Hiç ben eşime engel olmuyorum zaten iki erkek evlat olmalarına rağmen diğeri boş boş duruyor annesiyle yaşadığı halde bekarken benim eşim koşturuyor annesi tabi yaapcak ama bilmeden insanları kötülemeyin görümceler diyor ki ben anneme devamlı böyle olursa bakamam diyor eşi yok rahat eder kızının yanında diye söylüyorum kendi çocuklarını annesine büyütürken her şey iyiydi hoştu annesi muhtaç oldu bakamam diyip duruyor Allah benim elimemi düşürmesin öyle bi evladın eline mi annem babam hastalansa ben de onlara bakacam ne demek anneme Bakamam ben kimim ki tüm sorumluluğu bana yüklemeye kalkacakAllah sizin gibi insanların eline düşürmesin kimseyi yazık gerçekten çok yazık iki atanın ikisi de hak derler! Evlenmeseydinuz o zaman kocası başında değil de ne olmuş yani? Benim ananem de 8 sene bizde kaldı alzheimer hastasıydi babam burada yoktu annemin çekmediği kalmadı hala hastalıklarla uğraşıyor tek kişinin üzerine atın oh sizde yaşlı olacaksınız sakın unutmayın olur mu !!! Ve o yaşlı kadının ahini almayın benim gelin yüzünden dayım ananemin yüzüne bakmadı o kadincagizin ahi tam 10 sene sonra tuttu yazık ya bizlerde yaslanacagiz gerçekten ayıp bu nedir ya baş tacı etmeniz gerekiyor sizin şimdi !
Öncelikle iyi bayramlar
Kayınvalide hastalandıysa yatalak olmasada ne zaman iyileşeceği belli değil kaç yıl kim bilir Allah şifa versin.
Ama dinimizde anne babaya evlat bakmak zorunda sizce nasıl davranmalıyım birinin evinde kalacaksa kendi kızı olmalı sonuçta erkekler her gün işte çalışıyor evde biz kalıyoruz ve herkes kendi anne babasından sorumlu öyle değilmi ????
[/QUOTE
Kızı bakmak istemeseydi ben bakardım günah sonuçta yardıma muhtaç bi insan
Herkes kendinden sorumludur onlar yapmadı sizde yapmayın ne olacak peki emin olun onlardan aldığıniz 1 dua size ömür boyu yeter siz üzerinize düşeni yapın kötüleri de Allah'a havale edin ..Hiç ben eşime engel olmuyorum zaten iki erkek evlat olmalarına rağmen diğeri boş boş duruyor annesiyle yaşadığı halde bekarken benim eşim koşturuyor annesi tabi yaapcak ama bilmeden insanları kötülemeyin görümceler diyor ki ben anneme devamlı böyle olursa bakamam diyor eşi yok rahat eder kızının yanında diye söylüyorum kendi çocuklarını annesine büyütürken her şey iyiydi hoştu annesi muhtaç oldu bakamam diyip duruyor Allah benim elimemi düşürmesin öyle bi evladın eline mi annem babam hastalansa ben de onlara bakacam ne demek anneme Bakamam ben kimim ki tüm sorumluluğu bana yüklemeye kalkacak
Şimdi eşim de benin aileme yapabileceği maddiyat konusu olur gelip o da benim ailemle yaşamak istemez ki oturmaya bile gitmiyor ken ben neden birlikte yaşamak isteyim elimden geleni yapıım ama evleri birleştirmek istemediğimi söylüyorum görümcem uyanıklık yaptığı için zıttıma gidiyorErkekler kendi annelerine zaten bakmaz.Ya gelin ya kız çocuğu bakar.Yine torpilli erkekler.Sizin dinen bir yükümlülüğünüz yok ama iç rahatligi diye bisey var.mesela gorumcen bakmasa sende bakmasan senin icin rahat edermi?Yani vicdanı boyutu var.Bana kalsa ben annemi asla geline birakmam.Mecbur hissetigimden degil.annem benimle rahat eder diye.Ama kayivalideme de ayni durum olsa kiziyla konusurum bende yardimci olurum.cunku bise olsa benim aileme eşim gider kosar yardimlarina.ozman esimde "Gidemem senin erkek kardeşin var o yardim etsin" mi desin?
