiriyorum, ne öyle çocuk gibi anneyi aramak deyin. Bu ağrına gider de vazgeçer belki. Ama bunu söylerken kavga etmeden, sakince söyleyin ki söz yerine ulaşsın. Eminim ki sizin gözünüzden düşmek istemeyecektir. Kayınvalide kendi eliyle bile getirse eve almam, anne bizde var/ biz alırız, ihtiyacı olan birine ver derim ben olsam. Bence siz bunu yavaş yavaş çözersiniz