• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

isten cikmak ya da cikamamak..

Ailenizde maddi olarak hem sizin çalışmanıza ihtiyac olup hem de sanki keyfinize calisiyorsunuz muamelesi yapılması rahatsız edici
Iste ben de bundan yakiniyorum. Sanki cocuklari birakip gitmek benim cok hosuma gidiyor, sanki kaciyorum annelikten.

Bunu eşinizle çözmeyi denediniz mi ?
Bence kv çocuğun psikolojisini daha çok bozuyor gibi
Yetişkin bile olsa tüm gün eleştirilse dengesi bozulur
Bu arada işinizi tabi ki bırakmayın
Esimin tek lafi "annem iyi biri degil biliyorum ancak yapilabilecek bir sey yok. Kac yasinda kadin degismiyor." diyor ki oyle.

Kv maaşını size mi veriyor? Eğer size veriyorsa zaten işten çıkın , geçinmeye çalışın.Eğer size vermiyorsa maaşını vermesini teklif edin bende işten çıkarım deyin.Başka aklıma gelmedi.
3 ayligi var. O da cok cuzi bi miktar. 2500 falan. Eskiden elime 400 kalsin evin giderlerini alirim geri kalanini alin borclariniza vs derdi. Ki vermek zorunda da degil onun parasi ama gecen ay "ihtiyaclarim var hastayim dra gidicem" bahaneleri ile vermek istemedi esimin kart borcu oldugunu bile bile.
Yani o tamamnini da verse bile bize 3 aydan 3 aya yetmez ki o para.. Sadece o ayi kurtarir.

Tamam da kv onlarla birlikte, onların evinde yaşıyomuş zaten. Kendi evinden gelip bakmıyor ki. bu durumda gayet bakılabilir bence
Arkadas konuya muhalefet amacli yazmis belli. Ben de izah ettim ama dinlemiyor. Kendi evimde kv varken ve eli ayagi tutuyorken ekstradan bakici tutacak durumum yok ki benim. O halde calisma otur bak demesi de ayri bir kendini bilmezlik. Sen benim hayatimi biliyor musun da yorum yapiyorsun demesi geliyor insanin..

Esimin tek lafi "annem iyi biri degil biliyorum ancak yapilabilecek bir sey yok. Kac yasinda kadin degismiyor." diyor ki oyle.

İşiniz zor o zaman
Bu yakınmaları çocuğunuzda duyuyordur muhtemelen
Sürekli evde kendisini örseleyen biri olması bence iyi değil
Doktora gittiğinizde bu konuyu belirtin bence, belki eşinizi o yönlendirebilir

Her şey geçtim de işe çıkacağıma maaşım kadar bakıcı tutarım daha iyi, böyle bir imkan bırakılmaz bence. Çocukların küçük değil sanırım, sana muhtaç değillerse (emzirme vs gibi) bence kendini kötü hissetme. Kayınvaliden fesat ve suçlamayı seven biri bence. Evde bir şey olsa gene senden bilir ki. İnanki bu devirde iş bulmak çok zor, seninki gibisini bulmak ayrı zor. Günde kaç saat hangi saatlerde çalışıyorsun? 45 dk yol uzak değil bence, ben de ortalama 1.5 saat yola gidiyorum her sabah, kendim dönecek olsam 2 saat en az.
Su an icin yapabilecegim ilk olarak kizimin tedavisine odaklanmak.
Bakici tutamam ama etutlere daha yogun yazdirabilirim kizimi ya da okul sonrasi spora. Bu da onu epey oyalar. Kv yi onemsememesi hakkinda defalarca konustum ama neticede cocuk ustelik zor bir cocuk.
Evet isim cok iyi ama bazen diyorum "az ye, az gecin ama cocuklarin basinda ol" ... Bilemiyorum.
5 bucuk saat toplamda calisma saatim ve vardiyam degisiyor surekli. Hep ayni sattr gidip gelmiyorum canim. Bir hafta sabahciysam bir hafta oglenci, aksamci olabiliyorum..

