Kasım 2013 te hamile olduğunu öğrenenler buraya

Burası çok sakinleşti gerçekten.İnsanın morali bozuluyor. Bende çalışıyorum hemde inanılmaz yoğunum. Baş edemiyorum artık ama yinede bu foruma mutlaka uğruyorum. Temmuz anneleri diye bir yerden bahsediyorlar.Ne yapsak ki bilemedim ben..?

Çok normal arkadaşım.Aynen senin gibi korkuyorum.Mesela şu an hem belimde hem kasığımda acayip bir ağrı var niye var anlamadım.Korkuyorum...

Hepimizin yeni yılı kutlu olsun. Sağlıklı bebişler getirsin yeni yıl bize.Bol bol huzur ve mutluluk getirsin inşallah..

Baya önde deyince insan heyecanlanıyor. Sende baya ilerlemişsin az kalmış üç aylık döneminin bitmesine içini ferah tut. Kendine dikkat et..İkili testte doktor ultrasondan bebği inceliyor.Ense kalınlığına burun çıkıntısına bakıyor. Kan testiylede down sendromu ile ilgili riski inceliyorlar.

Daha henüz öğrenemedik çoğumuz bakalım kız mı yoksa erkek mi çoğunlukta olacak.Ama önce bu forumun biraz hareketlenmesi lazım.Baştaki bir çok arkadaş yok artık...

Acaba dediğin tarafamı geçsek.Yani temmuz annelerine ne dersiniz. Yoksa burada mı kalalım?Yani yeterince giren yok siteye niye böyle anlamadım ben.Kendinize iyi bakın.

evet niye böyle oldu burası bende anlayamadım temmuz anneleri hareketli valla şimdi sonradan da katılmayalım aralarına diyorum burda birkaç arkadaşınmızla muhabbetimiz iyi burayıda bırakmak istemem ben ilk zamanlar sanırım burdan önce temmuz annelerindeydim sonradan burya dahil oldum şimdi burdan da ayrılmak istemiyorum yani şu listede adı olanların hepsi burda olsa o bile yeticek listede isimleri var ama kendileri yok arkadaşların onlarıda merak ediyoruz neler yapıyorlar acaba bu foruma mı girmiyolardır dersiniz onlarda yoksa nete mi girmiyolar bi gezip teftiş etsek :)))

Arkadaşlar ben 9. haftamdayım uzun zamandır karın ağrım hafif hafifte olsa oluyordu. Doktor kese büyüdüğü için normal demişti ama 2 gündür bir anda karnımın ortasına bıçak saplanmış gibi bir ağrıyla kasılıp kalıyorum ve o karnımın ortasındaki ağrı yanlara doğru da yayılır gibi mütiş sancı çektiriyor bana. Yoldaysam bir kenara çöküp derin derin nefes alıp veriyorum bir süre sonra geçiyor. Evdeyken de oldu bir kere hemen yattım ve bir süre bekledim biraz zaman sonra geçti ama geçene kadar öldürüyor beni. Aranızda hiç böyle sancı yaşayan var mı ? Yani bu normal bir durum mudur acaba hamileliğin bu evresinde olur mu ? Geçirenler varsa paylaşırlarsa sevinirim...

Ben 13. haftamı bitirmek üzereyim ama bugün hem kasığımda hem belimde acayip bir ağrım var anlamadım. Daha öncede oluyordu ara ara ama bu kadar değildi.Galiba böyle kramp tarzında ağrılar olabiliyor.İçini ferah tut.Kendine iyi bak.

Kızlarr sabah tansiyonum düştü çok kötü oldum gözüm karardı kalbim fırlayacak gibi oldu bi anda soğuk terler boşaldım yarı baygınlık geçirdim eşim çok korktu bembeyaz olmuşum söylediğine göre tir tir titriyordum:KK43: ödüm koptu ölücem sandım bebeğime bi şey olucak diye korktum. Elimi yüzümü yıkadı su içirdi kendime geldim sonra yattım tekrar uyanınca tansiyonumu ölçtüm büyük 10-9 küçük 5-4 diyor:KK43: bebeğime bi şey olmaz di mi sizin başınıza geldi mi hiç normal mi bu? :KK43:

Merak etme.Ben ilk gebeliğimde çok acillik oldum.Küçük tansiyonumu bulamadıkları zamanlar oldu.Allahın izniyle bebeğe hiçbirşey olmuyor merak etme. ayrıca tansiyon düşmeleri 16. haftaya doğru bitiyor. Sık dişini geçecek inşallah.Bu gebeliğimde de 8'e 4 tansiyonla gezdim ilk haftalar.Merak etme..

