Kayınvalide ile gerilen ipler...

yok tuhaf davranmış kabul ediyorum da,genelde de cimriymiş zaten,size karşı değil yani tavrı.yoldan gelmiş insana,akşamı bekle demek abesle iştigal.
benim oğlum,yemez valla peynir ekmek,salam varsa sucuk yok muydu,sucuk varsa salam yok muydu der.görgü meselesi diyelim.kadın öyle görmüş.insan yoldan gelen yabancıya bile sorfa kurar,değil ki oğlum la gelinim gelmiş.aç karnına akşamı bekleyecekler,tuhaf.

yok oruc tutmadik diye degil (seferiydik zaten) hep oyle cunku. illa aksama damadi kizi gelecek hep beraber sofraya oturulacak. evlat ayrımı o kadar barizki. ah etmiyorum Allah herkesin kalbine gore versin diyorum.
bilmiyorum tek çocuğum olduğu için,evlat ayrımı yapanlarla empati yapamıyorum ama benim annemden gördüğüm de,hem damadına hem gelinine eşit davranmak.
hatta öyle ki,bayramlarda oğlunun sevdiği böreği,gelinin sevdiği helvayı ve eşimin sevdiği bir şeyi yapar,beni es geçer nasıl olsa ,kızım laf etmez diye herhalde.

ben annemden gorduklerimi beklemeyi bırakalı çok oldu. kendimi gectim insan ogluna nasil boyle yapar anlayamiyorum.

Yazdığınız cümleyi çok tuttum
"siz kendi algılarınızın hassasiyetini azaltın"
Bu konudan fazlaca dertli biri olarak bu cümleyi sık sık aklıma getireceğim teşekkürler :)

Benimki beş beteri gerçi babaannemde böyleydi

aynı durum bende de var bende sevilen gelin değilim istememişti baştan beni eşimin annesi saldım artık umursamıyorum valla ağustosta 3 yıl olucak evlendiğimiz konuşur konuşur ben yapacağımdan geri kalmam diyeceğimden hiç geri kalmam :):) sende tutma içinde söyle içimde tutup dert edeceğime söylerim o dertlensin kafasındayım

Kayinvalide kayinvalide ..neden boyleler bu erkek anneleri kiz analari herseyi yapar "el oglu"icin ama erkek analari hic bisey yapmaz "el kizi "icin..benim kaynanada ilk nisanlandigim ilk zamanlar surekli ogluma onu istedim bunu istedim oglum istemedi megerse sen varmissin derdi hep bende saf gibi dinlerdim iste iyi niyetli diye..bi yere gidecek olsak nereye gidiyonuz bende gelcem derdi isi gucu birakip gelirdi ..ta ki esim bazi seylerin farkina varana kadar kadinin amaci beni ayirmakmis oglundan sogutmakmis kaynananin yuzunu dahi gormek istemiyorum gercekten biktirdi sizide cok iyi anliyorum en iyisi elinizden geldigince kendi bildiginizi yapmak

Bizde bayram seyran toplandığımızda kayınvalide de ki tablo şu ;

Etli nohut yaptım , damat seviyor .

Su böreği , büyük oğlum (kaynım) seviyor .

Baklava açtım , oğlum (eşim ) seviyor .

Dolma sardım , torunlar seviyor .

Mantı da var , kızım (görümcem ) seviyor ..

Eee kaldık bi eltim bi ben ... Bize de eee siz her şeyi yiyorsunuz

Şu son lafı etmese , inanın onca emek vermiş , ellerinden öpücem de ... ye oğlum , ye kızım , şunu da ye paşam , bunu da ye yavrum ...

Sonra " ya gelinler bakıyorum da siz hiç çiğnemiyor musunuz , cıks olmaz çok hızlı yiyorsunuz "

Çatal yavaşça bırakılır ... lokmalar dizim dizim ellerinize sağlık denir .

Çünkü hazırlık yapmış . Gelip sofraya çöreklenmişiz zaten Bir de lafını etsen , oooo ooooo .

