• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalide oğlunda mı kızında mı kalır?

Eşim işe gidecek ben kalıcam diyorsun da eşin kim için gidiyor işe senin için onun annesi diyorsun da eşinin annesi senin neyin oluyor kadına bakmamak için bahane arıyorsun gibi geliyor bana bakan kazanır bence insan eti ağır bu işin kız evladı erkek evladı olmaz bütün evlatlarında sırayla kalsın bence en güzeli
Sırasıyla itirazım yok kızları ben devamli olırsa bakamam diyip duruyor

Hmm yani o zaman sizin annenz hastalanınca sizde kalmalı bu durumda sonuçta kızı sizsiniz ama siz ondan dahi 1 ayda sıkılırm diyorsunz ne üzücü bı evladın annesinden bile sıkılması öyle bı kuralda hiç biyerde yok ayrıca kızı bakmalı ya da oğlu bakmalı diye kim musaitse uygunsa o bakar bizim oralarda oğul kız fark etmez en merhametli kimse o baksın zaten kimsede mecbur olduğu için bakmas anasına babasına istediği için baksn evet gelin olarak bakmak zorunda değilsiniz bı kişiye de bırakmak iyi olmaz herkesin nefes alıp dinlenmeye ihtiyacı var gorumcelerinzde sizinde bencil olmaya gerek yok sizde de kalsın gorumcenizdede doğruya etiği budur.
Tamam bu kabul zaten ama onlar çekilmek istiyor gibi bana bakıp duruyorlar ve annem hastalansa bakmak zorundayım kalacakta demek istediğim normalde kalsa devamlı olarak hani sıkılırım ondan bile kayınvalide ayırdığım için değil demek istiyorum insan başkasının ailesiyle yaşamaktan sıkılır dönüşümlü olsun yeter her şeyi gelin yapar anlayışına girmesinler diyorum . Kaldı ki herkesin ailesiyle ilişkisi farklı orası da ayrı konu :)

Toplumumuz ata erkil bir toplum. Dolayisiyla da erkekler daha cok anne babasindan sorumlu hissediliyor.Benim akraba ve çevremde aynen bu şekilde ; ancak bana kayınvalideme bakma düşse gelin olarak ben bakarım, hiç gocunmam . Benim anne babam ne kadar kiymetliyse eşimin anne ve babası da kıymetli dir. Ancak uyanık ve kendini bilmez çevremde ve akraba efradına kişilikler de mevcut. Anne babanın parası mali mülkü var ise onu bitiren kadar yanında tutup ondan sonra kıza gonderiyorlar. Adice bir davranış fakat varlar malesef.
Konu miras olsa aslanlar zaten maşallah

Böyle bir durum başa geldiğinde "kabul edelim ki annemin (babamın) tek evladı benim" diye düşünüp, (diğer kardeşler düşüncesiz de olsa) sabırla bakıp duasını almak gerek.
Gönlünü hoş tutmak, yüzünü öne eğdirmemek gerek.

Son düzenleme:
Böyle bir durum başa geldiğinde "kabul edelim ki annemin (babamın) tek evladı benim" diye düşünüp, (diğer kardeşler düşüncesiz de olsa) sabırla bakıp duasını almak gerek.
İnsan rahat giyinem
Keşke

Kızlar el kapısında k bakmayın durumu olan oğlu bakar gelinde bakmak zorunda değil oğlu bakıcı tutsun yada kendi bakacak benim bildiğim bu birde insan yükü ağırdır kim ne derse desin kimseyi kınamıyorum bakmıyor diye oğlanlar sorumlu ha oğlu yoksa mecbur kızı bakacak
Mirasa gelince eşitlik derler işte erkeğe fazla verilmesi bu yüzden anne babası düşkün olunca maddiyatı karşılasın diye

Yaslaninca bizlere ne olacagini bilemeyiz. Ama onlem alabiliriz. Misal ev hanimi isek sigorta primi yatirmayi onemsemeliyiz. Bireysel emeklilik te olabilir. Maddi olarak gencken sahip olduklarimizin yaslilikta bize dost veya dusman olabilecegini bilip kim dost kim hayirsiz dogru analiz etmeliyiz. Malin mi var derdin var veya fakirligin gozu kor olsun olabiliyor maddi gucumuz. Varsa evlatlarimizin yuvasina comak sokmayip guzel gecinmenin yollarini daha gencken tutmaliyiz. Gelin veya damada kizim veya oglum demesini bilmeliyiz. 40 sene oncesinin dunyasinin yasanmadigini torunlarin kiymetli oldugunu idrak etmeliyiz. Yasliligimizi bir yuk gibi degil genclerin sohbetimizden zevk aldigi tatli bir deneyime cevirmeliyiz. Siz boyle olun, kiz erkek gelin damat hepsi bizde kal derler.
👍 güzel dediniz