Arkadas konuya muhalefet amacli yazmis belli. Ben de izah ettim ama dinlemiyor. Kendi evimde kv varken ve eli ayagi tutuyorken ekstradan bakici tutacak durumum yok ki benim. O halde calisma otur bak demesi de ayri bir kendini bilmezlik. Sen benim hayatimi biliyor musun da yorum yapiyorsun demesi geliyor insanin..
Sonuna kadar haklısın, işten çıkma. Eşin bi şey derse de " ben annenle yaşama mütevazılığını gösteriyorsam o da torunlarına baksın lütfen, keyfimden değil borcumuz var" de ve kesinlikle geri adım atma, işten de çıkma.

Konunuzda takıldığım noktq
"hiperaktif kızım"
"9 yaşında"
"Psikiyatri ye götürecegim"
Belli ki kızınızın hareketleri size hiperaktiviteyi düşündürmüs ve 9 yaşına kadar bir önlem,tedavi aldırmaya sevketmemiş hala..
Konunuzu sabote etmek istemem ama bu derece bir ihmal olmamalı..
Davranış bozukluğu,DEHB öyle geçiştirilecek bir sorun değil malesef,kayinvalidenizin haklılık payı da bakmak istememesi de bu durumda makul..
Not:"DEHB'li çocuk annesi"

Merhaba hanimlar.
Danisip rahatlamak istiyorum sizlere cunku bu konu ustumde bir yuk.

Oncelikle. Ben 28 yasindayim ve 2 senedir guzel bir yabanci asilli markette calismaktayim.
Sigortam vs cok iyi yatmakta part time olmama ragmen, sendikaliyim ve ayrica ozel sigortam da yatiriliyor. Yani ben yaklasik bir 8 sene sonra ozelden emekli olabilirim ayni is yerinde devam edersem.
Sosyal haklari harika. Personele yaklasimi harika. Ozel gunler unutulmaz, kutlamalar hediyeler verilir. Yilbasinda vs parti yapilir yemekhanesinde. Icecek( ben icmem lakin icki bile olur tadimlik) , pasta, cerez, meyve... Sasirdim dogrusu hala sasirmaktayim.. Bir is yeri bu denli guzel bakabilir mi elemanina diye.. Yemek 3 cesit cikar ; corbasi, eti, pilavi, tatlisi vs.. Her gun denetime yollanir yemekler minik torbalara konulup uygun mu diye.. Hobi odamizda oyun konsolu bile var hem de son surumu. Kitaplik, masa tenisi vs ..
Yilin bazi zamanlari eglenceler duzenlenir. Yakin zamanda bowling turnuvasi duzenlendi bolumler arasinda. Gidildi. Piknikler, otelde eglence geceleri, tiyatro, iftar yemekeleri vs.. Ben tabiki evli oldugum icin hicbirine gitmedim.
Calisanlara asla kendisini orda isciymis gibi hissettirilmez( genellikle) toplantilar olur, goruslerimiz alinir. Ki en onemlisi de bu.

Son olarak verdigi para asgari ucretin ustundedir. Part time calismama ragmen beni tatmin eder. Kisacasi her yonden olumlu bir is bu. Ve yukselme olanagin da var. Tek olumsuz yonu evime uzakligi. 45 dk gidis. 45 dk gelis.
Ama o da halledilebilir bir sorun.

Gel gelelim diger konuya.
Malumunuz kisa bir sure once kizima dadanan bir sapik vardi mahkemeligiz su an. Eski konumdan belki hatirlarsiniz.
Cocuklarima ben isteyken kv bakmakta. Ama o da kizimla hic anlasamamakta.
Kizim hiperaktif zor bir cocuktur. Her aksi hareketi kv tarafindan yargilanmakta ve surekli "sen kotusun" kalibina sokulmakta..
Ne kadar bunu degistirmek icin cabalasam da kv kendi gencken cocuguna hep bakicilar baktigi icin cocuk kahri cekmediginden, empati yapamiyor ve cocugumu surekli zorluyor.
Kucuk olanla bir sorunu yok. Ama kızımla arasi hic iyi degil. Bana surekli "sen basinda olsan gorursun, bu kiz cekilmez, ev tutup gidicem, kac yasinda kadinim ugrasamam" vs diye yakiniyor. Kisacasi -sen isten cikmalisin- fikrini dayatiyor. O yasadigimiz vahim olayda bile "sen evde olsan boyle bir sey olmazdi belki" diyerek sucu bana atmisti inceden..
Halbuki bana en basindan beri "gencsin, ise gir ikinizde calisin eve destek olun; ben cocuklara bakarim, evi de ceker ceviririm" diyordu.. Ne cocuk bakmasi ne ev cekip cevirmesi... Hepsi hikaye oldu...

