• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lohusalik, bunalim, esim ve yalnizlik :’(

Biraz sakin olmaya bakın.bebek bu ağlayacak tabiki çok panik olmayın siz tedirgin oldukça o hisseder daha çok ağlar.Bu günlerde geçecek merak etmeyin.Bu arada fazla kendinizi sıkmıssınız herkesin herşeyi batıyor gibi hisssettim annemizin susturamamasi gayet normal çünkü oda çocuk bakmayali uzun zaman olmuş.Sağlikla buyutun bebeğinizi.

Annelik muessesine hos geldiniz 🥰
Ilk haftalar cok yorucu olabiliyor cok haklisiniz❤️
Tukenmis bakimsiz bitkin hissedebiliyoruz. HEPSI GECECEK :)

Lutfen kendinize yuklenmeyin, dogumlarda vucudun toparlanmasi zaman istiyor kimse sizden uc ayda eski halinize donmenizi beklemiyor ancak bir yil gecince biraz toparlanma olabilir (belki hamile kalma kilonuza donus)

Evinize kimseyi kabul etmemekte -bilhassa bu aralar- cok cok haklisiniz ortalik rsv ve influenzadan gecilmiyor herkes zaturre bronsit... sutunuz koruyucudur ama ben de emziriyorum cocugum onbes gundur toparlanamadi minnacik bebegi dusunemiyorum bile... Rabbim korusun 🙏🏻

acik havadaki rutin yuruyuslerinizle yetinin biraz daha.. artik otuz sene evvelle bir degil hastaliklar birkere anlatin ailelere dogru duzgun, lahosayim zaten israr etip beni bunaltmayin diye kestirip atin.

Es ve aile destegine gelince, hangimiz cocugumuzda goz goze bakisarak lavabo ihtiyacimizi gidermedik ki😅

Kayinvalideniz sordugunda malzemeleri marketten soyleyin yemegi yaptirin koysun dolabiniza. Hem gormus olursunuz laf olsun diye mi soruyor yoksa sizin izninizi almak icin mi soruyor. Benim kayinvalidem de dusunemez mesela.. izinsiz girmek istemez mutfagima.. ama anne malzemeler burda bana ispanakli borek yap desem oturur yapar. Hem birseyler yapma dusuncesi ona da iyi gelir.

OPUYORLAR MAALESEF. Eve geldiklerinde ellerini yuzlerini yikasinlar, hasta olmadiklarindan emin olsunlar. Gerekirse deyin "ilk 6 ay biraz kritik hasta olsa serum icin daha damarlari bile yok nasil ilac veririz olmasin hasta dikkat edelim" diye. Soyleyin kaygilarinizi. Esek degilse herkes anlar. Anlamazsa kabul etmeyin evinize. Evlat sizin inanin en cok siz yanarsiniz birsey olsa.

Esiniz gitmeseymis iyiymis. Iptal sansi varsa iptal edin. Yoksa Size destek olacak guvendiginiz bir kisiyi ayarlayip oyle gitse cok bunalmazsiniz. (Oralarda ve ucakta da maskeyle gezsin.) Bebek buyuyup rahat hissettiginizde beraber giderdiniz kendinize cok yuklenmissiniz.

Gazli bebek konusu icin illa ki gaz masajlarina bakmissinizdir. Karina yapilan mesaj ve ayaklari hareket ettirmek cok iyi geliyor. Umarim miniginize de iyi gelir. Sizin huzurunuz bebegi de cok etkileyecek, ne yapiyorsaniz evvela kendinizi degerli ve mutlu hissetmek icin yapin🥰

KENDINIZE COK YUKLENMEYIN. Hersey gececek, saglikla buyutun 🥰

Aylarca kurdun kurdun, aynı konuları açtın durdun.
Anneni yardımcı baş tacı kv deni tu kaka ilan ettin eve hastaneye sokmadın.
Bütün bunları sadece sen istedin ve uyguladın.
Millet burada akıl verirken haklıymış dimi. Biraz gardını düşür yardım almaktan çekinme. Bugünler zor geçiyor.

