Merhaba, gecmis olsun oncelikle. Benim ilk
tup bebek tedavimden hemen sonra yumurtalık kisti oluştu(basit kist) ilk öğrendiğimde 7 cm di iki ay içinde 10 cm çıktı. Cok siddetli kasık agrılarım oluyordu "over torsiyonu" denilen yumurtalık kangrenine sebep oldu. Allah kimseye yasatmasın atak zamanı agrılar acılar icinde kıvranıyordum ölüyorum sanıyordum. Sonunda ameliyat olmak zorunda kaldım. Laporoskopik kapalı ameliyat oldum. Sonucta ameliyat zorlukları var agrılarım yaklasık bir ay sürdü. Ameliyatın ilk haftası özellikle ilk üç günü zorluyor. Eğer calısıyorsanız en az on gün rapor almanızı tavsiye ederim.
Sizin kistiniz cok kucuk ama ameliyat beş cm ve yukarı icin oneriliyor demişti o zmn ki drum. Bana da iğne ilac verdiler ama cok buyuk oldugu içim etki etmedi malesef.
Sizim kistiniz 3 cm yaklasık yani adetle atılır aslında. Dogum kontrol hapı veya lucrin depot gecici menopoz iğnesiyle kucultuyorlar kistleri.
Drunuza detaylı sorun. Bu operasyon nasıl yapılacak diye. Belkide vajinal yoldan girip aspire işlemi yapılacaltır. Bazen opuda yapıyor bunu drlar kist gordugunde. Eğer alttan yapılacaksa yani aspire yontemiyle olacaksa işlem kabul edilebilir. Ama laporoskopik ameliyat diyorsa birkac hekim gorusu daha alın.