• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Merhabalar annem ve babam hayatta değiller , vefat ettiler aile olarak teyzem , anneannem ve kuzenlerimle kalıyorum ancak dertliyim çünkü aile olarak elini taşın altına koymak istemiyorlar yani nişanlanacağım , evleneceğim ancak her şeyi erkek tarafı diyerek karşı taraftan bekliyorlar bende her şeyi erkek arkadaşımla halletmeye çalışıyorum ancak hayat şartları her şey çok zorluyor. Teyzemin kendi çocuklarından biri evlenecek diye hep önceliği kendi çocuğunda bir iğne bile faydasını görmedim. Aile tanışması yapılacak onda bile bir şey yapmak istemiyorlar durum böyle olunca erkek arkadaşımda ben neden geliyorum, biz neden ve kiminle tanışacağız diyor bende bu evde yaşıyorum ve buradan çıkacağım bu olmak zorunda diyorum zorunda değil sen istemezsen çekip kapıyı çıksan olur diyor ben de öyle olmaz diye anlatmaya çalışıyorum ama aşırı sinirleniyor onların adını duyunca benim için ses çıkartmıyor erkek arkadaşım ve ailesi ancak teyzem kendisi bir şey yapmadığı gibi yok nişan çarşısı olacak mı yok bilmem ne sorup duruyor ben de olmayacak dedim ama o da kendisi bir şey hazırlamak istemiyor bana söylüyor ben yapayım diye ben de zorlanıyorum. Erken arkadaşımda ben üzülmeyim diye aile tanışmasına falan geliriz diyor ama gergin olup kötü geçmesinden endişe ediyorum. Bende her şey güzel sorunsuz olsun istiyorum ama arada kalıyorum çok yorulduğumu ve yıprandığımı hissediyorum. 😟😔 Sizce ne yapmalıyım lütfen yardım, benim gibi bir durum yaşayan var mı varsa neler yapıyorsunuz?
Erkek arkadaşınıza evdeki sorunları neden anlattınız ki? Tabi ki tepki alacak onlara karşı.
Şu andan itibaren erkek arkadaşınıza, aile işlerini ben hallederim, sen üzerine düşenleri yap deyin geçin.
Aile içinde de sadece tanışma kısmında insan gibi davransınlar, geri kalan gelenek göreneği siz yaptırmayın. Yani bohçaymış, yok kına ayrı düğün ayrı kız evi erkek evi muhabbetlerine çok girmeyin, girdirmeyin. Eşyalar zamanla alınabilecek şeyler, takınızı tokanızı erkek arkadaşınızla konuşun anlaşın içinizde kalacaksa, teyzeyi muhatap etmeyin kimseyle. Allah yar ve yardımcınız olsun.

Siz ücretli ogretmenlik yapıyormussunuz erkek arkadaşınız asgari ücretten düşük maaş alıyormuş anladığım kadarıyla. İki çocuklu 10 yıllık evli bir kadın olarak diyorum ki evlenmek için acele etmeyin. Maddi olarak bence biraz daha şartlarınız düzelsin. Evlilik sadece aşk sevgi toz pembe olmuyor malesef geçim derdi de biniyor insana. Hele bir de çocuk olursa daha da masraflar artıyor bu sefer eşler birbirine düşüyor. Ayrıca aile icinde ne yaşarsanız yasayin asla erkek arkadaşınıza ve onun ailesine kimsesizmissiniz gibi aksettirmeyin ilerde nasılsa gidebileceği bir yer yok diye hayattan bıktırırlar. Benim ki sadece hayatın bana öğrettiklerinden naçizane bir tavsiye. Rabbim sizi güzel insanlarla karşılaştırsın inşallah

Yapamadiklarinizi yapmayın bırakın eksik kalsın atıyorum söz için ikram hazırlığı dışında başka bir şey yapmayın platformlar falan felan ev içinde sadece gerekli olanları alın yeterli.Zateb her gün herşeyin yenisi çıkıyor evlendikten sonrada alırsınız.yeterki ağzımızın tadı yerinde olsun.
ücretli ogr.yapiyorum demişsiniz atanma şansınız varsa evlilikten önce onu düşünün bence erkek arkadaşınızın da maaşi çok düşük maddi problemler insanı çok yoruyor.

