Kardeşimle olan derdim bitmiyor

Evi adres olarak biliyormuş. Bir süre yakın akrabaya göndermeyi düşünüyorum. Sosyal medyayı ikimiz de dondurduk tedbir amaçlı. Bir şeyler konuşmaya çalıştım ailemle ama arkasından gelin tanışalım dediler karşı aileye. Onlar da isteme yapalım, nişan yapalım derdindeymiş. Sinirim bozuldu açıkçası. Yine de konuşurum tekrar bir faydası olacaksa.

Bu arada adam ben akrabalarıma rezil olurum seni verecekler, alır dönerim diyordu. Şimdi vazgeçmiş çevresini getirmekten. Demek ki içine kuşku düştü ve geri çekildi.

Ohoooo. Bir de adamda bunlar mi varmis. Konuyu Kardesimi bu adamdan nasil kurtarabilirim olarak acmaliydiniz. Adamdan nasil kurtulacaginiza bakin. Kardesiniz bu adami nerede nasil tanidi> Ne kadar suredir gorusuyorlar (yuz yuze)? Nedenini anlayamasam da ailenizin bu denli karismadigina gore burada buyuk gorev size dusuyor. Kardesinizin bu adami birakmasi icin zorlayici olun ve bu isi bir an once bitirin. Okuduklarima inanamadim dogrusu. Hadi her iki taraf da calisiyor vs olsa kendi hayatlarini kendileri kuracak cok satafata gerek gormuyorlar derdim ama sizde oyle bir durum yok ki sekerim. Ailecek bu ise el atin ve kardesinizi KURTARIN

Aileniz destek olsa her şey daha kolay olur ama siz de başarabilirsiniz.
Kardeşinizin ağzını iyice arayın. Video falan yoksa daha kolay olur her şey. Belki de sadece can korkusu vardır.

Adam daha önce de bu vukuatları yüzünden evlenemediyse şimdi yine rezil olma korkusundan baskı yapıyor olabilir. Akrabaları bu kadar dert etmesinin sebebi bu olabilir. Umarım kurtulursunuz bir an önce.

Bence adamı kardeşiniz veya siz tehdit edin savcılığa suç duyurusunda bulunacağım benim ailem bana sahip çıkıyor desin. Böyle ş... anladığı dilden konuşmak lazım... gerekiyorsa da taciz ve tehditten suç duyurusunda bulunun ve uzaklaştırma isteyin böyleleri onlara karşı CİDDİ tek bir adım atıldığında arkalarını dönüp kaçarlar. İnanın bana o sizden korkup kaçacak yeterki doğru ve büyük adımlar atın.

Ailene inanamıyorum şok içinde okudum. Böyle pslik bir adamla evlenmesine nasıl izin verirler? aklım almıyor!

Kardeşine ŞİDDET uygulamış yaa daha ötesi var mı? Aynı yaşta kardeşim var inanın bu durumda yapacaklarımı kendım bile kestiremıyorum!

Şu durumda olsam geldikleri zaman tüm büyükleri susturup benim kardeşime zorbalık, siddet uygulayan adama kız mız yok derdim!!!! Onu orda rezil eder evden kovardım hattaa polise şikayet ederdim.

Aileniz de biraz problemli gibi anlamadim bu isi. Kusuruma bakmayin da babaniz evladinin arkasinda bir baba olsa bu insanlari kapisindan gecirtmezdi bile...

1 yıldır beraberler. Nasıl olmuş, nasıl başlamış bilmiyorum. İşin rengi iyice değişti. İnşallah kurtaracağım.

Video için üstü kapalı çok ciddi uyardım. Daha fazlasını ona bırakıyorum. Bu da mümkün şiddet var çünkü ortada. Benim de tek isteğim kurtulmak

Haklısınız aslında. Baştan beri eline bir bayrak almış sallaya sallaya yürümüş.

Maalesef öyleler. Onları anlatmaya ayrı bir konu gerek aslında. Ben de izin vermeyi düşünmüyorum. Zoruma gitti bunları yaşaması. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın..

Onu sevginizle şefkatinizle sarıp sarmalayın. Abla çok önemli bir figürdür, ablanın fikri hep çok önemlidir. Kardeşinizi dışarı çıkarın, bir yerde kahve içmeye gidin, elinize kalem kağıt alın olabilecek en kötü ve en güzel şeyleri bir bir yazın. Kendi gönül ilişkilerinizden, hayal kırıklıklarınızdan bahsedin, yoksa bile böyle şeyler, uydurun. Sorunlu ilişki yaşamış başka bir arkadaşınız varsa onu da çağırın. Kardeşiniz tamamen tutsak psikolojisine girmiş, rahatsızlığı dolayısıyla topluluk içine hiç karışmaması da bir şeylere ‘hayır!’ diyebilmesini engelliyor, kuzum hayır demeyi bilmiyor.. çok üzücü ama altından kalkacağınıza inanıyorum. hep babanızla ilgili soru sorulmuş, annenizin tutumu nedir? Genelde anneler düğün dernek işlerinde kızları için en güzel şeyler alınsın, yapılsın isterler.

Bir keresinde ben de başımı bir belaya sokmuştum ve kimseye anlatamamıştım. Aynaya bile bakamıyordum kendi yüzümü görmeye dayanamıyorum, o derece psikolojim bozulmuştu ve ailemden uzaktaydım. Ablam sesimden hissetti, içimi döktüm zar zor, yargılanma korkusuyla. Senden önemli ne var, bunun için mi üzüldün yani diyince sevinçten 2 saat falan ağlamıştım. Kardeşinize başka bir dünyanın varlığını gösterin. Her bir sözcüğünüz, hem bir mimiğiniz çok önemli onun için. Güzel günler görün inşaallah.

Son durum nedir? Umarım bir sorun yoktur

Var mı bir gelişme?

Neler olmadı ki. Bittim uykusuzluktan yorgunluktan artık. O şerefsizde video varmış ben üstüne gittikçe kardeşim anlattı. Korkusuna susmuş. Hatta bu yeni bir şey de değilmiş. Uzun zamandır devam ediyormuş. Savcılıkta her şey. Günlerdir bütün ailesi sülalesiyle kavga ediyorum. İftira atıyormuşuz güya ama elimizde kendi konuşmaları var. Amcasını da bana tecavüz etmek istediğini söylediği için şikayet ettim. Bugün sabah kapımıza dayandı bütün binayı ayağa kaldırdı. Bir dünya hakaret savurdu. Hepsinin yeri cezaevi ben adalete güveniyorum şu saatten sonra.

Bütün anne babalar da bunu bilsin ki doğurup bakmayacağınız, arkasında durmayacağınız o çocukları doğurmayın. Sahip çıkın dünyaya getirdiyseniz. İşte sonu böyle oluyor. Benim ailem o pisliklerden daha suçlu. Annenin, babanın acımadığı evlada elin oğlu hiç acımaz. Kendimde de kardeşimde de gördüm defalarca. Bana yetti

Sağ olun yorumunuz için. Konuyu açıkladım. Annemle ilgili sorunuza cevap vereyim. Kendisi anneliği de evliliği de zoraki yaşamış bir insan. İyi kötü boşluk yani.

Çok geçmiş olsun bütün bu olanlarla tek başınıza mücadele etmeniz Nekadar ağır sizi takdir ediyorum müsade etmeyip kardeşinize sahip çıktığınız için.Allah kolaylık versin hakkınızda hayırlısı olsun inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…