Yazdığınız cümleyi çok tuttum
"siz kendi algılarınızın hassasiyetini azaltın"
Bu konudan fazlaca dertli biri olarak bu cümleyi sık sık aklıma getireceğim teşekkürler :)

71 yaşındaki teyzemin konuya bakışı: "Allah'ım türlü türlü kulların var"
Benim bakış açım: ".iktir et kızım, boşver"

Valla siz kayinvalide görmemişsiniz ben kv yaptigi şeyleri çokta garipsemedim

Artık az çok kv'yi çözmüş olmalısınız. Ona göre beklentilerinizi azaltmaya bakın. Patavatsız insanla uğraşmak zordur ama yüzüne vurmazsan katlayarak devam eder. Mesela eski sevgiliden tekrar konu açarsa bahsettiği kişinin Didem olup olmadığını, senin yanında kocanın eski sevgilisinden ne amaçla bahsettiğini sorabilir, bunun ayıp ve kötü niyetli olduğunu yüzüne vurabilirsin. Ben yüzgöz olmam dersen, bunu kocan söylesin. Yani bu kadın bir şekilde uyarılmalı. Diğer konuya gelince kayınvalidem bazen benim yemek istemediğim şeyleri yapıyor, o noktada kendi ağız tadıma uygun yemeği veya canımın çektiği şeyi kendim pişiriyorum. Hiçbir beklentim yok kısaca, sevdiğim şey varsa ne ala yerim. Yoksa da niye yok demem yani kendi başımın çaresine bakarım.
Bunlar haricinde kv'den hiçbir şey beklemiyorum yani misafirperverlik olsun vs. Özelinize de çok müdahale ettiriyorsunuz, dondurma yemek istiyorsanız yersiniz, kv evde var dedi diye onun dediğine göre hareket etmeyin.

dünden kalan bardak mı!!!
Aşmış sizin kayınvalide zirvelerde geziyor.

Misafirperver değil, görgülü değil ve sanırım sizi de sevmiyor.
Ama ben olsam laflarımı esirgemezdim, saygılı saygılı ben de bozardım onu.. Çok büyütülcek şeyler değil belki ama sinek küçük mide bulandırır hesabı, insanı soğutur..

Ben de bunu demek istiyorum işte sinek küçük, laflar küçük ama huzursuz oluyorum.

çok güldüm gerçek mi bu ? Demek bizimkiler de bu bardağa takılıcaklar... yaşlanınca başka insan oluyor ya çoğu insan

hayattaki en büyük hatamız karşımızdakini kendimiz gibi sanıp beklentiye girmek

mesela asla saat 4'te gideceğim bir yere sabah kahvaltısı ile gitmem, zira hazırlığı varda bile hoş geldin beş gittin derken 5 i geçer o gelecek olan şey

durun yolda yiyin bir şeyler yani

ama kv lerin hamuru böyle galiba

oğlum küçükken eşim kv yi arayıp sana geliyoruz oğlana şunu bunu yap dedi

yol onlara yakın diye dışarıdan geliyorduk hem de

biz gittiğimizde başlamamıştı, mıy mıy iki saatte yaptı vs vs

hiçbir gittiğimde de onun yemeğine dair beklentiye girmedim

en son geçen yılbaşında yemeğe çağırdı ama akşam 4 gibi karar verilmiş

biz çıktık dışarıda yedik, çocuğumuzu doyurduk sonra gittik zira benim 1 saatte hazırlayacağım yemeği 3 saatte hazırlar

mesela annem de biz gideceğimiz zaman yemek, börek çörek hazırlar, hatta işi varsa dışarıda ise de yine bir şeyler alır paket yaptırır getirir yani kapıdan girdiğin anda yemek içmek vs hemen hizmet başlar işte söylerde şunu hazırladım da bunu yaptım da vs vs

bu da eşime batıyor, yemek hazırladım diyecek, ne çok şey yapacak, şöyle böyle diye dır dır eder zira adam öyle bir şey hayatta görmemiş ki yoldan gelene hazırlık kavramları yok

bir de anladığım kadarı ile sizin kv biraz paracı yani oğlunun parası gidecek evde dondurma var dışarıda oturup adam başı 5 Tl ye dondurma yiyeceğimize evde iki üç kilo yeriz gibi bir mantıkla yaşıyor onu da yaşına vermek lazım

Didem konusuna da gelince, boş boş konuşuyor işte, yine de eski sevgilisi dememiş, bir arkadaşı demiş, belki de kadının KPSS muhabbetine dair bildiği tek konu o olduğu için on7unla sohbete katılmak istemiş de olabilir

bence önemsediğinizi hissettirmeyerek iyi yapmışsınız

çözüm umursamayın

mangal a gelince de yemek yapmadan söylesin eşiniz yani

bir de mangal akşam yapılır zeytinyağlı gündüz yenir vs vs diye de yönlendirin

abla gelince böyle değil demişsiniz acaba enişteye hoş görünmeye mi çalışıyor yoksa enişte böyle alıp da mı gidiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…