Popüler Konu Karbonhidrat Diyeti Deneyimlerimiz

Evet tatlım, çok az yemişsin, salata ve yoğurtla gün geçmez yılarsın bir kaç güne. İştahın yoktuysa o başka ama iştahın varsa ve kendini zorlayarak bunları yediysen yanlış. Salatanın ortalama değerine 7 veriyorum ben bir porsiyonuna. 15 kiraz çok gibi sanki, yarıya düşürebilirsin gün içinde bi daha yersen, bizim tercihlerimiz daha çok et ürünleri biliyorsun. Sabah kahvaltıda yumurta yiyebilirsin, sosis sucukla birlikte yumurtayı aynı anda da yiyebilirsin ama yumurta sosis sucuk yiyeceksen ekmek yememelisin, ekmek yemeyi tercih edersen de sosis, yumurta, sucuk tarzı proteinlerin yerine peynir ve süt ürünleri ve çiğ sebzeler ya da içinde protein ve karbonhidrat olmayan kahvaltı ürünlerini tercih etmelisin. Toplam puanın 30 civarı ama yediklerin çok az, yediğin şeyleri çok tutup toplam puanın düşük olduğunda asıl kilo veriliyor bu diyette. Bunun için de 0 ve 1 puanlı yiyeceklere bak ve ezberle listeden, onları ne kadar çok alırsan o kadar vücudun aldığın gıdaları hazmetmesi için enerjiye ihtiyacı olur ve kilo vermen daha kolay olur.

Cok sagol selincim.. evet cok az yedim ama erkendende yattim hasta oldugum icin..
dikkat edecegim..dedigin gibi
iNsallah pazartesi bende yarismaya katilirimda dogru sekilde uygularim..
kilolardanda biran önce kurtulurum :-)

pazartesi saat kaca kadar kilolarimizi yaziyoruz??ve hafta sonu da yediklerimizi yaziyormuyuz?

Pazartesi gecesi bitene kadar yazarsanız çok iyi olur. Aynı gün liste takibine başlayacağım. Yani Pazartesi günü ne yiyip ne yaptığınızı yazacaksınız yine. Bu hafta sonu yanı bugün ver yarın yazmak zorunda değilsiniz, sadece değerlendirmesi amacıyla yine yazabilirsiniz. Gelecek hafta sonunu soruyorsan yarışmaya dahil o günler, yarışma gelecek Pazartesi son buluyor çünkü.

seliiiiin hani sen pazartesiye kadar ara verdik demiştin yaaaaaaaaaaaaaaa ben yanlış anlamışımmmm

şaka şaka

ama nasıl olsa pazarteside tartılıcaz bu sabah 400 gr daha gitmiş 97400 üm...

Ayyyy, vallahi bir an korktum herkes mi yanlış anladı diye eyvahedigeldismile
hehe bugün ben de tartıldım serbest diye, bugün tartılan herkes biraz daha kilo vermiş, çok sevindim senin adına da rubişcim.

kızlar ben geldim.merak ettiniz mi beni bakalım.sakın yalan sölemeyin:dilcikar:perşembe günü temizlik yaparken sanırım fena üşütmüşüm.dün geceden beri yeni kalktım diyebilirim. kim ne kadar kilo verdi bakalım

Pazartesi gecesi bitene kadar yazarsanız çok iyi olur. Aynı gün liste takibine başlayacağım. Yani Pazartesi günü ne yiyip ne yaptığınızı yazacaksınız yine. Bu hafta sonu yanı bugün ver yarın yazmak zorunda değilsiniz, sadece değerlendirmesi amacıyla yine yazabilirsiniz. Gelecek hafta sonunu soruyorsan yarışmaya dahil o günler, yarışma gelecek Pazartesi son buluyor çünkü.

oki selin abla cok sagoll:1hug:

selincim senin de göbek problemin var sanırım, bacakların ince sanki kilolu fotonda bende de tam tersi basen ohaoldumsmile

