• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    144
Kilo mu ödem mi acaba canım seninki? Gerçekten dikkat de ediyormuşsun kg değil mi acaba diye düşündüm. Çok şükür canım çok sevindim hiç bir şey çıkmamasına. Yazdiysan da unuttum kusura bakma malum kafalar bir milyon 🤪🙄 ben yiyiyorum da valla almaya da başladım. Kendimi durdurmam lazım gerçekten isim kötü yani.

Çok şükür idare ediyoruz canım. Hiç bir bayram hazirligim yok ayın başında aldık bir şeyler giyeriz diye işte. Temizlik vs zaten yapmıyorum bayramda evde değilim şimdilik ailelerde geçiriyoruz bayramı. Kız hasta oldu bugun benim ateşi var bakalım yarın sabah ne olacak..ama Dr yolu görünüyor gibi duruyor. Sana da geçmiş olsun canım dikkat et kendine ❤️

Valla 440 civarında bir şey söyledi diye hatırlıyorum gayet iyi boyu kg falan dedi. Hatta uzun olacak gibi görünüyor dedi. Tam hatırlayamıyorum ama 440 civarı bir şeydi canım. Benim kız da önden gidiyor ölçümleri. Sata göre 15 temmuzdu şimdi en son ölçümlere göre 10 temmuz gözüküyor beklenen doğum bakalım. Bu kız ablasindan iri olacak gibi duruyor. Bakalım göreceğiz kuzum.. ❤️🥰 maşallah senin cimcimeye de 🥰❤️
Ölçümlere göre değişiyor mu tahmini doğum zamanı ya bunu bilmiyordum 😀
Bas sagliginda bulunan tum arkadaslarima cok tesekkurler🙏🙏 Allah hepinizden razi olsun🌸
Bugun hem seker yuklemesi hemde genel kontrol var bakalim heyecan yine dorukta😊 4 haftadirda gormuyorum cok buyumustur kesin🥹 bilenleriniz olur ben en basindan beri sorunlu basladigimdan hep 2 haftada bir gittim😂 ilk defa bu kadar ayri kaldik🙈 Midem simdiden bulaniyor benim psikolojik olsa gerek o zimbirtiyi ictikten sonra nasil durcam bilemedim😒
Canımcım başınız sağolsun Rabbim sabrını versin mekanını cennet eylesin inşallah 😔

Geçmiş olsun diyelim gelmeden geçip gitsin ins. Ödem ve tansiyon yoksa Allahın izniyle korkmayın 🤲🏼 ☺️

Ahahahha 😄
Avm ye 10da girilir. 12de çıkılır.
Kalabalık basıyor beni de :KK47:
Hele de bayram öncesi LCW sırası :KK45:

Maşallah :nazar::emir_bebek:

21+2 de 400 civarı idi.

En doğrusu. Bez işini abartmamak gerek. Bir tanıdık, bebek doğmadan paket paket almış. Alerji olmuş çocuk. Kullanamamışlar.

Kardeşim de sleepy ile başladı, kısa sürede baby turkoya döndü. Türk malı, Organik pamuklu falan diyordu. Marketlerde bulunması biraz zor ama hep netten alıyor zaten. Toplu sipariş ile :KK51:

Küçük ablaaaa kıyamam ona.☺️ Çok geçmiş olsun 💐 Rabbim acil şifa versin. 🤲🏼
Oy demek ki hepimizinki hemen hemen aynı kilolardaymış. Fazla mı kilolu diye endişelenmiştim 🤣

Benimki 384 gr.dı. 20+0 da gitmiştim
Hepimiz çok yakınız birbirimize maşallah bebişlere 😍

Ablası çok güzel biraz ablasına da benzesin inşallah haha ♡
Canım incia, siveno temiz içerikli bunları kullandım ama doğduğundan beri en çok sevdiğim green clean baby hem temiz icerikli hem kokusu temizliği çok hoşuma gidiyor. Kıyafette kuruyunca bebeği rahatsız edecek koku kalmıyor tabi

Bizimki de babasinin uyurkenki halinin kopyasiydi valla resmen küçük baba :)

