Kayınvalide ile gerilen ipler...

meredithgrey

2013-2022’de vivelamour ve 2022’deki felidaee’yim.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2013
13.434
31.575
598
Madem siyaset bölümüne giremiyoruz ben de kaynanamı çekiştiririm Şaka bir yana tatilde son üç günü yazlığa yanına giderek geçirdik ve beni artık rahatsız eden davranışları oldu.

Aslında ilk darılma, sürtüşmede ne eşim ne de ailesi hakkında bir anlık sinirle buraya yazmak taraftarı değilim. Sinirler geçince insan kendini kötü hissediyor ama bu kez bozuldum eşimin annesine yalan yok.

Dediğim gibi tatilin son üç günü yanına gittik kendisinin yazlığı Datça' da. İki sene önce de gitmiştik ve çok sıkılmıştım neden sıkıldığımı bir kez daha hatırladım.

Giriş pek uzun oldu konuya geçeyim Akşam dört civarı eve vardık eşim araba kullanmaktan yoruldu hemen uyudu. Ben acıktım çünkü kahvaltı ile duruyorduk ama kayınvalidem hiç bir hazırlık yapmamış. Hani oğlum geliyor bir kek börek yapayım yok. Bana dedi ki "çorba ısıtayım ya da barbunya var ama şimdi yersen yemekte yemezsin" yahu hava zaten 39 derece ne çorbası ? Bir de o saatte hakikaten barbunya yenmez. Yolluk kuruyemişimiz vardı ondan yedim biraz.

Eşime sormuş ne yapayım diye o da söylemiş sevdiği yemeği, bana sormadı. Ben de şaka yollu "valla kocam ne şanslı annem de hep ona soruyor her yerde iyi ağırlanıyor" dedim. Neyse bu geçti. Akşama eşimle sahile inip içeriz demiştik, kayınvalidem ben de geleyim dedi. O zaman dondurma mı yesek'e döndü olay ama bana dediği şu " evde var dondurma ne dışarıda yemesi!"

Burada şalterler attı bende, yahu otuzumuzu geçtik ayıp çocuk mu kandırıyorsun. Yol boyu surat yaptım eşim anladı kahve içelim gel dedi " aman masraf olmasın evde içeriz" dedim yol boyu da söylendim. Annesi arkamızdan geliyordu bilmiyorum belki duymuştur bir kısmını.

Bu arada iki gidişimizde de mangal yakalım diyoruz "yemek yaptım ben kalacak mı onlar ?" diye engel oluyor ama eşimin ablası gittiğinde resmen parti havası yaşanıyor. Dışarıda yemeler, gezmeler, içmeler.

Annem biz gittiğimizde çok ama çok özenir kuş sütü eksik etmez kek ayrı börek ayrı yapar esirgemez o yüzden garip geliyor bana. Hiç özenmiyor hadi özenmiyor ama ne demek evde dondurma var!

Sana sarma yapacağım dedi zeytinyağlı sarma delisiyim burada habire konu açan bir kız gibiyim ben de. Meğer evde zeytinyağlı var diye etli yapmış falan. Biliyorum kulağa çok çirkin geliyor olabilir onu yaptı bunu yapmadı yemek düşkünü gibi ama değil mesele ağırlanmak. Misafiriz biz orada sonuçta. Neyse geldiğimiz son günde kahvaltıda " insan her zaman sevdiği şeyi bulamaz " dedi. Lafını soktu gönderdi yani.

Bu varan -1. Bir de varan-2 var. Komşular hoşgeldinize geldiler kpss atama derken kayınvalidem - bizim oğlanın da bir arkadaşı var Van'daydı ama buraya dönmek istiyordu demesin mi ? Bahsettiği de eşimin benden önceki kız arkadaşı ! Hatları karıştırdı zaar ama sinir oldum. Kız zaten İstanbul'a geri döndü biliyorum keşke "anneciğim Didem' i diyorsunuz sanırım o çoktan geri döndü" deseydim!

Bilemiyorum anlaşamıyorum. Anlaşmak zorunda değilim onu da biliyorum. Acaba ben mi geçimsizim diye düşünüyorum ama hayır kadın pasif agresif hafif hafif bir laf sokma, bir memnuniyetsizliğini dile getirme durumu var. Ki bence eşimden büyüğüm diye hiç hayalindeki gelin değilim. Neyse

Benim de çoğu zaman yaptığım bir hatadır bu: Karşımdakini kendim gibi zannetmek.

Ama değiller. Yaşanan yıllar öğretti.

Kayınvalideniz düşünceli değil, misafirperver değil, vs vs

Böyle kabul edip kendi kendinize güzel zaman geçirmeye çalışmalısınız. Etrafımızdaki insanların ne dediği, ne demediği, ne yaptığı, ne yapmadığı bu kadar büyütülmemeli.

Siz akşam eşinizle sahilde içmeyi mi planladınız, kv ben de geleyim mi dedi, mesela orada "anne biz eşimle içeceğiz, sen bugün gelme, yarın gelirsin" diyebilmelisiniz.

