Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
isten cikmak ya da cikamamak..
- Konu Sahibi athena
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 14 Şubat 2012
- 6.206
- 8.822
- 448
Büyük kız için haftaiçleri üniversite öğrencisi bir ders ablası ayarlasanız hem öğrenci olacağı için maliyeti fazla olmaz, hem kayınvalide kafasını dinlemiş olur, hem de ekstra bir gözlemci daha olur. Bakalım çocuk mu çok zor yoksa kayınvalide mi çocukla iletişim kuramıyor. Ben bir dönem 8 yaşındaki bir çocuğa ders ablalığı yapmıştım aynı sizin gibi evde yaşayan bir babanne vardı. Durup durup ya çocuğa sataşır onu kızdırır ya yaptıkları şikayet eder ya 'ah yazık anne babası bütün gün çalışıyor bu da bir başına büyüyor' 'Canım kıyamam sende geliyorsun buraya ekmek parası tabi' tarzı vahvahlanır ortamın modunu düşürürdü.
- 17 Kasım 2015
- 3.982
- 3.552
- 83
- 36
dogrupta kvde anne dahi olsa devamli baktirmagi yanlis buluyorum. Bir isin olur anne bakarmisin 1-2 saatligine desen o ayri konu. Ya bakici tutcaksin yada oturup bakcaksinizMerhaba hanimlar.
Danisip rahatlamak istiyorum sizlere cunku bu konu ustumde bir yuk.
Oncelikle. Ben 28 yasindayim ve 2 senedir guzel bir yabanci asilli markette calismaktayim.
Sigortam vs cok iyi yatmakta part time olmama ragmen, sendikaliyim ve ayrica ozel sigortam da yatiriliyor. Yani ben yaklasik bir 8 sene sonra ozelden emekli olabilirim ayni is yerinde devam edersem.
Sosyal haklari harika. Personele yaklasimi harika. Ozel gunler unutulmaz, kutlamalar hediyeler verilir. Yilbasinda vs parti yapilir yemekhanesinde. Icecek( ben icmem lakin icki bile olur tadimlik) , pasta, cerez, meyve... Sasirdim dogrusu hala sasirmaktayim.. Bir is yeri bu denli guzel bakabilir mi elemanina diye.. Yemek 3 cesit cikar ; corbasi, eti, pilavi, tatlisi vs.. Her gun denetime yollanir yemekler minik torbalara konulup uygun mu diye.. Hobi odamizda oyun konsolu bile var hem de son surumu. Kitaplik, masa tenisi vs ..
Yilin bazi zamanlari eglenceler duzenlenir. Yakin zamanda bowling turnuvasi duzenlendi bolumler arasinda. Gidildi. Piknikler, otelde eglence geceleri, tiyatro, iftar yemekeleri vs.. Ben tabiki evli oldugum icin hicbirine gitmedim.
Calisanlara asla kendisini orda isciymis gibi hissettirilmez( genellikle) toplantilar olur, goruslerimiz alinir. Ki en onemlisi de bu.
Son olarak verdigi para asgari ucretin ustundedir. Part time calismama ragmen beni tatmin eder. Kisacasi her yonden olumlu bir is bu. Ve yukselme olanagin da var. Tek olumsuz yonu evime uzakligi. 45 dk gidis. 45 dk gelis.
Ama o da halledilebilir bir sorun.
Gel gelelim diger konuya.
Malumunuz kisa bir sure once kizima dadanan bir sapik vardi mahkemeligiz su an. Eski konumdan belki hatirlarsiniz.
Cocuklarima ben isteyken kv bakmakta. Ama o da kizimla hic anlasamamakta.
Kizim hiperaktif zor bir cocuktur. Her aksi hareketi kv tarafindan yargilanmakta ve surekli "sen kotusun" kalibina sokulmakta..
Ne kadar bunu degistirmek icin cabalasam da kv kendi gencken cocuguna hep bakicilar baktigi icin cocuk kahri cekmediginden, empati yapamiyor ve cocugumu surekli zorluyor.
