• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Karbonhidrat Diyeti Deneyimlerimiz

ya kızlar 2-3 gündür kb diyetine uymaya çalışıyorum çok yeniyim ama daha tartıya çıktım bugün sabah aç karnına 1 kg almışım..günlük kb oranını 50-55 arası tuttum bu üç günde .ben bıraksam mı bilemeddim korkuyorum ya daha çok alırsam da böyle gidersem diye..moralim sıfıra düştü valla...önerisi olan var mı kızlar yaa :(

Yanlış hatırlamıyorsam sabah çok ekmek yiyorsun canım. Bu rejimde karbonhidratı iyice kesmez üzerine de nasılsa 0-1 değerleri diye protein alırsan kilo veremezssin ama rejimin ilk günlerinde vücudun su tutar çünkü bizim yediğimiz şeylerin sodyumu yüksek. Öyle üç günde 1 kilo almamışssındır merak etme. Sen bize günlük yediğin herşeyi miktarı ile yaz. Biz de sana kb değerini söyleyelim. 1 dilim ekmek 12 kb. o da 20 grmlık bir dilim. Sen 3-4 dilim yersen 36-48 kb sadece sabah ekmekten alırsan olmaz. Tost 8 birim yazıyor ama 20 gram diyor. Bu yabancıların kızarmış ekemeği (toast) demek ki. Bizim tost iki dilim ekmekten yapılıyor, yani en az kaşarla 25 birim, o da 20 gramlık dilimlerle yaparsan. Bizim tercih ettiğimiz uno light (lavaş değil bu, kara renkli tost ekmeği) diliminde 8 birim kb içeriyor.

unutmuşum üstelik çayı bile tatlandırıcı ile içmeye başladım 3 gündür..ne tatlı ne şeker anlamadım ki noluyor vallaa :(

Tatlandırıcıyı da abartmaman lazım. Yan etkileri zaten çok bilinmiyor ama bunun dışında vücut ona da şeker muamelesi yapıyor diyor diyetisyenler. Mümkün olduğunca azalt. Kaç tane kullanıyorsun??

Kalori diyeti iyi gelebilir..Kesinlikle bence buna ihtiyacı var senin de vucudunun cunku sen de cok uzun zamandır diyettesin..Ben de yapabilecegime inansam yapıcam aslında kalori diyeti, ama benim 2 tane kofte yok şu kadar şundan diye sayılı şeyleri yapabilmem çok zor..Bir de arkadaslarla bir araya geliyoruz haftada 2 gece ve en az 2 kadeh şarap içiyorum mesela, kalori diyetinde sanırım alkol de yasak..Neyse zor o yuzden zaten uzun zamandır ara vermiş durumdayım bu diyete, o yuzden benim vucudum bayaa şaşırmıştır muhtemelen..Şimdi başlasam yeni baştan başlamış gibi olabilir hatta..O yuzden o gazı bekliyorum..Alet gelsin başlıycam sporla birlikte..:))

aslıcımm pericimm... geçmişi okurken ilk gözüme çarpan şey bu olduu.. sakın ama sakınn bilmiorumm ama kb den çıkıp kalori rejimi yapmayın.. beni yıkan yakan mahveden bu oldu. 2 rejimin arasında kaldım debelendimm resmen.. bi ara sinirlendim ikisini aynı anda yapmaya çalıştım bira döndüm kb yaptım hemen döndüm kalori yaptım yanii psikolojik olarak tükendim.. çünkü kb rejiminde biz yemeğe çok alışıorum çünkü aç kalmıyoruz. ama kalori rejimii kbden sonra inanın hiç yapılmıyor. ancak bir akç hafta ara verirsin tüm diyetlere vücut bir şaşırır sonra devam ya kb ya kalori