Kadınlar olarak sınavımız ne zor gerçekten. Dünyada en zor şeylerden biri doğum yapmak. Vücudun, hormonların, hislerin o kadar değişken oluyor ki. Yani 1 yıl dikkat etmek ne kadar zor olabilir ki? Onla da bitmiyor. Çocuğun dertleri, gazı, aşısı. Oysa bu çocuk 2 kişiden doğuyor. Baba yardım etmemeli, sürece ortak olmalı. Bizlerde de hata var kızlar. Eşim yardımcı diyoruz. Eşim sağolsun destek oluyor diyoruz. Oysa bunlar onların da görevi. Yemek yapmak, temizlik yapmak, çocuğa bakmak ortak görev. Allah yardımcınız olsun :eğlence:

şimdi çok klişe bişey diyeceğim... sakin
temizlenmiyor mu ev bırakın pis kalsın iyi beslenmeye bakın yeter
eşiniz yapıyorken soğutmayın adamı yorum yapmayın şöyle böyle olmuş diye bırakın olduğu kadar

annenize falan alınmayın kv ye de.. en azından şu süreci atlatana kadar

dışarıya çıkıp hava almanız çok çok iyi bebişe de iyi gelir hem
3. aydan sonra daha iyi olacak herşey endişe etmeyin
anne kv den yardım istemeye devam edin ne derlerse desinler.. gurur yapmayın

Anneliğinizi kutlarım. Kolay bir serüven olur umarım. Kızım 5 aylık. Benim doğumumda zor oldu üstelik sonrasında psikolojik şiddete maruz kaldım kayınvalidem yüzünden. 3 günlük bebeğime misafirler geldi. Götümde hasta bezim vardı daha. Kocam kavga etti ama anlamadı çocuk enfeksiyon kapınca yüzü olmadı daha.
Ben annem hariç yardım istemedim. Annem çünkü herşeyi sorar bana ama kayınvalidem sormadan 2 ölçek mama dayamış kadın. Parmağımı çatlattım tek ayağımla bakıyorum kızıma. Bunada şükür diyorum büyüyünce düzen oturuyor merak etmeyin. İlk zamanlar çok kötüydüm eşime sarılıp benim canım çok yandı diye ağlıyordum. Kızım ağladıkça anne sustur nolur ağlamasın tüylerim ürperiyor diyordum. Şimdi çiçeğimm kızım benim diyip seviyorum o da gülüyor annesine. Babası işten gelince oynuyor gezdiriyor. Bundan sonrası kolay mıdır bilmiyorum inşallah öyledir toplayın kendinizi😍

Hamileliğin son dönemlerinde artık bir an önce doğsun, kollarımda olsun diye heyecandan delirirken doğumdan 1 gün sonra eve dönüyoruz kucağımızda bir şey var. Yalnız ben neden heyecanlı değilim tam tersi, şimdi bittin smuwila artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacak diye geçti aklımdan, böğrüme resmen hançer saplanmış gibi acı çekmeye başladım.

Yaşadıklarınız çok normal inanın, hepsi geçecek. Doğum kilolarını verememiş hiç kimse görmedim o konuda hiç endişeniz olmasın.
Buraya yazarken o günlerim gözümde canlandı. Zordu ama geçti. Oğlum şuan 8 yaşında o hallerini inanılmaz özlüyorum.

Selam kizlar.
5 haftalik bi kizim var ve cok zor bi dogumum oldu, 2gun dogum sancisi cektim kizimin hayat tehlikesi vardi acil sezeryan sonrasi sukurler olsun kizim sagsalim dogdu.

Dogum sonrasi biraz stresli gecti, Esimin annesiyle kendi annem uzun zamandir görusup konusmuyordu. Kayinvalidemle mesafeli bi iliskim var kafa yapi olarak uyusmuyoruz sagolsun benden önce lohusa oldu farkli farkli uzdu beni. Ben biraz geri durmasam hergun evimde olurdu evlerimiz yakin. Dogumdan önce ve sonra olaylar cikardi canimi sıktı gunlerce aglatti sonra bi kac sefer geldiginde hep suratini asti inanin lohusayken bu durumlar asiri sinir bozucu. Eli bombos gelir gider sormus olmak icinde bos bos ne yapiyim ediyim olur.
Bide kac sefer dedigmiz halde bebegi öpmeyin diye ellerini öptu iki kere. Yani kac cocuk buyuttum torun baktim gibi göruyo. Bi kac sefer söyle yap yapma muhabetti bende kenfi bildigmi yaptim.