Kizlar kizin üzerine gitmeyelim! Benim Kayinvalidem de birsey yok allaha sükür Ama Bende daha 22yasindayim. Bende bana muhtac olmasini istemem:/ kizi bana simdiden diyo: anneme birsey olursa Sen mecbursun???
Mecbursun ne demek?
Insan sinir oluyo cünkü herkesin annesi!
Bence biraz Sen biraz o bakmali kimseye cok yük verilmemeli zor evet Ama ortak karar olmasi lazim

Kizlar kizin üzerine gitmeyelim! Benim Kayinvalidem de birsey yok allaha sükür Ama Bende daha 22yasindayim. Bende bana muhtac olmasini istemem:/ kizi bana simdiden diyo: anneme birsey olursa Sen mecbursun???
Mecbursun ne demek?
Insan sinir oluyo cünkü herkesin annesi!
Bence biraz Sen biraz o bakmali kimseye cok yük verilmemeli zor evet Ama ortak karar olmasi lazim
Aynen öyle canım herkes kendi kızına kıyamaz başkasının kızını el görürler hiç böyle değillerdi bi de onun şaşkınlığı var üzerimde

Öncelikle iyi bayramlar
Kayınvalide hastalandıysa yatalak olmasada ne zaman iyileşeceği belli değil kaç yıl kim bilir Allah şifa versin.
Ama dinimizde anne babaya evlat bakmak zorunda sizce nasıl davranmalıyım birinin evinde kalacaksa kendi kızı olmalı sonuçta erkekler her gün işte çalışıyor evde biz kalıyoruz ve herkes kendi anne babasından sorumlu öyle değilmi ????
Anne babaya evlatların bakma zorunluluğu vardır bu cinsiyete bakmaz bir süre oğlu bakar bir süre kızı bakar . Eğer siz bakmak istemiyorsanız eşiniz izin alsın ya da siz de kaldığı sürelerde bakımını üstlenecek birini tutsun .

1 hafta nedir ki Cantasini acmadan gerimi toplasin az biraz insaf kimse kimseye kalmiyo bu dunyada

Aynen öyle canım herkes kendi kızına kıyamaz başkasının kızını el görürler hiç böyle değillerdi bi de onun şaşkınlığı var üzerimde
Bakmak zorunda misin bence değilsin o senin vicdanınla alakalı ama kendi kızıda bakmak zorunda kusura bakmayın yani

Öncelikle iyi bayramlar
Kayınvalide hastalandıysa yatalak olmasada ne zaman iyileşeceği belli değil kaç yıl kim bilir Allah şifa versin.
Ama dinimizde anne babaya evlat bakmak zorunda sizce nasıl davranmalıyım birinin evinde kalacaksa kendi kızı olmalı sonuçta erkekler her gün işte çalışıyor evde biz kalıyoruz ve herkes kendi anne babasından sorumlu öyle değilmi ????
Olur mu oyle sey, hep bir tarafa yuklenmek olur mu? K validem bizde de kalır kizinda da? Adaletli olmak gerek..

Öncelikle iyi bayramlar
evlatları bakıcı tutsun ücreti neyse paylaşsınlar

Olur mu oyle sey, hep bir tarafa yuklenmek olur mu? K validem bizde de kalır kizinda da? Adaletli olmak gerek..
Bencede adalet 👍 evlat mecb
1 hafta nedir ki Cantasini acmadan gerimi toplasin az biraz insaf kimse kimseye kalmiyo bu dunyada
Sürekli laf sokmaya başladı her gidişimde hastalıktan önce başlamıştı değiştiler beni soğuttu bu tavır , ve o kadar kötü hasyalık
evlatları bakıcı tutsun ücreti neyse paylaşsınlar
Canım o kadarına gerek yok tabi ama onlar gelin yapmak zorunda gibi bi tribe girdiler sanki karnımı onlar doyuruyor gibi Allah rızası için ve eşim için elimden geleni yapıyorum ama istediğim için zorunda olduğum için
BU DA TOPLU Bİ KENDİMİ İFADE ETME NOTU OLSUN BANA KIZANLAR İÇİN

Öncelikle iyi bayramlar
Tabiikiii öyle tatlım hiç tereddüd etme madem herkes kendi anne babasından sorumlu eşin boşasın seni baksın annesine..yaptığınla söylediğin tezat olmuş..

Tabiikiii öyle tatlım hiç tereddüd etme madem herkes kendi anne babasından sorumlu eşin boşasın seni baksın annesine..yaptığınla söylediğin tezat olmuş..
Sanane eşimin beni boşamasından sana mı kaldı soruya cevabın yoksa defol git haddini bil sanki kendi kv biraz haata olsa kimseye bırakmadan kendi başına bakıcaksın

Back