Merhabalar annem ve babam hayatta değiller , vefat ettiler aile olarak teyzem , anneannem ve kuzenlerimle kalıyorum ancak dertliyim çünkü aile olarak elini taşın altına koymak istemiyorlar yani nişanlanacağım , evleneceğim ancak her şeyi erkek tarafı diyerek karşı taraftan bekliyorlar bende her şeyi erkek arkadaşımla halletmeye çalışıyorum ancak hayat şartları her şey çok zorluyor. Teyzemin kendi çocuklarından biri evlenecek diye hep önceliği kendi çocuğunda bir iğne bile faydasını görmedim. Aile tanışması yapılacak onda bile bir şey yapmak istemiyorlar durum böyle olunca erkek arkadaşımda ben neden geliyorum, biz neden ve kiminle tanışacağız diyor bende bu evde yaşıyorum ve buradan çıkacağım bu olmak zorunda diyorum zorunda değil sen istemezsen çekip kapıyı çıksan olur diyor ben de öyle olmaz diye anlatmaya çalışıyorum ama aşırı sinirleniyor onların adını duyunca benim için ses çıkartmıyor erkek arkadaşım ve ailesi ancak teyzem kendisi bir şey yapmadığı gibi yok nişan çarşısı olacak mı yok bilmem ne sorup duruyor ben de olmayacak dedim ama o da kendisi bir şey hazırlamak istemiyor bana söylüyor ben yapayım diye ben de zorlanıyorum. Erken arkadaşımda ben üzülmeyim diye aile tanışmasına falan geliriz diyor ama gergin olup kötü geçmesinden endişe ediyorum. Bende her şey güzel sorunsuz olsun istiyorum ama arada kalıyorum çok yorulduğumu ve yıprandığımı hissediyorum.

Sizce ne yapmalıyım lütfen yardım, benim gibi bir durum yaşayan var mı varsa neler yapıyorsunuz?
teyzeniz sizi kızı yerine koysa, gelsinler benden isteseler dese filan tamam iyiydi güzeldi... olmayacak bir şey de değil.
ancak
şimdi dürüst olalım yaş doğru ise 27 yaşındasınız
2 senedir kocaman bir kadın olarak teyzenizin evindesiniz
burada herhangi bir kadın "rahmetli kaynımın 25 yaşındaki oğlu bizde kalacakmış 2 sene" diye konu açsa ne olur acaba?
teyzeniz zaten büyük bir iş yapmış sizi 2 sene ağırlamış...bu kadın daha fazlasını yapmıyorsa da yapmıyordur.
siz ikramlık hazırlayıp uygun bir zaman organize edip misafir edebilirsiniz. herhalde eve gelmesinler de demeyeceklerdir?
onun dışında yakınlarda bir arkadaşım evlendi
valla onun öz annesiydi ama o kadın da elini birşeye sürmedi. yerinden kalkıp da 1 bardak su vermedi kimseye düğünde. 1 kuruş da para harcamadı. ya da hani kim gelecek kim gidecek nasıl ulaşım sağlayacak, kim yatılı kalacak, ikramlık hediyelik yemeklik, kadın tek 1 tane beyin hücresini yormadı.
nişanı kız dışarıda yer tuttu kendisi yaptı. (kız memur 60-70 bin lira maşı var erkek arkadaşı da aynı düzeyde aynı statüde çalışıyor) isteme de nişanla birlikte dışarıda oldu. (pek duygulanıp ağladı filan ha bu isteme sırasında kadın yani görsen kız veriyor diye pek üzüntülü filandı) eve 1 kişi bile misafir almadı kadın -belki siz teyzenizin evinde ağırlarsınız bakın bu kadın kimseyi eve almadı diyorum...nikah oldu onu da kız ve eşi kendileri organize etti, nikah şekerlerini hediyeleri filan damadın halası yaptı mesela bu anne yine bişeye elini sürmedi. kına olmadı (kız istemiyordu, özel bir hevesi yoktu, kendi şehrimde nişan+ nikah yaptım dedi bir de kına yapmadı, düğün başka şehirde olacaktı). düğünü de erkek tarafı yaptı. öyleymiş efendim onlarda herşeyi erkek yaparmış.
bakın öz annesi. üstelik de genç, üstelik de tek kızı. ilk düğünleriydi. nişanı kız kendi organize etti yaptı. kalan heeeeeeer şeyi erkek tarafı yaptı. boğazda düğünleri oldu. bu zamana kadar kızına çeyiz de yapmamış. damadın annesi, amcası vs. kıza tabaklar çanaklar robot vs. aldı bu kadın tek bir fincan almadı bildiğim kadarıyla. çalışmıyor da bu kadın, hiç çalışmamış da. ne yapmış derseniz ben hiç bir zaman bişey yaptığını da görmedim. böyle bir insan işte. kız evlendi mi gayet de 4 4lük evlendi. fıldır fıldır geziyor eşiyle.
sizin anneniz olsa yapardı belki bişeyler tabii o ayrı da ailesi varken ite kaka ikna ede ede uğraşa uğraşa evlenen de çok, sizin zaten alternatifiniz yok o yüzden kendinizi üzmek yerine mümkün mertebe sakince halledin işlerinizi derim.