Esim de cikmami isteyen taraf..

Ben ise yeni borca girdigimizden cikmayi dusunurken zorlaniyorum..( esyalarim eskiydi takside girdik mecbur)
Elimize iyi para geciyor ve ben varligim ve gencligim bir ise yaradigi icin mutlu hissediyorum..
Cikarsam hem de olanaklari boyle iyi bir isten cikarsam; tek maasla, ev kira, iki cocuk, borclar bizi zorlamaz mi?
Yani gercekten kizimin basina gelen o vahim olayin sorumlusu ben miyim???
Kv nin biraz sorumluluk alip cocuklara sahip cikmasi gerekmiyor muydu? Yapacagi tek is buyken? Yemek de yapmasin ev de topmalasin ona soylemistim; sadece coduklarin basinda dur yeter diye.. Ama o bunu da yapmadi...

Uzun oldu kusura bakmayin...
Tavsiyelerinizi istiyorum.
Sevgiler
KV Den cocuguna bakmak zorunda değil
öncelikle bunu bilmeni isterim
ben kendi annemi bile cocuguma baksın diye teklif dahi edemem

işten cıkmak istemıyorsan uygun fiytalı bakıcı bulacaksınız.

Ben olsam eve kamera taktirir bı bakıcı bulurdum.

Valla hayatta böyle bir işi bırakmazdım üstelik de part time birdaha bulamazsınız böyle iş.
Kv şu şartlarda mecbur bakacak işine gelmemiş gezmeye tozmaya gidemediyse ondan ayak yapıyordur size vicdan yaptiriyordur hiç takmazdım ben olsam.

Ayrıca kızınız 9 yaşında ve henüz doktara yeni mi gideceksiniz bu çok yanlış .
Kesinlikle çok önceden gitmeliydiniz artık birgün bile ertelemeyin.
Bu çocuğunuzun okul başarısını bile etkiler yazık yani bu kadar ertelemek.
Ve enerjisini atabileceği bir faaliyete yönlendirin veya okuldan sonra gideceği bir etude yazdırin işi bırakmak son seçenek olmalı.

Bir de malesef ülkemizde her kız çocuğu veya kadın tacize uğruyor.
Ben şu yaşıma geldim hala taciz ediliyorum sözel olarak suçlu kim burada ben miyim ?
Bu konuda da tek suçlu o sapık yani başka suçlu yok.
Kızınıza kendini korumayı öğretip kontrol edeceksiniz yapılacak şey bu yani hayat boyu zaten gozetleyemezsiniz illa ki yalniz kalacağı yerler durumlar olacak.

Eğer bu gün esinizin,kayinvalidenizin aklına uyarak işten çıkarsanız 20 sene sonra esinizin başına birşey gelse ve ya evliliginiz bozulsa aynı kayinvalidenizin durumuna düşersiniz!!Sakin işinizi birakmayin

Cok haklisin :KK43:
Kesinlikle ustune dusucem bu konunun.
Rehber ogrt ve ogrt bunun hiperaktivite ile alakali olabilecegini soyledi.
O vahim olayda cocuk gozlemde kizimin ifadesi alinirken psikolog esliginde alindi ve psikolog da bana agir hiperaktivite gibi duruyor dedi. Rlbette arastirilmasi lazim. Ben arkasindayim bu konunun artik.

dikkate almana sevindim canım
inş. tez zamanda şifasını bulur inş.
önce psikolog bakıyor sonra sevketmesi gerekiyorsa yolluyor
eğer psikologtan randevu almadıysan
153 arayıp 3 ve 1 tuşlayarak beyaz masadan ücretsiz alabilirsin ama biraz peşinden kovalayacaksın

Merhaba hanimlar.

