Popüler Konu Karbonhidrat Diyeti Deneyimlerimiz

kizlar bu yaziyi diger topikten arakladim o arkadasda bir yerden alinti yapmis cok dogru gercekten bende 10 kg verdikten sonra uzun duraklama dönemine girdim bu yazidada okuyacaginiz gibi bu durumlarda pes etmeden ayni sekilde diete devam etmek gerkiyormus demekki dogru yoldayim

kilo vermem durdu neden,ne yapmalıyım,ne yapmalıyız,kilo vermem yavaşladı,genelde devamlı kilo vermeye çalışanların baş derdi diyet yapıyor yada doktor kontrolünde,yada kendini birşekilde kendi diyetleriyle ,sporla kilo vermeye çalışanların baş derdi ,dikkat ettiyseniz 5, ila 10 kilo verdiğinizde kilo verme yavaşlama durumuna yada durma noktasına gelir ya bıkıp usanıp bırakırız yada veremiyorum der krizlere gireriz ,Arkadaşlar kilo vermek okadar kolay iş değil heleki sağlıklı kilo vermek kolay değil doktorların söylediğine göre söyliyeyim işte o durduğu yada yavaşladığı esnada ne yapıyorsanız sakın vaz geçmeyin vücut metobolizması ne olduğunu anlıyamıyor aldığı yağ oranının altına indiği için vücut kendini zorluyor işte bu zorlama esnasında kendinize dikkat edin sağlığınız bozulmasın ve sabırlı olun zaman içinde o noktadan sonra yavaş yavaş vermeye başlayacaksınız bunu sakın unutmayın aytıca spor en az 45 dakka yapmayıda ihmal etmeyin ve bildiğimiz boy ve kilo oran hesabını katarak kilo vermeye çalışın daha fazlasını veereceğim diye zararlı çıkmayın…

asinaz bende cikiyorum canim iyi geceler yarini sabirsizlikla bekliyorum insallah cok sevindirici bir sonuc olur

pericim gece de sıkışma oluyor tabi ama gündüz gibi de olmuyor.şöyle de düşünüyorum.suyu bağırsaklar işlerkende kalori yakıyoruzdur uykuda.bakalım cuma iyi bişi çıkarsa devam.gecesuyuna :)
komik geldi gece suyu.
ben yatıyorum.eşim karşımda uyukluyor.

ARZUUUUUUUUU gece dukan dieti ile yazilar okurken hindi fümenin rahatlikla yenilebilecegini okudum hatta okudugum yaziyi ekliyorum

Diyetin ilk aşaması saldırı… Beş gün yapılması önerilen diyetin bu aşamasında sadece protein var. Dana ve sığır eti biftek, fileto, kıyma olarak tüketilebiliyor. En fazla yüzde 10 yağ içeren et yapışmayan bir tavada, fırında ya da ızgarada pişirilebiliyor. Tavuk ya da hindi eti de diyete uygun. Dr. Dukan kitabında hindi fümenin, tavuğun göğüs etinin rahatlıkla yenilebileceğini söylüyor. Tüm deniz ürünleri ve balıklar da diyete uygun gıdalar arasında yer alıyor. Buharda pişirilmiş, ızgara ya da tütsülenmiş her türlü deniz ürününü yiyebilirsiniz ancak yağlı ve konserve olanlardan uzak durmanız gerekiyor. Yumurta 3-4 adeti geçmemek şartıyla, yağsız süt, yoğurt veya peyniri ise istediğiniz kadar yiyebilirsiniz.

Saldırı aşamasında dikkat etmeniz gereken en önemli şeylerden biri de bol bol su içmek. Günde en az iki litre su vücudu protein atıklarından temizlemek açısından önem taşıyor. “Et, tavuk, balık tatsız tuzsuz olur, yenmez” diyorsanız bu diyette her türlü baharat, sirke, maydanoz, soğan, sarımsak serbest. Acıktığınız zaman bu saydığımız gıdaları sınırsız olarak tüketebiliyorsunuz. Dr. Dukan protein içeren gıdaların iştahı azalttığını ve 3-4 gün protein tüketildiğinde açlık hissinin neredeyse yok olduğunu belirtiyor.

Bir de yapmamanız gerekenler var tabii: Yoğun egzersiz (ilk üç gün yorgun olabilirsiniz), öğün atlamak, ketçap ya da mayonez gibi yağ ve şeker içeren soslar tüketmek… Bu aşama hiçbir özür, sapma, duraklama kabul etmiyor. Yani “Biraz ara vereyim, şu tatlıdan bir kaşık alayım” deme şansınız yok.

