• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışıyorum zaten ancak ben anlatmasam da onlar durumun farkındalar zaten teyzemler de istemeyerek yapıyor her şeyi ben nasıl durumu anlatmayacağım ki moralim bozuluyor her şeye yetmeye çalışıyorum ve boğuluyorum gibi hissediyorum annem babam olsaydı bunlar olmazdı diyerek ağlarken buluyorum kendimi.
Canım..başın sağolsun ben de kimsesizim evet insan istiyor bazı şeyler yerli yerinde olsun ama senin de benim de durumumuz belli.. O yüzden zorlamamak lazım durumu kabul etmek lazım erkek arkadaşın doğru söylemiş bence kapıyı çekip çıkmak zorundasın. Ama kötü ayrıl demek değil bu burayı yanlş anlama sakın sadece durumunu kabulet. Mesela ben çok isterdim kına gecem olsun ama elime kına yakacak bir annem yok o yüzden yapmayacağım muhtemelen şimdiden kabul ettim bunu. İnan kabullenirsen hafifliyceksin bazı şeyleri zorlama ah o başındaki teyzen vicdanlı olsa da kendi evladndan ayırmasa.. Ama böyle değil işte yapacak birşey yok 😔 bir de zaten bunu yapmak zorunda değil bu sadece vicdan meselesidir canım ben teyzenin yerinde olsam ayırmazdım ama herkesin kendi vicdanına kalmış ama dediğim gibi suçlama küsme kimseye çünkü yapmak zorunda değil anan değil baban değil dediğim gibi vicdan meselesi. Erkek arkadaşınla konus kimseyi yormaya gerek yok bazı şeyler olmadan olsun yuvanda gittiğin yerde mutlu mesut ol inşaallah 🌸💕

Canım konu dışı ama iç giyim 85 90 bedene elbisedede l bedene kadar bohcan için destek çıkmak istiyorum iç giyim magazam var nisan bohçasında dolu görünür ve evlenınce de kullanırsın bir abla tavsiyesi aile içi meseleleri çok anlatma kocalar malasef bazen çok yaralayıcı olabiliyorlar bana özelden mesaj atarsan sevinirim

Caya davet et annesi babasi birde sevgilin gelsin. Hem masrafli olmaz hemde kendin hazirlarsin olur biter. Sonrada nisana falan girisme isteme olsun bitsin onuda uygun bir firmayla anlas yapsinlar aperatif seyler. Isteme kalabalik olmaz. Dugun kinayida bir arada olsun Ve yapsin sevgilinin ailesi madem sizin ailenize laf soyluyor. Nikahda olabilir sadece onemli olan sizin mutlu olmaniz. Ama sunuda soylemek isterim sevgiliniz sizi niye zor duruma sokuyor boyle idare etmesi lazimken?

Karsi taraf bir aileyle tanisalim der elbet ,konu sahibide bisey alirken ederken onunla mutlu olacak .tatli telasa kapilacak , yapilan seye ozene bezene yaklasacak birini gormek istiyor dogal olarak .
İşte teyze -Anneanne arkasında değilse beklentileri minimuma düşürüp ailesiz devam etmeli böyle çok daha yıpranır allah herkese hayırlı eş nasip etsin iyi insanlara denk gelmek nasip olsun..

Tamamda , tum ozelini herkese anlatan sen degil misin ? 😂 Sanki baska konularda tutabiliyorsun bir bu eksik kalmis . Biraz yorum yaparken katsinizdaki insanıda incitmeyin .
Kizin çekirdek ailesi degil ,teyzesi olay .zaten anasi babasi yok saklamasina gerekte yok .bence once kendi hayatinda susup kimseye koz verme sonra boyle sert çıkarsın baskalarina .
Sallanmasina gayet gerek var adam sirf masraftan kacmak icin çık gel diyor sinirleniyor muş ne olursa olsun bu kizin yaninda anane ve teyzr varmış su zamana kadar elin oğluna onlari ezdirirse elin oglu da gider kimsesiz diye ezer ayrica konu burada ben değilim bu hanımefendi benimde demekki anlatmamam gereken birseyler var ki demekki bazi şeyleri anlatamiyor musum özellikle böyle konularda ikinci evliliğini yapan biri olarak eşime ve ailesine ilk evliliğimi babamla olan tranvalarimi anlatmıyorum gün gelir de oradan vururlar diye bu hanim kızımız tüm zaaflari karşı tarafa göstermiş yarin bi gun ah canim kizim yada karim demeyecekler kimsesiz sin zaten diyip ezecekler