Yahu acayip belim ağrıyor. Neden acaba? Ayağa kalkınca biraz azalıyor.Oturunca artıyor. İşten eve izin alıp geçeceğim. Ne yapayım mecburen...Yapacak o kadar işim var ki..Moralim bozuldu işlerim yüzünden...

Yahu acayip belim ağrıyor. Neden acaba? Ayağa kalkınca biraz azalıyor.Oturunca artıyor. İşten eve izin alıp geçeceğim. Ne yapayım mecburen...Yapacak o kadar işim var ki..Moralim bozuldu işlerim yüzünden...

canım belki sandalyen rahat değildir. benimde son zamanlarda bel ağrım çok fazla az bişey ayakta durduğum zaman acayip oluyorum ya belim çıkcak sanki adım atarken bile güçlük çekiyorum ama oturunca uzanınca olmuyor bütün gün işteyim bak oturuyorum öle çok ağrım olmuyor ama eve gidip te mutfakta bir iki dönüp yemek hazırlayıncaya kadar dayanılmaz ağrı giriyo bu dönemde bel ağrısı normaldir heralde birde erkek bebek bel ağrısı kızsa kazık ağrısı yapar diyolar annemde hep öle der bende hep kasıkları ağrımış annemin bende belim ağrıyo dedikçe erkek heralde der ki şuanki durum erkek :)

ama ama ama o canının istediği şeyi yemen lazım neymiş çok merak ettim ama sen yine de söleme neme lazım şimdi benimde canım çeker falan eşim araştırmıştı izmirde kapsamlı manavları gece nöbetçileri falan ben bi ona sorayım bakayım nerde bide geçen bizim hastanenin o tarafta bi manav gördüm baya bişeyler vardı orda bulabilirmisin ki bilemedim şimdi
bu arada sen 4.aydayım de boşver kem gözlerden korusun Allah bak en çok babanın nazarı değer derler eşimde bazen ya cocumu sevcem nazar değcek diye korkuyom der :))) kız 14. haftaya ne kaldı şurda bikaç gün sonra 13 bitcek Allah nasip ederse inş.
birde ben dün o dediğim sağlık ocağını aradım cinsiyeti için gelmek istiyorum 13 haftadayım dedim hiç gelme cinsiyetini 20 haftalarda görebiliyoruz biz dedi sinir oldum napsam acaba diye düşünüyorum şimdi doktor 1 2 şubat gibi çağırdı ama 4 5 şubattan önce gidemem tam ay başı maaşlar mesailer hesaplanıyo 1 ayda dayanamam ki renkli ult girmek istiyorum birde ben hayat hastanesinde renkli ult vardı eğer oraya gitseydim ikili teste renkli usg ye alcaklardı orayı bi arasam sorsam mı diyorum off ne meraklıyız bizde paşaları rahat bırakmıyoruz ikide bir göresimiz geliyo yaaa

ama ama bulamıyoruz ki o şeyi açıkçası bulsak da çok pahalı nette dondurulmuşu tanesi 20 tl bide dondurma kabı için ücret bide kargo en az 3 tane veriliyo ki oda zaten nefsimi köreltmeye bile yetmez valla çok iyi olur canım eşine bi sorsana hangi manavda bulabiliriz bu bir yaz meyvesi:)))amaan boşver sende sık sık git o zaman ben öyle yapıyorum doktorumda diyo zaten normalde ayda bir ama sen ne zaman istiyosan gel ben sana gösteririm bebişini diye eşim dünden beri randevuyu aldın mı bende görcem pipiyi özledim v.s.diyo o bir aydır görmüyo:)))ama napalım bebeşlerimizi çok özlüyoruz onu kıpır kıpır görmek müthiş bi duygu:)))

Kızlarrr! şimdi geldim doktordan, bebişimi gördüm kıpır kıpır maşallah:nazar::nazar::nazar:, hiç durmuyo, üç boyutlu fotoğraf bile vermedi hareket etmekten. ama ultrasom fotosunu aldık. tam bir bebek görüntüsü oluşmuş artık. asıl büyük haber, cinsiyetimizi öğrendik, erkekmiiiiş. benim pek inanasım gelmedi kordondur o pipi değildir dedim. çünkü kızımdad ilk erkek demişti doktor. ama bu doktorum daha tecrübeli, bakalım artık hayırlısı. ense kalınlığımız 1.6, ikili tarama sonucunuda 1hafta sonra alıcaz, inş. hiç bir sorun yoktur. :emir_bebek: bu bir hafta nasıl geçer acaba....

heheheeee hadi gözün aydın paşamın kankaları gitgide çoğalıyooooo ben çok sevindim canım pipi göründüyse pipidir o pipi:)))ense kalınlığıda gayet güzel sonucun iyi çıkar hiç endişe etme benim ense kalınlığı 0.7 mm idi sonucumu dün aldım risk 1/10.000 nin altında yazıyordu inşallah darısı sizlere:))))

Burası çok sakinleşti gerçekten.İnsanın morali bozuluyor. Bende çalışıyorum hemde inanılmaz yoğunum. Baş edemiyorum artık ama yinede bu foruma mutlaka uğruyorum. Temmuz anneleri diye bir yerden bahsediyorlar.Ne yapsak ki bilemedim ben..?

