Kamuyu Bırakıp Üniversite Hastanesine Gitmek Çok Aptalca mı Olur?

Sizi ve konularınız az çok biliyorum. Size altın tepside herşeyi verseler . Yine tepsinin modeli güzel değilmiş dersiniz. Ömür boyu Malatya'da yaşayacak değilsiniz. Zorunlu göreviniz varsa eğer bitince istersiniz tayininizi . İnsanlar üniversite hastanesinden kaçmaya çalışıyor. Siz atandiginiz halde oraya gitmeye çalışıyorsunuz. Önünüzde jocaman bir ömür var. Bir iki yıl dişinizi sıkıp sonra istediğiniz yere gidersiniz. Çok memnuniyetsiz birisiniz

Yahuuu ogrenemedim su eksi postlara bakıp yorum yapmayı. Ama sizi takipteyim

Ben hayatımın en güzel yıllarını 20 bin nüfuslu ilcede geçirdim ben. Etraftaki tarihi yerleri gezdik piknikler yaptık iş yerinde yemekler hazirladik. Tarladan çilek yedim. Buyuksehirlere turlar düzenledik şimdi düşündükçe gözlerim doluyor. Artık yetişkinlerin dünyasına adım atıyorsun barlar sokağının çoğu kişinin hayatında bir anlam ifade etmedigine eminim.

Mah, Malatya çok iç açıcı bir yer değil ama sözleşmeli personel olmanın gerçekten çok büyük sıkıntıları var. 18 yıldır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sözleşmeli çalışan bir kız arkadaşım var, yaşadığı sorunlara yakınen şahidim.Ben kadrolu olmandan yanayım.

Vay arkadaş… yaşın kaç bilmiyorum ama ben 22 yaşında Şırnak’a giderken bu kadar dertlenmemiştim. Zaren sonra arkadaşlar,çevre illere turlar gidince ısındım alıştım gezdim. Hele bir git bakalım. İki seçenekten rahat olan çıkmış sana. Git bir gör belki ummadığın gelişmeler yaşayacaksın, belki çok memnun kalacaksın. Armut piş ağzıma düş olmuyor öyle, hemen en güzel en rahat en mükemmele konayım hevesiyle nereye kadar… git ve olgunlaş biraz, buna ihtiyacın var gibi geldi

3+1 yani 4 yıl minimum kalmak gerekmiyor mu?

Kamudan biri olarak baktığınızda çok saçma bir tercih mi olur üniversite hastanesi?
Uzaktan bir bakış açısı bile üni hastanelerinde daha yoğun ve öğrencisi olan hemşirelere daha imtiyazlı davranıyor bir çok dr .......bu arada isparta çok daha yüksek fiyatlı bir çok şey iki katı malatya da olman daha mantıklı aatanmışsın ne güzel

Evet, sizi hatırlıyorum.
Maalesef öyle bir lüksüm yok. Gidip oraya sonra istifa edersem bir yıl ceza yerim. Atandığım kuruma gitmezsem yine bir yıl ceza yerim. Yeniden sınava çalışmam gerekir. Buna olanağım yok zaten biliyorsunuz.
Aile akraba o kadar kötü olunca böyle oluyorsunuz galiba.
Söylediklerinizde haklısınız.

Kendi mezunları olan öğrencilere daha imtiyazlı davrandıklarını hiç duymamıştım, bunu bilmiyorum.
Isparta eşyalı apartlar bile fatura dahil çok uygun duruyor. Pahalı diye hiç düşünmemiştim. Malatya depremden önce daha pahalıydı bence. Son dönem ev kiraları uçmuştu. Otuz kırk senelik binalar beş bin altı yoktu.

Net kamuyu seçerdim zaten belli bir süre sonra tayin isteme hakkınız var birkaç sene katlanın. Malatya aslında çok gelişmiş bir şehirdi tabii deprem vurdu ama ben tekrar kendisini toparlayaacağına inanıyorum. Akrabalarınız şu an kendi dertleriyle ilgileniyordu sizi gözleri görmez. Çalışma koşulları olarak bakın olaya il secmeyin bence ee böyle bakıncada kamumun eline su dökeme- diğer tarafta bir anda şuuut yapıyorlar maalesef

Yorumlarda hep birkaç sene sonra tayin alırsın diye bahsedilmiş ama minimum dört yıl geçmesi gerekmiyor mu tayin için?
Benim akrabalarım çok pislikler maalesef ki. Annem yeğeni ile az önce konuştu. Malatya'da sağlam ev yok, olanlar sekiz bin altı değil. "Neyse Mahh gelince ev bulur siz de hemen gelirsiniz." diyor. Milleti çok takmamak gerekiyor biliyorum ama elimde değil. Son bir saattir ağlamaktan içim çıktı artık. Bunları sevmiyorum. Kendileri ve beklentileri ile muhatap olmak istemiyorum. Ailem ile aynı evde yaşamak da istemiyorum.

Orada görev yapan tanıdıklarım var onlar söylemişti ...kira belli olmaz yüzyüze görüşmeden internette ordu ya tayini çıkan kardeşim 5 bin lirays anlaştı oraya gidince 9 bin istediler dışarıda yemek yedikleri zaman çok fazla ödediklerini söylediler

Size diyecek çok şey var da neyse. Ban yemek istemiyorum.

Oranın da halkı tutucu mu diyorsunuz yani?

Hemşire maaşı ile bir araba almak bana hayal gibi geliyor. En makul araba 400-500 bin. Herhalde çok uzun bir süre kredi ödemem gerekir. Yediz sekiz ay öncesine kadar İstanbul'da yaşıyordum zaten. Herkesin her gece partiye gitmediğini de biliyorum pahalılığını da biliyorum. Orada alıma çıkan hastanelerin %95'i bana geliyordu. Çok sevmeme ve çok özlememe rağmen İstanbul'u pahalılığı yüzünden yazmadım.
Kendime zarar verecek noktaya geldiğim doğru. Çünkü neyi en çok istemiyorsam o önüme çıkıyor. Konularımı takip ettiyseniz bunu fark etmişsinizdir.
Paylaşımınız için teşekkür ediyorum.

Oranın da halkı tutucu mu diyorsunuz yani?
Yani Isparta insanını gerçekten duymadınız mı, oldukça tutucular ve sosyallik yok denecek kadar az. Size burayı düşünmenizi ne sağladı merak ettim. Malatyayı beğenmeyip gittiğiniz şehre değmesi gerekir örneğin Ege veya Akdeniz kıyısındaki bir şehir olmalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…