bu adamla evlenmek istedigine emin misin? bak olmazsa dönecek bir kapin yok.
durum böyle olunca erkek arkadaşımda ben neden geliyorum, biz neden ve kiminle tanışacağız diyor bende bu evde yaşıyorum ve buradan çıkacağım bu olmak zorunda diyorum zorunda değil sen istemezsen çekip kapıyı çıksan olur diyor ben de öyle olmaz diye anlatmaya çalışıyorum ama aşırı sinirleniyor onların adını duyunca
simdiden su sekilde konusup seni kiran adamla bir yola girmeden önce 5 kat daha fazla düşün.
simdi bile eve sigamiyorsun, allah korusun yarin yaninda cocugunla kapisindan giremezsin.

Ben ücretli öğretmenlik yapıyorum o da asgari ücretin altında maaş maalesef , annemin emekliliği var ancak SGK bağlı olarak çalıştığım için alamıyorum. 2 senedir onlarla yaşıyorum amcam halam filan yok baba tarafından kimse yok anlayacağınız.
Erkek arkadaşınıza her şeyi neden bu kadar açık anlatıyorsunuz?
Sizi kırmak yada üzmek istemem ama teyzenizin eve gelen misafirleri size yardım ederek ağırlamak dışında pek bir zorunluluğu yok diğer şeylere.
Erkek arkadaşım asgariden bile az kazaniyor demissiniz siz sözleşmelisiniz bakın bunun daha ev kirası, çocuğu var,bu sartlarda hayat sizi çok yorar.
Seviyorsunuz sanırım ama daha kendi düzeninizi bile kurabilecek güçde değilsiniz yani ailenizde var olsaydı kendi düzeninizi taşıyabilecek gücte olmaniz gerekir.
Çünkü evlenip kapıyı kapattiğinizda o evin sorunlariyla siz baş başa kalacaksiniz aileniz değil.
Evlenmek için acele etmeyin sartlarinizi iyilestirmek icin cabalayin önce.

Erkek arkadaşınıza her şeyi neden bu kadar açık anlatıyorsunuz?
Sizi kırmak yada üzmek istemem ama teyzenizin eve gelen misafirleri size yardım ederek ağırlamak dışında pek bir zorunluluğu yok diğer şeylere.
Erkek arkadaşım asgariden bile az kazaniyor demissiniz siz sözleşmelisiniz bakın bunun daha ev kirası, çocuğu var,bu sartlarda hayat sizi çok yorar.
Seviyorsunuz sanırım ama daha kendi düzeninizi bile kurabilecek güçde değilsiniz yani ailenizde var olsaydı kendi düzeninizi taşıyabilecek gücte olmaniz gerekir.
Çünkü evlenip kapıyı kapattiğinizda o evin sorunlariyla siz baş başa kalacaksiniz aileniz değil.
Evlenmek için acele etmeyin sartlarinizi iyilestirmek icin cabalayin önce.
erkek arkdaşı asgariden az almıyor yavv
"ücretli öğretmenlik yapıyorum o da (yani ücretli öğretmenliğin de) maaşı azgariden az" demek istemiş bence orada

yani eline pek bi para geçmediği için kendisi pek bişey alamıyor onu demek istemiş
yoksa kendisi ücretli öğretmen, erkek arkadaşı asgari bile almasa evlenemezler ki zaten.