bilmiorum ama sözüme güvenin arkadaşlar ben iki diyet arasında kaldım manyak oldum.. şu bir gerçek ki kalori rejimi dünya üzerinde en çok zayıflatan rejim doğru yapıldığında ama onun aslının dediği gibi 3 köfte 1 ekmek tek tek hesaplaması insanı çileden çıkarıyor ve doymuosunnn özellikkle ilk başlarda ve kaloride en kötüsü bozdun mu tam anlamıyla bozuyosunn

yani benim görüşüm bu periciimm

gürkan kubilay yaban mersini üzüm ysş olan kırmızı kabuklu) ve yer fıstığının yağ yapmaya yardımcı olduğunu söyledi özellikle yaban mersini çayı adet düzensizliğine ve doğum kontrol haplarının yan etkilerini azaltıyormuş mutlaka denicem.

gürkan kubilay yaban mersini üzüm ysş olan kırmızı kabuklu) ve yer fıstığının yağ yapmaya yardımcı olduğunu söyledi özellikle yaban mersini çayı adet düzensizliğine ve doğum kontrol haplarının yan etkilerini azaltıyormuş mutlaka denicem.

yağ yapmaya mı yoksa yakmaya mı?

günaydın kızlar 50kblerle cumartesi pazarımı atlattım çok şükür hiç bukadar kb yemediğim için kendimi suçlu hissediyorum hatta cumartesi 50 dün 42 di sanırım onuda kuruyemiş le tamamladım yeni gelene arkadaşlar var sanırım hoşgeldiniz diyorum herkesler iyidir inşallah

günaydın kızlar, yeni gelenler hoşgeldiniz, asinaz mutlaka ekmeği azaltman gerekiyor, sabah kahvaltılarında en fazla 2 dilim yemen gerek ki gün içerisinde yediklerinle akşama kadar 30-40 khı aşmaman ilk aşamada iyi olur, 50-55 de fazla , onunla anca kilo korunur..ben bir ara kalori hesabıyla kh diyetini entegre etmeye çalıştım fakat olamadı, kalori tutunca kh tutmadı, kalori diyetlerinde prensip khdan gelen kalorilerin tüm kalorinin %55-60 ı olmasıdır, böyle olunca kh puanları ayyuka çıkıyor..bugün diyete başladığımın yaklaşık 32.günü, başlarken kan değerlerime bakmıştım bugün de kan verdim bakalım ne çıkacak, kolesterol, ldl biraz yüksekti, bu diyetle yükselip yükselmediğini test ediyorum. Kh diyetinin dezavantajı meyve yememek, ben çözümü şöyle yaptım, hergün mutlaka 1 porsiyon sebze, 1 kase yoğurt ve 1 veya yarım meyve alıyorum gerisini de kalan puana göre harcıyorum, ama bu dediklerimden feragat edip de hamurlu bişey yemiyorum, etin yanında mutlaka yeşil salata yemeye çalışıyorum

aslıcımm pericimm... geçmişi okurken ilk gözüme çarpan şey bu olduu.. sakın ama sakınn bilmiorumm ama kb den çıkıp kalori rejimi yapmayın.. beni yıkan yakan mahveden bu oldu. 2 rejimin arasında kaldım debelendimm resmen.. bi ara sinirlendim ikisini aynı anda yapmaya çalıştım bira döndüm kb yaptım hemen döndüm kalori yaptım yanii psikolojik olarak tükendim.. çünkü kb rejiminde biz yemeğe çok alışıorum çünkü aç kalmıyoruz. ama kalori rejimii kbden sonra inanın hiç yapılmıyor. ancak bir akç hafta ara verirsin tüm diyetlere vücut bir şaşırır sonra devam ya kb ya kalori

bilmiorum ama sözüme güvenin arkadaşlar ben iki diyet arasında kaldım manyak oldum.. şu bir gerçek ki kalori rejimi dünya üzerinde en çok zayıflatan rejim doğru yapıldığında ama onun aslının dediği gibi 3 köfte 1 ekmek tek tek hesaplaması insanı çileden çıkarıyor ve doymuosunnn özellikkle ilk başlarda ve kaloride en kötüsü bozdun mu tam anlamıyla bozuyosunn