Ya da "anne sen yarın yemek yapma sakın, mangal yapacağız biz" diyebilmelisiniz.

Biraz kontrolü kendi elinize alın.

Didem'i araya sokmasaymış , pekte kafaya takılacak şeyler olmamış .

Bende 40 a geldim . Yapmak istediklerimi direkt söylüyorum .

Mangal mı istiyorum ?
Yarın mangal yapalım.
Evde yemek var mı dedi ?
Olsun sonra yeriz ...

Mantık basit aslında . Çokta beklenti içinde olmamak gerek .

Bir örnek daha vereyim. Su aldım içiyorum "senin dünden kalan bardağın da vardı" diyor. E unutmuşum ben ne yapayım ? Onu öyle bırakmışsın, bunu böyle eksik yapmışsın. Hep alttan alta bir iğneleme. Sevemedi bu kadın beni yok

İşte o noktada da söylenme kısmı başlıyor. Ama yemek yaptım filan. Eşim de anneci değildir hatta hiç düşkün değildir ama o akşam dili bağlandı diyemedi anne içicez diye.

Bundan sonra dediğiniz gibi yapacağım.

Ki bence eşimden büyüğüm diye hiç hayalindeki gelin değilim. Neyse

Eşiniz kaç yaşında ki merak ettim .Cidden kv nin derdi bu mu ?

Ben evliliğim ve çevremdeki evlileri gözlemleyerek aldığım kanıyı paylaşayım:
- Hiç bir gelin, kayınvalidesinin hayalindeki gelin değildir!

O yüzden takmayacaksın kafana.
O yapmıyorsa ikram sevmiyorsa, boşvereceksin...
Ben öyle yapıyorum, kayınvalideme gidince "kuş sütü koysa masaya" tenezzül etmem.
Genelde yemek yemeden kalkarım sofrasından, gerek yok... Kendi evimde yaparım mis gibi yemeğimi, bir güzelde afiyetle yerim... (benim tartışmalarımın boyutu çok farklı olduğu için, artık sofrasında yemek yemiyorum evine de gitmemeye özen gösteriyorum, zaten benim konum ayrı)...

Ben sizin yerinizde olsaydım, eşim ile beraber çıkar gezer dışarda yemek yerdim.
"Eve yemek vardı" lafına da "biz dışarda yemek yemeği uygun gördük canımız böyle istedi" der konuyu kapatırdım.

İnatsa inat...

O bakteri yuvası olmuştur, içilmez diyin.

Fazla alıngansınız gibi geldi bana.
Yaşlılar bizim gibi ince düşünemiyor.
Siz de fazla ilgi bekliyorsunuz gibime geldi.
Sürekli beraber değilsiniz sonuçta 1 hafta katlanılabilir.

ya aslında çok kafaya takılmıcak şeyler geleneksel bi insan herhalde, eskiden karpuz yerdik mesela, sonra dondurma isterdik, annem karpuz yediniz ya derdi
bu arada ben de bardağı olan birinin temiz bardak almasına sinir olurum
bence kaynanan sizi misafir gibi görmüyor, kötü niyetli gelmedi bana...
bu arada bende geçen sene aile tatiline gitmiştim, datça merkezde ayaklarım suyun için içememek ne dokunmuştu ya, hususi onun için gidesim var o sahile

Tekrar yazıyorum: Karşınızdakileri kendiniz gibi zannetmeyin.

Bu kadın belli bir yaşa gelmiş, büyürken bulaşık makinesi görmemiş, senelerce elinde bulaşık yıkamış bir kadın. Ona göre her suya ayrı bardak kullanılmaz. Öyle görmüş, öyle yaşamış, öyle yetişmiş.

Sizi sevmemesi konusunda fazlaca alınganlık yapıyorsunuz ve ön yargılısınız.

Onu yaşlı ve hasta ve de çokça DENSİZ bir kadın olarak kabul edin.

Kadın birden bire düzelemez. Siz de düzeltemezsiniz eşiniz de. Hatta en usta psikoloğa gitse düzelmez. En güzeli siz kendi algılarınızın hassasiyetini azaltın.

Siz olmasanız başkasına da böyle yapacak emin olun. Öyle düşünün. Ne yapalım dünden kalan bardağınız varsa? "Aaaaa anne unutmuşum ya, neyse boşver, aldım bunu zaten" deyiverin.

Offf ya babamı gördüm bi an .

Bana kalmaya geldiğinde en mühim meseledir " BARDAK"

Benim burda bardağım vardı aus ...

Su getiriyorum , eee benim bardağım vardı ..

Çay koyuyorum , benim bardağım vardı ..

Sanki adet başına kira alıyorum bardaktan .

O yaş insanı böyle işte . Çokta takma .

Hahahahaahahahahaha çok yaşa sen zaten onu bırakıp gittik içmeye vive vins

o yaş insanı derken, ya insanın bardağı varken neden temiz bardak alır, kolay mu yıkanıyor o bardaklar alla alla ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…