Kayınvalide problemi

Orası öyle tabiki

Kaynanalarımız aynı kişi olabilir mi acaba? Kaynanamın bizden başka ailesi varda o da siz misiniz diye düşündüm çünkü bu kadar benzerlik olabilir

Kizlar benim kv de her şeye karışıyor, ilk baştan anlatayim her şeyi. En başta bir ay konuşsunlar nisan yapalım dedi, bizde öyle hemen olmaz biraz konuşmak lazım dedik, aradan 4 ay geçti, eşim nişan için geldi ailesi ile tanışmaya. Henüz tanismamislardi aileler yani babalar. Neyse kv hemen nuriyenin yanlışları var, hataları var dedi, hem de teyzemlerde vardı. Ben ne hata yaptım da onu bilmiyorum. Eşime söyledim annem hata yapmış söylememesi lazımdı falan dedi. Neyse çok üstünde durmadım. Kuaföre, gelinliğe, damatliga her şeye karıştı, ev dizmeye gittik annem ben kv orada ağzımızdan burnumuzdan getirdi. Anneme karıştı bana karıştı, ben dayanamadım eşime ve kv ye bağırdım, eşim küstü, annemden özür dile dedi. Bende dilemem ben haklıyım dedim, çünkü sınırı aşmıştı. Anneme sigara içme, burayı böyle temizle, şurayi şöyle yap dedi durdu, bana dedikleri de keza öyle. Neyse ben özür dilemedim. Daha sonra evlere çekildik, sonra da beni arıyor, bizim gibi olacaksın, bize yakışır giyineceksin, bize yakışır olacaksın, yoksa oğlum seni 5 cocukluda olsan bosar, daha neler neler, bir de diyor ki git bunları annene de söyle ve bunu dediğinde de düğüne bir hafta falan var. Asla düşünmüyor bu kızın ailesi bu söylediklerimi duysarsa yüzüğü atarlarsa falan diye. Hediye alıyorum işte önemli günlerde, niye aldın bizde zaten vardı diyor ya da beğenmeyip 3 kere değiştiriyor. Telefondan bile her şeye karışıyor. Nişanda bir kıyafet giydim, askılı ve yanında kolları da var ama düşük, nisandan sonra beni aradı diyor ki senin oğlun bunları giydirmezdi, genişlemiş demişler konu komşu akraba, daha kapalı giyinecekmisim. Bende dedim ki ben oğlumla seçtim o kıyafeti, ayrıca kimse bana karışamaz herkes kendine baksın, kimsenin haddi değil dedim. Genişlemiş ne demek yani, benim babam annem de mi geniş o zaman? Düğünden sonra altınlar onda kaldı, şehir dışına çıkacaktık, annemlerin taktiklari da onda kaldı, hemen beni arıyor, annenler azıcık bilezik takmışlar diye. Benim annem babam onlara hiç bir şey demedi bile, gücünüz neye yetiyorsa onu takın dediler, hiç bir şey istemedik. Gelmiş benim annemlerin taktığını laf ediyor. Nisan da bilezik taktılar annem bir kere olsun eline alıp bakmadı bile bilezige kaç gram kaç ayar gerçek mi sahte mi diye ama böyle yapmamak lazım, aslında çok şey istemek lazımdı ama biz yapmadık hata bizde, değmeyecek insanlara yüz vermeyin kim olursa olsun, ben şimdi ne ararım ne sorarım, ne yapıyorsun nasılsın o kadar. Gerekirse kötü olan anneniz bile olsa konuşmayın, sizi de kimsenin uzmesine, küçük gormesine izin vermeyin.

sonuna kadar okuyamadım ama ilk cümleler yetti. her zaman derim, her gelinin kayınvalide sorununun sebebi aslında o gelinin kocasıdır, başka kimse! çünki her kayınvalide oğlunun ailesine müdahil olmak ister (iyi ve ya kötü niyetle), buna izin vermemesi gereken kocadır. yani, sorun kocanızda.

Be güzelim hepsini okumaya sabrım takat vermedi. Kendini sakın suçlama senlik bir şey yok. Aslında biliyor musun kayınvalidem gelin de ayırd etmiyor o , oğullarını ayırd ediyor. Bu maalsef böyledir. Kaçan kovalanır derler ya aynı o hesap diğer oğlu kayınvalidene ket koydukça onlara bir şey yapmaya cesaret edemiyor e zaten bu hayatta yalnız bir insan eşi ölmüş diyorsun, o da diğer oğlunu kaybetmemek için hep haylarına sularına gidiyor, senin eşin de annesine kıyamadığından bir şey demiyor ama bu saplantılı bir şey. Durum tespiti burada bitti, önerim şu olacak acilen bir aile danışmanına aile terapistine başvurmanız. Çünkü sen önünü almazsan kayınvalide sizin artık hayatınızın merkezine oturacak sizi o yönlendiriyor olacak. Halbuki siz çekirdek bir ailesiniz iki çocuk bir karı ve kocadan oluşan. Burada kusura bakma ama eşine iş düşüyor. Biz kadınlar her ne kadar eşler arada kalmasın diye susuyoruz ama aslolan öyle değil. Senin de gittikçe ne kadar iyi niyetli düşünürsen düşün için kayınvalidene karşı kin dolacak, kayınvalidene sinirlenip hırsını kendi ailenden eşinden çıkartmak isteyeceksin, büyük tehlike!

En ama en kısa zamanda bir aile danışmanına başvurmalısınız. Eşinin bir farkındalığı olursa durum kontrol altına alınmış olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…