Kamuyu Bırakıp Üniversite Hastanesine Gitmek Çok Aptalca mı Olur?

Bu mesajınızı yeni fark ediyorum. Fazla abarttığınızı düşünüyorum. Nedir yüksek beklentim? Atandıktan üç ay sonra "O kadar çalışıyorum. Benim neden ultra lüks bir evim ve arabam yok?" tarzı bir tepki vermişim gibi bahsediyorsunuz. Ortalama sosyallik yaşayabileceğiniz, aileden uzak ve gidip enkaz ile karşılaşmak yerine sıradan bir ev kiralayabileceğiniz bir ile atanmak çok ütopik bir şey mi hiçbir memur adayı bunlara sahip olamamış? Bu atanan tüm personeller için sıradan bir şey. Tüm branşlarda her atama arefesinde bir asrın felaketi yaşanıyor da adayların bütün tercihleri bu felaketin sonuçlarından doğan ihtiyaçlara göre şekillenmek zorunda kalıyor da benim mi haberim yok? Böyle olması senin şansındı belki kaderindi isteklerine buna uygun yeniden yön vermek zorundasın, diyebilirsiniz ama bu kadar genelleme yapmanızı ve sanki ne talep etmişim gibi bu kadar abartmanızı doğru bulamadım.
 
Bu ülkede senin istediğin sosyalliğin var olduğu bir avuç yer var zaten, onlar da çoğunlukla ilk atamaya açılmaz. Anlamadığın nokta bu, beklentin ilk atama için çok yüksek zaten. Ben 6 yıl urfanın sınır ilçelerinden birinde çalıştım, en yakın sosyal alan 150km mesafedeydi, benim gibi binlerce memur var, hayal ettiğin ortamı bulman imkansıza yakın, ha farzedelim ki mucize olup öyle bir yere atanmış olsan orada da diğer personel büyük ihtimalle çok yaşlı olacağından istediğin çevreye sahip olamayacaktın çünkü koşulları iyi olan yerlere genelde tecrübeli insanlar gider ve kolayca emekli de olmazlar. Şimdiye kadar zor koşullarda yaşadın diye hayat hediye vermez insana, vermiyor yani. Kibar dille de söylendi bu sana ama anlamak istemiyorsun. Ben de bu yolu denedim.
 
Siz öğretmendiniz yanlış hatırlamıyorsam. Sizde şark görevi var bizde ise yok. Bu sebepten ötürü alım ülke geneline dağılıyor, ağırlık Batı tarafına kayar. Doğu ise az alım yaptığı için genelde yüksek puan ile kapatır tabi ki çok ücrada kalmış ilçe devlet hastaneleri hariç. Bir de Doğu şehirleri daha fazla tercih edilir çünkü hizmet puanı daha yüksek. Mesela normal akışta olsa bana bu sıralama ile asla Malatya gelemezdi. Sizde alım sayısı daha düşük oluyor (Sizin döneminizi bilemiyorum tabii ki bugün için söylüyorum.), bizde ise daha fazla. Bu yüzden kendi branşınızın alımları ve alım yapılan bölgeleri ile kıyaslamanızı yine mantıklı bulamadım. Çünkü dediğim gibi bizde şark yok tam tersi hasta yoğunluğu daha fazla olan merkez hastaneler daha fazla alım yapıyor. Bununla birlikte ben tercih danışmanına sorduğumda şurayı şurayı istiyorum diye birçok yer için yüksek ihtimal geleceğini söylüyordu. Yani istediğim şey mümkünatı çok yüksek olan bir şeydi. Oturup kötü şeyler yaşadım şimdi mucize olacak bana burası gelecek diye gerçeklikten uzak beklentilere girmiyordum yani. Bunu yıkan tekrar söylüyorum ki deprem sonrasında alımın deprem bölgesine kaydırılması oldu. Bunun yanında evet kamuyu bırakmak sonrasında üniversite hastanesi ile sözleşme imzalamak mantıklı değil. Üniversite hastanesi çalışanlarını bulup daha detaylı bilgi aldım. Bu nokta için söylediklerinize katılabilirim ama diğer tespitlerinize katılamıyorum.
 
