Bence de allah rızası için yine yapılacak ama sadece kendime görümcelik yaptırtmam ve ben görümcemin kızı yaşındayımBelcikadayim . Bilenler bilir burda tavan yuksekligi cok yuksek turkiye evleri gibi degil. Ben ise korkarim. Tabi ki yengem yapmak zorunda dgl. Ama rica ederm yenge sen korkmuyorsun perdeleri asalim derim. Niyet onemli.. annem allaha sukur saglam ama perde asamaz. Turkiyede asiyor burda imkansiz. Tabi niye gelmedin niye yapmadin diye terslemem oyle sacmalik olamaz. Ben sunu bilir sunu soylerim.. herkesin yaptigi yapmadigi kendine. Yapmiyorsa yapmiyor Allaha goruyor
Allah hayırlı salih saliha evlat versinKiz erkek yalan.. Allah hayirli evlat versin vicdanli olan bakar. Vicdan yok ise kiz erkek farketmez
Ayy görümce çok şekeerBen hep diyorum hepimizde sırayla ama o gelin yapsın istiyor hatta biz benim ailemin evinde kalıyoruz diyor ki kendisi annesiyle dipdibe başından atmak için sizinkiler annemle babama da ev versin sizin ordan nolcak diyor yok artık ama siz buna da bana da bahane edecek bi şey bulursunuz bu çn yargınızla ben sırayla kalsın dedim daha ne dicem kesin sizde görümcesiniz böyle şeyler düşünüyorsunuz
Öncelikle iyi bayramlar
Kayınvalide hastalandıysa yatalak olmasada ne zaman iyileşeceği belli değil kaç yıl kim bilir Allah şifa versin.
Ama dinimizde anne babaya evlat bakmak zorunda sizce nasıl davranmalıyım birinin evinde kalacaksa kendi kızı olmalı sonuçta erkekler her gün işte çalışıyor evde biz kalıyoruz ve herkes kendi anne babasından sorumlu öyle değilmi ????
Benim de dinim islam elhamdülillah,fakat nereden çocuğu oluyoruz?Esiniz de cocugu. O da bu yuku paylasmali.
Dinimiz dediginiz Islam diniyse evlendikten sonra zaten siz de cocugu oluyorsunuz. Sizin de anneniz. Ben bu acidan bakmazdim ama madem bu konuda din sizin icin bir kistas, buyrun.
Asil kalp guzelligi muhtac oldugunda da merhamet gostermektir bence ne yapms olursa olsunBenim de dinim islam elhamdülillah,fakat nereden çocuğu oluyoruz?
Yaşlılara çok merhametliyim,bir yaşlının kucağında koynunda büyüdüm,kalpleri ne ince,ne kırılgan bilirim.
Bir üzgün yaşlıyı gülümsetmeden dönüp gidemem.Fakat eşimin annesine beni hizmet ettirecek tek şey eşimin hatırı ve çocuklarımın babaannesi olması.
Onun çocuğu değilim, genelde eş aileleri de öyle görmez zaten,görüyoruz derler fakat kızlarına layık olanı bize layık görmez,onda affettiklerini bizde affetmezler.
Ki bu da normal,çünki bizi onlar doğurmadı,insafta aradan çıkınca yaşananlar bunlar oluyor.
BabaÖncelikle iyi bayramlar
Kayınvalide hastalandıysa yatalak olmasada ne zaman iyileşeceği belli değil kaç yıl kim bilir Allah şifa versin.
Ama dinimizde anne babaya evlat bakmak zorunda sizce nasıl davranmalıyım birinin evinde kalacaksa kendi kızı olmalı sonuçta erkekler her gün işte çalışıyor evde biz kalıyoruz ve herkes kendi anne babasından sorumlu öyle değilmi ????
Sizin anne/babanız diyelim ki muhtaç oldular ve kocanız benim evime getiremezsin , gün içinde git gör ama kalamazlar derse ne olacak ?Hiç ben eşime engel olmuyorum zaten iki erkek evlat olmalarına rağmen diğeri boş boş duruyor annesiyle yaşadığı halde bekarken benim eşim koşturuyor annesi tabi yaapcak ama bilmeden insanları kötülemeyin görümceler diyor ki ben anneme devamlı böyle olursa bakamam diyor eşi yok rahat eder kızının yanında diye söylüyorum kendi çocuklarını annesine büyütürken her şey iyiydi hoştu annesi muhtaç oldu bakamam diyip duruyor Allah benim elimemi düşürmesin öyle bi evladın eline mi annem babam hastalansa ben de onlara bakacam ne demek anneme Bakamam ben kimim ki tüm sorumluluğu bana yüklemeye kalkacak
Ben zaten kaynana modunda tutmuyorum k,onların taraftan nasıl göründüğümüzü söylüyorum.Asil kalp guzelligi muhtac oldugunda da merhamet gostermektir bence ne yapms olursa olsun
Tamam belki annenizin yerine asla koyamassiniz ama anne baba cok ince bir cizgi ne esime benim ailem icin laf duser ne bana esimin ailesine laf duser allah muhtac etmesin bunun sevabini dusunerek bile bakilir allah senden razi olacak otesi var mi ? Belki erkek analarini kaynana modundan cikarsaniz daha guzel gelisecek hersey
birlikte yaşamak zorunda değilsiniz , erkek kardeşler annelerinin tüm maddi ihtiyaçlarını karşılayacak , evi var mı bilmiyorum yoksa kiralayacak yardımcı tutacaklar vs ... dinen durum bu bildiğin kadarıylaBakmıcam demiyorum tabikitek birlikte yaşamak istemiyorum:)
Hmm yani o zaman sizin annenz hastalanınca sizde kalmalı bu durumda sonuçta kızı sizsiniz ama siz ondan dahi 1 ayda sıkılırm diyorsunz ne üzücü bı evladın annesinden bile sıkılması öyle bı kuralda hiç biyerde yok ayrıca kızı bakmalı ya da oğlu bakmalı diye kim musaitse uygunsa o bakar bizim oralarda oğul kız fark etmez en merhametli kimse o baksın zaten kimsede mecbur olduğu için bakmas anasına babasına istediği için baksn evet gelin olarak bakmak zorunda değilsiniz bı kişiye de bırakmak iyi olmaz herkesin nefes alıp dinlenmeye ihtiyacı var gorumcelerinzde sizinde bencil olmaya gerek yok sizde de kalsın gorumcenizdede doğruya etiği budur.Öncelikle iyi bayramlar
Eşim işe gidecek ben kalıcam diyorsun da eşin kim için gidiyor işe senin için onun annesi diyorsun da eşinin annesi senin neyin oluyor kadına bakmamak için bahane arıyorsun gibi geliyor bana bakan kazanır bence insan eti ağır bu işin kız evladı erkek evladı olmaz bütün evlatlarında sırayla kalsın bence en güzeliMaddiyat olarak yapsın bende gelip gidiyim tamam ama babası ve annesi gidip kızlarında kalabilirler eşim işe gidecek ben kalıcam eşimin yapacağı bir şey yok ki görümcemin birinin kocası başında değil onda kalabilirler
Bunda sorun yok evtbirlikte yaşamak zorunda değilsiniz , erkek kardeşler annelerinin tüm maddi ihtiyaçlarını karşılayacak , evi var mı bilmiyorum yoksa kiralayacak yardımcı tutacaklar vs ... dinen durum bu bildiğin kadarıyla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?