Eee eşiniz evladı değil mi tabiki erkek çocuğunda kalır anne baba kız çocuğu el oluyor belki eşi razı olmaz kızı da yok annem yada babam illa bakacam diyemez ama erkek evlat öyle değil anne babasına bakmak zorunda eğer çocuğunuz varsa ilerde siz damadınız evinde kalmayi mı düşünüyorsunuz oğlunuz dururken biraz düşünceli olun evde biz kalıyoruz ne demek anlamadım sonuçta onlar sizinde aileniz oluyorÖncelikle iyi bayramlar
Kayınvalide hastalandıysa yatalak olmasada ne zaman iyileşeceği belli değil kaç yıl kim bilir Allah şifa versin.
Ama dinimizde anne babaya evlat bakmak zorunda sizce nasıl davranmalıyım birinin evinde kalacaksa kendi kızı olmalı sonuçta erkekler her gün işte çalışıyor evde biz kalıyoruz ve herkes kendi anne babasından sorumlu öyle değilmi ????
Zat en onlar kenara çekilirse yine tamam yaparım ama demek istediğim bu Allah rızası için onların sandığı Saçma " gelin" anlayışından dolayı değilHerkes kendinden sorumludur onlar yapmadı sizde yapmayın ne olacak peki emin olun onlardan aldığıniz 1 dua size ömür boyu yeter siz üzerinize düşeni yapın kötüleri de Allah'a havale edin ..
Surekli birlikte kalma zaten.sadece ortak yolu bul.Eger kayinvaliden gercekten iyi bir kadınsa görumcen yuzunden onu bu konuda üzme canımŞimdi eşim de benin aileme yapabileceği maddiyat konusu olur gelip o da benim ailemle yaşamak istemez ki oturmaya bile gitmiyor ken ben neden birlikte yaşamak isteyim elimden geleni yapıım ama evleri birleştirmek istemediğimi söylüyorum görümcem uyanıklık yaptığı için zıttıma gidiyor
Bizde durumlar tam tersi işteParasını kim yediyse o baksın, bizim de böyle bir gelin var, eşi yaşarken elini avcunu yediler şimdi kv tek kalınca bakmak istemiyor. Para suyunu çekti tabi.
İyi kadın. Ama nişanlıyken her şey çok farklıydı orası da bi gerçek ::))Surekli birlikte kalma zaten.sadece ortak yolu bul.Eger kayinvaliden gercekten iyi bir kadınsa görumcen yuzunden onu bu konuda üzme canım
İşte evlattan beklenir bi de eşimin abisi var bekar oğlunuda alıp geliyor tek gelsin diyorum aynısımıBu konularda yeni evli olduğum için biraz yaşımın verdiği toylukla kimseye bakmak istemem gibi geliyor. Ama az biraz empati yapıp kendimi 70 yaşında hasta hayal edince, aylarca karnımda taşıdığım gözümden sakındığım evlatlarımın yüzüme bakmaması düşüncesi çok içimi sızlatıyor. İnşallah dilerim anne baba kayınvalide kayınbabamızın hakkını veren evlatlardan oluruz.
Benim gibi insanların eline mi düşürmesin öyle kız evladın eline mi düşürmesin sürekli olursa bakamam ben bana güvenmeyin diyip duruyor. Bilmeden burda beni suçlamayın benim eşim herkesten çok ilgili ve bende bana düşeni yapıyorum engel olmuyprum ama çcocuklarını annesine büyüttürüken iyiydi hoştu şimdi koca kadın olmuş annesini istemiyor ALLAHALAAA!!!Allah sizin gibi insanların eline düşürmesin kimseyi yazık gerçekten çok yazık iki atanın ikisi de hak derler! Evlenmeseydinuz o zaman kocası başında değil de ne olmuş yani? Benim ananem de 8 sene bizde kaldı alzheimer hastasıydi babam burada yoktu annemin çekmediği kalmadı hala hastalıklarla uğraşıyor tek kişinin üzerine atın oh sizde yaşlı olacaksınız sakın unutmayın olur mu !!! Ve o yaşlı kadının ahini almayın benim gelin yüzünden dayım ananemin yüzüne bakmadı o kadincagizin ahi tam 10 sene sonra tuttu yazık ya bizlerde yaslanacagiz gerçekten ayıp bu nedir ya baş tacı etmeniz gerekiyor sizin şimdi !