Sorma İzlem yaa, hele bi fotoğrafım var bulamadım, asıl onu ekleyecektim buraya, görsen dersin ki 9 aylık hamile ha doğurdu, ha doğuracak, bacaklarımı yaymış oturmuşum balkonda sempatiksalakcinni Şu an göbeğim hala var düşük belli giydiğimde yanlardan taşıyo ama tabi ki o zamanlarla asla kıyaslanamaz bile.
Elmaların yani benim gibi göbüşlülerin kilo vermesi daha kolay diye duydum, basen ve bacak üst kısmı kalın olan armut tiplerinin kilo vermesi ise daha zormuş. Armut tiplerinin yağ dokusu daha sert olurmuş. Benim gibi elma tiplerinin tek şanslı yanı diyet yaptığımızda göbeğimiz kalsa da vücudumuzun diğer yerleri de eşit miktarda inceliyor. Oysa armut tipleri diyet yaptıklarında daha çok yüz ve omuz, kollardan gidiyormuş yağları. Benim iş arkadaşım da armut tipi, bilgisayarda masasına oturduğu zaman alt tarafı aşağıda kaldığı için kimse ona kilolu gözüyle bakmaz, onu tarif ederken şu sarışın güzel kız diye tarif ederler hep :) Oysa beni hani şu kilolu bayan diye tarif ederlerdi ismimi bilmeyenler. Sizin de bir avantajınız, basen ve bacaklarınız aşırı kilolu olmadığı sürece ilk bakışta zayıf olarak algılanıyorsunuz ve o tarafları kapatacak daha rahat kıyafet bulabiliyorsunuz çünkü genelde belleriniz ince oluyor, göbek çok sıkıntılı kardeş. En gıcık olduğum laf 'doğuramadın gitti şu bebeyi' idi :)

Venhar nerelerdesin kız vallahi benim gözlerim aradı seni, nereye kayboldu bu kız dedim. Geçmiş olsun hayatım.

Venhar nerelerdesin kız vallahi benim gözlerim aradı seni, nereye kayboldu bu kız dedim. Geçmiş olsun hayatım.

teşekkür ederim cnm.biliyodum gözlerinin beni arayacağınıopuyorumnanaktandünden beri yatmaktan başım ağrıdı.pek bişi yiyemedim zaten.benim tartılma günüm p.tesi bu sabah tartıldım ama yine de .75,5 çıktım.ekim başına kadar bir 10 kg daha vermem lazım inşş

slm kızlarrr
nasılsınızz bakalımmmm ben komşu topiktenimmmkaydirigubbakcemile3
azbi bakıyım size dedimmm
puanlama sistemimi yapıyorsunuzzz
ayrıca selintepe maşallahh sana 30kilo vermişsinn süperr bişeyy buuu

VENHARcım canım geçmiş olsun. şimdi daha iyisindir inşallah. bende seni merak ettim yoksa kaçamaklara devam etti kilomu aldıda utanıyoda yazamıyoda mı acaba şeklinde...
günahını almışım kuzum geçmişler olsun...zemuszemus

selincim ben yazıyorum bu akşamda yediklerimi canımcım...

sabah
peynir 1 kb
1dilim k.ekmeği kızarmış 8 kb
azcık maydanoz

ara
1 şekersiz türk kahvesi

öğle
peynir 1 kb
tavuk burger 0 kb

akşam
5 tane fırında köfte -ekmek çok azcık koydum, 1 soğan, 1 yumurta, ceviz ve baharat- 8 kb diyelim..

toplam 18 kb

1,5 lt su az oldu bugün

evet şimdilik bu kadar daha da bu saatten sonra bişey yemiyorum kızlar su içiyorum.