yani benim görüşüm bu periciimm

Arzuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
Valla nasıl ihtiyacım vardı sanırm seni gormeye..Cunku ben de 1 aydır rejim yapmıyorum..Sadece arada girip girip yazıyorum...Ama artık bu pazartesiden itibaren işi cok sıkı tutmayı düşünüyodum..Senin de burda olman super oldu şimdi..Aslında en son sefer de gelicem artık buraya diye soz vermiştin ama yalan oldu..Sanırım artık kilo verme telaşı başladı sende de..Ben de artık mekik cekmeye de başlıyacagım ve cok sıkı rejim yapacagım..Seni gordugume cok ama cok sevindim.Sozde mayısa kadar inecektik istedigimiz kiloya:)) Yalan oldu tabi..Neyse temmuz agustosa kadar inelim bari..Umarım sen de gelirsin artık ve kaldıgımız yerden devam ederiz tatlım..
Pericim de cok sevinicek seni gordugune eminim..O da cok sordu seni bana cunku..Ama ben en son aradıgımda ulasamadım sana dedim rejim icin cok zorlamayayım nasıl olsa isteyince gelir..Umarım oyle olur..

Şeker uyuşturucu gibi, öldürüyor

Bu öyle bir zehir ki her markette, bakkalda satılıyor. Bütün diğer uyuşturucular gibi bağımlılık yapıyor ve haz duygusuyla birlikte vücuda zarar veriyor. Hatta bu beyaz zehir çocuklara yediriliyor.

British Medical Journal’da yeni yayınlanan bir makalede “Şeker tütün kadar tehlikeli, zarar verici ve bağımlılık yapıcı olduğu için uyuşturucu sınıfına sokulmalıdır” diyor. Gözünüzün önüne yeğeninize, çocuğunuza “hediye ettiğiniz” çikolatalar, gofretler mi geliyor? İnsanı sigaraya, uyuşturucuya en yakınları alıştırır... Çocukları da “şeker isimli zehire” anne-babaları alıştırıyor en önce. Yeni Aktüel Dergisinde Anonim olarak yayınlanan bu nefis yazı çok önemli bir soruna parmak basıyor. Başta anne-babalar olmak üzere herkesin okumasında yarar var.
Şeker uyuşturucu gibi… Öldürüyor!

Bu öyle bir zehir ki her markette, bakkalda satılıyor. Bütün diğer uyuşturucular gibi bağımlılık yapıyor ve haz duygusuyla birlikte vücuda zarar veriyor. Hatta bu beyaz zehir çocuklara yediriliyor.

British Medical Journal’da yeni yayınlanan bir makalede “Şeker tütün kadar tehlikeli, zarar verici ve bağımlılık yapıcı olduğu için uyuşturucu sınıfına sokulmalıdır” diyor. Gözünüzün önüne yeğeninize, çocuğunuza “hediye ettiğiniz” çikolatalar, gofretler mi geliyor? İnsanı sigaraya, uyuşturucuya en yakınları alıştırır... Çocukları da “şeker isimli zehire” anne-babaları alıştırıyor en önce.
Şekerin ettikleri

Fazla şeker tüketmek kan şekerini çok çabuk artırıyor ve pankreas aşırı insülin salgılıyor. Buna “metabolik sendrom” deniyor. İnsülin, şekeri regüle ettikten sonra fazlasını yağ olarak depoluyor. Kan şekerindeki ani düşüş ise sürekli acıkma hissine ve yemeye yol açıyor.

Diş çürümesi başta olmak üzere, obezite, diyabet, kalp ve dolaşım hastalıkları, böbrek taşları, kanser, hipertansiyon, felç, ülser, astım, romatizma, kronik yorgunluk sendromu ve kemik erimesine neden oluyor.