Dönüşümlü olur ancakDinen anaya babaya bakmak cocuklarin gorevidir. Esiniz calismayi birakip evde annesine bakamayacagina gore bu sorunluluk sizin. Yani dinen sorumlulugum yok diye bir durum soz konusu degil. Tabi sadece sizin ustunuze de kalmayacak. Dönüşümlü bakılmalı.
Nereden damadın evi oluyor?İşlerine gelince yuvayı dişi kuş yapar oluyor,ben yaptıysam bal gbi de benim evim,istersem anamı babamı getiririm de bakarım da,beğenmezse eşim anasının evineEee eşiniz evladı değil mi tabiki erkek çocuğunda kalır anne baba kız çocuğu el oluyor belki eşi razı olmaz kızı da yok annem yada babam illa bakacam diyemez ama erkek evlat öyle değil anne babasına bakmak zorunda eğer çocuğunuz varsa ilerde siz damadınız evinde kalmayi mı düşünüyorsunuz oğlunuz dururken biraz düşünceli olun evde biz kalıyoruz ne demek anlamadım sonuçta onlar sizinde aileniz oluyor
Ayrıca bu damadın evi oğlumun evini de anlamıyorum ?? Tam olarak neye göre erkeğin evi oluyor burası ikimizin eviNereden damadın evi oluyor?İşlerine gelince yuvayı dişi kuş yapar oluyor,ben yaptıysam bal gbi de benim evim,istersem anamı babamı getiririm de bakarım da,beğenmezse eşim anasının evine
Zaten maddiyatı yapıyor getir götür araba işleri heppp eşimde diğer oğlanda bile değil eşim tek başına. Şimdiye kadar da en çok bende kaldı zatenHastalıkta kız evladı bakar, temizliğini kız evladı yapar çok afedersiniz de erkek ne işe yarıyor? Gelin bakmak zorunda değil tamam ama oğlu bakmak zorunda eğer siz bakmak istemiyorsanız o zaman yardımcı tutacak oğlu. Bende tek kızım abilerim var her zaman annemin yanındayım sonuna kadar ama abilerim de elini taşın altına sokmak zorunda tek taraflı olmaz
Ayrıca bu damadın evi oğlumun evini de anlamıyorum ?? Tam olarak neye göre erkeğin evi oluyor burası ikimizin evi
Ki benim ailemin evinde kirasız kalıyoruz
Zaten maddiyatı yapıyor getir götür araba işleri heppp eşimde diğer oğlanda bile değil eşim tek başına. Şimdiye kadar da en çok bende kaldı zaten
Yok kirada da olsanız yaşadığımız ev in her köşesinde emeğimiz var.Ayrıca bu damadın evi oğlumun evini de anlamıyorum ?? Tam olarak neye göre erkeğin evi oluyor burası ikimizin evi
Ki benim ailemin evinde kirasız kalıyoruz
Zaten maddiyatı yapıyor getir götür araba işleri heppp eşimde diğer oğlanda bile değil eşim tek başına. Şimdiye kadar da en çok bende kaldı zaten
Ben de diyemezdim,demek istemezdim,fakat bunları da yutmam,çekindiğim için değil kendi gönlümle bakıyorum diye gözlerine de sokardım bir güzel...Bu konuda eksiklik var, diğer oğlu da ilgilenmeli. Tek sizin üstünüzde olmaz. Ben şuan tek gelinim kendimi yerinize koyduğumda bende destek isterdim kayınlarım evli olsa. Ama bakmıyorsalar ben yinede bakmıcam diyemezdim kul bilmesin Allah bilsin deyip Allah’a havale ederdim. Siz bilirsiniz yani.
Umarim ektigini bicersin baska birsey demiyorumÖncelikle iyi bayramlar
Bakmıcam demiyorum tabikiBu konuda eksiklik var, diğer oğlu da ilgilenmeli. Tek sizin üstünüzde olmaz. Ben şuan tek gelinim kendimi yerinize koyduğumda bende destek isterdim kayınlarım evli olsa. Ama bakmıyorsalar ben yinede bakmıcam diyemezdim kul bilmesin Allah bilsin deyip Allah’a havale ederdim. Siz bilirsiniz yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?