Haha heralde benimki de öyle olacak :)

Kızım 21+5 427 grmış 3300 doğdu, oğlum da 21+3te 437 grdı (dr ayni) ama dün detaylida 21+4 te perinatologun ultrasonunda 480gr dedi birkaç gün önde gözüküyor ama bu iyi bisey dedi doktor. Sanki aşağı yukarı böyle oluyorlar ♡
Aiyy demek ki her şey yolunda giderse normal bi doğum kilosunda doğacak hepimizin bebişleri 😍😍

Bence ödem canım çünkü gerçekten yesem yerim derim yani inkar etmem😂😂 canım kek vs istediğinde bile kendime özel muzlu yulaflı sağlıklı keklerden yapıyorum yani şeker almayayım çok fazla diye ama ona rağmen böyle artış oluyor zaten normalde de hamile kalmadan önce ödemli bir insandım sürekli bitki çayları vs ödem atıcılar kullanıyordum şimdi iyice yapıştı üstüme akşama doğru her yerim şişiyor annem dün diyor ki dudakların bile şişmiş botokslu gibi oldum😂😂😂 yok canım estf. Ya olur mu öyle şey inan bende okuyorum ama unutuyorum sonra çok nadir aklımda kalıyor valla 😅😅 valla sabah tartıldım yine 69.3 çıktım tam 1 haftada 1 kg aldım nasıl olabilir çıkdırrrmammm geliyor 😂😂
Kilo mu ödem mi acaba canım seninki? Gerçekten dikkat de ediyormuşsun kg değil mi acaba diye düşündüm. Çok şükür canım çok sevindim hiç bir şey çıkmamasına. Yazdiysan da unuttum kusura bakma malum kafalar bir milyon 🤪🙄 ben yiyiyorum da valla almaya da başladım. Kendimi durdurmam lazım gerçekten isim kötü yani.

Çok şükür idare ediyoruz canım. Hiç bir bayram hazirligim yok ayın başında aldık bir şeyler giyeriz diye işte. Temizlik vs zaten yapmıyorum bayramda evde değilim şimdilik ailelerde geçiriyoruz bayramı. Kız hasta oldu bugun benim ateşi var bakalım yarın sabah ne olacak..ama Dr yolu görünüyor gibi duruyor. Sana da geçmiş olsun canım dikkat et kendine ❤️

Valla 440 civarında bir şey söyledi diye hatırlıyorum gayet iyi boyu kg falan dedi. Hatta uzun olacak gibi görünüyor dedi. Tam hatırlayamıyorum ama 440 civarı bir şeydi canım. Benim kız da önden gidiyor ölçümleri. Sata göre 15 temmuzdu şimdi en son ölçümlere göre 10 temmuz gözüküyor beklenen doğum bakalım. Bu kız ablasindan iri olacak gibi duruyor. Bakalım göreceğiz kuzum.. ❤️🥰 maşallah senin cimcimeye de 🥰❤️

Bence ödem canım çünkü gerçekten yesem yerim derim yani inkar etmem😂😂 canım kek vs istediğinde bile kendime özel muzlu yulaflı sağlıklı keklerden yapıyorum yani şeker almayayım çok fazla diye ama ona rağmen böyle artış oluyor zaten normalde de hamile kalmadan önce ödemli bir insandım sürekli bitki çayları vs ödem atıcılar kullanıyordum şimdi iyice yapıştı üstüme akşama doğru her yerim şişiyor annem dün diyor ki dudakların bile şişmiş botokslu gibi oldum😂😂😂 yok canım estf. Ya olur mu öyle şey inan bende okuyorum ama unutuyorum sonra çok nadir aklımda kalıyor valla 😅😅 valla sabah tartıldım yine 69.3 çıktım tam 1 haftada 1 kg aldım nasıl olabilir çıkdırrrmammm geliyor 😂😂
Bacım, hafta hafta gebelikte gelişim videoları var ya, YouTube da 26. Hafta Kağan hocadan izledim ben.