Öncelikle erkek arkadaşına nişanlın eşin olacak hiçbir şeyini anlatma teyze yeğen kuzen vs bunların hakkında kötü bir tek kelime etme. Şunu yapmadılar iğne almadı deme almayabilirler. Aile gibi görmesende niye gelicez derse sevgilin onlar benim ailem her şey kuralına göre olacak rahmetli annem böyle isterdi Teyzene eve gelecekleri gün para ver alışveriş yap ya da ceplerinden bir şey çıkmasın alışverişe çıkacaksa damat tarafı evet onlar öder ödesinler bırak kız tarafının yapacağı şeyleri de teyzenler yapmış gibi sen öde. Kendinden başka kimseye güvenme ailem yok diye sakın eşine ağlama arkanda birileri olduğunu bilsin. Evlilik çok zor satranç gibi stratejik oyun kimi zaman. Hakkında hayırlısı olsun her şeyin en güzeline layıksın 💐

Merhabalar annem ve babam hayatta değiller , vefat ettiler aile olarak teyzem , anneannem ve kuzenlerimle kalıyorum ancak dertliyim çünkü aile olarak elini taşın altına koymak istemiyorlar yani nişanlanacağım , evleneceğim ancak her şeyi erkek tarafı diyerek karşı taraftan bekliyorlar bende her şeyi erkek arkadaşımla halletmeye çalışıyorum ancak hayat şartları her şey çok zorluyor. Teyzemin kendi çocuklarından biri evlenecek diye hep önceliği kendi çocuğunda bir iğne bile faydasını görmedim. Aile tanışması yapılacak onda bile bir şey yapmak istemiyorlar durum böyle olunca erkek arkadaşımda ben neden geliyorum, biz neden ve kiminle tanışacağız diyor bende bu evde yaşıyorum ve buradan çıkacağım bu olmak zorunda diyorum zorunda değil sen istemezsen çekip kapıyı çıksan olur diyor ben de öyle olmaz diye anlatmaya çalışıyorum ama aşırı sinirleniyor onların adını duyunca benim için ses çıkartmıyor erkek arkadaşım ve ailesi ancak teyzem kendisi bir şey yapmadığı gibi yok nişan çarşısı olacak mı yok bilmem ne sorup duruyor ben de olmayacak dedim ama o da kendisi bir şey hazırlamak istemiyor bana söylüyor ben yapayım diye ben de zorlanıyorum. Erken arkadaşımda ben üzülmeyim diye aile tanışmasına falan geliriz diyor ama gergin olup kötü geçmesinden endişe ediyorum. Bende her şey güzel sorunsuz olsun istiyorum ama arada kalıyorum çok yorulduğumu ve yıprandığımı hissediyorum. 😟😔 Sizce ne yapmalıyım lütfen yardım, benim gibi bir durum yaşayan var mı varsa neler yapıyorsunuz?
teyzeniz sizi kızı yerine koysa, gelsinler benden isteseler dese filan tamam iyiydi güzeldi... olmayacak bir şey de değil.

ancak
şimdi dürüst olalım yaş doğru ise 27 yaşındasınız
2 senedir kocaman bir kadın olarak teyzenizin evindesiniz
burada herhangi bir kadın "rahmetli kaynımın 25 yaşındaki oğlu bizde kalacakmış 2 sene" diye konu açsa ne olur acaba?
teyzeniz zaten büyük bir iş yapmış sizi 2 sene ağırlamış...bu kadın daha fazlasını yapmıyorsa da yapmıyordur.

siz ikramlık hazırlayıp uygun bir zaman organize edip misafir edebilirsiniz. herhalde eve gelmesinler de demeyeceklerdir?

