selamlar...ben de karatay diyetine başladım bu hafta başından itibaren .95 kiloyum araştırıyoum bir yandan anlamaya çalışıyorum sizlere de danışacağım bazan beni de aranıza alırsanız çok sevinirim...
arkadaşlar bende gruba dahil olmak istiyorum, karatay diyetine başladık eşimle birlikte, daha önce 3-4 hafta yapmıştık şuan tekrar yapmak istiyoruz ama ömür boyu sağlıklı beslenme grubu yani, çizelgem yanlış olmuş sanırım
Nickinizide yilmazneriman diye okuyorum :)arkadaşlar bende gruba dahil olmak istiyorum, karatay diyetine başladık eşimle birlikte, daha önce 3-4 hafta yapmıştık şuan tekrar yapmak istiyoruz ama ömür boyu sağlıklı beslenme grubu yani, çizelgem yanlış olmuş sanırım
nickim ylmznrmn yanı sadece sessiz harfler var çok ilginç sizde soyisim ve adımın çıkması
:),,,, sabahlari kuruyemis yersen daha uzun tok kalirsin hemde kahvalti eksiksiz oldugu icin metabolizman % 30 fazla calisir..Aksam 2 tabak tarhana corba ve kavurma
8:20 de ayran 500mli
Sabah 2yumurta 1o zeytinpeynir
Kacamak sadece dun az sekerli turk kahvesi, !aslinda icmiyecektim ama konusmiya dalinca bir baktim yarisi gitmis bile
En az 5 saat birsey yenmemesi gerekiyor leptin calissin diye...zeytin salatalik domaes yesillik doyana kadara..biran once ekmek ve pogacasiz yasamaya alisin yoksa kilolu yasamaya alismak zorunda kalirsiniz...herseyide aorabilirsiniz elimizden geldigince cevaplarizarada hiç bir şey yenmıyor mu? bu kahvaltıdakı zeytın salatalık vs sınırsız mı? kitabi okumadım da o yüzden çok soruyorum kusura bakmayın..zayıflamayı hep düşünüyorum da poğaça börek pastasız yaşayamam. o yüzden sadece ekmeği kesmeye karar verdim topiği okuyunca bir de zaten şekersiz bitki çayı içerim akşamları. işte başlangıçı böyle yapayım diyorum yavaş yavaş. topkten de faydalanırım...
Günaydın herkese. Bugün 6. günüm ve tam gaz devaaaam. Dukan ya da diğer klasik diyetlerde 2 günde pes etmiştim. Eşim, irademi ve inceldiğimi görünce bugün karatay kahvaltısı yaptı.
1 AY ÖNCESİNE KADAR EKMEKSİZ POĞAÇASIZ KEKSİZ YAPAMAM DİYORDUM AMA YAPILABİLİYORMUŞ HEM HİÇ DE ZORLANMADAN VE SABAHLARI DAHA DİNÇDAHA MUTLU UYANARAK.
Zaten biz ekmeksiz ve pastasız yaşayamazsak çok yakında DİYABET ile yaşamaya mecbur kalacağız.
sizi kutluyorum bu irade ve düşünce ile karatayı ömür boyu uygulayabilirsiniz.....bazı arkadaşlar ilerleyen zamanda dayanamayıp aralarda kaçamak yapıyorlar buda kg vermelerini engelliyor bir kaçamak 2 oluyor derken kendilerini toparlamak uzun sürüyor 2-3 kg alınca yeniden başlıyorlar... ben hiç kaçamak yapmadığım için kg alma derdim olmuyor gram gram veriyorum haşimatodan dolayı ama kaplumbağa misali onlardan daha çok vermiş oluyorum
ben de sizi kutluyorum bize desteklerinizden ve iradenizden dolayı.
Ailemde diyabet ve kalp hastalığı çoook yaygın( konya yöresi malum yemekler ). babamı 2 yıl önce felç nedeniyle kaybettim ve her şeyden önemlisi 2 tane oğlum var. tabiiki hayatımızın ne zaman ne şekilde sonlanacağını bilmiyoruz ama bu beden de bize emanet.
Günaydın herkese, ben de dünkü menülerimi yazıp görüş almak istiyorum,
9:00 Kahvaltı: bol yeşillik , ceviz, 2 teryağlı yumurta, domates, 10 adet zeytin
11:00 1 tane greyfurt
13:00 Öğle: 5 kaşık z.yağlı barbunya, 3 ızgara köfte, lahana salatası, 1kase yoğurt
19:00 Akşam: 4 Kaşık barbunya, 4 ızgara köfte, yoğurt
Aralarda şekersin filtre kahve, bitli çayı, yeşil çay isyah çay içtim bol bol.
Akşam çok fazla yemişim hissi vardı. Biraz rahatsız etti midem ağzıma çok yakın gibi hissettim.
Bugün ise;
10:00 Kahvaltı: 2 haşlanmış yumurta, ceviz fındık badem, 2 kuru kayısı, 1 bardak tam yağlı süt, bol yeşillik, 1 taneye yakın da greyfurt yedim.
Kilo cizelgesini de bir türlü ekleyemedim. Format desteklenmiyor mesajı çıkıyor hep. İlk sayfadaki yönergeleri izeldim oysa ki.
bir de söylemeyi unuttum ; büyük beden mağazalarından alışveriş yapmaktan çook sıkıldım artık.
eltim geçen yıl dukanla 20 kilo verdi hala da koruyor, beni motive etmek için ''zayıf olmak alışverişte özgürlük'' sloganını kullanıyor vvalla ben de gaza geldim gibi inşallah bırakıvermem sonradan.
Ben bebekliğimden beri peynir yemiyorum yiyemiyorum hatta dokunamıyorum ve bulaşığını görmeye dahi tahammülüm yok. Kayısıyı dün unuttum ama bu sabah ekledim. Peynir yerine de bir bardak tam yağlı süt ekledim. Greyfurt GI düşük ve yağ yakımına yardımcı diye biliyorum limon gibi. Fruktoz miktarı da az. O nedenle yedim ama :) Araları açmam lazım doğru o nedenle öğlen yememek ya da yoğurt kefir badem ceviz ayran gibi geçistirmek iyi sanırım.kahvaltıda peynir ve kayısı eksik....11 deki geryfurt olmamış kahvaltıda yemek gerekiyor artı en az 5 saat geçmeden bişey yememek lazım...öğlen yemeği 14 olsa iyiydi meni güzel...19..saati iyi, menüde iyi öğlen çok yeyince akşam hafif yerseniyi olur rahatsız olmazsın canım
Başınız sağolsun..ALLAH rahmet eylesin..hastalıklar yüzünden karatayı ömürlük yapmaktan başka çaremiz yok..