Kendi anneme gelince cok yakiniz en guvendiklerimden ve bana cok destek oldu. Dogumum öyle cok zor olmasina ragmen kimseyi yatili kalin diyemedik. Evimiz kucuk ve o ilk zamanlar özel oldugnu dusunduk esimle. Annem sagolsun tepsilerle yemek gönderdi bi kac hafta esimle ama oda calisiyor. Annem cok beceriklidir her konuda ama gelin görunki bi kac sefer bebekle görustugumde sadece bebegi seviyim pesinde yani bebek agliyor susturamiyor beni hem anliyor hem anlamiyor…
Surekli yok mahalledeki su teyze gelmek istiyor bu gitmek istiyor tarzi bunaltiyor. Simdi degii daha sonra ben evimde cagiririm herkesi diyi ama her seferinde ayni muhabbet bayiyor beni. Annemde dogumum zor fln olunva bi tuhaf oldu. Gercekten sinir oluyorum tuhaf davraniyor ve surekli daha sonra su bu görusme pesinde.
Birde dogumdan önce buzluga biseyler yapti pogaca börek neyse 2-3haftssonu yapmistir sorsaniz tum sonbahar her hafta bana yorulmusmus gibi davraniyor. Baskalariyla gezmesiydi o bu geri kalmadi hic bi sekilde ve ben ekstra yormadim dertlesmekten ziyade.

Esime gelince, esim bazen evden calisiyor bebege biraz bakiyo yardimci olmaya calisiyor sagolsun ama bi kac haftadir sigarayi birakmaya calisiyo oyuzden asiri gergin olabiliyo bende en ufak biseyde zaten alingan olup agliyorum 🥺
Hem cok anlayisli oluyo hemde cok anlayissiz. Esim yemek konusunda iyi degil bende asiri iyi degilim.

Bana gelince , depresyon gibi bisey geciriyorum sanirim..
Guzel giyinip suslenip guzel meslegi olan biriyim simdi annelik izne ayrildim surekli atlet esofman perisan sekilde evdeyim. Gunlerce dus alabilicek vaktim olmayaniliyo, esim baktigindada bebege akssm gec oluyor az bile olsa gözumu kapatmaya calisiyorum. Evin islerine yetisemiyorum öyle yemek ekmek eskisi gibi yapamiyorum zaten cok iyi drgiim fikir olarak. Kolay ne varsa o oluyor.
Bebegim geceleri iyi uyuyp gunduzleri uyumuyor ustelik gaz sorunu var.
iyi bir anne, es olmaya calisiyorum ama dogumun yasattigi o pskolojik Korku endise ustune tukenmislik, yorgunluk derken bittim tukendigmi hissediyorum..
Havalar soguk ve salgin zamani, öyle kimseule görusmuyorum safece bebegimi yuruyuse göturuyorum gunluk temiz hava alsin diye.
40dk-1 saat arasi gunluk yuruyorum.

Hamileligim Boyu hep spor yaptim yillardir yapiyodum ama 7 aydan sonra Cok kilo aldim. Toplam 25 kg aldim ama Cok göstermiyordum. Dogum sonrasi bi 6-7 kilo verdim ve öyle kaldim.
Tatli fln az yesem bile veremiyorum e suan sporada gidemiyorum :(
Toplam 18 kg var vermek istedigim ve bi kac hafta daha beklemem lazim spor salonu icin. Yaza vermek istiyorum hic olmazsa bi 10 kilo verebilsem 3-4 ay icinde ama imkansiz geliyor. Fulltime emziriyorum.
Nasil vericem bu kilolari?

Tek basima ustesinden gelmeye calisiyorum herseyin. Bebegim surekli kucak istiyor Sadece meme sakinlestiriyor. Bazen saatler Boyu kucagimda veya mememde 🥺
Kizimi herseyden cok cok seviyorum ama yetemiyorum kendimi kaybetmis hissediyorum.
Wcye bile slingerle giriyorum esim ofisten calistigi zamanlar…

Esim yakinlarda hac/umreye gidicek kurstan cocuk arkadasladiyla gecen sene gidiceklerdi gidemediler ben israrci oldum esimin gitmesine cünkü Cok istiyodu ilerde bidaha firsat olur olamaz diye, bi hayira vesile olmak istedim. Simdi bakiyorum cok zorlanicam bi 2 hafta. Annem kv var Evet ama kimse cocugna kendin gibi bakamiyo ustelik daha cok garip davranisra bulunup daha can sıkıcı oluyor.

