Kayınvalide oğlunda mı kızında mı kalır?

Ebrar12

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2019
80
20
88
Öncelikle iyi bayramlar
Kayınvalide hastalandıysa yatalak olmasada ne zaman iyileşeceği belli değil kaç yıl kim bilir Allah şifa versin.
Ama dinimizde anne babaya evlat bakmak zorunda sizce nasıl davranmalıyım birinin evinde kalacaksa kendi kızı olmalı sonuçta erkekler her gün işte çalışıyor evde biz kalıyoruz ve herkes kendi anne babasından sorumlu öyle değilmi ????

Burda görümcenizin ve eşinin durumu da önemli.

Benim düşüncem herkeste eşit zamanlarda kalması.Yani kız çocugu var diye.Kız cocugunun tamamen sorumlulugunda degil bence.kız cocugunun da bir is hayatı ozel hayatı var.Kii Türk toplumunda erkek cocuguna daha deger verilio.Yasliliginda da erkekci bir anneye erkek oglu baksında görelim.Yine geline muhtac yani yine kız cocuguna muhtaclar.

Evet öyle diğer oğluna hiç iş yaptırmaz daha kıymetli benim eşimi kayırmaz kimseden sonuçta evde ben kalıcam görümceler bakması gerekir ya da bir hafta olacak şekilde de olabilir ama 1 ay olmaz mesela sıkılıyorum kendi annem kalsa ondan bile sıkılırım insan kafasını dinlemek istiyor tüm sıkıntılardan sonra gecenin sonunda evinde eşiyle kalmak istiyor

Ee kocanın da anne babası değil mi kocan da sorumlu öyleyse
Bu kadar bencil olma senin de evladın olur anne baban var onlar sana muhtaç olup kocan istemezse hoş bir şey mi
Maddiyat olarak yapsın bende gelip gidiyim tamam ama babası ve annesi gidip kızlarında kalabilirler eşim işe gidecek ben kalıcam eşimin yapacağı bir şey yok ki görümcemin birinin kocası başında değil onda kalabilirler

Kocası başında degil derken? Boşanma asamasindalar mı? Adam uzakta mi calisiyor?
Tabi ki esit surelerle bakilmali. Hasta birini haftada bir yer degistirmek cok mantikli degil ki. Birer ay makul. Tabi kimse kayinvalide kayinpedere güle oynaya bakmiyor zaten ama hayatta mecburiyetler de var.

Allah sizin gibi insanların eline düşürmesin kimseyi yazık gerçekten çok yazık iki atanın ikisi de hak derler! Evlenmeseydinuz o zaman kocası başında değil de ne olmuş yani? Benim ananem de 8 sene bizde kaldı alzheimer hastasıydi babam burada yoktu annemin çekmediği kalmadı hala hastalıklarla uğraşıyor tek kişinin üzerine atın oh sizde yaşlı olacaksınız sakın unutmayın olur mu !!! Ve o yaşlı kadının ahini almayın benim gelin yüzünden dayım ananemin yüzüne bakmadı o kadincagizin ahi tam 10 sene sonra tuttu yazık ya bizlerde yaslanacagiz gerçekten ayıp bu nedir ya baş tacı etmeniz gerekiyor sizin şimdi !

Ewt bende tek kalmayi sevenlerdeyim evimde.Ama hayat işte.Sınanıyoruz.Yaslılıklarında ailemizin yanında olmaliyiz.Bizde yaslanacaz.15 günde bire anlasın bence

İstemiyor adam uzakta. Ya tamam o da olabilir ama kızlar tamamen devre dışı kalmak istiyor gibiler daha böyle bi konu tam olarak yok arada geliyor o zaman hiç olmadı 1 ay olacak şekilde kabul ederim

Aslında böyle durumlarda evlat olan taraflar bakmalı,evladın eşi değil.Sonra böyle sıkıntılar çıkıyor işte.Mesela siz çalışıyor olsaydınız eşinize ''sen bakacaksın'' diyebilirdiniz .Şimdi evde olduğunuz için eşiniz ''ben yorgunum'' deyip çekilecek,her türlü sorumluluğu siz alacaksınız.Ha ayrıca kızlarının olması erkek çocuğun sorumluluk almayacağı anlamına gelmiyor.Ne güzel dünya ya çocukluktan itibaren 2.sınıfa at kız çocuğu diye,büyüyünce ''ama kızları baksın'' de.Bu toplum çok ikiyüzlü.