KİLO KAYBI ZAYIFLAMA DİYET

Beş günlük saldırı aşamasını geçtikten sonra şimdi asıl kilo vereceğiniz bölüme geliyorsunuz. Bu aşamada haftada 2-3 kilo verebilmenin mümkün olduğu iddia ediliyor. Mönünüzde ise birinci aşamadakı proteinlere ek olarak çiğ ya da pişmiş olarak sebze tüketebiliyorsunuz. Örneğin domates, salatalık, brokoli, ıspanak, pırasa, lahana, kereviz, mantar, patlıcan, biber, havuç, her türlü yeşillik… Ancak nişasta içeren patates, pirinç, mısır, bezelye, fasulye, mercimek gibi gıdalar tamamen yasak. Sebzelerin de tıpkı etlerde olduğu gibi mutlaka yağsız pişirmeniz gerekiyor.

HAFTADA 1 GÜN PROTEİN

Aradan haftalar geçti, sonunda bütün fazlalıklarınızdan kurtuldunuz. Bu durumda diyetiniz sona erdi sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Çünkü şimdi koruma aşaması başlıyor. Bu aşamanın ne kadar süreceğini ise kaybettiğiniz kilo x 4,5 formülüyle buluyorsunuz. Örneğin 15 kilo verdiyseniz 67 gün koruma diyeti yapmanız gerekiyor. Neler yiyebileceğinize gelirsek… Her gün sınırsız et, tavuk, deniz ürünleri, yağsız süt, yoğurt, peynir ve yumurta… Haftada altı gün; bir porsiyon meyve (muz, üzüm, kiraz hariç her türlü meyve), iki dilim kepekli ekmek, 40 gram normal peynir, kilo verme aşamasındaki sebzeler… Haftada iki kez birer porsiyon nişastalı gıdalar (patates, makarna vs), kuzu eti, tatlı… Bu aşamayı da geçtikten sonra artık yapmanız gereken tek şey var: Normal hayatınıza devam ederken haftada bir gün saf protein diyeti yapmak…

baska sayfadaki bilgileride ekliyorum

Dukan diyeti Protein aşamasının kurallar listesi
Sığır ve dana eti, hatta tavşan eti yiyebilirsiniz ama kuz eti yasak. Tabii etin yağlı kısımlarını yememeye özen göstermelisiniz. Eti ızgarada, fırında pişirilmiş ya da haşlanmış olarak yiyebilirsiniz. Tabii sıvı yağ, tereyağı ve herhangi bir krema ya da sos eklemeden. Yağsız kızartma yolunu da seçebilirsiniz. Bunun için tavanın yüzeyini çok az sıvı yağ ile ovalayın ve eti kızartın. Kıymayı yumurta, gebre otu ve baharatlar ile karıştırıp köfte halinde de tüketebilirsiniz.

Tavuk ve hindi eti yiyebilirsiniz. Tabii yemeden önce derisini soymak şartıyla. Ve kanatları dışında kalan kısımlarını tüketmelisiniz.

Az yağlı ya da yağsız jambon tüketebilirsiniz. Şarküteri ürünleri, pişmiş ya da tütsülenmiş jambon yemeyin, çünkü bu şekilde çok yağlıdırlar.

Sığır eti, dana eti ve tavuk ciğeri yiyebilirsiniz.

Bütün balıkları; taze, dondurulmuş, tütsülenmiş, konserve, kurutulmuş halde yiyebilirsiniz. Ancak yağda ya da herhangi bir yağlı krema ile pişirilmemiş olarak.

Tüm kabuklu deniz hayvanlarını tüketebilirsiniz.

Yağsız süt ürünleri; yoğurt, süzme peynir, yağsız süt tüketebilisiniz.

Tatlandırıcılar, sirke, baharatlar, şifalı otlar, sarımsak, soğan, salatalık, limon suyu (sadece yiyeceklerin üzerinde, içecek olarak değil), hardal, tuz (ölçülü miktarda), ölçülü miktarda şekersiz doğal ketçap, şekersiz sakız yasak değil.

- Günde 1,5 litre su içmelisiniz. Bu, midenizde doluluk hissetmenize yardımcı olur. Çay, kahve ve diyet içecekleri de tüketebilirsiniz.

Hepinize gunaydın fıstıklar,
Tabiki gene en erken girenlerdenim..Oglum saolsun bugun nedense 6.30 da kalktı..
Diyet muhtesem gidiyor..Sonunda eski kilomunda altına inmiş bulunuyorum..Yani 3 gunde 2 kg vermiş oldum ama tabiki oturmamış bir kiloydu..Ama olsun gene de inemeyebilirdim..
Şimdi burdan sonrası çok önemli bakalım 2 haftanın sonunda ne kadar verebilecegim..
Su içmekten helak oldum...Zaten çok fazla katı beslenmiyorum cornflakes filan..Bir de yesil cay ictim 3-4 fincan dün..Eriyorum gibi hissediyorum kendimi..
Yaa inanmıycaksınız belki ama reklamdaki kızla dün dalga geciyordu biriniz, sanırım chess..Önce gobegi var gibi şişiriyo göbegini sonra da içine çekiyo demiştiniz..Yaa 3 gunde resmen karnım içine çekilmiş gibi hissediyorum..Neyse iki hafta bitsin de o kız rol mu yapıyo yoksa hakikaten karın içine göçüyor mu onu söyleyecegim sizlere...
Pericimm Arzucum iyi gidiyorsunuz..İnsallah karşılıgını alırsınız..Ama nolur su içmeye aynen boyle devam..Çünkü ben o sayede eriyorum buna eminim..Normal çay içmek yerine de yeşil çayı hayatınıza soksanız super olucak..İlaç niyetine yeşil çay içmek gibi bişey..Zaten o kadar cok sıvı alınca insanın canı çay kahve kola gibi bişey bence hiç istemiyor..
Birazdan oglumu goturucem okula..Kacıyorum o yuzden kahvaltı hazırlıycam..Gorusuruz kızlar...