Annem demiskende, kardesim yurtdisinda yasiyor annem cok yorulmusmus birda benle ugrasmaktan ve kendi isi fln diye oda ayin sonunda bi hafta yurtdisina gidiyo..
Herkes kendi derdinde ve kimseye yuk olmadigim halde herkese fazlayim.

Bebegim gaz problemi vs derken saatler boyu agliyor( kolik degilmis) ve artik bende dayanamayip onunla beraber agliyorum. Ayak ustu tatli tarzi ne varsa atiyorum agzima.

Varmi benim gibi yasamis olanlar? :(
Insan yapayalniz hissediyor. Kanamamda devam ediyor namazlarimda huzur buluyorum simdi safece dua edebiliyorum..

Bebegimle bi arkadasla fln görusmeye cekiniyorum disari olsa bile aglar durmaz diye. Hep böyle mi olucak? :(
Doktor zamanlaeim oldugunda sutumu sagiyordum esim bakarken 1-2 saat fln.

Cok cikmazdayim lutfen önerileriniz varsa verin
Yaşadıklarınız çok normal özellikle o yalnızlık hissi...2 çocuğum var benim bu işten anladığım kimseden fayda yok. Herkes bizden daha lohusa, herkes bizden daha uykusuz ve herkes bizden daha yorgun... Bu yolda yalnızız cocuk büyüyene kadar sabır göstermekten başka çare yok...Ben mutfakta asla bisi yapamıyorum ve kendim ettim kendim buldum düşüncesine geçtim lohusa sendromundan çıkınca. Bunu biz istedik ve herseyin çözümü zaman...zamanla kilolar verilecek , pazar günü bile 7de kalkmak zorunda kalmayacağız...zamanla inşallah...

Yaşadıklarınız çok normal özellikle o yalnızlık hissi...2 çocuğum var benim bu işten anladığım kimseden fayda yok. Herkes bizden daha lohusa, herkes bizden daha uykusuz ve herkes bizden daha yorgun... Bu yolda yalnızız cocuk büyüyene kadar sabır göstermekten başka çare yok...Ben mutfakta asla bisi yapamıyorum ve kendim ettim kendim buldum düşüncesine geçtim lohusa sendromundan çıkınca. Bunu biz istedik ve herseyin çözümü zaman...zamanla kilolar verilecek , pazar günü bile 7de kalkmak zorunda kalmayacağız...zamanla inşallah...
Kesinlikle haklisiniz. Annem Evet yemekler fln yapti bi kac hafta yardimci oldu. Evimdeb Cok cikmiyodum hastalik yorgunluk oyuzdrn bebegime ben ve esim baktik. Kac hafta gecti gittim kaldim bi gun annemde, söyle yapardim ederdim diye okafar hevesleniyorduk bide baktim ayni designiz gibi herkes bizden lohusa. Hep bi yorgun hep bi tuhaf ruh halinde. Anne su söyle böyle bebek bakimiyla ilgili canim cikti. Gece guya uyutucak yurumen lazim bebekle uyumaz yoksa diyotum yok anlamiyor. Anlata anlata stres yapa yapa sinir oldum 2 gundur. Kimseden fayda yok kucuk bebgede kiMar yardimci fln olamiyor anca belki ilerde yardimlari dokunur cocuk buyuyup anneye komple bagli olmayinva..

Selam kizlar.
5 haftalik bi kizim var ve cok zor bi dogumum oldu, 2gun dogum sancisi cektim kizimin hayat tehlikesi vardi acil sezeryan sonrasi sukurler olsun kizim sagsalim dogdu.

Dogum sonrasi biraz stresli gecti, Esimin annesiyle kendi annem uzun zamandir görusup konusmuyordu. Kayinvalidemle mesafeli bi iliskim var kafa yapi olarak uyusmuyoruz sagolsun benden önce lohusa oldu farkli farkli uzdu beni. Ben biraz geri durmasam hergun evimde olurdu evlerimiz yakin. Dogumdan önce ve sonra olaylar cikardi canimi sıktı gunlerce aglatti sonra bi kac sefer geldiginde hep suratini asti inanin lohusayken bu durumlar asiri sinir bozucu. Eli bombos gelir gider sormus olmak icinde bos bos ne yapiyim ediyim olur.
Bide kac sefer dedigmiz halde bebegi öpmeyin diye ellerini öptu iki kere. Yani kac cocuk buyuttum torun baktim gibi göruyo. Bi kac sefer söyle yap yapma muhabetti bende kenfi bildigmi yaptim.