Çok normal arkadaşım.Aynen senin gibi korkuyorum.Mesela şu an hem belimde hem kasığımda acayip bir ağrı var niye var anlamadım.Korkuyorum...

Hepimizin yeni yılı kutlu olsun. Sağlıklı bebişler getirsin yeni yıl bize.Bol bol huzur ve mutluluk getirsin inşallah..

Baya önde deyince insan heyecanlanıyor. Sende baya ilerlemişsin az kalmış üç aylık döneminin bitmesine içini ferah tut. Kendine dikkat et..İkili testte doktor ultrasondan bebği inceliyor.Ense kalınlığına burun çıkıntısına bakıyor. Kan testiylede down sendromu ile ilgili riski inceliyorlar.

Daha henüz öğrenemedik çoğumuz bakalım kız mı yoksa erkek mi çoğunlukta olacak.Ama önce bu forumun biraz hareketlenmesi lazım.Baştaki bir çok arkadaş yok artık...

Acaba dediğin tarafamı geçsek.Yani temmuz annelerine ne dersiniz. Yoksa burada mı kalalım?Yani yeterince giren yok siteye niye böyle anlamadım ben.Kendinize iyi bakın.
valla çok mantıklı baksana burayı açan arkadaşımız haayat bile yok oldu kızlar siz ne dersiniz?hep birlikte oraya geçelim mi?sohbet daha derin olur orada hem dağıılmayız??

evet niye böyle oldu burası bende anlayamadım temmuz anneleri hareketli valla şimdi sonradan da katılmayalım aralarına diyorum burda birkaç arkadaşınmızla muhabbetimiz iyi burayıda bırakmak istemem ben ilk zamanlar sanırım burdan önce temmuz annelerindeydim sonradan burya dahil oldum şimdi burdan da ayrılmak istemiyorum yani şu listede adı olanların hepsi burda olsa o bile yeticek listede isimleri var ama kendileri yok arkadaşların onlarıda merak ediyoruz neler yapıyorlar acaba bu foruma mı girmiyolardır dersiniz onlarda yoksa nete mi girmiyolar bi gezip teftiş etsek :)))

yok canım sonradan grup birleştirmek için dahil olacağız onlara bilakis daha iyi olur hem hep birlikte geçersek dağılmayız orada devam ederiz ama burada kalanlar olarak hep birlikte geçelim altada yazarız arkadaşlarımız girerse yazıyı okuyup onlarda gelirler:)))

yok canım sonradan grup birleştirmek için dahil olacağız onlara bilakis daha iyi olur hem hep birlikte geçersek dağılmayız orada devam ederiz ama burada kalanlar olarak hep birlikte geçelim altada yazarız arkadaşlarımız girerse yazıyı okuyup onlarda gelirler:)))

ya bilmiyorum ki yaaa burayıda bırakmayalım diyorum aslında ama biraz önce bakıyorum 7 üye online sadece uuuuu ve ben yazıyoruz diyerleri okuyup kaçıyo galiba son zamanlarda sen ben eras uuuu başka arada gelip giden bir iki arkadaş var o kadar ay bilemedim kızlar ortak karar alın siz ne derseniz uyarız bizde

Yani olmazsa hem orada hem burada takılırız.Böylelikle kimse kırılmamış olur ne dersiniz...Böyle diyorum ama temmuz annelerine nereden gireceğiz acaba?

2014 temmuz annelerini buldum.Hem orada takılalım hem burada. Tabi onlar kaynaşmışlar ama olsun bize de alışırlar. Orası gerçekten kalabalık..

