Karatay Diyeti ile Sağlıklı Günler

Sağlıklı yaşamak istiyor musunuz ;))

• Evet

OY: 28 100,0%
  • Hayır

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    28
Aynen kizlar regl olmama ragmen tartildim burayada girdim ama paylasmadim kimse yazmayinca bisey.1300 vermisim

Son düzenleme:
Merhaba herkese, ben Taş Devrini de Karatay diyetini de okumuş. zaman zaman uygulamış ve iyi sonuçlar almış biriyim. Ama ne yazık ki sonra yenilip tekrar tekrar kilo alan biri. Hatta hiç diyet motivasyonu kalmayan biriyim. Hiç bir başladığım diyeti devam ettiremiyorum.

Ramazan ve bayram dedik şu an tam olarak kaç kilo olduğumu bile bilmiyorum. Tartılmaktan korktum. Ama en az bir 10 kilom var verilecek. Bunun sonu yok tekrar da olsa başlamak gerek değil mi?

Güzel ve düzgün bir ortam yaratmışsınız bu sayfa da beni de aranıza alır mısınız? Her gün menülerimi yazmak oto kontrolümü tekrar sağlamak hatta sizin sayenizde yanlış yapmalardan dönmek istiyorum.

Yarın ilk günüm. Tartımı ve gün içinde yediklerimi buraya yazacağım...

En az bir ay bu düzeni korumak istiyorum...

elbette olur katılmana çok seviniriz
bayram nedeniyle biraz tenhalaştı
bayram telaşı, kalabalık, ev gezmeleri falan
yavaş yavaş başlar kalabalıklaşmaya

daha yeni annemle konuştum bu konuyu
hep zayıftım, son zamanlarda kilo aldıkça en çok annem kızdı bana. iki kilo üç kilo derken birikti arttı aldıklarım.
neden zararlı kilo aldıran şeyleri yiyorsun ki dedi, bugüne kadar zaten hepsinden yedin, tatlarını biliyorsun, hem bugüne kadar yedin de ne oldu, tatlı seviyorsun, o kadar tatlı yedin de ne oldu, fiziğin bozuldu psikolojin bozuldu dedi, çok sakin ve yavaş yavaş anlattı karşıma geçip, çok utandım vallahi

acayip hırslandım, acayip utandım kendimden

kafada bitiyor derler ya, doğru. kilo veriyorum diyeceksin, az ve öz yiyeceksin, spor yapacaksın. kilo vermeye kesin karar vereceksin.
devamlı devamlı yeni kararlar alıp sonra unutup gitmeyeceksin.
karar al, sonra boz, sonra yeniden al, insanın kendine saygısı kalmıyor.

oturup şunu şunu yapacağım diyeceksin ve onu yapmadan bırakmayacaksın.

Son düzenleme:

aynen öyle yaklaşık 3 yıldır doğumda aldığım kiloları verememekle uğraşıyorum.sadece 3 ay kendimi net motive etseydim verirdim. verdim verdim aldım.ve olmaktan korktuğum yerde yani hamilelik sonrası kilom dayım.

neyse ağustosta güzel başlayalım ve bırakmayalim hakikaten annenizin dediği gibi yedik tatlıları ne oldu. tatlı bayramda ayda bir yenecek birşey olmali zihnimizde.

kendime söz veriyorum bu ilk ay boyunca hep disiplinli olucam ve yasak olan şeyleri yemicem.

Başlangıç: 01.08.2014

Bugün ilk günüm. Tartıda 71.6 yi gördüm (boyum 163 cm) ramazandan önce 69lardaydım. Neyse çabuk gelen çabuk gider inşallah...

Sabah (09.00): yumurtasız klasik karatay kahvaltısı
öğle(12.30): tereyağlı omlet, 2-3 kaşık kısır
akşam18.00): 2 tabak zeytinyağlı taze fasulye yemeği

yeme planım bu. aslında sabah yumurta yiyip öğleni kahveyle falan es geçmeliydim biliyorum. ama bugün geç kaldım işe yumurta yapamadım sabah... bol su içeceğim. ve de akşam koşu bandında yarım saat yürümekle başlayacağım egzersize.

kahve yanına yenir diye kuru kayısı ıslattım. evde hurma ve incir de var. ama hatırlamıyorum hurma yenilebilir miydii?

herkese de kolaylıklar dilerim, güzel bir gün olsun...