Kucuk olanla bir sorunu yok. Ama kızımla arasi hic iyi degil. Bana surekli "sen basinda olsan gorursun, bu kiz cekilmez, ev tutup gidicem, kac yasinda kadinim ugrasamam" vs diye yakiniyor. Kisacasi -sen isten cikmalisin- fikrini dayatiyor. O yasadigimiz vahim olayda bile "sen evde olsan boyle bir sey olmazdi belki" diyerek sucu bana atmisti inceden..
Halbuki bana en basindan beri "gencsin, ise gir ikinizde calisin eve destek olun; ben cocuklara bakarim, evi de ceker ceviririm" diyordu.. Ne cocuk bakmasi ne ev cekip cevirmesi... Hepsi hikaye oldu...
Esim de cikmami isteyen taraf..
Ben ise yeni borca girdigimizden cikmayi dusunurken zorlaniyorum..( esyalarim eskiydi takside girdik mecbur)
Elimize iyi para geciyor ve ben varligim ve gencligim bir ise yaradigi icin mutlu hissediyorum..
Cikarsam hem de olanaklari boyle iyi bir isten cikarsam; tek maasla, ev kira, iki cocuk, borclar bizi zorlamaz mi?
Yani gercekten kizimin basina gelen o vahim olayin sorumlusu ben miyim???
Kv nin biraz sorumluluk alip cocuklara sahip cikmasi gerekmiyor muydu? Yapacagi tek is buyken? Yemek de yapmasin ev de topmalasin ona soylemistim; sadece coduklarin basinda dur yeter diye.. Ama o bunu da yapmadi...
Uzun oldu kusura bakmayin...
Tavsiyelerinizi istiyorum.
Sevgiler
Son eklemek istediğim birşey var.
Ben uzun yıllardır çalışmama rağmen kenara bir kuruş atmışlığım yok.
Aileden gelen bir alışkanlık ile eve ne girerse ortak harcamadır mantığı ile davrandım.
Bir kuruş bile kenara "bir gün de zor günüm olur" diye ayırmamıştım.
Arkadaş tavsiyesi ve çevreden yola çıkarak artık kenara birikim yapıyorum.
Siz de bunu muhakkak yapın derim.
Ben de kiradayım, giderlerim de ona göre.
Ancak maaşımdan bir miktar kenara atıyorum eşim de biliyor, ancak dokunulmamak üzere atıyorum kenara.
Aileden gelen bir alışkanlık ile eve ne girerse ortak harcamadır mantığı ile davrandım.
Ancak maaşımdan bir miktar kenara atıyorum eşim de biliyor, ancak dokunulmamak üzere atıyorum kenara.
- 11 Ağustos 2013
- 6.523
- 24.153
- 548
Karsimiza ciksaaydi sonu fenaydi onu biliyorum iyi ki cikmadi.. Motorunu parcalamakla yetindi esim.Ayrıca şu adamı beyzbol sopasıyla bir döveydiniz yüzüne biber gazı sıkıp.
- 22 Ağustos 2014
- 3.845
- 2.409
- 408
- 11 Ağustos 2013
- 6.523
- 24.153
- 548
Cocugum hiperaktif. Asi. Her seye cevap veren yuksek sesle konusan bir cocuk. Lakin kv de surekli her yaptigi seyde onu suclar ve yargilar. Anlayissiz biridir. Mesela kardesini ufakca bi itse ki ben bile sorun olarak gormem o an ; "oldurecek cocugu, tummm gun vuruyor, hain! Ben diyecegimi dedim bir gun oldururse bu cocugu, bana suc bulmayin! Hic bisey yapmiyorsunuz " diyor. "Ne yapalim anne, konusuyorum; doveyim mi?" dedigimde de "sen onu tut, koru daha! Oglani oldururse gorursun! Kotu diyorum bu cocuk kotu" diyor. Bag kurmak anlasmak imkansiz! Ama dediginiz gibi tedavisini ettirirp, bir abla bulmaya ve etute daha fazla yollamaya calisacagim ki evde gecirdigi vakit azalsin. Hem de fayda gorsun..Büyük kız için haftaiçleri üniversite öğrencisi bir ders ablası ayarlasanız hem öğrenci olacağı için maliyeti fazla olmaz, hem kayınvalide kafasını dinlemiş olur, hem de ekstra bir gözlemci daha olur. Bakalım çocuk mu çok zor yoksa kayınvalide mi çocukla iletişim kuramıyor. Ben bir dönem 8 yaşındaki bir çocuğa ders ablalığı yapmıştım aynı sizin gibi evde yaşayan bir babanne vardı. Durup durup ya çocuğa sataşır onu kızdırır ya yaptıkları şikayet eder ya 'ah yazık anne babası bütün gün çalışıyor bu da bir başına büyüyor' 'Canım kıyamam sende geliyorsun buraya ekmek parası tabi' tarzı vahvahlanır ortamın modunu düşürürdü.