Bu haftalarda ödem çok fazla. Sık görülen bi şikayet. Özellikle sabah kalkınca ellerde şiş olur, yumruk yapamaz diyor. Aynen benimki öyle oluyor. Parmaklarıma hükmedemiyorum, öğleye doğru o şiş iniyor. Ayaklar keza aynı şekilde. Devamlı uzatıp oturduğum halde davul gibi şiş. Ve diyor ki tansiyon sorunu yoksa, bu bir tehlike arz etmez. Normal bi durumdur. Yine de tuz tüketimini azaltın bol su için vs.

Şimdi eller, ayaklar, yüz böyle şişiyorken vücut su toplamıyor mu ? Dediğin gibi yesek, deriz ki ipin ucunu kaçırdık, yedik, kilo da aldık. Ama durumu açıklayacak kadar yemediğimiz halde bir haftada tartıda 1 kg fark olunca izahı budur diyorum.

Tartı günüm yarın. Bakalım bu hafta ne kadar şiştim? :confused:

Son düzenleme:
Kızlaaaar beşikler alındı mı ? Ben park yatak düşünüyorum öneri kabul edebilirim ❤️
Bende park yatak aldim elele. Daha önce tecrübem olmadığı için kullanım aşamasına nasıl kolaylıklar zorluklar yaşayacağım bilmiyorum ama araştırdığım Anladığım kadarıyla ideal benim için🥰

teşekkür ederim . Peki ayrıntılı ultrasonda fotoğraf veriliyor mu ? Özele mi gitmek gerekiyor
Vallahi ben özelde Yaptım hatta bütün muayenelerim de özel de oldu daha elime bir tane Renkli fotoğraf çıktısı alamadım birinin yazıcısı yok birinin yazıcısı bozuk biri renkli çıktı alamıyor. artık ekrandan çektiğim fotoğrafları düzenledim fotoğrafçıda kendim çıkarttıracağım🤣

Canımcım başınız sağolsun Rabbim sabrını versin mekanını cennet eylesin inşallah 😔

Oy demek ki hepimizinki hemen hemen aynı kilolardaymış. Fazla mı kilolu diye endişelenmiştim 🤣

Aiyy demek ki her şey yolunda giderse normal bi doğum kilosunda doğacak hepimizin bebişleri 😍😍
Valla değişiyormuş bende bu gebeliğimde öğrendim kuzum. Büyük cimcime hep günü gününe giderdi sat hiç değişmedi mesela, sonraki olcumlerde de hep belirlenen aralıkta gününe uygun gidiyordu. Bu kızda sat 8 ekimdi ona göre de bdt 15 temmuzdu normalde doktor bir ölçtü satı düzenledi 5 ekime çekti 3 gün önde ölçümlere göre 12 temmuza çekildi dedi. Sonraki randevuda ölçümlerde 11 temmuz çıktı, sonrakinde 10u çıktı. 😅 Maşallah iyi gidiyor falan dedi. Bende değiştigini bilmiyordum mesela. Bakalım 4 Nisan'da gidince ne diyecek. Verdiği ultrason kağıdında bile yazıyor 10 temmuz 2025 diye öncekinde 11 yazıyordu 😅🤣 sağlıkla gelsin de önemli değil ya yeter ki sağlıklı olsunlar en büyük temennim ❤️🥰
Canım peki doktorun ne diyor bu kadar ödem oldugunu söyledin mi ona? Çünkü dikkat etmene rağmen böyle şişlik oluyorsa bilmesinde fayda var. Onun yorumunu merak ettim. Benim de ayak bileklerim şişiyor falan ama sen kadar değilim. Kıyamam elde yüzde olacak kadar demek ki 🥰 tansiyon falan nasıl gidiyor takip ediyor musun kuzum?

