KAFA KARIŞIKLIĞI VE BELİRSİZLİK?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Eloselos9393

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2018
434
201
31
Merhaba Arkadaşlar, daha önce bir hatadan döndürdüğünüz için teşekkür ederim. Artık tamamen bitti o iş. Şimdi ki konumu lütfen yargılamadan eski konumu unutup ona göre yorum yapar mısınız? En hayatıma kimseyi almama ya söz verip gönül kapımı kapattım ve kafamda rahattı. Ve onunla tanışana kadar. Tanıştık ve peşimden çok koştu ilk başta istemedim ama sonra yaptıkları hal ve tavırları ile bir şekilde oldu. Ve biz arkadaş olduk. Ben daha önce evlilik yapmış eşimden şiddet gördüğüm için ayrılmıştım. Çok şükür bebeğim yok. Ve asıl sorunlar bu nokta da başlıyor. Karşımdaki bekar ve doğulu bir erkek oda 27 yaşında ve ailenin ilk evlenecek çocuğu. Ben kendisine durumumdan ilk başta bahsettim ve benim için önemli değil dedi ve geçti. Ama doğulu bir aile bekar bir erkek ve ailenin ilk çocuğu. Beni kesinlikle istemezler. Çünkü maalesef ki geçen bir doğulunun konuşmasına denk geldim dedi şu. AÇILMIŞI KENDİME EŞ DİYE ALMAM. Ortamda dendi bu insanın zoruna gidiyor. ALLAH var erkek arkadaşım bunu hiç yüzüme vurmadı ama başka bir doğulu böyle düşünüyor. Onun ailesi de duysa bence bunu düşünür. Gelelim 2. konuya anneler gününde benim anneme hediye almak istedi çarşıya çıktık. Ama değişik hal ve hareketi vardı. Böyle her şeye homurdanan aman onu alma şunu al diyen aman en kalitesini al benim param var diyen bir erkek vardı karşımda. Ve bana şöyle bir etti ben fincan takımı alacaktım o bir tane gösterdi bende onu beğenmedim dedim bana dediği laf SEN ÖMRÜNDE BÖYLE FİNCAN GÖRDÜN MÜ? bunu hangi amaçla dedi bilmiyorum ama bozuldum ben. Aslında özünde iyi bir insan ama değişik bir yapısı var bazen sorumsuz gibi geliyor. Bana hayatımın kadını sensin evleneceğim diyor. Sonra tekrar okul okurum burada yanında diyor ama seni 4 sene bekletmem 2 sene sonra evleniriz diyor. Bilmiyorum. Baktığım zaman kültür farkı var gibi. Ama kardeşleri hep okuyan kısımdan. Ama yine kültür farklılığı var gibi. En çok kafamı bulandıran kimse bekar oğluna boşanmış kadını alır mı?

Kültür farkını aşabilirseniz mutlu olabilirsiniz ama kültür farkını aşamazsanız mutlu olabileceğinizi sanmıyorum.
Kültür öyle birşey ki bize doğru gelen başkasına yanlış gelebiliyor veya bize yanlış gelen başkası için problem olmayabiliyor.
Bunu aşmadan sakın ama sakın evlenmeyi düşünmeyin, zaten bir kere sütten ağzınız yanmış yoğurdu üfleyerek yiyin.
Ha doğuluların çoğu öyle düşünüyor mu? Düşünüyor ama düşünmeyen insanlarda var. Erkek arkadaşınız böyle ise ne mutlu size.

öncelikle şunu belirtmek isterim ki doğulu bir ailede büyüdüm ve bu anlattığınız şeyler ailenin doğulu olup olmamasıyla alakalı değil. Daha çok ailenin prensipleri diyelim. Batıda yetişip bu tarz şeyleri çok takan insanlar da var sonuçta.
Arkadaşınıza gelirsek de o sorun etmiyorsa siz niye sorun ediyorsunuz ki? Belki de ailesi çocuklarının isteklerine karşı son derece saygılı yaklaşan bir ailedir
Ayrıca alışveriş olayına gelirsek de bana arkadaşınız şaka yapmış gibi geldi fincan konusunda.Bence çok küçük şeylere çok fazla takılıyorsunuz. Bu şekilde hayat yürümez..

