Bunlara rağmen hala şehrin sosyalliğini düşünmeniz tuhafTercih danışmanına sorduğumda "Yerinde olmak isteyen milyonlarca genç var. Bu çok mantıksız olur. Biraz şükret." minvalinde konuştu. Çünkü şöyle ki (Tamamen tercih danışmanının anlattığı şekilde bahsediyorum.) "Üniversite hastanelerinde performans diye bir olay var. Başhekim kalkıp 'Performansını beğenmedim.' deyip sözleşmeyi feshedebilir. Sözleşmeli olduğun için mobing olayı daha çok olur. Üniversite hastanelerinin iş yükü çok daha fazla olur. Çakılı kadro, kolay kolay tayin alamazsın. Özlük hakların kamuya göre daha az olur. Çoğu üniversite hastanesi personeli kamuya geçmeye çalışıyor. Malatya 'da bir iki sene zorluk çekersin. Ama Ankara' da meslektaşın on bin kira verirken sen birikim yaparsın. Şu an hizmet puanı ne bilmiyorum ama deprem ili olduğu için muhtemelen daha da artacaktır. Yine deprem ili olduğu için teşvik ödemesi de fazla olur daha fazla kazanırsın. " şeklinde konuştu.
Kadro kesin mi bilmiyorum işte. Seçim arefesi herkese kadro verildi. Ama bir daha ki seçim arefesi yine herkese kadro gelebilir mi onu bilmiyorum.Isparta kesin mi? Eger kadro alacaginiz kesinse deneyebilirsiniz. Bu arada isterseniz tekrar KPSS'ye girer, daha yuksek bir puanla istediginiz sehre atanmayi deneyebilirsiniz.
Isparta 'ya atanmayı çok istiyordum. Deprem illeri alım yaptığı için Isparta çok çok az sayıda hemşire aldı SB alımında ve tabi ki çok yüksek kapattı.Isparta güzel bir konumda. Antalya’nın dibi. Kış turizmin kalbi.İnsanı açık görüşlü
En güzel yaşlarım ot gibi geçecekmiş gibi geliyor. Ama bu faktörler de var. Kamu olsun diye insanlar Sahra 'yı bile göze aldı.Bunlara rağmen hala şehrin sosyalliğini düşünmeniz tuhaf
Bunlara rağmen hala şehrin sosyalliğini düşünmeniz tuhaf
En güzel yaşlarım ot gibi geçecekmiş gibi geliyor. Ama bu faktörler de var. Kamu olsun diye insanlar Sahra 'yı bile göze aldı.
Ben buna katılıyorum. Mahh, bak sorumlu %1000 haklı bence de. Neden dersen çok kişi kador bekliyor sen kapmışsın değerini bilmelisin. Zaten ailevi sorunların çoktu, eline garanti para geçecek değerini bil. BU kadro senin özgürlük biletin.
Profilinde 24 yazıyor yaşın çok genç. 2 yıl çalış burda, CVni doldur sonra bakarsın. Akrabalara da geldiğini söylemezsin olur biter:)
İşte en küçük ilde bile bir barlar sokağı oluyor yani. Böyle bahsetmek istemiyorum ama Malatya bana gerçekten tutucu geliyor. Isparta hastane koşulları hocanın anlattığı şekilde olur muhtemelen. Malatya 'da kimse kalmadı iş yükü daha az olur diye tahmin ediyorum ama bu elbette bir tahmin sadece. Şehir imkanları bu sosyallik olayı muhafazakarlık konusu bunlar kafamı karıştırıyor.Ispartaya en son 2015te gitmiştim her haftasonu gidiyordum bir ara. Baya küçük bir şehirdi sanirim malatyadan küçüktür ama hoştu. Barlar sokağı filan vardı. Göller yöresi de çok hoş ve degisikti. Üniversite öğrencileri çoktu bir de ve serbest rahat bi şehirdi diye hatırlıyorum. Değişmiş midir bilmem. Ama şöyle bi riski var orası da küçük yani hani çok aşırı sosyallesilir mi bilmem.
Malatyaya en son 3 hafta önce gittim. Oraya gittiğimde bi yemek yerdik bazen avmye uğramam gerekirdi bir kere de Battalgazide tarihi bir eve arslanli miydi o arkeolojik alana uğramıştım. Dogansehir ve hekimhani da gördüm. Size katılıyorum pek sosyallik görmedim ben de orda. Çarşı filan eskiden yemek yediğimiz yerler de yıkılmış zaten. Sadece marketler acıktı ben gittiğimde. O yüzden size hak veriyorum.
Bana da ispata daha güzel gibi geliyor. Ama iş ve ekonomik açıdan bazen güzel insanlarla denk gelince en sıkıcı yer bile gayet güzel oluyor. Tamamen ortama bağlı. Bence her şeyi iyice öğrenip sonra karar verin. Malatyaya bu kadar onyargili olmayın İspartadaki koşulları da iyice araştırın derim.