Kendi anneme gelince cok yakiniz en guvendiklerimden ve bana cok destek oldu. Dogumum öyle cok zor olmasina ragmen kimseyi yatili kalin diyemedik. Evimiz kucuk ve o ilk zamanlar özel oldugnu dusunduk esimle. Annem sagolsun tepsilerle yemek gönderdi bi kac hafta esimle ama oda calisiyor. Annem cok beceriklidir her konuda ama gelin görunki bi kac sefer bebekle görustugumde sadece bebegi seviyim pesinde yani bebek agliyor susturamiyor beni hem anliyor hem anlamiyor…
Surekli yok mahalledeki su teyze gelmek istiyor bu gitmek istiyor tarzi bunaltiyor. Simdi degii daha sonra ben evimde cagiririm herkesi diyi ama her seferinde ayni muhabbet bayiyor beni. Annemde dogumum zor fln olunva bi tuhaf oldu. Gercekten sinir oluyorum tuhaf davraniyor ve surekli daha sonra su bu görusme pesinde.
Birde dogumdan önce buzluga biseyler yapti pogaca börek neyse 2-3haftssonu yapmistir sorsaniz tum sonbahar her hafta bana yorulmusmus gibi davraniyor. Baskalariyla gezmesiydi o bu geri kalmadi hic bi sekilde ve ben ekstra yormadim dertlesmekten ziyade.

Esime gelince, esim bazen evden calisiyor bebege biraz bakiyo yardimci olmaya calisiyor sagolsun ama bi kac haftadir sigarayi birakmaya calisiyo oyuzden asiri gergin olabiliyo bende en ufak biseyde zaten alingan olup agliyorum 🥺
Hem cok anlayisli oluyo hemde cok anlayissiz. Esim yemek konusunda iyi degil bende asiri iyi degilim.

Guzel giyinip suslenip guzel meslegi olan biriyim simdi annelik izne ayrildim surekli atlet esofman perisan sekilde evdeyim. Gunlerce dus alabilicek vaktim olmayaniliyo, esim baktigindada bebege akssm gec oluyor az bile olsa gözumu kapatmaya calisiyorum. Evin islerine yetisemiyorum öyle yemek ekmek eskisi gibi yapamiyorum zaten cok iyi drgiim fikir olarak. Kolay ne varsa o oluyor.
iyi bir anne, es olmaya calisiyorum ama dogumun yasattigi o pskolojik Korku endise ustune tukenmislik, yorgunluk derken bittim tukendigmi hissediyorum..
Havalar soguk ve salgin zamani, öyle kimseule görusmuyorum safece bebegimi yuruyuse göturuyorum gunluk temiz hava alsin diye.

Hamileligim Boyu hep spor yaptim yillardir yapiyodum ama 7 aydan sonra Cok kilo aldim. Toplam 25 kg aldim ama Cok göstermiyordum. Dogum sonrasi bi 6-7 kilo verdim ve öyle kaldim.
Toplam 18 kg var vermek istedigim ve bi kac hafta daha beklemem lazim spor salonu icin. Yaza vermek istiyorum hic olmazsa bi 10 kilo verebilsem 3-4 ay icinde ama imkansiz geliyor. Fulltime emziriyorum.

Tek basima ustesinden gelmeye calisiyorum herseyin. Bebegim surekli kucak istiyor Sadece meme sakinlestiriyor. Bazen saatler Boyu kucagimda veya mememde 🥺
Kizimi herseyden cok cok seviyorum ama yetemiyorum kendimi kaybetmis hissediyorum.

Esim yakinlarda hac/umreye gidicek kurstan cocuk arkadasladiyla gecen sene gidiceklerdi gidemediler ben israrci oldum esimin gitmesine cünkü Cok istiyodu ilerde bidaha firsat olur olamaz diye, bi hayira vesile olmak istedim. Simdi bakiyorum cok zorlanicam bi 2 hafta. Annem kv var Evet ama kimse cocugna kendin gibi bakamiyo ustelik daha cok garip davranisra bulunup daha can sıkıcı oluyor.

Annem demiskende, kardesim yurtdisinda yasiyor annem cok yorulmusmus birda benle ugrasmaktan ve kendi isi fln diye oda ayin sonunda bi hafta yurtdisina gidiyo..

Bebegim gaz problemi vs derken saatler boyu agliyor( kolik degilmis) ve artik bende dayanamayip onunla beraber agliyorum. Ayak ustu tatli tarzi ne varsa atiyorum agzima.

