- 30 Nisan 2021
- 988
- 328
- 33
- Konu Sahibi Mneozgurrr09
-
Nikahmda vardi babamn imzasyla16 yaşında nasıl evlendin? Yasal değil 16 yaşında evlenmek. İmam nikahlı mıydın? Baban haklıymış aile sözü dinleseydin keşke.
Size bastan yazmam gerek sanirimçocuklar dünyaya gelmeden önce maddi durumunuz nasıldı?
yani insan bakabileceği sayıda çocuk yapmalı, artık bunu bilmeyen yok. çocuk demek masraf demek. bunu en başından planlamak gerekirdi. 3 tane çocuk yapıp (ki bence az bir sayı değil) kim bakacak, nasıl geçinicez demek mantıklı değil.
diğer bir konu size kim neden destek olsun?
belki de sizin sorununuz, kendi yaptığınız seçimlerin bedelini üstlenmekle alakadır. her seçimin kendine has bir bedeli var. aileniz destek olsun diye mi evlendiniz, çocuk yaptınız? ha şimdi sorsam eşim hayatım, çocuklar da canım ciğerim dersiniz elbette ama kastettiğim şey, hayatta kendi seçimlerimizi kendimize göre yapmalıyız, aileler destek olsun, maddi anlamda çocuk yük olmasın, masrafı olmasın gibi beklentiler büyük hayal kırıklığı yaratır. bir yer gezmeye çıktığınızda çocukların rahatsızlık vermesi sürpriz değil yani. millet 1 çocuğa zor bakıyor.
artık 5 kişilik bir ailenin tek maaşla geçinmesi çok zor. e siz de çalışsam çocuklara bakacak insan yok, maaş bakıcıya gider diyorsunuz. eşiniz ne yapsın, mecburen işten başını kaldıramayacak. ama onun da tükenmesi yakındır gibime geldi maalesef.
bi de komşu olayını anlamadım. herkes düşmüş hayat gailesine artık komşuluk diye bişey kalmadı. kimsenin kimseyi eğlendirecek zamanı yok. dediğiniz gibi, insanlar ya işte ya tatilde.
kv kp neden sorumsuz oluyor?
Evet aynen ole oldu ben maddiyata bakmadim bende calisiyordum ozmn bize yeter dedim birikim falan yaparz dedim ama cocuklarda bizde kalinca isten cikmak zorunda kaldim ve o tek devam etti
Ben bunu yasamak zorunda deilm nedn yasayayim ki tamam sectm ama karsiligini goremiyorumHerkes seçimlerinin bedelini yaşar. Bunu sizi suçlayarak söylemiyorum ,kimsenin hayatını irdelemem .Seçimlerinizin artılarını da yaşayacaksınız eksilerini de her insan gibi....Ben bekar hayatını seçtim ;he bunun da artıları da, var eksileri de .Kime sorsan imrenir, evet çok avantajı var kimseye danışmadan o dakika canım ne isterse onu yapma özgürlüğüm var öte yandan da evin hem kadınıyım hem erkeği; boya mı yapılacak, usta mı bulunacak, arabanın bakımı mı geldi...vs..vs hepsi benim üzerimde .Sizin kocanıza buyurduğunuz her işi ben yapıyorum kadının evdeki sorumluluklarına ek olarak . Yolu ben seçtiysem mızlanmam sırtlarım hayatın yükünü siz de aynısını yapmak zorundasınız hayat böyle bir şey çünkü.Link eklıyorum izlemenizi tavsiye ederim
Eee biraz önceki yorumla bu neden birbirini tutmuyor acabaBen bunu yasamak zorunda deilm nedn yasayayim ki tamam sectm ama karsiligini goremiyorum
Ah keske ama vicdanlari gram yok yeminle hadi kv nysede kafasi gelmiyo vs. Ya annesi ayni yastayz her ay biriyle evleniyo. Araypta sormuyo bile cocuklarni en son ne zmn konustu acaba ne zaman gordu. Hic mi cani yanmadi bilmiyorum. Hele ki uvey anne bakacak bnm cocuklarima he ac mi susuz mu bi yeri mor mu insan kafayi yer ya ne bilimYaşiniz kucuktu diye hatirliyorum. Sizin bile olmayan cocuklara omrunuzu yedirmeyin, insanlar kendi cocuklarini bile birakip calisiyorlar gerekirse. Sevap vs diyorsunuz iyi guzel ama esiniz de asgari ucret kazaniyormuş. Kenara para bile kalmiyordur size guvence olarak.
Ailenizden yana buyuk bir guvenceniz de yoksa bir gun elalemin cocuklarina bakicilik yaptiginizla eliniz boş kalirsiniz, cok pisman olursunuz. Mutlaka calisin kaynana ya da annesi alsin baksin o cocuklari.