ay canım o kız bariz göbeğini şişiriyo ya, zaten reklam 1 günde çekilmiştir, sabah şişirmiş akşam içine çekmiş işte

umarım senin göbiş gerçekten içine çekilir

Günayydınnn kızlarrrr...

Şuan pc başına geçtimm ve kahvaltımı yapıorumm... Sabahh o kadarr okadarrr mutlu oldum ki maşallah inanılmaz yanii..

Periii şimdii benii dikkatleee dinleeeeeeee

Dün dukana başladım ve biliorrsun 2 tartıda tartıldımm.. biri 82.5 diğeri 82 veeeee sadece 24 saat sonra bugün tam ilk tartıda 80.5 2. tartıda 80 kiloo çıktımmmmmmmmmm :)))))))))) yani tam tamına 2 kilo ve sadece bir günde..

üstelik biliosunnn ben haftalardırrr 82-83 arasındaydımm.. nasıl mutluyumm anlatamammm.. süperr bişee

oyüzden %100 3-4 kilo vermiş olucaksın Pericim sende kesinlikle %100 eminim ben en az 3 kilo görüceksin kilon çok olmadığı için e bendeee sanırım 4 -4.5 falan vericemmm...

dün ilk günümm zorlandım biraz ama umrumdaa bile değilll 80 nın altınaa düşüncee zıplayacağımmm

hepimizin herkesin öleee çok kilo vermesini istiorum ki umarım herkess ama herkesss istediği kiloya inerrr... başarıcazz kıslarr.. daha benim 15 kilom var yoll uzunnnnn

bu aradaa ne diyeceğim sanırım ters anladığımız bir kısım var perii biran korktum ama sen bi açıklama getirirsin sanırım ender saraç ın sitesinden aldım...

sağlayan diyet” olarak girdi. Çünkü aklımızda hep şu soru vardı.

Kruvasan, peynir ve şarap memleketi Fransa’da nasıl oluyor da bütün kadınlar düzgün bir fiziğe sahip olarak kalabiliyorlar.

Son zamanlarda kitabıyla ortalığı kasıp kavuran beslenme uzmanı pierre dukanın kendi adıyla lanse edilen dukan diyetine müteşekkir olduklarını biliyoruz artık Fransız kadınların. Dukan diyeti bundan tam 10 yıl önce Fransız damak tadıyla tanıştırıldı. Ve 1,5 milyon Fransız kadın bu diyete bağlı kaldı.
Peki nedir bu Dukan diyeti?
Karbonhidrat sevenler, üzgünüz ama bu bir protein diyeti! Yağsız proteinleri, süt ürünlerini, balık ve kümes hayvan etini içeriyor.
Diyetin ilk aşaması
Diyetin ilk aşaması oldukça keskin. Sadece et, balık, yumurta ve yağsız süt ürünlerini tüketiyorsunuz. Bu aşama, ilk 10 günü içeriyor. İlk beş gün içinde 3 kilo vermeniz bekleniyor.
Bu saf protein aşamasında ağız kuruluğu ve ağız kokusu sorunu yaşayabilirsiniz. Ancak her iki durum da kilo veriyor olduğunuzun işareti. Bu durumun üstesinden gelmek için daha çok su içmenizi öneriyor Dukan. İlk dört günden sonra kabızlık sorunuyla karşılaşabilirsiniz. Bu sorunun üstesinden gelmek için de yulaf kepeğinize bir çorba kaşığı buğday eklemeniz gerekiyor.

ay sorma, ama ben de üniversitede 48kg idim onları da görürüz bu yaşa gelince diye düşünüyorum, hoş hiç biri benim gibi 40kg almaz herhalde :44:

tebrikler canım.çok güzel vermişsin.harika motive etmiştir seni.

canımm benimm tabikiii çokk mutlu oldum.. artık sonuna kadar gitmek istiorum bu dukan diyetinin kitabını sipariş vereceğim. 1-2 ayda 10-15 kilo verenler var internette araştırıorumm..

senin önceki ölçünüü bilmiıorummm ama mutlu olmana incelmeneee bende çokk sevindim... inşallah hhepimiz hepimizz incelicesss

Tebrikler Arzucuğum devamı da gelir inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…