Insan yapayalniz hissediyor. Kanamamda devam ediyor namazlarimda huzur buluyorum simdi safece dua edebiliyorum..

Bebegimle bi arkadasla fln görusmeye cekiniyorum disari olsa bile aglar durmaz diye. Hep böyle mi olucak? :(

Bebeğinizi sağlıkla büyütün inşallah 🤲🏻
Yaşadıklarınızın çoğunu yaşamış biri olarak söylüyorum 10 gün sonrası hiç desteğim yoktu, stres yapmayın siz stres yaptıkça bebek daha da huzursuz olacaktır. Hatta bir ara 4 gün 1-2 saat uykuyla perişan olmuştum annemi çağırdım babanı bırakamam demişti. O kadar ağlamıştım ki kimsem yok diye, ama hepsi zor olsa da geçiyor. Lohusalık 40 gün ile sınırlı değil olabildiğince eşinizden yardım isteyin çünkü istemedikçe ihtiyacınız yokmuş gibi algılıyorlar. Emziren anne diyetleri var , bir diyetisyenle başlayıp hem sütünüz azalmadan istediğiniz kiloya (emzirerek daha kolay) düşebilirsiniz. Kimseyi duymamaya çalışın, ne demek istedi bunu mu demek istedi diye düşünmeyin. Sen böyle söyleyince ben üzülüyorum kırılıyorum diye söyleyin. Eskiler maalesef böyle, hele kayınvalideler. Asla kusursuz değiller , çocuklarını mükemmel büyütmüşler (onlara göre) 2.ye hamileyim ama bu defa o kırılır bu üzülür diye susamam. Kayınvalidem kızım doğduğunda bana benziyor dediler diye çirkin çocuk büyüyünce güzelleşir demişti 😂 Bende kızım gayet güzel çünkü bana benziyor dedim sesini çıkaramadı, kızım sarışın onun zift genine benzemiyor diye hasetlendi 😅
Sütüm akarken görmesine rağmen çocuk doymuyor dedi hala çok ilgisiz olmasına rağmen başkalarının yanında annesi oymuş gibi her şeye atlayıp benden önce cevap verir. Bu anların güzelliğini yaşamaya çalışın Allah çok güzel nimet vermiş evinize , büyüdükçe daha da şükredeceksiniz şuan yaşadığınız zorluklar unutulacak. Sevgiyle mutlulukla kalın 😍

Selam kizlar.

Allah yardımcınız olsun. :( Bende 6 haftalık lohusayim ve bebegimi sadece 25 gün emzirebildim memelerim param parça kahverengi bölge komple putur putur kabardı beyazladı başka birseye dönüştü en son doktor emzirmeyi birakmami istedi ve daha fazla ilerleyemedim. Denemedigim sey kalmadi. Kendimi başarısız hissediyorum ve emzirmeyince anne olamamis gibi hissediyorum. Canım o ladar sıkkın ki memelerim bir türlü iyilesmedi. İlk günden beri böyle. Bebeğimin anne sütü almasını cok istemiştim ama olmadı.

Allah yardımcınız olsun. :( Bende 6 haftalık lohusayim ve bebegimi sadece 25 gün emzirebildim memelerim param parça kahverengi bölge komple putur putur kabardı beyazladı başka birseye dönüştü en son doktor emzirmeyi birakmami istedi ve daha fazla ilerleyemedim. Denemedigim sey kalmadi. Kendimi başarısız hissediyorum ve emzirmeyince anne olamamis gibi hissediyorum. Canım o ladar sıkkın ki memelerim bir türlü iyilesmedi. İlk günden beri böyle. Bebeğimin anne sütü almasını cok istemiştim ama olmadı.
Bebeginizi tebrik ederim ozaman ayni dönemlerde dogum yaptik. Benim kizim bugun 6 hafta 2 gun oldu cok cok sukur.
Uzulmeyin lutfen eger hersey denedigniz halde olmuyosa streslenmeyin stres sizi dahada olumsuz etkilicektir. Sütünuz sagmayi denedinizmi? Hani öyle yavas yavas belki yardimci olur? Yoksada bosverin, siz iyi olmaya bakin❤️

