• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalide oğlunda mı kızında mı kalır?

Öncelikle iyi bayramlar
Kayınvalide hastalandıysa yatalak olmasada ne zaman iyileşeceği belli değil kaç yıl kim bilir Allah şifa versin.
Ama dinimizde anne babaya evlat bakmak zorunda sizce nasıl davranmalıyım birinin evinde kalacaksa kendi kızı olmalı sonuçta erkekler her gün işte çalışıyor evde biz kalıyoruz ve herkes kendi anne babasından sorumlu öyle değilmi ????
Belki görümcenizin de eşi sizin gibi üstlenmek istemez akşam eve geldiğinde gormek istemez? Ama sizin anne babanız hastalanırsa da geçerli bu??? Sizin sorunuzun cevabı: öyle degil

Yok kirada da olsanız yaşadığımız ev in her köşesinde emeğimiz var.
Eşi istemez,kız bakarım diyemez demek nedir?
Erkekler çalışıyor diyorlar da ki doğru tamam,gelince annelerinin
yüzüne mi bakacak birçoğu?
Gelince teli kumandayı alıp başköşeye kurulacaklar,eşi annesine bakacak,ama kadın kendi eşine bakmak isterse çekinecek,oldu canım :işsiz:
O,bakmak istemeyen kız evlatların,eş arkasına saklanması bence,yoksa eşimden çekineceğim bakmaya niyetim varsa,hey yavrum hey:işsiz:
Aynen ekmeğe yağ sürmüş oluyor zaten birinin eşi de yok istese paşa gibi bakar annesine ama bana yüklemeye çalışıyor tüm canımı sıkan da bu

Belki görümcenizin de eşi sizin gibi üstlenmek istemez akşam eve geldiğinde gormek istemez? Ama sizin anne babanız hastalanırsa da geçerli bu??? Sizin sorunuzun cevabı: öyle degil
Evet geçerli gidip bakıcam mecbur birinin eşi başında bile yok

Evet geçerli gidip bakıcam mecbur birinin eşi başında bile yok
Kendi anne babanıza da evinizde bakmak istemeyip gidip bakacağım diyorsunuz yanlış anlamadiysam.yanlis anladıysam düzeltin? Peki siz evinize dondugunuzde geceleri ne olacak hasta? Kendi içinizde adaletlisiniz güya ama bakış açınız hala elestirilebilir.

Kendi anne babanıza da evinizde bakmak istemeyip gidip bakacağım diyorsunuz yanlış anlamadiysam.yanlis anladıysam düzeltin? Peki siz evinize dondugunuzde geceleri ne olacak hasta? Kendi içinizde adaletlisiniz güya ama bakış açınız hala elestirilebilir.
Yani eve getiririm aslında çünkü eşim çalışıyor gece gelecek ben gibi tüm gün ilgilenmek zorunda değil dönüşümlü bakarız kardeşlerimle ama onun ailesi için durum farklı tüm gün evdeym o dışarda gezme bilmedim daha şimdi bir de evimde yabancıyla devamlı devamlı kalmaktan sıkılırım

İşte evlattan beklenir bi de eşimin abisi var bekar oğlunuda alıp geliyor tek gelsin diyorum aynısımı
Benim gibi insanların eline mi düşürmesin öyle kız evladın eline mi düşürmesin sürekli olursa bakamam ben bana güvenmeyin diyip duruyor. Bilmeden burda beni suçlamayın benim eşim herkesten çok ilgili ve bende bana düşeni yapıyorum engel olmuyprum ama çcocuklarını annesine büyüttürüken iyiydi hoştu şimdi koca kadın olmuş annesini istemiyor ALLAHALAAA!!!
Bizim bildiğimiz sizin ilk anlattiklarinizla sınırlı mesela ilk başta ben göremedim kızının bakmak istemediği ile ilgili birşey.yazin açık açık en basindan.
Sonuc: ana babaya bakmaktan herkes mesuldür.esit oranda.gorumcenizin eşi de istemiyorsa bakacak olan kimse sırayla gitsin kayinvalidenin evinde baksın.hem sırası gelince bekar kayınbiraderiniz de size gelmeden annesine bakar kendi evinde

Yani eve getiririm aslında çünkü eşim çalışıyor gece gelecek ben gibi tüm gün ilgilenmek zorunda değil dönüşümlü bakarız kardeşlerimle ama onun ailesi için durum farklı tüm gün evdeym o dışarda gezme bilmedim daha şimdi bir de evimde yabancıyla devamlı devamlı kalmaktan sıkılırım
Anlıyorum çok keyifli surecler değil.ama el etek çekmeden bir orta yol bulunabilir.tabii ki hiçbir alternatif olmadan siz bakın demiyorum.

