Merhaba arkadaşlar eşimin ailesinden dolayı sürekli tartışıyoruz

Hayır geleneksel kafada değilim memleketin en zengin kızını kaçırdılar da ondan
Memleketin en zengin kızı eğitimine devam edip meslek sahibi olmayı düşünüyor mu? Eşiniz düzgün efendi bir adamsa okumanıza destek olsun. Sizi bayıltana kadar döven kafanızı lavaboya vuran annenizle niye görüşüyorsunuz? Korunun çocuk yapmayın diyeceğim ama işe yarar mı emin değilim. Atacağınız en mantıklı adım meslek sahibi olup çalışmaya başlamak. Herkes size niye altın taksın, sözlü değilsiniz nişanlı değilsiniz, kendi ayağınızla kaçıp gelmiş evlenmişsiniz. Ayrıca dayakçı aileden kurtulmak için kocaya kaçılması şart mı? Evlenecek yaşa gelmiş biri çalışıp kendine bakabilir.

Eşinizle annen baban altın taksın kavgası yapmaya devam ederseniz o kapıdan da olursunuz. Elti nişanını kınasını kendi yapmış çünkü çalışıyor kendi maaşı var. Evlendikten sonra parasını öder balayına da gider, siz yine kaynana kayınbaba köy evinde takılırsınız.

Hala bizde şöyle bizde böyle diyorsunuz sizin geleneklerinizi boş verin,eminim geleneklerinizde kaçmak da yoktur ama yapmışsınız.
Aileniz baya öldüresiye dövüyormuş öyle diyorsunuz ama kaçıp geldiğinizin ailenizin geleneklerini devam ettirmeye çalışıyorsunuz.
Normal mi sizce bu?
Değil tabii ki.
Bırakın size şiddetleri,adetleri de orada dursun.

Merhabalar ben kaçarak evlendim annemden şiddet görüyordum 21 yaşına kadar gördüm en sonda dayanamayıp kaçarak evlendim annem ve babam aynı köylü benim eşim ise babamın akrabası gurbet gelini olduğum için hiç bir yeri bilmediğim için aile apartmanında oturuyorum ilk kaçtığım zaman kayınvalidem çeyrekli ipli bileklik taktı düğün yapıldı düğün sabahı hiç bir şey takmadılar balayına gitmedik eşim balayına gideceğiz dedi kayınvalidem denize gittin arabanda vardı altında gezdin tek yatmaya eve geldin diyor büyük eltim Karadeniz’e balayına gitti bizim kurban bayramımızda köyde kayınvalide kayınpeder nişanlıyken altın takılır nişanlısı kızın elbisssini ayakkabısını alır evlendikten sonra ilk bayramı el öpmeye gidince kayınvalide ve kayınpeder ne takmalıdır bu arada Eltim nişanını kınasını her şeyini yaptı
Canım dost acı söyler. Nasıl gelir isen öyle karşılanırsın bu kadar basit. Şiddete kesinlikle karşıyım. Maalesef anne ve babadan kaçan herkes yağmurdan kaçarken doluya tutuluyor. Kaçarak evlenmek doğru değil bunun yüzüne vuruşlarını hep böyle göreceksin maalesef. Hep kendi ayağınla geldin gibi imalarda bulunacaklar ve çok pişman olacaksın 🥹

Valla canım sen dua et sana iyi muamele yapsın kocan ve ailesi kaçan kıza erkek tarafı çok farkı gözle bakıyor

Merhabalar ben kaçarak evlendim annemden şiddet görüyordum 21 yaşına kadar gördüm en sonda dayanamayıp kaçarak evlendim annem ve babam aynı köylü benim eşim ise babamın akrabası gurbet gelini olduğum için hiç bir yeri bilmediğim için aile apartmanında oturuyorum ilk kaçtığım zaman kayınvalidem çeyrekli ipli bileklik taktı düğün yapıldı düğün sabahı hiç bir şey takmadılar balayına gitmedik eşim balayına gideceğiz dedi kayınvalidem denize gittin arabanda vardı altında gezdin tek yatmaya eve geldin diyor büyük eltim Karadeniz’e balayına gitti bizim kurban bayramımızda köyde kayınvalide kayınpeder nişanlıyken altın takılır nişanlısı kızın elbisssini ayakkabısını alır evlendikten sonra ilk bayramı el öpmeye gidince kayınvalide ve kayınpeder ne takmalıdır bu arada Eltim nişanını kınasını her şeyini yaptı
Annenden şiddet görüyordün, 21 yaşında kocaya kaçtın. Şimdi de kaynam şunu takmadı, bunu yapmadı muhabbeti yapıyorsun. Bu nasıl bir vizyon Allah aşkına? Oturayım bir ders çalışayım, olmadı bir işe gireyim yok, çocuk yaşta varsa yoksa koca, cehalet kokuyor konun. Kusura bakma, çok geriyor beni böyle konular.

Geldiler annemle konuşuyorum erkek kardeşim ve babamla konuşmuyorum benim asıl sorum ilk bayramımda kayınvalidem kayınpederim ile geçireceğim için bir şey takacaklar mı

Gerçekten tek derdiniz KV ve kp ne takacak mi? Bence bir şey takmazlar. Bizde kaçan kıza düğün yapılmaz en azından düğün yapılmış. Ayrı eviniz de varsa bunlarla idare edin. İş bulup çalışın bari. En azından para kazanın yarın ne olacak belli olmaz

Hayır geleneksel kafada değilim memleketin en zengin kızını kaçırdılar da ondan
Babanın parasından sanane artık? Kaçmışsın bitmiş. O kadar zenginlik içindeydin de gözün hala niye bayramda daha da taksınlar diye parada pulda? Sen nişanlı falan da değilsin ki, kaçmışsın bitmiş günaydınnn

Bizde nişanlı çiftler memlekete gider kayınvalide kayınpeder altın takar bileklik kolye farketmiyor erkek ise elbisesini ayakkabısını alır erkek akrabalarına gezer her gezdiği yerden para verirler evlendikten sonra ilk bayramınızı eşinizle geçirirsiniz takılır diye biliyorum
Bizde böyle bizde şöyle deyip tüm ritüelleri sayıp durmuşsunuz da farkında mısınız kocaya kaçmışsınız siz? Sanki her şeyiniz örf adetlere uygun, geleneklere göre olmuş da bir tek bu kalmış, milletten bayramda hediye bekliyorsunuz. Nasıl bir kafa bu ya? Size düğün yaptıklarına şükredin. Hoş onu da muhtemelen takı gelsin diye yapmışlardır zaten.

Konu ve yorumlar 👎
Konu sahibi oldukça cahil ... konuyu açmak için açmıs muhtemelen yarısı uydurma ve abartı sonrada ortadan kaybolmuş..

Back
X