Kardeşimle olan derdim bitmiyor

İsterseniz kardeşinizin iletişim araçlarına bir göz gezdirin ne dersiniz? Rastgele alın telefonu müzik dinleyeceğim deyip veya fotoğraflara bakacağım deyip alın çok yanlış bu davranış ama çare yok, yazışmalara çaktırmadan girin ve adamla konuşmalar varsa bir bakın rica ediyorum.
Kesinlikle kardeşinizin size söyleyemediği şeyler var.
Bir kız istemediği kör kütük aşık olmadığı bir adamla neden sözlensin akıl var mantık var.
Ve kendi ağzı ile söylemiş “bilmiyorum abla” diye. Gerçekten çaresizlik akıyor cümlelerden.
Adamın bu kadar aceleci davranmasının altında çok sebepler yatıyor buna da dikkat edin.
Adam sorumsuz açık ve net. Gelecek beklemeyin, şimdiden size sinyalini vermiş evlilikte kardeşiniz çok acı çeker.
Tanıma faslına bile “hayır” diyen birinin asla ve asla normal olduğunu düşünmüyorum.
Bazı hanımlar belirtmiş. Aslında algılıyorsunuz, kör değilsiniz, herşeyi görüyorsunuz ama kardeşiniz sonuçta inanmak istemiyorsunuz, inanmak çok güç ve acı geliyor size.
Adamın aslında kardeşinize söyleyemediği şeyler var. Adam nedir? Necidir? Sicili, ailesi, yeri, yurdu, malı, mülkü nedir? Araştırmakta fayda var.

Benim düşündüğüm şu şekilde altını, yüzüğü kısmını üyeler yazmış. Bir başka düşünce ise şu geldi aklıma, adam çevresinde iyi tanınmıyor olabilir mi? Ailesel ve kendisi? İyi tanınmamış adamlara genelde kız verilmiyor. Kız tarafı araştırır, soruşturur aileyi, aile bayat çıkarsa veya ailenin içinde evlenilecek adam kötü tanınıyorsa acele edebilir. “Bana bu saftan başka kimse bakmaz” “Bana anca bu kanar ve kötü biri olduğuma inanmaz” diyebilir..

Kısacası kurtarın kardeşinizi.

Kizlar hepimiz dikkatli ve kurnaz olmaliyiz gercekten ben normalde olaylara saflikla yaklasan,sonradan sinsilik boyutunu düşünen bir insandım ama artık oyle degil
Esim bana sen ne kadar seytansin yılansın ya ohaaaa neler düşünüyorsun oyle bise yok falan der
Hakaret amacli degil bu sozleri saskinligindan ama devir gerçekten cok kotu ve insanlar cok rezalet olmuslar benim de bi kizkardesim var 25 yasina girdi. Oda gizli kapaklidir,hep yarim yamalak konusur,hicbirseyin dogru duzgun anlatmaz,ben tesaduf ogrenirim,ya baskasindan duyarim ya da ustu kapalı anlatir.biraz da ice kapanik birisi.
Onun icin cok endişeleniyorum bazen akli basinda tabiki kendi kararinida kendi vericek yasta ama her kararimi yanlis olur her iliskisi mi sacma sapan olur. Hep sonradan sayip sövüyor görüştüğü erkeklere bazen de cok takintili davranislar sergiliyor genc kizlar evlenirken ozellikle cok dikkatli olmalı.
Ice kapaniklarla ugrasmak daha zor oluyor. Allah hepimizi iyi insanlarla karsilastirsin insallah

Daha yeni liseden mezun olmus kardesinizin bu isguzar adamla ne isi var acaba enterasan
Aslinda inanmam buyuye falan ama aklima o geldi
Neden hcbir seye hayir diyemiyor kardesiniz
Adamin cikari var desem isi gucu bile olmayan gencecik nerdeyse bi cocuktan ne cikari olabilir?
Kardesinizin sanki dili baglanmis gibi neden boyle davraniyor hic anlayamadim hayatinin baharjnda neden surekli yalanlar soyleyen biriyle ?

Evet her ne olduysa yanında olun ve o bunu bilsin. Bilmiyorum belki bir şey yaşanmadi ama adam tehdit ediyor bile olabilir. Beni bırakırsan ailene zarar veririm falan diye , ya da resim falan varsa şantaj . Bilemiyorum devir kötü ama istemeye istemeye tamam demesi her şeyi kabul etmesi ilginç. Daha yaşı da genç, çözüm bulunabilecek bir şeyi çözümsüz görüp evlenmek istiyordur.

Böyle zorla kız istemeye mi gelinir? Kızın rızası yok ama illa gelinecek. Valla çok tuhaf bir durum. Oturup kardeşinizin aklını başına almasını söyleyin, hatta olabilecek tüm senaryolari anlatın kendisine. En olmadı buradaki yorumları okutun da farkına varsın.

Nedense okurken üzüldüm kardeşin gerçekten sevmiyor ise vardır bir şey. Anlasın bence açık açık konuş. Babanıza veya annenize damat aday adayının dediklerini ufaktan söyleyin. Bence babanız duyduktan sonraki süreçte fikir değiştirir. Mümkünse kardeşiniz de tek bırakma gizli nikah bile kıyar bu adam para gitmesin diye.

Tatlım bence kardeşinde sevmiyor bunda bir iş var. Acaba kardeşin bir hata yapıp bu adamla birlikte mi oldu. Kendini evlenmeye mecbur mu hissediyor

Adamın tehdit ettiğini düşünüyorum ben de. Elinde bir koz olabilir fotoğraf gibi ya da birliktelik yaşamalari gibi. Bir ihtimal de ailesiyle yani size zarar vermekle tehdit ediyor olabilir. Borç kapamak için evlenmeyi istediği yorumlarina katiliyorum. Bu adamla evlenirse sizinle gorusturmez ileride. Sacma sapan bir durumun içinde kizcagiz. Tek çare kizi konusturmaniz. Her durumda arkasinda oldugunuzu gercekten hissettirmeniz gerek. Olmuyorsa artik bizim iznimiz yok falan diyip durumu ciddiye almasini saglamalisiniz.
Seviyor olsa asla karismayin derdim. Sizden utandigindan seviyorum diyemese anlardiniz zaten.
Allah korusun hayatini yakar bu adamla evlenirse. Çok gerildim adamdan. Bu oyle yuzuk parasi olmama olayi gibi bir şey degil. Yoksa samanlik seyran olur derdik.

kardeşiniz 22 yaşında olabilir ama küçük kalmış işi yok mesleği yok böyle saçma sapan bir adamla evlilik planlıyor duygusal bir olgunluğu yok ya da korkutuluyor o heriften kardeşinizi kurtarın evlendirmeyin

Evde anne babanın rolü ne? Hiç mi otoriteleri yok? Ben babamın bir bakışı ile kendime çeki düzen verirdim.

18 yaşında bir kızı evlendirmenin, üstelik bir yüzük bile alamayacak çulsuzun tekine vermenin nasıl bir mantığı olabilir?

Allah akıl fikir versin.

Psikoloğa gitmeye ikna edin. Elinizden geliyorsa görüşmelerine de izin vermeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…