Eveet arkadaşlar.Cuma günü opu olmuştum.7 folikül takibi yapılırken 3 yumurta toplandığını duyunca üzülmüştüm.Son günü kadar neler yapılacak kaçı yaşayacak diye. Acabalarım/keşkelerim vardı.Acaba tatilde alkol,şekerli şeyler,fazla nikotin,düzensiz beslenme yapmasam nasıl olurdu diye kendime sormadan edememiştim.Eşimin varikoseli vardı çift yönlü.soldan Ocak ayından ameliyat olmuştu ama yine de gebe kalamamıştım.İleri hareketlilik(yani rahimde yumurtaya doğru yüzme hızı) düşüktü.
Embriyolog cumartesi aradığında verdiği bilgiler: mikroçip yöntemi ile(en iyi kalite sperm seçimi ile yumurta dölleme) 3 yumurtamı da döllemiş.Gelişimleri güzelmiş ve en iyi kalite denilen grade I olmuşlar.
3.gün aradığında (pazartesi): 2 yumurtamın grade I en iyi kalite devam ettiğini ve onları doktorumla birlikte aldıkları karar ile 3.günde donduracaklarını söylediler.Ama yumurtamın diğer 1 tanesi grade II denilen dereceye düştüğünü ama bunun çok önemsiz olduğunu çünkü bu kalitenin de iyi olduğunu ve 5.güne takip edeceklerini söylediler.herşey güzel ilerledi.
5.gün(çarşamba): son 1 yumurtamın yani grade II’ye düşenin hiçbir sıkıntısı olmadığını.Kalitesinin aynı devam ettiğini ve bugün donduracaklarını söyledi.Grade I ile grade II arasında farkı sorduğumda aslında çok fark olmadığını diğer ikisi 10 numara ise 5.gün embriyosu olan tek yumurtamın 9 numara olduğunu söyledi.
Yani kız kardeşlerim.Ben 3 yumurtamın da dölleneceğini bu duruma geleceğini bilemediğim için üzülüyordum.Ama sıkıntısız ilerlemesi beni mutlu etti.Demek ki eşimin spermleri ileri hareketlilikte normal olsaymış doğal yollardan gebe kalabilirmişim diye de düşünmeden edemiyorum.Tabiki daha bunun transfer süreci falan var.Rahim kalınlığı hormon testleri ne gösterecek.Tutunacak mı tutunsa bile gebeliğin sonunu getirir miyim bilmiyorum.Ama kendi çıkarımımdan anladığım varikosel bile başlı başına büyük sorun.
Bende durumlar şimdilik böyle.Regl olmayı bekliyorum.Reglimin 2. Veya 3. Günü folikğl sayımına gideceğim.Sadece merak.Tatilin acı faturası mı yansımış geçtiğim sürece yoksa gerçekten doktorumun dediği gibi erken menopoz olabilir mi öğrenmek için.2.reglimde de yine folikül takibi ve yumurta toplama
birbirimizi desteklemeye, bilgilerimizi paylaşmaya ve haberdar etmeye devam edeceğiz inşallah