- 1 Ağustos 2009
- 5.801
- 10.244
- 448
- Konu Sahibi meredithgrey
-
Benim de çoğu zaman yaptığım bir hatadır bu: Karşımdakini kendim gibi zannetmek.
Ama değiller. Yaşanan yıllar öğretti.
Kayınvalideniz düşünceli değil, misafirperver değil, vs vs
Böyle kabul edip kendi kendinize güzel zaman geçirmeye çalışmalısınız. Etrafımızdaki insanların ne dediği, ne demediği, ne yaptığı, ne yapmadığı bu kadar büyütülmemeli.
Siz akşam eşinizle sahilde içmeyi mi planladınız, kv ben de geleyim mi dedi, mesela orada "anne biz eşimle içeceğiz, sen bugün gelme, yarın gelirsin" diyebilmelisiniz.
Ya da "anne sen yarın yemek yapma sakın, mangal yapacağız biz" diyebilmelisiniz.
Biraz kontrolü kendi elinize alın.
Sevmeyecekte zaten. Beklenti içerisinde olma. Herhalde sen gelinsin diye herseyi sen yap hizmet hörmet et istiyor bi yandan benim evim benim kurallarim diyorBir örnek daha vereyim. Su aldım içiyorum "senin dünden kalan bardağın da vardı" diyor. E unutmuşum ben ne yapayım ? Onu öyle bırakmışsın, bunu böyle eksik yapmışsın. Hep alttan alta bir iğneleme. Sevemedi bu kadın beni yok
Ki bence eşimden büyüğüm diye hiç hayalindeki gelin değilim. Neyse
Eşiniz kaç yaşında ki merak ettim .Cidden kv nin derdi bu mu ?
o yaş insanı derken, ya insanın bardağı varken neden temiz bardak alır, kolay mu yıkanıyor o bardaklar alla alla ya
Offf ya babamı gördüm bi an .
Bana kalmaya geldiğinde en mühim meseledir " BARDAK"
Benim burda bardağım vardı aus ...
Su getiriyorum , eee benim bardağım vardı ..
Çay koyuyorum , benim bardağım vardı ..
Sanki adet başına kira alıyorum bardaktan .
O yaş insanı böyle işte . Çokta takma .
o yaş insanı derken, ya insanın bardağı varken neden temiz bardak alır, kolay mu yıkanıyor o bardaklar alla alla ya
Ahhh keşke benim eşimde anneci olmasa dğn kaynanama gittik eşim utanmasa kucağına oturacak otururken dibine oyuruyor sarılıyor ne zaman anneaine gitsek bana uzak davranıyor böyle olmasından iyidir emin olİşte o noktada da söylenme kısmı başlıyor. Ama yemek yaptım filan. Eşim de anneci değildir hatta hiç düşkün değildir ama o akşam dili bağlandı diyemedi anne içicez diye.
Bundan sonra dediğiniz gibi yapacağım.
Benimki de beni sevmiyor kanımcaBir örnek daha vereyim. Su aldım içiyorum "senin dünden kalan bardağın da vardı" diyor. E unutmuşum ben ne yapayım ? Onu öyle bırakmışsın, bunu böyle eksik yapmışsın. Hep alttan alta bir iğneleme. Sevemedi bu kadın beni yok
Evet biraz öyle oldu okuyuncaSanki kapris yapıyor gibi. Ama öyle değil kadınla anlaşamıyorum sanki.
ya aslında çok kafaya takılmıcak şeyler geleneksel bi insan herhalde, eskiden karpuz yerdik mesela, sonra dondurma isterdik, annem karpuz yediniz ya derdi
bu arada ben de bardağı olan birinin temiz bardak almasına sinir olurum
bence kaynanan sizi misafir gibi görmüyor, kötü niyetli gelmedi bana...
bu arada bende geçen sene aile tatiline gitmiştim, datça merkezde ayaklarım suyun için içememek ne dokunmuştu ya, hususi onun için gidesim var o sahile
Piii sana anahtar vermediler minere gidem kapı duvar
Evet biraz öyle oldu okuyuncaSanki kapris yapıyor gibi. Ama öyle değil kadınla anlaşamıyorum sanki.
İşte o noktada da söylenme kısmı başlıyor. Ama yemek yaptım filan. Eşim de anneci değildir hatta hiç düşkün değildir ama o akşam dili bağlandı diyemedi anne içicez diye.
Bundan sonra dediğiniz gibi yapacağım.
Kusura bakmayın ama ben kadını haksız göremedim. Hep bir açık arama peşine girmişsiniz. Evde çorba ve barbunya varsa akşama da zaten yemek yapılacaksa neden tekrar kek börek yapılsın ki gayet de zeytinyağlı barbunya yenir yani yazın neden yenmesin? dolma yapıcam demiş yapmış da ama neden zeytinyağlı değil de etli yapılmış buna takmışsınız el insaf kadın o kadar sarmış zaten önceden gidip yardım etmemişsiniz siz orada artık misafir değilsiniz ki bana özel yemek hazırlansın, benim istediğim yemekler yapılsın niye sizin hizmetçiniz değil ki o kadın evde ne varsa ne yapılırsa o yenir.
Size de demiş zaten ne istersen yaparız diye neymiş eşime sordu bana sormadı. Yok evde dondurma var dışarda yemeyin dedi eskiler öyle benim annemde söyler evde var vermeyin para boşuna diye bu art niyetten değil ki. Hemen o gün mangal yapmak zorunda da değilsiniz haklı yemek var ziyan olacak ne var mangalınızı bir gün sonra yapsanız. Kadın her şeyi yapıyor önünüze koyuyor siz hazıra gidiyorsunuz ve bir de beğenmiyorsunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?