onun dışında yakınlarda bir arkadaşım evlendi
valla onun öz annesiydi ama o kadın da elini birşeye sürmedi. yerinden kalkıp da 1 bardak su vermedi kimseye düğünde. 1 kuruş da para harcamadı. ya da hani kim gelecek kim gidecek nasıl ulaşım sağlayacak, kim yatılı kalacak, ikramlık hediyelik yemeklik, kadın tek 1 tane beyin hücresini yormadı.
nişanı kız dışarıda yer tuttu kendisi yaptı. (kız memur 60-70 bin lira maşı var erkek arkadaşı da aynı düzeyde aynı statüde çalışıyor) isteme de nişanla birlikte dışarıda oldu. (pek duygulanıp ağladı filan ha bu isteme sırasında kadın yani görsen kız veriyor diye pek üzüntülü filandı) eve 1 kişi bile misafir almadı kadın -belki siz teyzenizin evinde ağırlarsınız bakın bu kadın kimseyi eve almadı diyorum...nikah oldu onu da kız ve eşi kendileri organize etti, nikah şekerlerini hediyeleri filan damadın halası yaptı mesela bu anne yine bişeye elini sürmedi. kına olmadı (kız istemiyordu, özel bir hevesi yoktu, kendi şehrimde nişan+ nikah yaptım dedi bir de kına yapmadı, düğün başka şehirde olacaktı). düğünü de erkek tarafı yaptı. öyleymiş efendim onlarda herşeyi erkek yaparmış.

bakın öz annesi. üstelik de genç, üstelik de tek kızı. ilk düğünleriydi. nişanı kız kendi organize etti yaptı. kalan heeeeeeer şeyi erkek tarafı yaptı. boğazda düğünleri oldu. bu zamana kadar kızına çeyiz de yapmamış. damadın annesi, amcası vs. kıza tabaklar çanaklar robot vs. aldı bu kadın tek bir fincan almadı bildiğim kadarıyla. çalışmıyor da bu kadın, hiç çalışmamış da. ne yapmış derseniz ben hiç bir zaman bişey yaptığını da görmedim. böyle bir insan işte. kız evlendi mi gayet de 4 4lük evlendi. fıldır fıldır geziyor eşiyle.

sizin anneniz olsa yapardı belki bişeyler tabii o ayrı da ailesi varken ite kaka ikna ede ede uğraşa uğraşa evlenen de çok, sizin zaten alternatifiniz yok o yüzden kendinizi üzmek yerine mümkün mertebe sakince halledin işlerinizi derim.

Teyzen niye isteksiz. Kendi kızı vs kıskanır diye mi istemiyor acaba.
Canını bu kadar sikma. Annesi babası olup da her şeyi kendi yapan da cok var. Zor anliyorum ama temizliği hazırlığı vs sen kendin hallet. Evdekilerin de suyuna git inatlasmadan halletmeye çalış.
Teyzene vs birsey diyemeyeceğim evlenecek yeğeniyle ilgilense büyük iyilik olurdu ama istemiyorsa da diyecek birsey kalmıyor ama erkek arkadaşından emin misin. O da hiç yapıcı görünmüyor. İnsan müstakbel eşinin yaşadığı evden güzellikle çıkmasını ister. Kapıyı çekip huzursuzluk ve kirginlikla çıkmasını istemez.

Neden erkek arkadasiniza herseyi anlatiyorsunuz yarin evlendiginde kimseniz yok diye zulmederse size sakin yapmaz oyle biri demeyin en güvendiklerimiz yaralar ya zaten bizi neden calismadiniz bırak teyzeyi ananeyi ben anneme babama bile yaptirmadim birsey evlilik sorumluluk demek neden dik durmak yerine kendinizi hem size bakanlara hemde sevgilinize ezdirecekseniz cok mu zor ise girip çalışmak kusura bakmayin dost aci söyler ama yanlış yapıyorsunuz
Cidden yani pes.Siz annenize babanıza bile yaptırmamışsınız aferin,ama bunu kimse size sormamış.Kız sizce maddi bir şey mi bekliyor.Yanlarında yaşıyor o evden çıkacak mecbur bir tanışma olması insanların ağırlanması lazım değil mi ondan bahsediyor,surat asıyor yapmak istemiyor gergin geçer diye korkuyorum diyor.Ne yapsın Bir kamelyaya mı davet etsin güçlü olacağım dik olacağım diye.Cidden yargılamaya yer arıyorsunuz.