Yiruyecekmi evlilik yoksa işiniz gücünüz yok hayat için sadece bu evlilikten başka birşey yokmu elinizde .Sizi okula gondermedilermi bir kpss planı bilemi yok elinizde.Cok küçük dusunuyorsunuz hayata baktığınız pencereyi genişletin sizin .İncirmek değil amacım ama incileriniz dokulmesin diyede adetleri yazacak değilim bende .Zamane evlilikleri ortada .Nasıl evleneceğiz değil sonrası zaten olay

İş güç varsa elinizde o zaman olur gider işiniz herseyiniz zaten paraşüt o evleneceğiz adamda karakterli biriyse olur gider

Erkek arkadaşınıza herşeyi anlatmamaniz konusunda yorumlara sonuna kadar da katiliyorum

Tanismasinlar? Size hicbir konuda destek olmayan insanlarla tanissalar ne olacak. Evlen ve git o evden iste. Bu prosedurler nedir sacma sapan. Aile yoksa yoktur ailecilik oynamaya ne gerek var üzüldüm bu ikilemde kalmış haline ama illa olacak diye bir sey yok. Bu sacma islere kafa yorana kadar nerde ev tutacaksiniz ne kira odeyeceksiniz nasil gecineceksiniz bunlara kafa yormaniz lazim. Erkek arkadasinizin dedigi gibi kapiyi cekip cikmaniz lazim. Bunu yapmaya engel nedir yani?

erkek arkdaşı asgariden az almıyor yavv
"ücretli öğretmenlik yapıyorum o da (yani ücretli öğretmenliğin de) maaşı azgariden az" demek istemiş bence orada

yani eline pek bi para geçmediği için kendisi pek bişey alamıyor onu demek istemiş
yoksa kendisi ücretli öğretmen, erkek arkadaşı asgari bile almasa evlenemezler ki zaten.
o da diyince ben şahıs olarak algıladım

Tanismasinlar? Size hicbir konuda destek olmayan insanlarla tanissalar ne olacak. Evlen ve git o evden iste. Bu prosedurler nedir sacma sapan. Aile yoksa yoktur ailecilik oynamaya ne gerek var üzüldüm bu ikilemde kalmış haline ama illa olacak diye bir sey yok. Bu sacma islere kafa yorana kadar nerde ev tutacaksiniz ne kira odeyeceksiniz nasil gecineceksiniz bunlara kafa yormaniz lazim. Erkek arkadasinizin dedigi gibi kapiyi cekip cikmaniz lazim. Bunu yapmaya engel nedir yani?
Erkek arkadaş normal bir düşunce yapisinda degil bence ya, yani kız belliki kök ailesinden tutunacak dalları olsun istiyor en azindan manen çıkıp gitse oda kalmayacak belliki ve konu sahibide bunun farkinda bence.
Erkek arkadaşıninda bence her turlu isine gelir böyle olması

Szi üzmek istemem ama sizin ve nişanlınızın gelirleri bir ev kurmaya geçindirmeye bu devirde malesef yetmez ki. Öncelikle daha iyi işlere geçmek için çabalasanız.

Benim de anne baba hayatta değil. Ablalarım falan var. Eğer yarın bir gün evlenirsem düğün yapmayı düşünmüyorum. Anne baba durumundan dolayı. Bilmiyorum belki abartıyorum. Konu maddiyat değil aslında, bizde ki yara başka 😢

Erkek arkadaşınızdan hiç hoşlanmadım,hiç güzel bir intiba uyandırmadı bende.
En zor zamanında size el vermiyorsa,iyi hissettirmek yerine zorda bırakıp psikolojik olarak yoruyorsa olmaz o adamdan.Hele evlendiğinizde hep sorun olarak çıkaracaktır karşınıza bazı ailevi durumlarınızı.Bu sizi daha çok yaralamayacak mı? Siz kendinizi yalnız hissedip onunla aile olmak isterken o sizi daha yalnız hissettirecek belki de.
Yerinizde olsam teyzemi çekerim daha iyi.Maddi durumunuzu iyileştirdiğinizde ayrı düzen kurma şansınız var ama evlendiğinizde öyle olmayacak.
Keşke ücretli öğretmenlik yerine atanabilseniz.Evlilik önceliğiniz olmasın.Yalnızlık duygusuyla sizi daha çok üzecek yağmurdan kaçarken doluya tutulacak başka bir şeye sürüklenmeyin cidden üzülürüm.
Konuya güncellemeler yapın olur mu, gelişmeler ekleyin.Kendi adıma elimden geleni yapabileceğimi bilmenizi isterim.
Rabbim yardımcınız olsun.🙏🏻

Back