Kasım'da Diyet Başkadır 🍂🥗

Yapabiliriz tabii ki.
Doğum yapıp insan yetiştiriyoruz biz. Bunu mu yapamayacağız?
Bu haftada eksi göremezsem çok üzüleceğim. Elimden geleni yapıyorum şu an. Eski fizigimi çok özledim. 2019 da bir zayıflamıştim. Resmen ideal kiloma inmistim. Rüya gibi bir 6 aydı. Evet o kadar sürdü. Sonra yeniden alıma geçtim çok hafif hissediyordum esnektim. Bacağımı başıma kadar kaldırıp foto çekiyordum. Şimdi diz boyu kaldirabiliyorum zcxczb

Kimdi hatırlayamadım da 2 kere falan denk gelmiştim misafir gelmesin bana diyetteyken istemiyorum
Dogrudur canim bu yuzden kurallarda abur cubur yanına hamur işi yagli şekerli vs diye belirttim geçenlerde. Tost bile gözüme batmıyor değil de ekmeği küçük ve yağsız hayal etmek istiyorum. Yiyen öyle yiyordur inşallah. Yarim tost olmaz çünkü

Sabah kahvaltı
2 tane mini malum şeyden yedim

Öğle
1 adet karnı yarık
1 kase sebzeli çorba
150gr yoğurt

Akşam
1 tane haşlanmış yumurta
5 zeytin
Kibrit kutusu kadar peynir
Bir ince dilim ekmek
Domates salatalık
Közlenmiş yarım kapya biber ve 1 tane acı biber
Çay

Ara öğünlerde
2 fincan kahve

3 litre su

Sporda
15dk eliptik
15dk bisiklet
10dk koşu bandı
Ağırlıklarla da kol ve bacak çalıştım

Cemoos
Chocolita

Çok çok az yemeyi bırakırsan, sofradan doymadan kalkarsan, yediklerini iyice çiğneyerek yutarsan, insulin direnci vb varsa ilacını düzenli kullanırsan ve haftada en az dört gün düzenli spor yaparsan ve kendine inanırsan verirsin Choco.

Burada genel kanı çok çok az yiyerek ya da yemeyerek yahut ishal olarak zayıflamaya çalışmak. Çok sesimi çıkarmamaya çalışıyorum ama ilk ikisi kilo vermenizi engeller. Bedeniniz kendini korumaya alır ve bir süre sonra aşırı yeme isteği duyarsınız. Bitki çaylarıyla ishal olarak zayıflamak ise sadece su kaybı yaşamanıza neden olur ve aşırı sağlıksız bir yöntem. Hücrelerinizdeki suyu bile bağırsaklara çeker o çaylar. Bagirsaklarinizdaki yararlı bakteriler de atılır. Bu da daha kötü bir kabızlık sorununa yol açar. Su kaybı tartıda sizi mutlu eder ama siz yağ kaybetmek istiyorsunuz.

Kalıcı bir şeyler lazım. Kalıcı bir diyet lazım. Diyetten kastım beslenme şekli. Ömür boyunca uygulanabilecek bir diyet. Zayıfladım artık normale dönebilirim durumu olmasın hani. Çünkü dönersen tekrar kilo alırsın. Normalimiz sağlıklı beslenmek olsun. Normalimiz günlük sporumuzu yapmak olsun. Sporu yük olarak hatta öcü olarak görenler var. Spor yapınca mutlu olan bireyler olalım istiyorum.

Seni alıntılayıp yazdım ama aslında herkese söylemek istediklerim bunlar. Daha önce de birkaç defa söyledim. Söylemek boynumun borcu. Uygulamak kişilere bağlı.

Karnımiza bakıp işte bu diyeceğiz. Sırtımıza elimizi atınca avucumuz yağla dolmayacak. Simitlerimiz olmayacak. Pantolonlarımız totomuzdan düşecek. Biz bunu olabilecek en sağlıklı şekilde başaracağız.

O kadar güzel açıkladın ki canım doğru söze ne denir. Ben biraz da yeme bozukluguyla mücadele ediyorum. Bazen canım hiçbir şey istemezken bazen koca bir leğen bitiriyorum. O leğenle yediğim şey beni hasta ediyor sancılaniyorum. Türlü sorunlar çıkıyor. Depresyon ve umutsuzluk bırakıyor. Tatlı bir şey yersem yine beni rahatsız edene kadar.

Bu da derinlerde yatan psikolojik sebeplerden kaynaklanıyor. Duygusal doyumsuzluk. Yürüyüş yapmak iyi hissettiriyor. Istenmeyentuyy nin psikologu bunu boşuna onermemis. Bunu daha sık yapıp alışkanlıkları değiştirmek lazım. O kadar çok denedim ki bir sürü diyet konusu açtım. Bundan öncekinde bu sırrı çözmüştüm aslında. Ama çok esnekti yine olmadı. Bende meyilliymisim zaten bildiğim yoldan gittim.

Şimdi inşallah düşüncelerimize de tik atmak nasip olsun. Psikolojik olgunluk psikolojik doyum nasip olsun. Bu da yine dediğin gibi kendimizi sevmekten geçiyor.

Bir de uyku aşırı önemli ya. Mümkün olduğunca gece uykusu. Su kadar önemli. Uyurken de yağ yakarız ve kaslarımız dinlenir. Dinlenen kaslar gelişir. Gelişen kaslar bedenimizin çok daha iyi görünmesini sağlar.
Spor yaparken de kendinizi kilo verdiğinize, yağ yaktiginiza inandirin. İnanmak başarmanın yarısı diye boşuna söylememişler.

Yürüyüş çok iyi gelir evet. Yürürken kendinle hesaplasirsin, digerleriyle hesaplasirsin. Bazen hesaplasma çetin geçer daha hızlı ve hırslı yürürsün ama o yürüyüşün sonunda tatmin olursun. Psikolojik olarak rahatlarsın. Zaman ayılabiliyorsan yap mutlaka.

Çok güzel rahatlatıcı bir konuşma tarzın var artemisim bana da iyi geldi teşekkür ederim

kızlar bugün ilk günümde. temizliğe denk gelmesi beni biraz sarstı ağzım zararlı şeyler atmaya çok alışmışım ve su içmiyormuşum epeydir. onları fark ettim ve frenledim. düzene giricem inşallah. aşırı yorgunum. herkese

Ooo öyle kaçmak yok menü bildirimi yapıp cemoos u etiketlemen lazım

Ooo öyle kaçmak yok menü bildirimi yapıp cemoos u etiketlemen lazım
zararlı şeyler yemedim demek yetiyor demişlerdi ondan üşendim yazmadım
klasik şeyler yedim
zeytin
peynir
tam buğday ekmeği
öğlen ve akşam istiridye mantarı ve ayran
meyve olarak da mandalina ve kara erik
suyu az içtim. su içmiyormuşum cidden epeydir
ama deli gibi yediğim abur cuburları yemedim şükür
oldu mu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…