4 yıl. Eş durumundan faydalanma hakkın var ama eğer evlilik düşünüyorsan. Aileni neden yanında istemiyorsun onlarda mı çok karışiyor
Evlilik düşünmüyorum. Memurlara sorduğumda hep farklı bir şey söylüyorlar. Ne bilginiz var mı? "Üç yıl dolduktan sonra dördüncü yılın içinde tayin isteyebilirsin." diyen de var "Dört yıl dolduktan sonra beşinci yıl anca isteyebilirsin." diyen de, bunlardan hangisi? Bir de mesela İstanbul 'un hizmet puanı 0, Malatya' nın hizmet puanı 400. Bu açıdan bir tık avantajı olduğunu düşünüyorum. Ama galiba deprem sel gibi olaylardan sonra %100 ekleme yapılabiliyormuş. Ekleme olur mu acaba gerçi danışman muhakkak artacağını söylemişti ama.
 
Bu şekilde eski model araçlarla şehirlerarası yolculuk yapılabiliyor mu peki? Yani sıkıntı olur mu?
 
Bu şekilde eski model araçlarla şehirlerarası yolculuk yapılabiliyor mu peki? Yani sıkıntı olur mu?
Tabi ki yapılıyor mahh :) Türkiye standartlarında su an yolda gördüğün araçların %60 ı 2005 model altı :)
 
Tabi ki yapılıyor mahh :) Türkiye standartlarında su an yolda gördüğün araçların %60 ı 2005 model altı :)
Size özelden attığım araç örneğin fiyatı çok ucuz, eli yüzü düzgün görünüyor. Tabi özellikleri pek parlak değil, eski model bir araç. O mesela iş görür mü?
Bir de ehliyetim yok benim, on sekizde beri erteliyorum. Çünkü aldığım takdirde araç alabilecek imkanım yoktu, zamanla unuturum diye çok üstüne düşmedim. Babamla da aram iyi değildi, arabasını alacak kadar samimiyetimiz yoktu yani. Kursa yazılsam dersi, sınavı falan kaç ayda alabilirim?
 
2-3 aylık bir süreçte ehliyetiniz elinizde olur. Attığınız araç tutulan bir model değil, alınır ama daha tutulanına bakabilirsiniz. Palio ve cliolara bakabilirsiniz.
 
2-3 aylık bir süreçte ehliyetiniz elinizde olur. Attığınız araç tutulan bir model değil, alınır ama daha tutulanına bakabilirsiniz. Palio ve cliolara bakabilirsiniz.
Anlıyorum. Çok teşekkür ediyorum.
 
Destek alıyor musunuz psikologa gitseniz nasıl olur acaba.
Her şeyi göze alıp Malatya yazmayacaktınız. Ömür boyu orada kalmayacaksınız. Kamuyu bırakmayın. Her şey gönlünüzce olur inşallah.
 
Hayır
 
Destek alıyor musunuz psikologa gitseniz nasıl olur acaba.
Her şeyi göze alıp Malatya yazmayacaktınız. Ömür boyu orada kalmayacaksınız. Kamuyu bırakmayın. Her şey gönlünüzce olur inşallah.
Gelebilecek Malatya dışında İstanbul, Maraş, Hatay vardı. İstanbul hem çok pahalı olduğu için hem deprem beklendiği için hem baba şahsı orada olduğu için yazmadım. Hatay ve Maraş sosyalleşme bölge diye geçiyor. Yani çadır hastane veya merkeze çok uzak ilçe hastane ihtimali vardı. Hastane ismi vermediler. O dönem çok korktum. Deprem sonrası çadırda da kaldığım için zorluğunu biliyorum. Şimdi diyorum keşke Hatay yazsaymışım yine de . Bilmiyorum o zaman bambaşka korkularım vardı.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…