- 11 Ağustos 2013
- 6.523
- 24.153
- 548
Cok cok haklisin canim kv nin karakteri belli ama kizim degistirilebilir en azindan..işten çıkma canım kızını bir dr götür
işten çıkman çözüm değil şuan
ana problemi ortadan kalkarsa bütün sorunlar çözülür
ve ilk okulda öğretmenleri söylemiş
- 11 Ağustos 2013
- 6.523
- 24.153
- 548
Cok haklisin canim. Inan cok istiyorum ama kurus atamiyorum. Ay icinde illa bi harcama taksit vs cikiyor. O da olmasa cocuklar hastalaniyor derken para koyamiyorum borclar yarilansa koyacagim aslinda. Ne olur ne olmaz diye...Son eklemek istediğim birşey var.
Tesekkur ederim icten cevaplarin icin.
- 11 Ağustos 2013
- 6.523
- 24.153
- 548
Iyi de ben bak diye zorlamadim zaten.dogrupta kvde anne dahi olsa devamli baktirmagi yanlis buluyorum. Bir isin olur anne bakarmisin 1-2 saatligine desen o ayri konu. Ya bakici tutcaksin yada oturup bakcaksiniz
Kendi istegi ile bana "sen calis ben ikisine de bakarim. Evi de derler toplarim bana guvenin" dedigi icin ise girdim. Yoksa ona cocuk emanet etmezdim , kendim bakabilirdim sukur.
Cocuk bakamiyor ve birirlerine baktiriyormusum gibi lanse etmezseniz sevinirim.
- 20 Ağustos 2015
- 6.490
- 15.604
- 248
- 22 Ağustos 2014
- 3.845
- 2.409
- 408
Cok cok haklisin canim kv nin karakteri belli ama kizim degistirilebilir en azindan..
canım bu kv karakteri alakalı değil
önceki konularını okudum
ilkokul ögretmeni şikayeti rehber öğretmeni;
ruh ve sinir hastanesine sevketmiş
anlıyorum seni tek başına kızını götürememişsin
eşinde destekçi değilmiş
ders yaparken ayakta yapıyor sallanması vb durumları
yazmışsın bu bir hastalık belirtisi olabilir
lütfen bunları kulak ardı etme
ayrıca senin özel sigortadan kızın yararlanabilir
- 17 Kasım 2015
- 3.982
- 3.552
- 83
- 36
ne olursa olsun yanlis buluyorum. Calisabilirsin elbet ama güvenli krese ver bakici tut. Malesef herkes kvde anne baksin moduna hem akraba hem para vermem derdinde. Bir kere senin yetistirme tarzinla kvdeninki ayni dgil. Ozaman kadina söylenmegede hakkiniz yok. Bunlar bastan belli olan seyler zaten. Ayni kvdemle ayni evde oturuyorum pismanim gecinemiyorum misali.Iyi de ben bak diye zorlamadim zaten.
Kendi istegi ile bana "sen calis ben ikisine de bakarim. Evi de derler toplarim bana guvenin" dedigi icin ise girdim. Yoksa ona cocuk emanet etmezdim , kendim bakabilirdim sukur.
Cocuk bakamiyor ve birirlerine baktiriyormusum gibi lanse etmezseniz sevinirim.
Tabiki isten cikip kendiniz bakcaksiniz...
saydiklariniz avantajlarda cok cazip geliyorsa bakici tuttun.
