Sağol canım ya. Bir de bu kişilerin "olsun olsun yaramış, yüzüne renk gelmiş" diye toparlama çalışmaları oluyor benim bozulan ifademi gördükten sonra, bir tane çakasım geliyor hepsine
:))
Şimdi ben size Metabolizma Mucizesi diye kitaptan bahsettim ya, olay şu: Dukan Diyeti'nin değişik (nispeten daha kolay) bir versiyonu. Gün içinde 5 saatte 1 defa 5 gr net karbonhidrat alımına izin veriyor. Yalnız proteinler ve sebzeler serbest. 8 hafta boyunca bu şeilde devam ettikten sonra yavaş yavaş diyete karbonhidratlar eklenmeye başlıyor ve son olarak da ömür boyu koruma amaçlanıyor. Bu diyet özellikle Metabolizma B tipine sahip (yani insülin salınımı dengesiz, ne kadar diyet yapsa da bi türlü kilo veremeyen hatta alan insanlar) için tasarlanmış. Ama çok zahmetli ya, 5 saatte 1, 5gr karb bulcam, onu hesaplıcam, saati denk getircem...öhööö de öhööö yani!
Bu sizin yaptığınız diyet de anladığım kadarıyla günlük 50br karb'ın aşılmamasına dayalı, doğru mu anlamışım? Yalnız merak ettiğim şey şu, bu şekilde çok hızlı kilo verdik diyelim, sonra bu kiloyu nasıl koruyacağız? Ömür boyunca bu diyeti mi yapcaz yani?=) Çünkü çoğu diyette , "normal" beslenme düzenine geçilince (eski beslenmemize değil, sağlıklı ve normal beslenmeye) verilen kilolar fazlasıyla alınıyor. Çünkü vücut bu az kalorili düzene alışıyor, ona göre metabolizmayı yavaşlatıyor..vs vs. Off kafam çok karıştı. Kızlar bi yardım edin yaa napam nedem nirlere gidem...
(((