Kan dolaşımıyla vücudun her tarafına taşınan şeker özellikle de göbek, kalçalar, göğüsler ve bacağın üst kısmında toplanıyor. Bu bölgeler de dolduğunda, yağ asitleri kalp ve böbrek gibi aktif organlara dağılıyor. Bu organlar gittikçe yavaşlıyor ve sonuçta dokuları bozularak yağa dönüşüyor.

Bağışıklık sistemi zayıflıyor. Vücut soğuk, sıcak veya mikroplara karşı koyamıyor.

Her yerde “şeker” var (Editörün notu: Her yerde kar var! –Adamo’nun atmışlı yıllara damgasını vuran unutulmaz şarkısının Türkçe adı-).

Kek, pasta, baklava gibi tatlı yiyeceklerin içinde şeker olduğunu zaten biliyoruz. Tehlikeli olan gelişme, şekerin artık yerli yersiz neredeyse bütün hazır gıdaların içine koyulur hale gelişi... Bebek maması, mısır gevreği, sosis, mayonez, ketçap, pizza, hamburger ekmeği, kola, hazır meyve suyu gibi gıdalar şekerle tüketici gözünde daha çekici hale getiriliyor. Doğuştan tatlıya yatkınlığı olan insanoğlu da, farkında olmadan bu çekime kapılıyor ve satışlar artıyor. Gittikçe daha fazla satın alıyor, daha yiyoruz bu gıdaları.
Çocuklar ve bebekler için çok sakıncalı

Özellikle bebek mamasında bile şeker olması, çocukların beslenme zevkinin bir ömür boyu yanlış bir yolda gitmesine neden oluyor. Günümüzde artan aşırı şişmanlığını sorumlularından biri de bebekken tanışılan şeker olsa gerek. Bebek mamasında anne sütüne oranla yüzde 60 daha fazla şeker bulunuyor!
Şekerdeki genetik risk

Şekerle ilgili çok önemli başka bir tehlike daha var. Genetiğiyle oynanmış mısırdan “mısır şekeri” üretiliyor. “Nişasta bazlı sıvı şeker” de denilen bu “oynanmış” şeker, çikolata, gofret, gazlı içecek, baklava, mısır gevreği gibi endüstriyel gıdalarda en çok kullanılan şeker türü. (Editörün notu: Bu şeker türü çay şekerinden daha ucuz olduğu için gıda sanayinde yaygın olarak kullanılıyor. Mısır şekeri çok çabuk emildiğinden, daha çabuk acıktırıyor, daha çabuk metabolik sendrom oluşturuyor)

Genetiğiyle oynanmış gıdalar ise, başlı başına sayfalarca yazı yazılabilecek bir konu. Doğal halinde değil, insan eliyle “oynanmış” genlere sahip yiyecekler yediğimizde, bizim vücudumuzda da genlerimizi ilgilendiren değişiklikler olabileceğinden korkuyor bilim adamları. Günümüzde yaygınlaşan besin alerjileri, kanser gibi rahatsızlıkların nedenlerinden biri olduğu düşünülüyor mesela...
Şekerin gizli isimleri

Yiyeceklerin “içindekiler” listesinde şekerin farklı isimlerle gizlenmiş olduğunu görebilirsiniz. Bu isimler ne mi? Sakaroz, esmer şeker, mısır şurubu, nişasta bazlı sıvı şeker, dekstroz, sorbitol, mannitol, ksilitol, früktoz, meyve şurubu, glikoz, glikoz şurubu, bal, invert şeker, laktoz, maltoz, akçaağaç şurubu, melas, şeker şurubu, turbinado, amazake.

Karacaoğlan’ın “zehir oldu yediğimiz şekerler” deyişi günümüzde daha bir geçerli...