- 20 Aralık 2017
- 9.800
- 32.016
- 548
Ailenizde maddi olarak hem sizin çalışmanıza ihtiyac olup hem de sanki keyfinize calisiyorsunuz muamelesi yapılması rahatsız ediciCok haklisin canim. Inan cok istiyorum ama kurus atamiyorum. Ay icinde illa bi harcama taksit vs cikiyor. O da olmasa cocuklar hastalaniyor derken para koyamiyorum borclar yarilansa koyacagim aslinda. Ne olur ne olmaz diye...
Tesekkur ederim icten cevaplarin icin.
Cocugum hiperaktif. Asi. Her seye cevap veren yuksek sesle konusan bir cocuk. Lakin kv de surekli her yaptigi seyde onu suclar ve yargilar. Anlayissiz biridir. Mesela kardesini ufakca bi itse ki ben bile sorun olarak gormem o an ; "oldurecek cocugu, tummm gun vuruyor, hain! Ben diyecegimi dedim bir gun oldururse bu cocugu, bana suc bulmayin! Hic bisey yapmiyorsunuz " diyor. "Ne yapalim anne, konusuyorum; doveyim mi?" dedigimde de "sen onu tut, koru daha! Oglani oldururse gorursun! Kotu diyorum bu cocuk kotu" diyor. Bag kurmak anlasmak imkansiz! Ama dediginiz gibi tedavisini ettirirp, bir abla bulmaya ve etute daha fazla yollamaya calisacagim ki evde gecirdigi vakit azalsin. Hem de fayda gorsun..
Bunu eşinizle çözmeyi denediniz mi ?
Bence kv çocuğun psikolojisini daha çok bozuyor gibi
Yetişkin bile olsa tüm gün eleştirilse dengesi bozulur
Bu arada işinizi tabi ki bırakmayın
- 31 Ekim 2016
- 4.756
- 20.518
- 308
- 34
Tamam da kv onlarla birlikte, onların evinde yaşıyomuş zaten. Kendi evinden gelip bakmıyor ki. bu durumda gayet bakılabilir bencedogrupta kvde anne dahi olsa devamli baktirmagi yanlis buluyorum. Bir isin olur anne bakarmisin 1-2 saatligine desen o ayri konu. Ya bakici tutcaksin yada oturup bakcaksiniz
- 11 Ağustos 2013
- 6.523
- 24.153
- 548
canım bu kv karakteri alakalı değil
önceki konularını okudum
ilkokul ögretmeni şikayeti rehber öğretmeni;
ruh ve sinir hastanesine sevketmiş
anlıyorum seni tek başına kızını götürememişsin
eşinde destekçi değilmiş
ders yaparken ayakta yapıyor sallanması vb durumları
yazmışsın bu bir hastalık belirtisi olabilir
lütfen bunları kulak ardı etme
ayrıca senin özel sigortadan kızın yararlanabilir
Cok haklisin
Kesinlikle ustune dusucem bu konunun.
Rehber ogrt ve ogrt bunun hiperaktivite ile alakali olabilecegini soyledi.
O vahim olayda cocuk gozlemde kizimin ifadesi alinirken psikolog esliginde alindi ve psikolog da bana agir hiperaktivite gibi duruyor dedi. Rlbette arastirilmasi lazim. Ben arkasindayim bu konunun artik.
- 13 Mart 2015
- 4.176
- 7.616
- 158
Merhaba hanimlar.
Danisip rahatlamak istiyorum sizlere cunku bu konu ustumde bir yuk.
Oncelikle. Ben 28 yasindayim ve 2 senedir guzel bir yabanci asilli markette calismaktayim.
Sigortam vs cok iyi yatmakta part time olmama ragmen, sendikaliyim ve ayrica ozel sigortam da yatiriliyor. Yani ben yaklasik bir 8 sene sonra ozelden emekli olabilirim ayni is yerinde devam edersem.
Sosyal haklari harika. Personele yaklasimi harika. Ozel gunler unutulmaz, kutlamalar hediyeler verilir. Yilbasinda vs parti yapilir yemekhanesinde. Icecek( ben icmem lakin icki bile olur tadimlik) , pasta, cerez, meyve... Sasirdim dogrusu hala sasirmaktayim.. Bir is yeri bu denli guzel bakabilir mi elemanina diye.. Yemek 3 cesit cikar ; corbasi, eti, pilavi, tatlisi vs.. Her gun denetime yollanir yemekler minik torbalara konulup uygun mu diye.. Hobi odamizda oyun konsolu bile var hem de son surumu. Kitaplik, masa tenisi vs ..