Bebeğinizi sağlıkla büyütün inşallah 🤲🏻
Yaşadıklarınızın çoğunu yaşamış biri olarak söylüyorum 10 gün sonrası hiç desteğim yoktu, stres yapmayın siz stres yaptıkça bebek daha da huzursuz olacaktır. Hatta bir ara 4 gün 1-2 saat uykuyla perişan olmuştum annemi çağırdım babanı bırakamam demişti. O kadar ağlamıştım ki kimsem yok diye, ama hepsi zor olsa da geçiyor. Lohusalık 40 gün ile sınırlı değil olabildiğince eşinizden yardım isteyin çünkü istemedikçe ihtiyacınız yokmuş gibi algılıyorlar. Emziren anne diyetleri var , bir diyetisyenle başlayıp hem sütünüz azalmadan istediğiniz kiloya (emzirerek daha kolay) düşebilirsiniz. Kimseyi duymamaya çalışın, ne demek istedi bunu mu demek istedi diye düşünmeyin. Sen böyle söyleyince ben üzülüyorum kırılıyorum diye söyleyin. Eskiler maalesef böyle, hele kayınvalideler. Asla kusursuz değiller , çocuklarını mükemmel büyütmüşler (onlara göre) 2.ye hamileyim ama bu defa o kırılır bu üzülür diye susamam. Kayınvalidem kızım doğduğunda bana benziyor dediler diye çirkin çocuk büyüyünce güzelleşir demişti 😂 Bende kızım gayet güzel çünkü bana benziyor dedim sesini çıkaramadı, kızım sarışın onun zift genine benzemiyor diye hasetlendi 😅
Sütüm akarken görmesine rağmen çocuk doymuyor dedi hala çok ilgisiz olmasına rağmen başkalarının yanında annesi oymuş gibi her şeye atlayıp benden önce cevap verir. Bu anların güzelliğini yaşamaya çalışın Allah çok güzel nimet vermiş evinize , büyüdükçe daha da şükredeceksiniz şuan yaşadığınız zorluklar unutulacak. Sevgiyle mutlulukla kalın 😍
Cok tesekurler guzel mesajibiz icin. Lohusalik kesinlikle 40 gun degil gercekten. Annem yardimci oldu yemek konusunda, bebegede esimle kendimiz baktik bakiyoruz. Neticede annemde olsa benim buyutme tarzim farkli onunki farkli. Bu dönemde aile disunda uzak durabildim simdilik herkesten. Kayinvalideylede mesafeli kaldim cubku lohusa pskolojisi cok farkli en ufak bisey batiyor. Kizim 6 hafta 2 fin oldu doya doya onu öpup kokluyorum. Kucaga alismis gibi seyler duyuyorum hic umursamiyorum Sadece kv ustu ter fln kokuyo yada fazla kokulu eminim bebek rahatsiz oluyo bisey diyemiyosun… Bide hep kucagindan inditmedigi icin istedigim gibi bezini degistiremiyorym emziremiyorum hep ufak tefek mudaheleler, insan yalnizjen olsugu gibi rahst olmuyo

Cok tesekurler guzel mesajibiz icin. Lohusalik kesinlikle 40 gun degil gercekten. Annem yardimci oldu yemek konusunda, bebegede esimle kendimiz baktik bakiyoruz. Neticede annemde olsa benim buyutme tarzim farkli onunki farkli. Bu dönemde aile disunda uzak durabildim simdilik herkesten. Kayinvalideylede mesafeli kaldim cubku lohusa pskolojisi cok farkli en ufak bisey batiyor. Kizim 6 hafta 2 fin oldu doya doya onu öpup kokluyorum. Kucaga alismis gibi seyler duyuyorum hic umursamiyorum Sadece kv ustu ter fln kokuyo yada fazla kokulu eminim bebek rahatsiz oluyo bisey diyemiyosun… Bide hep kucagindan inditmedigi icin istedigim gibi bezini degistiremiyorym emziremiyorum hep ufak tefek mudaheleler, insan yalnizjen olsugu gibi rahst olmuyo
Evet , tahammül çok azalıyor. Ben eşime sarmıştım burnunda sorun var ağzından nefes alıyor, ağzını kapatacaksın diye tutturmuştum 😂 nefes alamıyorum diyordu şimdi anlatıp gülüyoruz 🤣 babamda sigara içer ve yaklaşırdı kızıma çaresiz bişey diyemiyorsun. İlk günler bu yüzden zor, annelerin zamanıyla çok farklı şu ana adapte olamıyorlar söylemek gerekiyor kasmayın kendinizi

Back