Son düzenleme:

hadi bakalım, başlıyoruz, ekliyorum seni de listeye

tatlı türü besinlerden pek yemiyoruz. hurma ve incirde de bol bol tatlı var, onları es geçsen iyi olur.
bir de günlük menündeki tek eksik protein, neredeyse hiç yok. günde en az 1-2 yumurta şart
öğlen ya da akşam da muhakkak et türlerinden birinden yemelisin, yoğurt ve kefir de yemelisin.
bu proteinler yağ yakımını da hızlandıracak hem de depresyon ve stres önleyici hem de sağlıklı

Sabah 9:00 da uyandım

Balkonda Damla Sakızlı Türk Kahvesi eşliğinde kitap okuma ve Kadınlar Kulübü ile güne başladım :126:
.

Son düzenleme:
Sabah 9:00 da uyandım

Balkonda Damla Sakızlı Türk Kahvesi eşliğinde kitap okuma ve Kadınlar Kulübü ile güne başladım :126:
.

oh ehli keyifsiniz gerçekten Türk kahvesi bende çok severim. afiyet olsun. protein yok demişsiniz. sanırım öğlen tereyağlı omlet yiyeceğimi farketmedeiniz.iki yumurta kırıcam.belki köy yoğurdu geldiyse eve ondan da bir kase yerim. ne güzel bu diyette hep yemek var!

aaa evet ben hep iki öğün yediğim için otomatikman sadece sabah ve akşam menünüze bakmışım
filtre kahve bağımlısıydım bıraktım artık kendim çekirdeğinden çekerdim çok tatlı olurdu ama Türk Kahvesine geçtim artık
evet şeker ve karbonhidrattan uzak durup öğünleri azalttıktan sonra doyana kadar yemek serbest

Kizlar dun sabah kkk aksamda kanat et falan karisik izgarayla salata yedim dun neredeyse butun gunu bebis icin denizde oturarak ve yuzerek gecirdim kollarim bacaklarimi gectim sac diplerimden ayak uclarima kulaklarima kadar agriyo:))bosa degil su herturlu zayiflatiyo:)
Bu sabah kkk artik aksama Allah ne verdiyse:)

deniz çok iyi geliyor, ben de bayramın ikinci günü döndüm Ankara'ya.
20 gün İzmir'in güzel denizinde geçti acayip sıkılaştım
ağustosta yeniden gideceğim yazlığa, bir 20 gün daha yüzsem sonbahara bomba gibi girerim.

aynen dediğin gibi su her türlü zayıflatıyor.

birsey sorucam.gün içinde yediklerimi yazmıştım akşam tarti ya çıkayım dedim ac karnına 73.4 çıktım. kilo almam di mi? ya çok korkuyorum.yarın eğer arti kilo çıkarsa bu karatay bana yaramaz mi? akşam fasulye istemedi canım bir kase koy yoğurdu ve 2 yumurta yedim tereyağlı..3 kuru kayisi ve cevizle...

Dogru sekilde uydugun surece alman mumkun degil.kuru kayisiyi aksam yememelisin illa yiceksen sabah ye.canin fasulye isteseydi bile tek basina yetmezdi menulerini daha doyurucu yapabilirsin.

en doğrusu sabah tuvaletten sonra tartılman, gün içinde karnın ne kadar aç da olsa sindirimin dolu olur.
bir de hemen kilo verip alamazsın ki, en iyisi bir hafta bekle tartılmak için.
şu da bir gerçek, sağlıklı kilo vereceğin için karatayda çok yavaş kilo vereceksin

Dün 71.8 çıkan ben sabah 70.2 idim. Çok iyi geldi bu...Çoğu ödem biliyorum zaten çok şişkinlik var. Karatay da ilk hafta güzel kilo veriliyor bence.belki sonraki haftalar yavaşlar diye düşünüyorum. (bir de artık sadece sabahları tartilcam.gün içinde çok yanlış oluyor)

Bugün

sabah: klasik kahvaltı sucuklu tereyağlı yumurta

aksam: ızgara bol salata ayran

(yanında cigkofte yiyebiliriz di mi) bu serbestti.

Herkese güzel bir cumartesi ve kolaylıklar dilerim...

Son düzenleme:
sabah

- 3 fincan bergamotlu siyah çay
- 2 zeytin
- 3 dilim peynir
- 2 yumurta
- 3 taze yeşil biber

bu saate kadar 1 lt su

hava çok sıcak, az serinlese de kendimi dışarı atsam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…