Ben 13. haftamı bitirmek üzereyim ama bugün hem kasığımda hem belimde acayip bir ağrım var anlamadım. Daha öncede oluyordu ara ara ama bu kadar değildi.Galiba böyle kramp tarzında ağrılar olabiliyor.İçini ferah tut.Kendine iyi bak.

uuuuu çok teşekkür ederim cevabın için. Az önce doktorumu aradım ulaşamadım kendisi üniversitede ders veriyor akşam 5 ten sonra tekrar arayıp soracağım bu karın ağrısının sebebini. Bir de bel ağrısı dediğin şey böyle içten bir ağrı mı ? Benimde belimle kalçam arasında günlerdir bir ağrı var ama böyle içten bir ağrı yani anlayamıyorum kas mı kemik mi et mi neresi ağrıyor. Sakatlanmış gibi hissediyorum yürürken ağrıyor ama bazen çok daha fazla ağrıyor. Hamilelik geçirmiş olan bir çok insan bu ağrıların magnezyum eksikliği olabileceğini söylüyor ama en doğrusunu doktor bilir. Aradığımda o ağrıyı da soracağım. Sana da yazarım.

Birde mide bulantılarınız için ne yaptınız veya yapıyorsunuz. Ben genellikle hafif hafif geçirmeme rağmen bazen öyle kötü oluyorum ki ne yapsam fayda etmiyor. Bugün de o günlerden biri. Böyle fena şekilde midem bulanınca çok afedersiniz ama yediklerimi çıkarmamak için zor tutuyorum kendimi :KK43: İş yerinde de çok zor oluyor malesef... Midemi bastırmak için sürekli hamur işi, ekmek, tost gibi şeyler yiyorum ancak bu defa da kilo aldım ve doktor bunları yememem gerektiğini söyledi. Ne yapacağım bilmiyorum. Öneriniz varsa deneyebilirim...

uuuuu az önce doktorum beni aradı ve konuştuk. Belim ve kalçam arasındaki ağrıyı söylediğimde anında bu çok normal hamilelikte bu tarz eklem yerlerinde ağrıların olması çok normal bir durum tehlike arz eden bir şey yok dedi. Karın ağrım içinse kanama var mı diye sordu. Yok dediğimde rahim için genişlediği için bu tür ani kasılma kramp gibi ağrıları normal karşılarız gebeliğin doğal şikayetleridir bunlar, anormal bir durum olduğunu düşünmüyorum ama seni çok rahatsız ederse kafana takılırsa gel yarın bakayım dedi. Ama benim doktor kontrolüm ayın 13 ünde zaten ve bu kadarda panik yapmak istemiyorum kendimi. Doktoruma güveniyorum. 1 hafta sonra gittiğim zaman baktıracağım en ufak şeyde sürekli doktora taşınan bir tip haline gelirsem 9 ay geçmez herhalde :)

uuuuu az önce doktorum beni aradı ve konuştuk. Belim ve kalçam arasındaki ağrıyı söylediğimde anında bu çok normal hamilelikte bu tarz eklem yerlerinde ağrıların olması çok normal bir durum tehlike arz eden bir şey yok dedi. Karın ağrım içinse kanama var mı diye sordu. Yok dediğimde rahim için genişlediği için bu tür ani kasılma kramp gibi ağrıları normal karşılarız gebeliğin doğal şikayetleridir bunlar, anormal bir durum olduğunu düşünmüyorum ama seni çok rahatsız ederse kafana takılırsa gel yarın bakayım dedi. Ama benim doktor kontrolüm ayın 13 ünde zaten ve bu kadarda panik yapmak istemiyorum kendimi. Doktoruma güveniyorum. 1 hafta sonra gittiğim zaman baktıracağım en ufak şeyde sürekli doktora taşınan bir tip haline gelirsem 9 ay geçmez herhalde :)

canım bence de normal olabilir çünkü normalde benim ilk ay sadece kasık ağrım oldu adet ağısı gibi o ayda hamile olduğumu öğrendim işte bir daha da ne kasık ağrısı ne karın ağrısı olmuştu geçen hafta iki gün süren bir ağrım oldu kasık bölgemde ama devamlı değil yaklaşık yarım saat bir bişey saplanır gibi bir ağrı anlık oluyordu ama normal de de hiç ağrım olmadığı için bende doktorumu aradım doktorumuzda gelip görmeden birşey diyemem gel bir bakalım dedi gittik çok şükür ki bir sorun yokmuş kanama bölgesi varmı diye baktı yok kanama veya kahveringi akıntı oldumu dedi olmadı sonra birde idrar testi yapalım dedi enfeksiyon olabilir mi diye bi bakalım dedi oda iyi çıktı çok şükür ki son olarakda doktorumuz her hangi bir sıkıntı olmadığını rahim büyüdüğü için bu tür ağrıların olabilceğini sv. anlattı ama görmeden de bişey demek istemedi ne olur ne olmaz diye eee kızlar bebişler büyüyo artık usg de bile artık herşeyiyle görebiliyoruz çok şükür ki bu tür şeylerde olur heralde ama çok uzun vadeli ve ağrıların şiddetli olursa bi git görün doktora derim

tabi fırsat buldukça.Şu anda ayrılmak zorundayım kendinize iyi bakın..