VENHARcım canım geçmiş olsun. şimdi daha iyisindir inşallah. bende seni merak ettim yoksa kaçamaklara devam etti kilomu aldıda utanıyoda yazamıyoda mı acaba şeklinde...
günahını almışım kuzum geçmişler olsun...zemuszemus

düne göre çok daha iyiyim saol.yok cnm kaçamak yaparsam sölüyom açık açık zaten biliyosunuzkaydirigubbakcemile3

selincim ben yazıyorum bu akşamda yediklerimi canımcım...

sabah
peynir 1 kb
1dilim k.ekmeği kızarmış 8 kb
azcık maydanoz

ara
1 şekersiz türk kahvesi

öğle
peynir 1 kb
tavuk burger 0 kb

akşam
5 tane fırında köfte -ekmek çok azcık koydum, 1 soğan, 1 yumurta, ceviz ve baharat- 8 kb diyelim..

toplam 18 kb

1,5 lt su az oldu bugün

evet şimdilik bu kadar daha da bu saatten sonra bişey yemiyorum kızlar su içiyorum.

Ebrucum, şu tavuk burgerden bana da aldıracaksın sonunda :) Verdiğin kilolardan sakıncasız olduğu belli.
Ben de dün fırında köfte yapmıştım, çok leziz oldu. Aynen senin gibi içine ekmek koymak zorunda kaldım çünkü misafirler olduğu için riske giremedim. Ben de tam buğday ekmeğinden azcık çektim robotta, nefis oldu küçük bi de soğan doğradım, yumurta ve baharat. Yanına pilav yaptım, bir de ayran ve salata. Biz sadece salata ve köfte yiyip ayran içtik. Misafirlerimden birisi de benimle birlikte diyette daha önce yazmıştım, 5 kg. verdi, söyleyip duruyor kızlara kaç kilo verdiğimi yaz diye. İki haftadır burda ve geldiği ilk günde kafasını çelip başlattım diyete :) Daha önce hep düşük kalorili diyetler yapıyormuş ve doymadığı için ve çok az yiyerek çok az kilo verdiği için bir müddet sonra bıkıp diyeti bırakıp saldırıyormuş tatlılara. Tatlı alışkanlığından vazgeçiremedim ama en azından bizim eve yakın ünlü bir tatlıcı var, ordan şekersiz diyet sütlü tatlılardan alıyoruz. İki üç günde bir ondan yediği halde o kadar kiloyu verdi düşün, demek ki onların da çok fazla zararı yok diyette, çok fazla tatlı krizine girenler için ideal bir yöntem diye düşünüyorum. Çayı da şekerli içiyordu, eczaneden tatlandırıcı aldım ondan atıyor artık. Şekerin çok büyük etkisi var kilo almada ve vermede, bence en en büyük etken şeker.
Kilo vermesinde akşam yürüyüşlerimizin de büyük etkisi oldu, bazen 3 saate kadar yürüdük akşamları. Bugün çıkmadılar onca ısrarıma rağmen okey oynuyorlar, herkeste bir hafta sonu rehaveti. Ben de fazla ısrar edemedim açıkçası, gündüz bir saate yakın alışveriş merkezinde dolaşmıştık zaten o yeterli diye düşündüm.
Hepinize çok selamı var, hep beraber veririz inşallah diye dua ediyor bizim için. Dönüşte yapması için özetledim bizim yaptıklarımızı ve yazıcıdan döktürüp verdim. Kaç gündür söylenip duruyordu, beni de yaz beni de yaz diye, üstümde kalmasın, okusun rahatlasın :)

teşekkür ederim cnm.biliyodum gözlerinin beni arayacağınıopuyorumnanaktandünden beri yatmaktan başım ağrıdı.pek bişi yiyemedim zaten.benim tartılma günüm p.tesi bu sabah tartıldım ama yine de .75,5 çıktım.ekim başına kadar bir 10 kg daha vermem lazım inşş

Vallahi kızz, oklavam küflendi sen olmayınca yapıştıracak kimse bulamıyorum. Şaka bir yana İnşallah sağlıkla verirsin tüm fazlalıklarını her zaman duacınım.
Hem 10 kilo ne ki senin için Ekim başına çok var daha, azcık kısırdan, azcık helvadan kısarsın hoop bi bakmışsın Ekim'de inceciksin. delikafadulden
Yarışmaya katılmıyo musun yine, kaçma bizdennnn sempatiksalakcinni

slm kızlarrr
nasılsınızz bakalımmmm ben komşu topiktenimmmkaydirigubbakcemile3
azbi bakıyım size dedimmm
puanlama sistemimi yapıyorsunuzzz
ayrıca selintepe maşallahh sana 30kilo vermişsinn süperr bişeyy buuu

Slm Zambakcım, komşumuz gelmiş hoşgelmiş. Çikolata lokum tutardık ama topiğimizde yasaklı. :) Puanlama sistemi yapıyoruz evet, teşekkür ederim, zorlanmadan verdim çok şükür, darısı herkesin başına.