Ewt bende tek kalmayi sevenlerdeyim evimde.Ama hayat işte.Sınanıyoruz.Yaslılıklarında ailemizin yanında olmaliyiz.Bizde yaslanacaz.15 günde bire anlasın bence
Bende kendi anne babama onlarda kendi anne babasına olmalı erkek evlat maddiyat yapabilir bakım için en mantıklısı kızı olmalı diye düşünüyorum

Dinen gelin eşinin anne babasına bakmakla yükümlü değildir, kendi çocuğu mecburdur evet ama sizin rızanız yoksa anama bakmak zorundasın diyemez mesela eşiniz. Büyükler eski adetlere göre yaşamak istiyolar ve oğullarının yanında kalmak istiyolar, gelin mecburmuş gibi. Öyle görmüşler ya.. Ama bana da sorarsanız kızı varsa en iyi o bakar ve ona yakışır bakmak. Allah elden ayaktan düşürmesin ama ben annemi babamı geline bırakmam. Kayınvalidemi de kendi kızı bırakmasın bir zahmet..

Erkekler istesede nasıl baksın maddiyat yapabilirler mecburen öyle yapsın karışamam ama dediğiniz gibi geline kalıyor . Kesinlikle iki yüzlü topluluk gelini köle sanan toplum

Erkekler istesede nasıl baksın maddiyat yapabilirler mecburen öyle yapsın karışamam ama dediğiniz gibi geline kalıyor . Kesinlikle iki yüzlü topluluk gelini köle sanan toplum

Niye bakmasın ? Erkeklerin eli ayağı yok mu ? Siz de çalışsaydınız paşa paşa o bakacaktı şu an.
Neyse kavga etmektense 1 ay dönüşümlü baksın herkes bence.

Kesinlikle ve kesinlikle böyle düşünüyorum yüzsüz gibi geline kendi annemin evini temizlesin ona baksın diye bi beklentim olamaz,

Niye bakmasın ? Erkeklerin eli ayağı yok mu ? Siz de çalışsaydınız paşa paşa o bakacaktı şu an.
Neyse kavga etmektense 1 ay dönüşümlü baksın herkes bence.
Evde duramaz ki geçimi kim sağlayacak mecburen çalışacak eşim bizimde çocuğumuz olacak ona kim bakacak . 1 ay olabilir hepmizde olursa ama tamamen derlerse bende değişirim o saatten sonra

Bende kendi anne babama onlarda kendi anne babasına olmalı erkek evlat maddiyat yapabilir bakım için en mantıklısı kızı olmalı diye düşünüyorum
Erkekler kendi annelerine zaten bakmaz.Ya gelin ya kız çocuğu bakar.Yine torpilli erkekler.Sizin dinen bir yükümlülüğünüz yok ama iç rahatligi diye bisey var.mesela gorumcen bakmasa sende bakmasan senin icin rahat edermi?Yani vicdanı boyutu var.Bana kalsa ben annemi asla geline birakmam.Mecbur hissetigimden degil.annem benimle rahat eder diye.Ama kayivalideme de ayni durum olsa kiziyla konusurum bende yardimci olurum.cunku bise olsa benim aileme eşim gider kosar yardimlarina.ozman esimde "Gidemem senin erkek kardeşin var o yardim etsin" mi desin?

Bu konularda yeni evli olduğum için biraz yaşımın verdiği toylukla kimseye bakmak istemem gibi geliyor. Ama az biraz empati yapıp kendimi 70 yaşında hasta hayal edince, aylarca karnımda taşıdığım gözümden sakındığım evlatlarımın yüzüme bakmaması düşüncesi çok içimi sızlatıyor. İnşallah dilerim anne baba kayınvalide kayınbabamızın hakkını veren evlatlardan oluruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…