Kardeşimle olan derdim bitmiyor

Bu durum olmasa belki zarar verecekti işte. İyi olmuş kurtulmanız için. Konuyu çözmeye çalışıyorum ben de.

Ne yapıyor ablanız? Boşanmayı düşünüyor mu? Zor gerçekten Allah yardımcısı olsun.

Gariptir ki kardeşim evlenmeyi, isteme olmasını filan istemiyor şu an. Adam diretiyor, o da kabulleniyor. Bunun altındaki sebebi öğrenmeye çalışıyorum.

Aralarında bir takım şeyler geçmiş olabilir. Belki kendini mecbur hissediyordur .

Durum böyle ise lütfen kardesinize sahip çıkın kesinlikle evlenmesinde başka nedenler var yakmasin basini böyle bir adam için engel olun gerekirse evlenmesine. Lütfen bizi de durumdan haberdar edin.

Kardeşinizin değil de ailenizin nesi var acaba? Burada sorulacak soru bu. Söz konusu olması gereken şey gümüş yüzükmüş, söz yüzüğüymüş, düğün takılarıymış değil de "liseden mezun olmuş bir kızın 'adam' diye tabir ettiğiniz biriyle ne işi var" sorusudur. Hadi kardeşiniz küçük, bu yaşta muhteşem kararlar alamayacaktır muhtemelen, ama aileniz bu arada ne yapıyor? O yaşta bir kızın düşünmesi gereken şey evlilik değil okuludur.

Ailem başka evde yaşıyor gibi. Çok duyarsızlar. Burada hiç tanımadığım insanlar bana daha iyi yol gösteriyor. Kardeşim için yardımcı olmaya çalışıyor.

Kardeşim üniversite için daha önce destek görmüş ama şu an görmüyor. Adam iş ciddiye binince tavrını değiştirmiş.

Adam kardeşinizin başını yakacak gibi. Kardeşiniz yokken ailenizle konuşun bence.

Benim kardeşim olsa önce sevgiyle şefkatle olanı biteni anlatmasını sağlardım benim bildiğim bu dönemde erkek ve ailesi kızin bir dediğini iki etmez neden kendini harcadığını sorardım..tatmin edici cevap alamıyorsam evet yanlış ama mutluluğu geleceği söz konusu olduğu icin haberi olmadan telindeki bütün mesajları tek tek okurdum adamın karakterini davranışını yada sakladıkları birşey olup olmadığını anlamak icin

Konustunuz mu kardesinizle ? Merak ettim bende

Konuşmaya çalışıyorum ve dün gece bu adamdan korktuğunu itiraf etti. Ağladı sonra. Anlık bir rahatlama yaşadı diye düşünüyorum. Haklıymışsınız. Şiddete varan davranışları oluyormuş. 1 ay boyunca geçmeyen morluk, çürük, tokatlar. Cinsel bir şeyler var mı diye de sıkıştırdım ama tersledi. İnanmıyorum ben inkar etmesine.

Daha önce ayrılmak istediğini söylemiş, kabul etmemiş sevgilisi bunu da anlattı. Çok garip diyor ki o istedi ben buluşmaya gittim, o istedi yüzük takalım dedim, o istedi ailesi ile tanıştım vs. Yani dedim her şeyi o istediği için mi yaptın? Evet öyle oldu dedi. Seni bu kadar nasıl yönetiyor deyince de bilmiyorum dedi.

Konuya gelirsek de istemeye geldiklerinde biz kabul edip normal davranalım istedi. Aksini kabul etmiyor diye daha sonra sözü atacakmış. Adam da ancak bunu kabul ederim filan demiş. Gururu kırılırmış ve onu almadan asla bu evden gitmezmiş. Yapabileceğim en fazla bu dedi.

Neyin içine düştük bilmiyorum vallahi.

Inanamiyorum yaaaa cok üzüldüm adamin yaşi da büyük diye muhtemelen hakimiyet kurmaya calisiyor kardesini yönlendiriyor resmen kardesin biraz saf mi?
Yazik ya korkusundan susuyordu demek ki icine atmış kızcağız. Pislige bak ya ne hakla vurur aileniz bunu duysa hemen kesip atar ama kardesinizin plani boyle ise bence boyle yapin sozu atarsiniz ailesi de bisey diyemez o pis adamda cok sinir oldum suanda en kisa zamanda umarim kurtulur kardesiniz bu heriften kizi nasil sindirmiş ya kıyamam

Mutlaka ama mutlaka babanıza söyleyin. İnanın bana sizin aklınıza gelmeyen babaların aklına geliyor. Ben babamdan nefret ederim ama böyle konularda destekleri tahmin ettiğinizden de fazla. Kızsa da dövse de birtek babanız çekip çıkarır kardeşinizi bu işin içinden.

Ben bir birliktelik yaşandığını ve kardeşinizin bu yüzden böyle davrandığını düşünüyorum. Üzerine gidin herşeyi anlattırın. Ama kardeşinizi olduğu gibi kabul edin lütfen. Eğer varsa öyle bir durum bunun onu dışlamak için bir sebep olmadığını hissettirin. Ama mutlaka babanıza söyleyin ve sakın bu nişan yapılmasın.

Son düzenleme:

Evet olabilir. Bu saflık mı bilmiyorum. Kardeşim dış dünyaya kapalı büyüdü. Örgün eğitimi yok, iş hayatı yok. Dişli biri de değil. Ben de değilimdir. Bıraksam adam istiyor diye evlenecekti herhalde.

Öyle gerçekten. Kurtulmanın yolu buysa susacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…