Vallahi kızz, oklavam küflendi sen olmayınca yapıştıracak kimse bulamıyorum. Şaka bir yana İnşallah sağlıkla verirsin tüm fazlalıklarını her zaman duacınım.
Hem 10 kilo ne ki senin için Ekim başına çok var daha, azcık kısırdan, azcık helvadan kısarsın hoop bi bakmışsın Ekim'de inceciksin. delikafadulden
Yarışmaya katılmıyo musun yine, kaçma bizdennnn sempatiksalakcinni

kaydirigubbakcemile3yok ben şimdilik kenardan izleyim sizi.sen bu gidişle eve gelen her misafiri diete başlatacaksın gibime geliyo:KK1:

bu arada ilk kez hindi burger aldırdım eşime deniycem bakalım sonuçları yazarımkaydirigubbakcemile3

Arkadaslar ben de katılmak istiyorum yarısmaya. Karbonhidrat diyetlerinde biraz deneyimim var, 23 nisandan beri atkins ve dukan rejımlerını yaptım. İki ay içinde toplam ıkı-iki bucuk hafta kadar aralarım oldu. Yani diyet dışına cıktım ama kalorim o gunlerde 1200 -1400 u gecmemiştir. Boyum 1.67. 98 kilodan 88 e dustum. ama bu 88 siz zaman zaan 89 -90 gidip gelıyor bu aralar biraz kaçırsam. Şu an çok düzensiz bir hayatım var , yurtdışındayım, iş yuzunden ve uzak bir yerde olmamdan dolayı biyolojik saati yerinde degil. Bu arada bu kiloları spor yapmadan verdim. ve cok hareketsız masa bası bir halde verdim. Türkiyeye bu hafta donuyorum. Yarın pazar olmasına ragen ben yavastan tekrar baslıyorum, pazartesiden itibaren de bu sefer sporu da katıp kilolardan yavas yavas da olsa kurtulmaya calısacagım. Bu arada hipotiroidden suphelenıyorum. Kilo alımımın yemek yemekten kaynaklanadıgını duusnuyorum. Yani bu kadar kilo alacak bir yemek yeme olayım olmadı. Ama metabolizmada bir sorundan kaynaklandıgını dusunuyorum yada hareketsızlıkten. Bununda sonuclarını ve her gun ne yedıgımı buraya yazacagım.
Bu arada protein rejımı diye de gecen bu rejım ıcın bir dr. un internette yazdıgı bırsey hep aklımda. Yani isim filan vermemiş ama bu protein rejımlerının kılo sorununu en hızla cozen dıet oldugu ve bunu ekonomik sebeplerden dolayı diyetisyenlerin soyleyemedıgını soylemiş. Ne kadar dogru bılmıyorum ama yaptıgım araştırmalarda diet listeleri ile ilgili gordugum hepsının protein agırlıklı oldugu. Karbonhidratı gun ıcınde bazısı 30 da tutuyor bazısı 50 de. Neyse umarım şu kilolardan kurtulurum. Yani bir suru denklemle ugrastım, bir suru soru cozdum, sınava girdim, azimle çok şey yaptım ama şu kilolardan kurtulamadım hayırlısıyla allah nasip etsin, sinir oluyorum cunku..CADIARZU

Bu arada bir önceki mesajımdaki imla hatalarım, eksik kelimeler ve cumle bozuklukları için ozur dilerim. Kontrol etmeden gönderdim dalgınlıkla...

X