Kamudan biri olarak baktığınızda çok saçma bir tercih mi olur üniversite hastanesi?bence siz malatyaya gidip bu konuyu kapadın kamuda sağlıkçıyım riske atılmaz ne işiniz var üni hastanesinde
Yahuuu ogrenemedim su eksi postlara bakıp yorum yapmayı. Ama sizi takipteyimBence sen Antalya'ya da atansan,lojman da verseler yine çok mutlu olamazsın. Kendinle problemlerin var .
Onları cozmedikten sonra ha Isparta ha Malatya... Bir önemi yok.
Risk alma, kendi şehrinde yasa. Numaranı değiştir,annenlere tembih et kimseye vermesinler,Facebooku instagrami kapat - isminle değil lakabinla bir hesap açıp herkese gizle, kuzen bile ekleme...boylece hiçbir akrabanla muhatap olamazsın.
Annen laf taşıdığında da daha başlar başlamaz 'duymak istemiyorum' der,lafı ağzına tikarsin
3+1 yani 4 yıl minimum kalmak gerekmiyor mu?2-3 sene malatyada yaşa sonra tayin iste neyin derdindesin ki?
ben de 21 yaşında diyarbakırın terör tehlikesi olan merkeze 2 saat uzak ilçesine atandım. hiç düşünmedim gittim 2 sene sonra memleketime yakın bir ile geldim.
Uzaktan bir bakış açısı bile üni hastanelerinde daha yoğun ve öğrencisi olan hemşirelere daha imtiyazlı davranıyor bir çok dr .......bu arada isparta çok daha yüksek fiyatlı bir çok şey iki katı malatya da olman daha mantıklı aatanmışsın ne güzelKamudan biri olarak baktığınızda çok saçma bir tercih mi olur üniversite hastanesi?
Evet, sizi hatırlıyorum.Mahh dedim ya konuları biliyorum takip ediyorum durumunun farkındayım arkanda destek olacak bir aile yok aksine senin sırtına yükler. Böyleyken garanti olan kamuyu bırakıp sözleşmeli olacağın kadroya geçmek gerçekten çok mantıksız. Bir de mobing ihtimali var diyorsun bunları kaldıracak mücadele edecek psikolojide değilsin. O tarz çalışma ortamlarında hep bir kaos fitne fucür olur ki kamuda bile varken oralarda herkes birbirinin kuyusunu kazmaya kalkar. Sen hep aile akraba açısından düşünüyorsun. Korkma her yerde akrabaların karşına çıkmayacak. Maddi manevi destek olan bir ailen olsan git bak hoşuna gitmezse zorlanırsan bırakırsın derim de senin böyle bir lüksün yok. Isparta da sosyallik açısından çok renkli bir şehir değildir diye düşünüyorum. tercih danışmanın çok mantıklı önerilerde bulunmuş onu dinle. Kendini yeni bir bilinmezliğin ortasına atma
Kendi mezunları olan öğrencilere daha imtiyazlı davrandıklarını hiç duymamıştım, bunu bilmiyorum.Uzaktan bir bakış açısı bile üni hastanelerinde daha yoğun ve öğrencisi olan hemşirelere daha imtiyazlı davranıyor bir çok dr .......bu arada isparta çok daha yüksek fiyatlı bir çok şey iki katı malatya da olman daha mantıklı aatanmışsın ne güzel
Yorumlarda hep birkaç sene sonra tayin alırsın diye bahsedilmiş ama minimum dört yıl geçmesi gerekmiyor mu tayin için?Net kamuyu seçerdim zaten belli bir süre sonra tayin isteme hakkınız var birkaç sene katlanın. Malatya aslında çok gelişmiş bir şehirdi tabii deprem vurdu ama ben tekrar kendisini toparlayaacağına inanıyorum. Akrabalarınız şu an kendi dertleriyle ilgileniyordu sizi gözleri görmez. Çalışma koşulları olarak bakın olaya il secmeyin bence ee böyle bakıncada kamumun eline su dökeme- diğer tarafta bir anda şuuut yapıyorlar maalesef
Kendi mezunları olan öğrencilere daha imtiyazlı davrandıklarını hiç duymamıştım, bunu bilmiyorum.
Isparta eşyalı apartlar bile fatura dahil çok uygun duruyor. Pahalı diye hiç düşünmemiştim. Malatya depremden önce daha pahalıydı bence. Son dönem ev kiraları uçmuştu. Otuz kırk senelik binalar beş bin altı yoktu.
Size diyecek çok şey var da neyse. Ban yemek istemiyorum.Merhabalar, yakın zamanda şöyle bir konu açmıştım : Hep En İstemediğim Şeyler ile Sınav Oluyorum Atandım ama Mutlu Olamıyorum
BDV'yi çok işgal ediyormuşum gibi geliyor, kusura bakmayın. Bu atanma-atanmama ile ilgi son açacağım konu olacak. Fikir verirseniz çok mutlu olurum.
Malatya 'ya atanmıştım hemşire olarak. Alımların %80'i deprem bölgesine yapıldığı için bir noktada yazmak zorunda kaldım. Ama hem kalacak yer problemi olduğundan (konteyner, yurt durumu falan net değil), hem o şehirde çok sayıda yobaz akrabam olduğundan, şehrin biraz tutucu olmasından, ailemin çevre illerin birinde olup şehir toparlanırsa ve ben ev tutarsam yanıma gelmek isteme ihtimallerinden dolayı çok mutsuzdum. Bu arada deprem bölgesinden yıkımın çok olduğu Hatay, Maraş gibi iller de gelebiliyordu. Ama oralar direkt sosyalleştirme bölgesi olarak geçiyordu. Yani atandığın takdirde seni Sahra 'ya da verebiliyor, şehre çok uzak bir ilçe devlet hastanesine de ya da merkezde ayakta kalmış belki iyi bir hastaneye de... Tüm bu ihtimaller cesaretimi kırdı ve Malatya' yı onların üzerine yazdım.