bunu bende dedim ama almak istedi karışmadım. Evet doğuluların yüzde doksanı hep aynı

bazen bazı şeyler coçukların fikirleri ile değil aileler ile şekillenir. Her şey nasip kısmet ama şu da var onlarda kendi ırkından isterler ister istemez

bunu bende dedim ama almak istedi karışmadım. Evet doğuluların yüzde doksanı hep aynı
Doğularının yüzde 90i aynı diyeni, boşanan insanların %90i ayni diyerek aynı önyargı ile karşılarlar, haberiniz olsun. Daha 1 ay önce evli bi adam peşinizdeydi 1 ayda ne bu samimiyet, çarşıya çıkmalar hemde bu zamanda, hediye almalar vs. Bence siz hayatınıza kimseyi almadan önce kendinizi biraz geliştirin

bazen bazı şeyler coçukların fikirleri ile değil aileler ile şekillenir. Her şey nasip kısmet ama şu da var onlarda kendi ırkından isterler ister istemez

Evlenip boşandığınız için değil ama zihniyetiniz yüzünden istemezler sizi muhtemelen.

Ya bu evli kadınla bekar adamın evlenmesinine sadece dogu da ya da batı da karşılar durumunu normal bulmuyorum bu aile yapısıyla alakalı bir şey.
Bu kişi anladıgım kadarıyla okuyor evlenmey ebir yakın bir yakın degil biraz da dengesiz biri sanırım sen ömründe böyle fincan gördğn mü diyen biri ilerde sen önceden ne gördün kü ben seni zengin ettim ben sana gösterdim vs vs der başına kalkar. Hem hayatımın kadınısın seninle evlenicem hem okul okuyorum yanında kalırım demiş okul bitince sizden ayrılabilir birazcık degişik menfaatler sezdim genede gönlünüzce olsun

Bu yorum oldu mu simdi?

Yani ben istememe ihtimallerine hak verdim.
Önce insanlar hakkındaki düşüncelerinizi düzeltin derim.
Bu olaylar sadece doğuda yaşanmıyor, sadece doğu böyle değil.
Ben karadenizliyim, yıl olmuş 2020 babam hala Doğulu erkek arkadaşım olmasını istemez. Yani her bölgede, her "ırk" ta var böyle insanlar. Erkek arkadaşınız sorun yapmıyorken neden siz yapıyorsunuz?

Düşünceniz hiç hoş değil bence. Dediğim gibi doğulu bir ailenin kızıyım. Ailem eğitime inanılmaz önem veren ve bu anlamda arkamızda hep durmuş bu sebeple de girdiğimiz ortamlarda her zaman için saygı duyulan bir aile olduk. Babama dönüp "ne kadar güzel bir aileniz var, nasıl yetiştirdiniz bu çocukları da kendilerini böyle geliştirdiler" diye sorulduguna bir çok kez şahit olmuşumdur. Bu ülkeye de çoğu insandan daha fazla faydalı olduğumuzu düşünüyorum
2 senedir de sevgilim var. Bir kere ailesi "bu kız doğulu bu kızla evlenmeni istemiyoruz" tarzında bir söylemle gelmedi. Her zaman da ilişkimizi desteklediler ve hayranlık duydular bana karşı
Bu çirkin genellemelerinizde nasıl kendinize arkadaş bulmayı başarıyorsunuz hayret ediyorum...

bakın yanlış anladınız ben doğuları yadırgamadım aksine çok da severim cidden çok misafir perveler insanlakları çom iyi. Çok doğulu arkadaşım oldu ve cidden hepsi çok iyi insanlar. Benim düşüncem evlilik yönünde yoksa diğer yönden asla hanımefendi.

Adam parasiyla var,basina kakacak herseyi,sana turlubpsikolojik baski yapar,birde boyle isik hiziyla baslayan isten hayir gelmez ,kapilmayin sinir koymada sorununuz var ,

Fincan uzay mekiği şeklinde falan mıydı? Birde hayatınıza illa birini almak zorundaysanız huzurla başlayın.Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer derler ben sizde onu göremedim.Kültür farkı zordur ya 2 tarafta çok şeffaf olacak ya da bir taraf bir tarafa ayak uyduracak...

Neden kendinizi alınıp verilecek bir mal gibi görüyorsunuz? Açılmıştı almam diyen gerizekalıya haddini bildiremediniz mi? Beni oğullarına alacakları bir meta olarak gören biriyle asla evlenmezdim. Evlilik iki insanın ortak bir hayat sürmesidir. Önce siz bunu anlayın. Evlenmişsiniz olmamış boşanmışsınız. Bu sizi artık değersiz yapmıyor, beni oğullarına layık görürler mi diye ezik psikolojiye girmeyin, siz çok değerlisiniz hep bunu hatırlatın kendinize

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…