Oncelikle. Ben 28 yasindayim ve 2 senedir guzel bir yabanci asilli markette calismaktayim.
Sigortam vs cok iyi yatmakta part time olmama ragmen, sendikaliyim ve ayrica ozel sigortam da yatiriliyor. Yani ben yaklasik bir 8 sene sonra ozelden emekli olabilirim ayni is yerinde devam edersem.
Sosyal haklari harika. Personele yaklasimi harika. Ozel gunler unutulmaz, kutlamalar hediyeler verilir. Yilbasinda vs parti yapilir yemekhanesinde. Icecek( ben icmem lakin icki bile olur tadimlik) , pasta, cerez, meyve... Sasirdim dogrusu hala sasirmaktayim.. Bir is yeri bu denli guzel bakabilir mi elemanina diye.. Yemek 3 cesit cikar ; corbasi, eti, pilavi, tatlisi vs.. Her gun denetime yollanir yemekler minik torbalara konulup uygun mu diye.. Hobi odamizda oyun konsolu bile var hem de son surumu. Kitaplik, masa tenisi vs ..
Yilin bazi zamanlari eglenceler duzenlenir. Yakin zamanda bowling turnuvasi duzenlendi bolumler arasinda. Gidildi. Piknikler, otelde eglence geceleri, tiyatro, iftar yemekeleri vs.. Ben tabiki evli oldugum icin hicbirine gitmedim.
Calisanlara asla kendisini orda isciymis gibi hissettirilmez( genellikle) toplantilar olur, goruslerimiz alinir. Ki en onemlisi de bu.

Son olarak verdigi para asgari ucretin ustundedir. Part time calismama ragmen beni tatmin eder. Kisacasi her yonden olumlu bir is bu. Ve yukselme olanagin da var. Tek olumsuz yonu evime uzakligi. 45 dk gidis. 45 dk gelis.

Malumunuz kisa bir sure once kizima dadanan bir sapik vardi mahkemeligiz su an. Eski konumdan belki hatirlarsiniz.
Kizim hiperaktif zor bir cocuktur. Her aksi hareketi kv tarafindan yargilanmakta ve surekli "sen kotusun" kalibina sokulmakta..
Ne kadar bunu degistirmek icin cabalasam da kv kendi gencken cocuguna hep bakicilar baktigi icin cocuk kahri cekmediginden, empati yapamiyor ve cocugumu surekli zorluyor.
Kucuk olanla bir sorunu yok. Ama kızımla arasi hic iyi degil. Bana surekli "sen basinda olsan gorursun, bu kiz cekilmez, ev tutup gidicem, kac yasinda kadinim ugrasamam" vs diye yakiniyor. Kisacasi -sen isten cikmalisin- fikrini dayatiyor. O yasadigimiz vahim olayda bile "sen evde olsan boyle bir sey olmazdi belki" diyerek sucu bana atmisti inceden..
Halbuki bana en basindan beri "gencsin, ise gir ikinizde calisin eve destek olun; ben cocuklara bakarim, evi de ceker ceviririm" diyordu.. Ne cocuk bakmasi ne ev cekip cevirmesi... Hepsi hikaye oldu...

Ben ise yeni borca girdigimizden cikmayi dusunurken zorlaniyorum..( esyalarim eskiydi takside girdik mecbur)
Elimize iyi para geciyor ve ben varligim ve gencligim bir ise yaradigi icin mutlu hissediyorum..
Cikarsam hem de olanaklari boyle iyi bir isten cikarsam; tek maasla, ev kira, iki cocuk, borclar bizi zorlamaz mi?
Kv nin biraz sorumluluk alip cocuklara sahip cikmasi gerekmiyor muydu? Yapacagi tek is buyken? Yemek de yapmasin ev de topmalasin ona soylemistim; sadece coduklarin basinda dur yeter diye.. Ama o bunu da yapmadi...