tamam canım ben geçme taraftarıyım kızlar orada duygularımızı paylaşacağımız,sorularımıza cevap alacağımız bir çok kişi var burada ateş müsait olup yazdığımı görürse ancak konuşuyoruz yada uuu başka kimse kalmadı resmen.du ben bi pas atayım oraya bakayım aralarına alacaklar mı.ateş gel hadi oraya bi ortamın nabzını yoklayalım:)))

kızlar aranızda hareketleri hissetmeye başlayan varmı off sabırsızlıkla o günleri bekliyorum yaaa biran önce hareketlerini hissetmek istiyorum bütün gün evde işte elim karnımda geziyorum yürürken otururken yatarken sadece birkere seyirme oldu sonra geçen hafta birde pıtpıt kalp atışı gibi bişey vardı nette araştırdım biraz hıçkırıkları olabilirmiş acaba hıçkırıyomuydu paşam o zmn bilemedim bazen böle garip bişey oluyo ağrı deem değil seyirme desem değil yani sanki biri dokunuyo karnıma hemen elimle bakıyorum ama anlayamıyorum birşey ultrasyonda nasıl hareketli görüyoruz ama hissedemiyoruz işte ne garip aslında

tamam canım ben geçme taraftarıyım kızlar orada duygularımızı paylaşacağımız,sorularımıza cevap alacağımız bir çok kişi var burada ateş müsait olup yazdığımı görürse ancak konuşuyoruz yada uuu başka kimse kalmadı resmen.du ben bi pas atayım oraya bakayım aralarına alacaklar mı.ateş gel hadi oraya bi ortamın nabzını yoklayalım:)))

canım valla nedense bende çok geçme taraftarı değilim açıkcası neden dersen ben bikere yazmıştım oraya biz geldik bizide aranıza alırmısınız vs. diye sanırım tek bir cvp bile almamıştım tam hatırlamıyorm ama kalabalık oldukları ve birbirlerine kaynaştıkları için galiba bizi fark etmemişlerdi ama gidelim derseniz bi bakarız yinede

canım sen tedbirli ol yanına tuz al ufak bişeyin içine tuz koy tansityonun düştüğünü hissedersen hemen avcundan tuz at ağzına biraz ve ayaklarını yüksek yere kaldırıp kafanı düz yere koy uzan tuz hamilelikte iyi dğil tabi ama çok mecbur kalırsanda tuz alabilirsin inan anında tansiyon kendine geliyor yine tuzlu ayranda iyi gelir tabi yataktan bir anda kaldıysanda olur doğru sölemiş kayınvalden dikkat et kendine

Merak etme.Ben ilk gebeliğimde çok acillik oldum.Küçük tansiyonumu bulamadıkları zamanlar oldu.Allahın izniyle bebeğe hiçbirşey olmuyor merak etme. ayrıca tansiyon düşmeleri 16. haftaya doğru bitiyor. Sık dişini geçecek inşallah.Bu gebeliğimde de 8'e 4 tansiyonla gezdim ilk haftalar.Merak etme..

Sana da çok geçmiş olsun canım çok zormuş bütün gün sersem gibi gezdim çantamda tuz ve ayranla. Doktorumu aradım kaçta uyudun dedi 10 buçuk dedim (tavuk gibi uyuyorum erkenden) çok uzun süre aç kalmışsın dedi. Kan şekerin de düşmüş olabilir sık yemeye dikkat et dedi veee ikili testimin sonucu temizmiş:)) neye niyet neye kısmet müjdemi almış oldum.

Bence de geçelim kaynaşalım derim.

Sana da çok geçmiş olsun canım çok zormuş bütün gün sersem gibi gezdim çantamda tuz ve ayranla. Doktorumu aradım kaçta uyudun dedi 10 buçuk dedim (tavuk gibi uyuyorum erkenden) çok uzun süre aç kalmışsın dedi. Kan şekerin de düşmüş olabilir sık yemeye dikkat et dedi veee ikili testimin sonucu temizmiş:)) neye niyet neye kısmet müjdemi almış oldum.

Bence de geçelim kaynaşalım derim.

gözün aydın canım çok sevindim test sonucuda değer kaç çıkmış acaba söledi mi doktorun bizim daha haftaya belli olucak olsun iyi çıksın sonuçlarda bekleyelim napalım

X