Hani diyor ya cekiceksin vs die yani neden millet sefa surerken ben nie onlarida dusuneyim ki bn zaten kendimden haric baskalarinida dusudugum icin boyleyim. Kullanilan nie ben olayim kiEee biraz önceki yorumla bu neden birbirini tutmuyor acaba
Birnoyel bir boyke diyorsun
Beni anlamadınız.Demem o ki ne seçerseniz seçin dezavantajları var ama fazla ama az.Seçimlerde size ait yaşayacaklarınız da.Sonuçlarını konuya, komşuya ,kocaya, kaynanaya yuklemeyın. Pekala da vazgecıp yenı secımler yaparsınız buraya saplanın kalın dönüş yok demiyorum ki ben size.Ben bunu yasamak zorunda deilm nedn yasayayim ki tamam sectm ama karsiligini goremiyorum
Zaten sonuclari icin birilerini suclamiyrm ben sadece yaptigim fedakarligi neden gormezden gelip yardmci olan yok diolrumBeni anlamadınız.Demem o ki ne seçerseniz seçin dezavantajları var ama fazla ama az.Seçimlerde size ait yaşayacaklarınız da.Sonuçlarını konuya, komşuya ,kocaya, kaynanaya yuklemeyın. Pekala da vazgecıp yenı secımler yaparsınız buraya saplanın kalın dönüş yok demiyorum ki ben size.
Kanun bu. Kendini tüketerek yapılan fedakarlığın sonucu bol nankörlük görmek ve üstüne derin bir pişmanlık.Zaten sonuclari icin birilerini suclamiyrm ben sadece yaptigim fedakarligi neden gormezden gelip yardmci olan yok diolrum
Guzel ozetKanun bu. Kendini tüketerek yapılan fedakarlığın sonucu bol nankörlük görmek ve üstüne derin bir pişmanlık.
Kanun bu. Kendini tüketerek yapılan fedakarlığın sonucu bol nankörlük görmek ve üstüne derin bir pişmanlık.
Cevap veriyorum, ben bile demem.Sevgiliyken atılan tokadın üzerine kurulan bir evlilik fedakarlık değil, paspas olurum ben sana demek. Buna kim hayır der?
Ve bu adamla evlendiniz öyle mi..?Sevgiliyken bazen ayrilirdik mesela evimin onunde biterdi bikerde polise sikayt ettim kendisini rahatsz ediyo bni dedim.kiskanc biri kendisi asiri geri kafalida bosansam hemen birini bulurm die dusunur. Polise sikayet etmemin amaci calistigim yerde makyaj yaptm die bna tokat atmasydi nedn makyaj yapmisim o yuzden onu iyi taniyorum yapar. Simdi bile artik salak olmadigimi hergn uzerine basa basa soyluyorum insan olcksn die
Aktivite lazım size. Maddi imkan varsa kurs vs yoksa en basitinden günlük yürüyüş bile rahatlatırHerkeze hayırlı cumalar.
Gerçektende kafayı yemek uzereyim artık evde olmaktan hep ayni seyleri(yemek temizlik vs) isi yapmaktan bıktım. Yani dönup dolasip ayni tekrarı yasıyormusum gibi. Apartmanimda tam 35 daire var 1 tane komsu cikmaz o derece. Ben cok neseliyimdir aslinda yani kucukle kucuk buyukle buyuk olurum her ortama ayak uydururum. Ama etrafimda ki insanlarmi geri kafali yoksa problem ben miyim? Gercektende anlam veremiyorum ya. Cok ama cok bunaldım benligimden ciktim hep boyleydimki evlenmeden once cok gezip dolasan biride deildim ben ya calistim yada evde oturdum yani. Mesela o zman englli kardesim vardi onunla hep ilgilenirdim annem calisrdi ben ona bakardim. Bi yerede cikinca kahve icmeye 120 kez aranirdim nerdesin ne zaman geliceksin die . Hayatim hep bi maraton gibiyidi. Nefes alamadim yani bi turlu. Evlendim daha farkli oluruz dedim esim basini isten kaldirmiyor. Cocuklarla evden ciksam ya gittigim yerde durmazlar illaki bisey olur gezdigimdende birsey anlamam. Kv kp desen sorumsuz esim ben napayim ki modunda ee beni kim düsünecek. Esim istedigi zaman cikar gezer banada der git annene die e gitsem durmadan arar ne zaman geliceksin die arasida uzak ha deyincede gelemem ki. Canimin kiymetini bilmeyen bi ben varim gercekten herkez ya calisiyor yada tatilde biz deseniz calisiyoruz gene yok gene yok. Ev tasimak istiyorum emlakci artk her yer. E para para para calismaya kalksam e 3 cocuga kim bakacak oylede olmuyo boylede bakici tutsam 3 cocuk deli para yakinimizdada ole birileri yok. Calistigimi bakiciya mi vereyim simdi? Bi cok hayalimiz var imkan 0. Destek yok. Kostek olan baya cokk. Bilmiyorum ya ne olucak bole yasamak gelmiyo icimden o kadar renksiz ki hayat sorun coluk cocukta deil bi destek ailemiz var ama destekcimiz deiller. Bi durumu duzeltsek aslinda problem kalmiycak
Cevap veriyorum, ben bile demem.
Cevap veriyorum, ben bile demem.
++Kanun bu. Kendini tüketerek yapılan fedakarlığın sonucu bol nankörlük görmek ve üstüne derin bir pişmanlık.
Pahalı bir ders oldu.tebrikler iste hayatin dersleri
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?