Ayyy leydiiicimmm valla içim o kadar rahatladıki şu yorumunu okuyunca😍 evet tam olarak bu anlattığın gibi biliyor musun ellerim yumruk yaparken açıyor bildiğin ve dediğin gibi ayaklarım sürekli uzattığım halde davulll.. çok şükür tansiyon sorunum yok 10/6 10/5 çıkıyor şimdi yine bir ölçerim ama tuz zaten sevmem aramam da sadece geçen yaptığım bir şey çok tuzlu olmuş tuzda farklı bir tuzdu ayarını tutturamadım sanırım onu da yedim kalanı mecbur döktüm yersem iyice şişerdim 😂😂 su tüketimim de problem yok ya 3 ten fazla içiyorum kocam eve damacana almayı 3 e çıkardı hortum bağlayacağım sana diyor 😂😂

Evet izah bu valla harika izah ettin Allah razı olsun🥰❤️

Ay hadi bakalım inşallah istediğin şekilde çıkarsın tartı da sende dikkat ediyorsun çünkü baya baya biz ödem kadınlar olarak yola devam gibi 🫠🫠😄
Bacım, hafta hafta gebelikte gelişim videoları var ya, YouTube da 26. Hafta Kağan hocadan izledim ben.

Bu haftalarda ödem çok fazla. Sık görülen bi şikayet. Özellikle sabah kalkınca ellerde şiş olur, yumruk yapamaz diyor. Aynen benimki öyle oluyor. Parmaklarıma hükmedemiyorum, öğleye doğru o şiş iniyor. Ayaklar keza aynı şekilde. Devamlı uzatıp oturduğum halde davul gibi şiş. Ve diyor ki tansiyon sorunu yoksa, bu bir tehlike arz etmez. Normal bi durumdur. Yine de tuz tüketimini azaltın bol su için vs.

Şimdi eller, ayaklar, yüz böyle şişiyorken vücut su toplamıyor mu ? Dediğin gibi yesek, deriz ki ipin ucunu kaçırdık, yedik, kilo da aldık. Ama durumu açıklayacak kadar yemediğimiz halde bir haftada tartıda 1 kg fark olunca izahı budur diyorum.

Tartı günüm yarın. Bakalım bu hafta ne kadar şiştim? :confused:

Ayyy leydiiicimmm valla içim o kadar rahatladıki şu yorumunu okuyunca😍 evet tam olarak bu anlattığın gibi biliyor musun ellerim yumruk yaparken açıyor bildiğin ve dediğin gibi ayaklarım sürekli uzattığım halde davulll.. çok şükür tansiyon sorunum yok 10/6 10/5 çıkıyor şimdi yine bir ölçerim ama tuz zaten sevmem aramam da sadece geçen yaptığım bir şey çok tuzlu olmuş tuzda farklı bir tuzdu ayarını tutturamadım sanırım onu da yedim kalanı mecbur döktüm yersem iyice şişerdim 😂😂 su tüketimim de problem yok ya 3 ten fazla içiyorum kocam eve damacana almayı 3 e çıkardı hortum bağlayacağım sana diyor 😂😂

Evet izah bu valla harika izah ettin Allah razı olsun🥰❤️

Ay hadi bakalım inşallah istediğin şekilde çıkarsın tartı da sende dikkat ediyorsun çünkü baya baya biz ödem kadınlar olarak yola devam gibi 🫠🫠😄
Ödem kadınlar 😂

Tabisi.. Yoksa her hafta gerçekten 1 kg alacak olsak, doğuma kadar üç ay var, her ay 4 kg dan toplamda 12 kg daha aldığımızı düşünebiliyor musun?:KK45:
Cok sagol canim Umutvari Umutvari

Yaa buyumus sanirim 733 gram olmus 🥲🥲
Hersey yolunda dedi cok sukur 🌸 A acemianne92

Bu seker yuklemeside zormus bee 😂 1 saatte ya kusacaktim ya uyuyacaktim direndim ama 💪😂
Tabii tekrar kani verir vermez ilk soyledigimi yaptim 😂😂
Gecmis olsun canım. İns sonuçlar da güzel gelir 🤲🏼
Bebisine de maşallah 🧿 :emir_bebek::KK36:

Doktoruma henüz demedim bu kadar fazla değildi çünkü ödem 8 Nisansa kontrolüm o zaman söyleyeceğim ama bu hafta iyice arttı ödem miktarı bence artık söylemem lazım bakalım onun yorumu ne olacak. Tansiyonum 10/6 10/5 hep bu civarda yüksek olsa sıkıntı olurdu çok şükür iyi tansiyonum da. Hayır son aylar ne olacak böyle giderse 😅 annem diyor ki sen aynı sana hamile kaldığım gibisin burnum şişiyordu ödemden dedi😂😂😂dedim saağol annemmm kardeşimde tam tersi doğuracaktı hamile olduğunu anlamadılar 😂
Valla değişiyormuş bende bu gebeliğimde öğrendim kuzum. Büyük cimcime hep günü gününe giderdi sat hiç değişmedi mesela, sonraki olcumlerde de hep belirlenen aralıkta gününe uygun gidiyordu. Bu kızda sat 8 ekimdi ona göre de bdt 15 temmuzdu normalde doktor bir ölçtü satı düzenledi 5 ekime çekti 3 gün önde ölçümlere göre 12 temmuza çekildi dedi. Sonraki randevuda ölçümlerde 11 temmuz çıktı, sonrakinde 10u çıktı. 😅 Maşallah iyi gidiyor falan dedi. Bende değiştigini bilmiyordum mesela. Bakalım 4 Nisan'da gidince ne diyecek. Verdiği ultrason kağıdında bile yazıyor 10 temmuz 2025 diye öncekinde 11 yazıyordu 😅🤣 sağlıkla gelsin de önemli değil ya yeter ki sağlıklı olsunlar en büyük temennim ❤️🥰

Canım peki doktorun ne diyor bu kadar ödem oldugunu söyledin mi ona? Çünkü dikkat etmene rağmen böyle şişlik oluyorsa bilmesinde fayda var. Onun yorumunu merak ettim. Benim de ayak bileklerim şişiyor falan ama sen kadar değilim. Kıyamam elde yüzde olacak kadar demek ki 🥰 tansiyon falan nasıl gidiyor takip ediyor musun kuzum?

Ödem kadınlar 😂

Tabisi.. Yoksa her hafta gerçekten 1 kg alacak olsak, doğuma kadar üç ay var, her ay 4 kg dan toplamda 12 kg daha aldığımızı düşünebiliyor musun?:KK45:

Gecmis olsun canım. İns sonuçlar da güzel gelir 🤲🏼
Bebisine de maşallah 🧿 :emir_bebek::KK36:
Ay düşünemiyorum ben o zaman 20 kg falan almış olacağım totalde çünküüüü🫠🫠 ayyyy yokk ben şimdi yürüyüşe çıkıyorum hemen 😂😂

Cok sagol canim Umutvari Umutvari

Yaa buyumus sanirim 733 gram olmus 🥲🥲
Hersey yolunda dedi cok sukur 🌸 A acemianne92

Bu seker yuklemeside zormus bee 😂 1 saatte ya kusacaktim ya uyuyacaktim direndim ama 💪😂
Tabii tekrar kani verir vermez ilk soyledigimi yaptim 😂😂
Çok geçmiş olsun hadi atlattın öyle böyle çok şükür inşallah güzel sonuçlar gelir 🤲🏻

Evet hepimizin bebişleri aşağı yukarı aynı da biz aynı değiliz işte 🫢🫢 inşallah sağlıkla şu süreci atlatırız 🙏🏼 bi gelseydi de şu mübarek temmuz ayı beklemekten yoruldum 😬😬

Dünden beri hissedilir hareket yok, açlıktan değil, tokluktan değil uzandım yok kalktim yok, doktora gidiyorum şimdi... Hiç keyfim yok..
Dün aynı şey başıma geldi Normalde kıpır kıpır olan bebeğim Dün akşam Saat 6'ya kadar hiç hareket etmedi Çikolata yedim kahve içtim yok Akşam babası işten bir geldi oyun oynuyor resmen bizimle elimi dokunduruyorum oraya tekme atıyor 1 2 3 yapıyorum dokunduruyorum o da birkaç kere tekme atıyor.
Dedim yaramaz akşama kadar beni meraktan çatlattı babası gelince oyun oynamaya başladı.

İnşallah seninki de böyle bir durumdur akşama kadar ben de stres yapmıştım niye kıpırdamıyor diye enerji topluyormuş demek ki🙏

Back
X