Merhabalar annem ve babam hayatta değiller , vefat ettiler aile olarak teyzem , anneannem ve kuzenlerimle kalıyorum ancak dertliyim çünkü aile olarak elini taşın altına koymak istemiyorlar yani nişanlanacağım , evleneceğim ancak her şeyi erkek tarafı diyerek karşı taraftan bekliyorlar bende her şeyi erkek arkadaşımla halletmeye çalışıyorum ancak hayat şartları her şey çok zorluyor. Teyzemin kendi çocuklarından biri evlenecek diye hep önceliği kendi çocuğunda bir iğne bile faydasını görmedim. Aile tanışması yapılacak onda bile bir şey yapmak istemiyorlar durum böyle olunca erkek arkadaşımda ben neden geliyorum, biz neden ve kiminle tanışacağız diyor bende bu evde yaşıyorum ve buradan çıkacağım bu olmak zorunda diyorum zorunda değil sen istemezsen çekip kapıyı çıksan olur diyor ben de öyle olmaz diye anlatmaya çalışıyorum ama aşırı sinirleniyor onların adını duyunca benim için ses çıkartmıyor erkek arkadaşım ve ailesi ancak teyzem kendisi bir şey yapmadığı gibi yok nişan çarşısı olacak mı yok bilmem ne sorup duruyor ben de olmayacak dedim ama o da kendisi bir şey hazırlamak istemiyor bana söylüyor ben yapayım diye ben de zorlanıyorum. Erken arkadaşımda ben üzülmeyim diye aile tanışmasına falan geliriz diyor ama gergin olup kötü geçmesinden endişe ediyorum. Bende her şey güzel sorunsuz olsun istiyorum ama arada kalıyorum çok yorulduğumu ve yıprandığımı hissediyorum. 😟😔 Sizce ne yapmalıyım lütfen yardım, benim gibi bir durum yaşayan var mı varsa neler yapıyorsunuz?
Her detayı anlatmak zorunda değilsiniz. Ve bugünün lafı yarına zarar hayatta kimin ne olacağı bilinmez o yüzden eşiniz de olsa herşeyi bilmek zorunda degil . Ve sizin arkanızda desteğiniz yok diye bunu çok iyi kullanabilir aman dikkatttt vede aileniz ne kadar kötü olursa olsun eşiniz laf söyleyemez. Benimde tanısma evrelerim sorunlu oldu yani eşimin ailesini cok beklettik benimde annem babam yok ama eşim sürekli ılımlı taraftı olumlu taraftı yok görmek istemiyorum filan bunlar şimdiden böyleyse. Evlenirsin sonra sonra Allah muhafaza bu hallerini ararsın yapma ne olursa olsun aileni arkana alma aileni de kimseye kötüleme bence

Son düzenleme:
Başın sağolsun güzel kardeşim.
Hiç bohçaymış, tanışmaymış, bunlar için canını sıkma. Bunlar oldugu kadar olsun. Ne teyzeni zorla, ne nişanlını. Ekonomik olarak hiç zorlama kendini de. Bohça yapanın başı göğe ermiyor. Bir gelip tanışsınlar, isteme olsun yeter. Karşı tarafın da senin özel durumuna uygun davranması, seni üzmeden süreci ilerletmesi lazım. Bu hassasiyetleri yoksa bu çok önemli bir gösterge olur senin için.
Sevgilin ve ailesi senin yetimliğini başına kakar mı? Buna dikkat et yeter. Var öyle vicdansız insanlar. Eğer en ufak bir ima sezersen hemen hemen hemen yol ver. Bir ömür bununla başa çıkamazsın. Seni en zayıf yerinden vurmaya çalışan insanlarla aile olamazsın. Allah karşına hayırlı insanlar çıkarsın.

Erkek arkadasın çık gel derken bedavaya gel dıyor. Ayrıca kımseye bısey anlatmayım 2 gün sonra seni onemsemedıler bıle der. Valla hayat zor insanlar kemdı çocuklarına bıle cöp almak ıstemıolar artık. Maddı durumunuz yoksa 1 yıl daha bekleyın

Sadece tanıştır herkesi. Kimse birşey yapmasın. Sen erkek arkadasinla hallet boşver gerisini. Benim de ailem yok seni anlıyorum. Artık eşin ve sen aile olacaksın. Kimseyi takip üzme kendini canım.

