Kayınvalide ile gerilen ipler...

Bence herkes verdiği kadar almalı hayatta, kayınvaliden size geldiğinde beklentisi belli, abartmaya gerek yok. Dolapta ne varsa nasibi o :) İnsanlar her zaman istediklerini yiyemezler.
Birde şu var ben bir yere gidince çok ikram sevmiyorum, böyle "Allah aşkına ye, ölümü gör ye. Sana ne yapayım" falan. Öyle insanı sonrasında ağırlaması daha zor oluyor.
Tuvalet kağıdı çöpe yaşlı insanların özelliği.
Ama o bardağı sahiplenme ve gün boyu onunla idare etme işi beni öldürüyor. O muydu bu muydu derken şişiyorum resmen. :)

bardak konusuna bu kadara takıntılı olunuyor mu cidden
yani ben de bi içtiğim bardak ile tekrar içmem kendi bardağım olsa bile , umarım kayınvalide arkamdan laf etmiyordur
gittiğimizde tüm bardaklar aşağı iniyor

anladim hepsi ayni. bizimkide hergun gordugu damada kiza bir hormet bir hormet. aman damadim yesin o seviyor diye yaptim, 400 km yoldan gidiyoruz evde yemek yok. 10 gunluk yemekleri isitip isitip önümüze koyuyor. onlar bana geldiginde ben cesit cesit yapiyorum. benim annem her öğün yemek yapar cesit cesit taze taze agirlar misafirini. bu 4 yasindaki cocuga bile 10 gunluk pilavi yediriyor. butun tatilimi rezil etti. en son kocam kizdida gecenin 11 inde apar topar yola cikip eve döndük.

börek, çörek yapmasını bilemem de,yoldan gelmiş insana aç mısın diye sorulur.kayınvalideniz bu konuda haksız.
ama siz de birdahaki sefere ya yolda mola verdiğiniz bir yerde yiyin,ya da giderken kek, börek yolluk yapın,oraya gidince,çıkartın bir de çay koyun oturun yiyin.boşuna beklentiye girmeyin.

benim gelinim de oğlumdan büyük ama böyle davransam,oğlum gelmez birdaha bana.

bardak konusunda ise ben de içip içip,masaya ,sehpaya bırakanlara gıcığım. kocam ve oğlum yapar.

Fazla alıngansınız gibi geldi bana.
Yaşlılar bizim gibi ince düşünemiyor.
Siz de fazla ilgi bekliyorsunuz gibime geldi.
Sürekli beraber değilsiniz sonuçta 1 hafta katlanılabilir.
yok valla olmuyor. katlanirsin ama diger cocuguna ve damadina yaptiklarini gorunce çileden çıkıyor insan. ki ben sesimi cikarmam esim dunyadaki en saygili ve saf cocuk yarismasinda birinci dahi gelebilir ama o bile çıldırdı.

bende yorumunuza atladim ama konu sahibiyle yakin hossettim yaşadıklarımı

biz arife günü 2 gibi oradaydik kahvaltiyla gittik oruc degiliz dedikte iftara kadar bekledik düşünün.

Biz de öyle yedik bir kaç günlüktü köfte patates. Bir de kahvaltıdayız dolap dolu ama pörsümüş tek tane kaysı reçelinden başka şey yok sofrada. Cidden düşünüyorum kadına kusur nu bulmaya çalışıyorum nankörlük mü ediyorum diye ama gram özenmez mi insan ya ? Üç gün kalıcaz sadece üç. Aramızda öyle gidip dolabı açıp alacak kadar samimiyet de yok zaten kadın anormal tutumlu masadaki neyine yetmiyor diyebilir kalırım dank diye.

Sorun değil atlayabilirsiniz :)
Şöyle düşün diyeyim o zaman biz mükemmel miyiz?
Tabiki değiliz onlardan da bunu bekleyemeyiz.
Annen sana hiçbir şey söylemiyor mu ya da baban?

ben sana şöyle söyliyim genede gözlemim oğlan anaları, oğluyla gelini gelip kalcağı zaman dolabı onların doldurmasını bekliyor
mesela ben anneme tatlı alıp gitsem neden aldınız paranızı harcadınız ben zaten tatlı yapmıştım der
ama kaynanaya almasak neden gelirken tatlı almadınız insan eli boş mu gelir der

Eşim dünyanın en kalender insanı önüne bayat ekmek peynir koy gık demez o yüzden ona batmıyor. Öyle yetiştirmiş annesi kayınvalidem inanılmaz eli sıkı bir kadın çünkü. Ama ben annemden farklı gördüm, görüyorum da eşime el bebek gül bebek davranıyor annem çok seviyor çünkü.

Biz Kaş'dan oraya geçince yolluk yapamadık haliyle bir de bayram her yer talan olmuştu alacak bir şey de bulamadık zaten. Ama yoldan gelene sormamak garip. Şimdi barbunya yesen yemekte yemezsin demek de garip bence.

Senin kaynana über fena chess

Ay benimki nefret eder dışarıdan almaktan herşeyi evde yapıyor zaten. Tatlı almayın ben yaptım diyor bu gittiğinizde de yapmış oğlunun en sevdiğinden ama çıkartmayı unuttu misafirle yedik son gece

Valla ben laf ederdim, ederim de zaten. Öyle her yer bardak olunca söylenirim yani.

Bizde hem annemlerde, dayımlarda hem babamlarda, halamlarda her su içmeye ayrı bardak kullanımı yoktur mesela.

biz arife günü 2 gibi oradaydik kahvaltiyla gittik oruc degiliz dedikte iftara kadar bekledik düşünün.

bu, gelin kayınvalide ilişkisinde mi böyle,yoksa,kadının genel tutumumu bu ona bakmak lazım.sadece size karşı böyleyse art niyet aramak lazım.aksi takdirde cimriyse yapacak bir şey yok.ya da oruç tutmuyorsunuz diye, tavır mı yaptı acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…