Daha öncesinde üniversite hastanelerine de başvuru yapmıştım. Birkaç gün önce Isparta Süleyman Demirel Üniversite Hastanesinin de asıl listesine girdiğimi gördüm. Ve acaba dedim oraya mı gitsem?
Tercih danışmanına sorduğumda "Yerinde olmak isteyen milyonlarca genç var. Bu çok mantıksız olur. Biraz şükret." minvalinde konuştu. Çünkü şöyle ki (Tamamen tercih danışmanının anlattığı şekilde bahsediyorum.) "Üniversite hastanelerinde performans diye bir olay var. Başhekim kalkıp 'Performansını beğenmedim.' deyip sözleşmeyi feshedebilir. Sözleşmeli olduğun için mobing olayı daha çok olur. Üniversite hastanelerinin iş yükü çok daha fazla olur. Çakılı kadro, kolay kolay tayin alamazsın. Özlük hakların kamuya göre daha az olur. Çoğu üniversite hastanesi personeli kamuya geçmeye çalışıyor. Malatya 'da bir iki sene zorluk çekersin. Ama Ankara' da meslektaşın on bin kira verirken sen birikim yaparsın. Şu an hizmet puanı ne bilmiyorum ama deprem ili olduğu için muhtemelen daha da artacaktır. Yine deprem ili olduğu için teşvik ödemesi de fazla olur daha fazla kazanırsın. " şeklinde konuştu.
Yani dışarıdan bakıldığında kamuyu bırakıp üniversite hastanesine gitmek evet mantıksız duruyor. Ama sevdiğim il sevmediğim il olayı kafamı karıştırıyor. Çok üzüldüğümü gören annemler de " Merak etme, biz de seninle yaşamak istemeyiz zaten. " diyorlar. Ama bu söylediklerinin arkasında dururlar mı bilmiyorum. Sonuçta küçük bir yer ayrı ayrı ev tutmamız yine akraba şerrine maruz kalmama neden olur. Yani bilmiyorum şehir depremden önce de emekli şehri gibiydi öyle eğlence mekanı falan bildiğim kadarıyla yoktu. Şimdi deprem oldu artık sosyallik tamamen sıfıra inmiştir. Gezi turlarına falan katılırım, çevre illere giderim diye plan yapmaya çalışıyorum ama şimdiden ot gibi yaşayacakmışım gençliğim gidecekmiş gibi geliyor. Bu sebeplerden dolayı da acaba üniversite hastanesine mi gitsem belirsizliğini yaşıyorum.
Oranın da halkı tutucu mu diyorsunuz yani?Isparta insanını tanır mısınız var mı yakınınızda, tutuculukta çok az yer yarışabilir Ispartayla
Geçen yıl komşumun kızı veterinerlik fakiltesine okumak için gitti, 4 ay sonra kaçar gibi geri döndü
En yakın dostum da Ispartalı'dır, gitmek istediğiniz şehirde barlar sokağı olması kriteriniz olmasın bence yanlış düşünüyorsunuz
Söylemek istediklerinizi ban yemeye neden olacak küfür, hakaret vb. yollara girmeden daha üsluplu bir şekilde söylemenin bir şekli vardır diye düşünüyorum.Size diyecek çok şey var da neyse. Ban yemek istemiyorum.
Hemşire maaşı ile bir araba almak bana hayal gibi geliyor. En makul araba 400-500 bin. Herhalde çok uzun bir süre kredi ödemem gerekir. Yediz sekiz ay öncesine kadar İstanbul'da yaşıyordum zaten. Herkesin her gece partiye gitmediğini de biliyorum pahalılığını da biliyorum. Orada alıma çıkan hastanelerin %95'i bana geliyordu. Çok sevmeme ve çok özlememe rağmen İstanbul'u pahalılığı yüzünden yazmadım.Şurayı bi oku lütfen hiç mantıklı mı ya? 24 yasındasın kredini çek arabanı al her şehir senin olur nöbet çıkışları uzun soluklu izinlerin olacak şehir şehir gezersin, İstanbulda memur maaşı ve 10 bin lira kirayla sosyal ortama anca uzaktan bakıp yediklerine içtiklerine hayallerinde ekmek banarsın mahh.
Uzun zamandır konularını takip ediyorum. Şimdiye kadar halini de anlıyordum, önceki konunda da bunları yazacaktım, hadi dedim yazmayayım, lakin artık kendine zarar vercek raddeye gelmişsin, abartıyorsun. Ailen gelmeyeceğiz diyor, gelseler bile tayin hakkın olacak, gençlik dediğin 2 yıl değil, 2 yılımı yakmayayım sosyal olmayan şehirde diye düşünerek tüm ömrünü neden yakıyorsun? Artık lütfen biraz sakin ol, abartma, zarar veriyorsun kendine.
Git, atan, birikimini yap, çevre illeri gez, ailene karşı dik dur, ilk tayin hakkında da istediğin yere git. Bi sakin ol. Atandın işte. İstanbulda herkes her gece partiden partiye koşarken ülkece bir olup seni eve tıkıyoruz gibi bi hissin mi var?
Yani Isparta insanını gerçekten duymadınız mı, oldukça tutucular ve sosyallik yok denecek kadar az. Size burayı düşünmenizi ne sağladı merak ettim. Malatyayı beğenmeyip gittiğiniz şehre değmesi gerekir örneğin Ege veya Akdeniz kıyısındaki bir şehir olmalı.Oranın da halkı tutucu mu diyorsunuz yani?