Ah cnm benim sana kocaman sarılmak istiyorum, bak güzelim aynılarını yaşadım, annem babam yoktu , babam biz küçükken bizi terkedip gitmiş, zavallı anacığım ancak bizi okutup büyüttü ve strese , acıya, yalnızlığa dayanamayıp ani bir ölümle genç yaşta vefat etti, ve abimin ve karısının merhametine kaldık , onlar da sahip çıkmadılar, ben nisanliyken kimse kızım al şu parayla ihtiyacını gider demedi , ne dayılar ne, ne halalar, ne teyzeler ne de başka bir akraba, eşim de ısrarla evlenmek istiyordu ben de eşime durumları anlattım ve bu şekilde çok bişey yapamam dedim ve hatta ayrılmak bile istedim , eşim Allah razı olsun herşeyi kendisi yaptı, herkese karşı beni gelinliğimle çıkardı o evden , arkamda koca bir enkaz bırakarak evlendim, eşim bazen o kadar bunalırdı ki benden çekinmese kaçmamı bile teklif ederdi o derece , tabi ben asla öyle birsey yapacak bir insan değildim, imasıni bile hoş karşılamadım , kendi çalıştığım para ile gücüm yettiğince takımlarımı vs aldım, hamdolsun kimseye muhtaç etmedim kendimi, eşim de hep yanımda oldu , her ne olursa olsun evleneceğin adam sana yardımcı olmalı, kaçmayı ima bile etmemeli ki kaçmanın sana hiçbir faydası olmaz aksine eş ailesine büyük koz verirsin ve kıymetin olmaz , ne olursa olsun eşine aileni kötüleme ve mutlaka gelindiğinle çık o evden ,böylesi daha hayırlı emin ol , evleneceğin insana da herseyini anlatma , bırak yapabildiği kadarını yapsın, sen de iş bul çalış gerekirse nişanı uzat ama sakın ha kaçma, zor şartlarda evlenen bir ablan olarak sana dua edeceğim, sakın umutsuz kalma her zaman çalış, çabala kendi paran olsun kimseye sırtını yaslama , teyzelerinle de düğüne kadar zıtlaşma huylarına git ...

Çalışıyorum zaten ancak ben anlatmasam da onlar durumun farkındalar zaten teyzemler de istemeyerek yapıyor her şeyi ben nasıl durumu anlatmayacağım ki moralim bozuluyor her şeye yetmeye çalışıyorum ve boğuluyorum gibi hissediyorum annem babam olsaydı bunlar olmazdı diyerek ağlarken buluyorum kendimi.
Kıyamam sana ağlama cnm , tüm bunlar geçecek emin ol , sabret biraz , ben de aynılarını yaşadım seni çok iyi anlıyorum, yalnızlık, kimsesizlik nedir çok iyi bilirim lakin çabalamak zorundasın, her zaman 2. Bir planın olsun , hiçbir zaman çalışmaktan, işinden vazgeçme...

Cnm arkadaşa katılıyorum herşeyı anlatmamalısın.. Senı sahıpsız sanmasınlar... İnan bana ne kadar severse sevsın erkek milleti yarın basına kakar... Ne demek kapıyı çek çık... Olur mu öyle şey... Ne olursa olsun kapılarını açmışlar sana... O benım teyzem diyeceksin... Herşey olduğu kadar oluversin. O tanısmaya paşa paşa gelmek zorundalar.. Kendını ezdırme

Kardeşiniz var mı?
Bır de anne babadan ev vs kaldı mı?
Hazır teyze evinde kalıyorken bıraz daha kenara para mı koysanız?

Canım benim Allah yardımcın olsun . Her birimiz ayrı bir dertten sınanıyoruz hayatta.Ailesizlik hangi yaşta olursan ol çok zor seni anlayabiliyorum.Acaba çok yakın bir arkadaşın veya annenin babanın yakın bir arkadaşı yok mu tanıdığın onlarla halledebilir misin ? İsteme ,nişan gibi törenleri . Misal benim arkadaşımında hiç yakın akrabası annesi yok sadece babası var ama onunla da manevi olarak çok uzaklar bu yüzden herşeyini birlikte yaptık hatta ileride oğluna kız istemeye giderken bile birlikte gideceğiz Allah nasip ederse 🤍 her şey gönlünce olsun

Back