Yilin bazi zamanlari eglenceler duzenlenir. Yakin zamanda bowling turnuvasi duzenlendi bolumler arasinda. Gidildi. Piknikler, otelde eglence geceleri, tiyatro, iftar yemekeleri vs.. Ben tabiki evli oldugum icin hicbirine gitmedim.
Calisanlara asla kendisini orda isciymis gibi hissettirilmez( genellikle) toplantilar olur, goruslerimiz alinir. Ki en onemlisi de bu.
Son olarak verdigi para asgari ucretin ustundedir. Part time calismama ragmen beni tatmin eder. Kisacasi her yonden olumlu bir is bu. Ve yukselme olanagin da var. Tek olumsuz yonu evime uzakligi. 45 dk gidis. 45 dk gelis.
Ama o da halledilebilir bir sorun.
Gel gelelim diger konuya.
Malumunuz kisa bir sure once kizima dadanan bir sapik vardi mahkemeligiz su an. Eski konumdan belki hatirlarsiniz.
Cocuklarima ben isteyken kv bakmakta. Ama o da kizimla hic anlasamamakta.
Kizim hiperaktif zor bir cocuktur. Her aksi hareketi kv tarafindan yargilanmakta ve surekli "sen kotusun" kalibina sokulmakta..
Ne kadar bunu degistirmek icin cabalasam da kv kendi gencken cocuguna hep bakicilar baktigi icin cocuk kahri cekmediginden, empati yapamiyor ve cocugumu surekli zorluyor.
Kucuk olanla bir sorunu yok. Ama kızımla arasi hic iyi degil. Bana surekli "sen basinda olsan gorursun, bu kiz cekilmez, ev tutup gidicem, kac yasinda kadinim ugrasamam" vs diye yakiniyor. Kisacasi -sen isten cikmalisin- fikrini dayatiyor. O yasadigimiz vahim olayda bile "sen evde olsan boyle bir sey olmazdi belki" diyerek sucu bana atmisti inceden..
Halbuki bana en basindan beri "gencsin, ise gir ikinizde calisin eve destek olun; ben cocuklara bakarim, evi de ceker ceviririm" diyordu.. Ne cocuk bakmasi ne ev cekip cevirmesi... Hepsi hikaye oldu...
Esim de cikmami isteyen taraf..
Ben ise yeni borca girdigimizden cikmayi dusunurken zorlaniyorum..( esyalarim eskiydi takside girdik mecbur)
Elimize iyi para geciyor ve ben varligim ve gencligim bir ise yaradigi icin mutlu hissediyorum..
Cikarsam hem de olanaklari boyle iyi bir isten cikarsam; tek maasla, ev kira, iki cocuk, borclar bizi zorlamaz mi?
Yani gercekten kizimin basina gelen o vahim olayin sorumlusu ben miyim???
Kv nin biraz sorumluluk alip cocuklara sahip cikmasi gerekmiyor muydu? Yapacagi tek is buyken? Yemek de yapmasin ev de topmalasin ona soylemistim; sadece coduklarin basinda dur yeter diye.. Ama o bunu da yapmadi...
Uzun oldu kusura bakmayin...
Tavsiyelerinizi istiyorum.
Sevgiler
Her şey geçtim de işe çıkacağıma maaşım kadar bakıcı tutarım daha iyi, böyle bir imkan bırakılmaz bence. Çocukların küçük değil sanırım, sana muhtaç değillerse (emzirme vs gibi) bence kendini kötü hissetme. Kayınvaliden fesat ve suçlamayı seven biri bence. Evde bir şey olsa gene senden bilir ki. İnanki bu devirde iş bulmak çok zor, seninki gibisini bulmak ayrı zor. Günde kaç saat hangi saatlerde çalışıyorsun? 45 dk yol uzak değil bence, ben de ortalama 1.5 saat yola gidiyorum her sabah, kendim dönecek olsam 2 saat en az.