Kayınvalide oğlunda mı kızında mı kalır?

Bence de allah rızası için yine yapılacak ama sadece kendime görümcelik yaptırtmam ve ben görümcemin kızı yaşındayım

Rahmetli babannem: " İnsana kızı bakar, kızdan fayda var " derdi .. ama ondan da hayir gormedi
[/QUOTE]
Aaa aynı benim babaannemde öyle.Hatta birlikte yasiolardi.damatlari da vardi.yani saglamken kadinin parasini yediler hastalaninca gonderecek yer aradilar.Ama Allah iflah etmedi.En adil Rabb'dir!!!

Yaslaninca bizlere ne olacagini bilemeyiz. Ama onlem alabiliriz. Misal ev hanimi isek sigorta primi yatirmayi onemsemeliyiz. Bireysel emeklilik te olabilir. Maddi olarak gencken sahip olduklarimizin yaslilikta bize dost veya dusman olabilecegini bilip kim dost kim hayirsiz dogru analiz etmeliyiz. Malin mi var derdin var veya fakirligin gozu kor olsun olabiliyor maddi gucumuz. Varsa evlatlarimizin yuvasina comak sokmayip guzel gecinmenin yollarini daha gencken tutmaliyiz. Gelin veya damada kizim veya oglum demesini bilmeliyiz. 40 sene oncesinin dunyasinin yasanmadigini torunlarin kiymetli oldugunu idrak etmeliyiz. Yasliligimizi bir yuk gibi degil genclerin sohbetimizden zevk aldigi tatli bir deneyime cevirmeliyiz. Siz boyle olun, kiz erkek gelin damat hepsi bizde kal derler.

Ayy görümce çok şekeer
Sizin aileniz topunu nüfusuna geçirsin bari

Esiniz de cocugu. O da bu yuku paylasmali.

Dinimiz dediginiz Islam diniyse evlendikten sonra zaten siz de cocugu oluyorsunuz. Sizin de anneniz. Ben bu acidan bakmazdim ama madem bu konuda din sizin icin bir kistas, buyrun.

Esiniz de cocugu. O da bu yuku paylasmali.

Dinimiz dediginiz Islam diniyse evlendikten sonra zaten siz de cocugu oluyorsunuz. Sizin de anneniz. Ben bu acidan bakmazdim ama madem bu konuda din sizin icin bir kistas, buyrun.
Benim de dinim islam elhamdülillah,fakat nereden çocuğu oluyoruz?
Yaşlılara çok merhametliyim,bir yaşlının kucağında koynunda büyüdüm,kalpleri ne ince,ne kırılgan bilirim.
Bir üzgün yaşlıyı gülümsetmeden dönüp gidemem.Fakat eşimin annesine beni hizmet ettirecek tek şey eşimin hatırı ve çocuklarımın babaannesi olması.
Onun çocuğu değilim, genelde eş aileleri de öyle görmez zaten,görüyoruz derler fakat kızlarına layık olanı bize layık görmez,onda affettiklerini bizde affetmezler.
Ki bu da normal,çünki bizi onlar doğurmadı,insafta aradan çıkınca yaşananlar bunlar oluyor.

Ikisinde de kalmali allah gostermesin rabbim esirgesin anneme de kaynanama da birsey olsa bakacagiz oglu yoksa ne olacak erkegi kizi mi var ana

Asil kalp guzelligi muhtac oldugunda da merhamet gostermektir bence ne yapms olursa olsun
Tamam belki annenizin yerine asla koyamassiniz ama anne baba cok ince bir cizgi ne esime benim ailem icin laf duser ne bana esimin ailesine laf duser allah muhtac etmesin bunun sevabini dusunerek bile bakilir allah senden razi olacak otesi var mi ? Belki erkek analarini kaynana modundan cikarsaniz daha guzel gelisecek hersey

Baba

Kızlar el kapısında k bakmayın durumu olan oğlu bakar gelinde bakmak zorunda değil oğlu bakıcı tutsun yada kendi bakacak benim bildiğim bu birde insan yükü ağırdır kim ne derse desin kimseyi kınamıyorum bakmıyor diye oğlanlar sorumlu ha oğlu yoksa mecbur kızı bakacak

Sizin anne/babanız diyelim ki muhtaç oldular ve kocanız benim evime getiremezsin , gün içinde git gör ama kalamazlar derse ne olacak ?

Son düzenleme:
Ben zaten kaynana modunda tutmuyorum k,onların taraftan nasıl göründüğümüzü söylüyorum.
Tutsam eşimin çok az gitmesi hoşuma gider,sesimi çıkarmam,annen seni görmek ister,sen onun çocuğusun diye teşvik ederim,hediyesini bayramlarda çok önceden hazır ederim,bir şeye heves etse bulur buluştururum,ki onlarda bir soğan kabuğu bile verme adeti yoktur.
Onlara aldırış etmem,kendi yapımca insanlığı elden bırakmam,o da farkında,artık beni kucaklarken bağrına basıyor,ama evlatmıyız,hayır,olamayız da...

Bakmıcam demiyorum tabiki tek birlikte yaşamak istemiyorum:)
birlikte yaşamak zorunda değilsiniz , erkek kardeşler annelerinin tüm maddi ihtiyaçlarını karşılayacak , evi var mı bilmiyorum yoksa kiralayacak yardımcı tutacaklar vs ... dinen durum bu bildiğin kadarıyla

Toplumumuz ata erkil bir toplum. Dolayisiyla da erkekler daha cok anne babasindan sorumlu hissediliyor.Benim akraba ve çevremde aynen bu şekilde ; ancak bana kayınvalideme bakma düşse gelin olarak ben bakarım, hiç gocunmam . Benim anne babam ne kadar kiymetliyse eşimin anne ve babası da kıymetli dir. Ancak uyanık ve kendini bilmez çevremde ve akraba efradına kişilikler de mevcut. Anne babanın parası mali mülkü var ise onu bitiren kadar yanında tutup ondan sonra kıza gonderiyorlar. Adice bir davranış fakat varlar malesef.

Hmm yani o zaman sizin annenz hastalanınca sizde kalmalı bu durumda sonuçta kızı sizsiniz ama siz ondan dahi 1 ayda sıkılırm diyorsunz ne üzücü bı evladın annesinden bile sıkılması öyle bı kuralda hiç biyerde yok ayrıca kızı bakmalı ya da oğlu bakmalı diye kim musaitse uygunsa o bakar bizim oralarda oğul kız fark etmez en merhametli kimse o baksın zaten kimsede mecbur olduğu için bakmas anasına babasına istediği için baksn evet gelin olarak bakmak zorunda değilsiniz bı kişiye de bırakmak iyi olmaz herkesin nefes alıp dinlenmeye ihtiyacı var gorumcelerinzde sizinde bencil olmaya gerek yok sizde de kalsın gorumcenizdede doğruya etiği budur.

Eşim işe gidecek ben kalıcam diyorsun da eşin kim için gidiyor işe senin için onun annesi diyorsun da eşinin annesi senin neyin oluyor kadına bakmamak için bahane arıyorsun gibi geliyor bana bakan kazanır bence insan eti ağır bu işin kız evladı erkek evladı olmaz bütün evlatlarında sırayla kalsın bence en güzeli

birlikte yaşamak zorunda değilsiniz , erkek kardeşler annelerinin tüm maddi ihtiyaçlarını karşılayacak , evi var mı bilmiyorum yoksa kiralayacak yardımcı tutacaklar vs ... dinen durum bu bildiğin kadarıyla
Bunda sorun yok evt

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…