Merhaba arkadaşlar eşimin ailesinden dolayı sürekli tartışıyoruz

Bizde nişanlı çiftler memlekete gider kayınvalide kayınpeder altın takar bileklik kolye farketmiyor erkek ise elbisesini ayakkabısını alır erkek akrabalarına gezer her gezdiği yerden para verirler evlendikten sonra ilk bayramınızı eşinizle geçirirsiniz takılır diye biliyorum
O sizdeymiş . Bizdede düğünden sonra el öpme yapılır akrabalara herkes harçlık tutuşturur ellerine bu kadar . Kaynana kayınbabanın insiyatifine kalmış şeyin beklentisine girmeyin ailenden şiddetten başka bişey görmemişsin kaçmışsın eşine sahip çık altın takı para die yuvandaki düzeni kaçırma

Bizde kaçana düğün vs yapılır ama srkadaşımın eşinin erkek kardeşi kız kaçırdı ona yspılmamış anlatınca şaşırmıştım onlarda da böyle olabilir ortada nişan yok düğün yok yapmsyabilirler belki istemediler sizi

Geldiler annemle konuşuyorum erkek kardeşim ve babamla konuşmuyorum benim asıl sorum ilk bayramımda kayınvalidem kayınpederim ile geçireceğim için bir şey takacaklar mı
Bunun için mi eşinizle tartışıyorsunuz?
Ailem beni öldürecekti demişsiniz, öyle bir hayattan kurtulup, eşinizle normalde iyiyseniz takıyı dert etmeniz çok mantıksız. Hiç mi yaşadıklarınız değer vereceğiniz şeylere etki etmedi?

Bizde kaçana düğün vs yapılır ama srkadaşımın eşinin erkek kardeşi kız kaçırdı ona yspılmamış anlatınca şaşırmıştım onlarda da böyle olabilir ortada nişan yok düğün yok yapmsyabilirler belki istemediler sizi
İki kere istemeye gelmişler ailesi vermemiş kendı gıdıncede bi çeyrek bileklik takmışlar koluna

Merhabalar ben kaçarak evlendim annemden şiddet görüyordum 21 yaşına kadar gördüm en sonda dayanamayıp kaçarak evlendim annem ve babam aynı köylü benim eşim ise babamın akrabası gurbet gelini olduğum için hiç bir yeri bilmediğim için aile apartmanında oturuyorum ilk kaçtığım zaman kayınvalidem çeyrekli ipli bileklik taktı düğün yapıldı düğün sabahı hiç bir şey takmadılar balayına gitmedik eşim balayına gideceğiz dedi kayınvalidem denize gittin arabanda vardı altında gezdin tek yatmaya eve geldin diyor büyük eltim Karadeniz’e balayına gitti bizim kurban bayramımızda köyde kayınvalide kayınpeder nişanlıyken altın takılır nişanlısı kızın elbisssini ayakkabısını alır evlendikten sonra ilk bayramı el öpmeye gidince kayınvalide ve kayınpeder ne takmalıdır bu arada Eltim nişanını kınasını her şeyini yaptı
Eşinize ailenizin size şiddet gösterdiğini falan anlatmayın öncelikle..

Kendinizi eltinizle kıyaslamayın, ona ne yapılmış ne edilmiş araştırmayın. Bu bayramda size bir şey takmayacaklar, konunuzdan bu anlaşılıyor. Dert etmeyin, taksa ne takmasa ne? Kocanızla ailesi yüzünden kavga etmeyin.

Hayır geleneksel kafada değilim memleketin en zengin kızını kaçırdılar da ondan
Az kalsın en zengin ölü kızı olacakmissin . Hayır takı takmayacaklad. Huzursuz mutsuz bir evde büyümüşsin para sana mutluluk getirmemiş . Otur evinde güzel güzel mutlu olmaya çalış bunu öğren dene

Geldiler annemle konuşuyorum erkek kardeşim ve babamla konuşmuyorum benim asıl sorum ilk bayramımda kayınvalidem kayınpederim ile geçireceğim için bir şey takacaklar mı
Hala takı mı derdiniz ya? :olamaz:
Kaçan kıza düğün bile yapmıyorlar, siz takı falan diyorsunuz. Düğün yapmışlar, üstüne bir şey takıldıysa o akşam alıp alabileceğin o.
Bayramda falan da bir şey bekleme. Bol bol hizmet edip, bulaşık falan toplayıp yıkayacaksın muhtemelen, üzgünüm. Ama kendini hazırlasan iyi olur, öyle incelikli hediyeler falan bekleme.

Bence bu tur beklentilere girmek yerine evliliginizde huzur ve mutlulugu yasayin derim.yil olmus 2025 hala bayramda takilacak mi , seyranda takarlarmi.bosverr.esinle bayramda gidin bir tatile misler gibi keyfinize bakin💐

Vallahi eşimin ailesi bana öyle abartı bir takı takmadı düğünde benim ailem daha fazlasini takti ama hiç önemsemedim. isterse hiç takmasalardı bana ne. Benim ailem istemiş takmış onunkiler istememiş takmamış der geçerdim. Eşime bakarım ben iyiysem yeter. He bana davranıs olarak ailesi kötü olur o zaman burunlarından gelir o ayrı.

E yani ailesi zengin, bize de kaçtı geldi kilosuyla altın takalım mı diyecekler, mecburlar mı evlenmişsin iş bitmiş, hoş evlenmemiş olsan da sen istedin diye yapmak zorundalar mı emin değilim yani 🤷🏻‍♀️

Back
X