Orijinal yayın: Yeni Aktüel

kalitesiz basit kb ninde (beyaz un, patates, pirinç vb) vucutta şekere dönüşüp şeker muamelesi gördüğünüde unutmayalım
:13:

Günaydin Kizlar,
bende haftanin baslamasiyla rejimi ski tutmaya basladim:) ama canim cok tatli seyler istiyor :( nasil atlatacagim bilmiyorum....önerileriniz varsa lütfen acil lazim :)

vallahi şekerin ne kadar zararlı olduğunu bilsek de hayatımızdan çıkarmak çok zor.cidden bağımlı olmuşuz.ben tatlı ihtiyacımı meyveyle kesinlikle bastıramıyorum.
oğlumun canı sürekli tatlı çekiyor:(anaokulundayken merdivende sorardı evde tatlı ne var diye.eve girmeye bile sabredemeezdi.bu yüzden ben mutlaka evde kek,kurabiye vs.yapıyorum.en azından dışardan almayalım diye.ne de olsa onlarda artı olarak katkı maddeleri de var.
bir yandan anlatıyorum şekerin zararlarını,çok canın çektiğinde ye diyorum ama nafile.tabiki çaba gösteriyorum kendim ve ailem adına ama şekeri hayatımızdan tamamen çıkarmanın yolu yok bence.

valla kızlar, malesefki tamamen hayatımızdan çıkaramayız ama azaltabiliriz
aylincim tatlı krizi için tarçınlı süt diyolar ama ben hiç denemedim, açıkcası öyle bi isteğim olursalight kola içerim ama onda da aspartam var :(
bide çinko eksikliği varsa insan tatlı krizine çok girermiş

arzucum h.g. çok sevindim yeniden geldiğine.umarım bu sefer bırakıp gitmezsin bizi.biz bıraktığın gibiyiz.topikten ayrı kalmak banada hiç yaramıyo.hepten dağıtıyorum.

tarcinli sütü bende hic denemedim. suan da yurttayim sütü bulsam tarcini bulamicam. Suan aspartamin yan etkilerie bakiyorum netten ve cidden cok korkunc! arada bir kola zero iciyordum artik onuda icesim gelmiyor okuduklarimdan sonra. Birde eti forumun ürünlerindede aspartam var. Acaba vücuduma kötü bisey yaptimmi diye korkmaya basladim.

tarcinli sütü bende hic denemedim. suan da yurttayim sütü bulsam tarcini bulamicam. Suan aspartamin yan etkilerie bakiyorum netten ve cidden cok korkunc! arada bir kola zero iciyordum artik onuda icesim gelmiyor okuduklarimdan sonra. Birde eti forumun ürünlerindede aspartam var. Acaba vücuduma kötü bisey yaptimmi diye korkmaya basladim.

aylin 2 parça bitter ye 3kb gibi

selam arkadaslar
süper bir hafta yine bizi bekliyor:10:
asinaz arkadaslara katiliyorum onun icin ayni seyleri yazmiyorum ama basküldeki fazlalik kesin kilo degildir icin rahat olsun:34:
aylincim bende bitteri önerebilirim :125:

3 siyah zeytin ve biraz peynir yedim tabiki ekmeksiz:))
sabahkilerle birlikte 15 falan olmuştur sanırım.cevizi tam olarak ne kadar yediğimi bilemediğimden kesin bişey diyemiyorum.bu gidişle bir mutfak terazisi alıcam kendime.
öğlen kocaman bir d.günü pastası ve meşrubatlar vardı ama yüzüne bile bakmadım.neyseki kola vb.içeceklere düşkünlüğüm yok.kolayı yılda3-4 kez ancak içerim o da yazın çok bunalınca.benim için varsa yoksa su ve siyah çay.sodayı da severim.kısacası içecek konusunda hiç sıkıntı çekmiyorum.

bu diyete dek meyve yemediğimi düşünürdüm meğer yiyormuşum.şimdi en büyük sıkıntılarımdan biri de bu.heleki yaz gelince bu diyeti uygulamak o bakımdan zor olacak.

Back