Bizim bildiğimiz sizin ilk anlattiklarinizla sınırlı mesela ilk başta ben göremedim kızının bakmak istemediği ile ilgili birşey.yazin açık açık en basindan.
Sonuc: ana babaya bakmaktan herkes mesuldür.esit oranda.gorumcenizin eşi de istemiyorsa bakacak olan kimse sırayla gitsin kayinvalidenin evinde baksın.hem sırası gelince bekar kayınbiraderiniz de size gelmeden annesine bakar kendi evinde
Her şeyi baştan anlatamıyorum tabi eksik kalıyor ama sonuca ulaştım evinden ayrılmak zorunda kalırsa hepimizde kalacak öyle ya da böyle benim demek istediğim gelinler bakar diye bi şey yok ben bunu kabul etmiyorum 15 gün sırasıyla yapacak herkes

Anlıyorum çok keyifli surecler değil.ama el etek çekmeden bir orta yol bulunabilir.tabii ki hiçbir alternatif olmadan siz bakın demiyorum.
Allah kolaylık versin sonuç olarak yotumlarada baktım eğer evinde kalamayacak olursa hepimizde 15 gün kalacak o konuda amenna zaten ama bazıları gelinler yapacak düşüncesinde benim istemediğim buydu

Tüm çocuklarında ve bizde de dönüşümlü olarak kalsın diyorum daha ne dicem . kızı istemiyor annesini burda gelmiş bana konuşuyorsunuz
Ilk sorunuzda belli ne oldugu ! Ve kizi bakmiyorsa bende bakmam gibi dusuncede bulunamazsiniz.. herkes kendine ! Veya gorumcemin kocasi yok temelli onda kalsin gibide dusunemezsiniz ! Ilk yorumunuzu ilk once kendiniz elestirin sonra bana cevap verirsiniz !!!

Ilk sorunuzda belli ne oldugu ! Ve kizi bakmiyorsa bende bakmam gibi dusuncede bulunamazsiniz.. herkes kendine ! Veya gorumcemin kocasi yok temelli onda kalsin gibide dusunemezsiniz ! Ilk yorumunuzu ilk once kendiniz elestirin sonra bana cevap verirsiniz !!!
Ben hep diyorum hepimizde sırayla ama o gelin yapsın istiyor hatta biz benim ailemin evinde kalıyoruz diyor ki kendisi annesiyle dipdibe başından atmak için sizinkiler annemle babama da ev versin sizin ordan nolcak diyor yok artık ama siz buna da bana da bahane edecek bi şey bulursunuz bu çn yargınızla ben sırayla kalsın dedim daha ne dicem kesin sizde görümcesiniz böyle şeyler düşünüyorsunuz

Ben hep diyorum hepimizde sırayla ama o gelin yapsın istiyor hatta biz benim ailemin evinde kalıyoruz diyor ki kendisi annesiyle dipdibe başından atmak için sizinkiler annemle babama da ev versin sizin ordan nolcak diyor yok artık ama siz buna da bana da bahane edecek bi şey bulursunuz bu çn yargınızla ben sırayla kalsın dedim daha ne dicem kesin sizde görümcesiniz böyle şeyler düşünüyorsunuz
Hem gorumceyim hem gelinim

Peki sizde gelininize 1 yıl sonra birden bire eski köye yeni adet anneniz de sağlamken hastalık yok perde asmaya gelmedin mi falan diyormusunuz
Belcikadayim . Bilenler bilir burda tavan yuksekligi cok yuksek turkiye evleri gibi degil. Ben ise korkarim. Tabi ki yengem yapmak zorunda dgl. Ama rica ederm yenge sen korkmuyorsun perdeleri asalim derim. Niyet onemli.. annem allaha sukur saglam ama perde asamaz. Turkiyede asiyor burda imkansiz. Tabi niye gelmedin niye yapmadin diye terslemem oyle sacmalik olamaz. Ben sunu bilir sunu soylerim.. herkesin yaptigi yapmadigi kendine. Yapmiyorsa yapmiyor Allaha goruyor

Back