Sevgiler
Part time demişsiniz günde kaç saat calisiyorsunuz

Merhaba hanimlar.

Sevgiler

İşiniz beni mest etti doğrusu, bende çalışıyorum çalıştığım yer de benden aşırı memnun ama sosyal hak denilen bir meret buralara uğramamış! Sıfır :)

Çıkmayı bırakın imkanınız varsa full time kadrosuna geçmeye çalışın derim ben, kızınız da kusura bakmasın ama artık kendi başının çaresine bile bakabilecek bir yaşa gelmiş. Okulun voleybol takımına yazılması için destekleyin, enerjisini sporla atsın.

Ben kızınızdan 2 yaş küçükken annem çalışmak zorunda kalınca, kendimden 3 yaş küçük kardeşime de bakıyordum tüm gün evde ikimiz yalnız. Bu kızınıızı hem ilerde daha özgüvenli yapar. Herşeyi kendi başıma halledebilmeyi böyle öğrendim.

Çocuk sahibi olmak demek, kendinden vazgeçmek olmasa gerek, eşinizi de çalışmanız gerektiği konusuna ikna edin. Yani onun da sizi çalıştırmama lüksü yokmuş zaten.

Konunuzda takıldığım noktq
"hiperaktif kızım"
"9 yaşında"
"Psikiyatri ye götürecegim"
Belli ki kızınızın hareketleri size hiperaktiviteyi düşündürmüs ve 9 yaşına kadar bir önlem,tedavi aldırmaya sevketmemiş hala..
Konunuzu sabote etmek istemem ama bu derece bir ihmal olmamalı..
Davranış bozukluğu,DEHB öyle geçiştirilecek bir sorun değil malesef,kayinvalidenizin haklılık payı da bakmak istememesi de bu durumda makul..
Not:"DEHB'li çocuk annesi"
Haklisiniz ama yasadiklarimi hiperaktivite konumda anlattim.
Esimin beni desteklemedigini, o zamanlar calismadigimi maddi gucum olmadigindan da bi caba gosteremedigimi.
Kendi cabalarimla yatistirmaya iyilestirmeye calistigimi.
Ben asla bile isteye imkanim oldugu halde cocuguma bunu yapmam.

Ben olsam eve kamera taktirir bı bakıcı bulurdum.
Evde kv varken 5 bucuk saat icin bakici tutmak? Evet maasim beni tatmin ediyor ama aldigim zaten gidiyor. Bu sartlarda bakici tutma meselesi zor bizim icin..

Valla hayatta böyle bir işi bırakmazdım üstelik de part time birdaha bulamazsınız böyle iş.
Kv şu şartlarda mecbur bakacak işine gelmemiş gezmeye tozmaya gidemediyse ondan ayak yapıyordur size vicdan yaptiriyordur hiç takmazdım ben olsam.

Ayrıca kızınız 9 yaşında ve henüz doktara yeni mi gideceksiniz bu çok yanlış .
Kesinlikle çok önceden gitmeliydiniz artık birgün bile ertelemeyin.
Bu çocuğunuzun okul başarısını bile etkiler yazık yani bu kadar ertelemek.
Ve enerjisini atabileceği bir faaliyete yönlendirin veya okuldan sonra gideceği bir etude yazdırin işi bırakmak son seçenek olmalı.

Bir de malesef ülkemizde her kız çocuğu veya kadın tacize uğruyor.
Ben şu yaşıma geldim hala taciz ediliyorum sözel olarak suçlu kim burada ben miyim ?
Bu konuda da tek suçlu o sapık yani başka suçlu yok.
Kızınıza kendini korumayı öğretip kontrol edeceksiniz yapılacak şey bu yani hayat boyu zaten gozetleyemezsiniz illa ki yalniz kalacağı yerler durumlar olacak.
Kv konusunda haklisiniz. Sonucta yapacagi tek sey cocuklarin onune benim yaptigim yemegi koyup yedirmek ve servise indirip bindirmek. Ama yapmiyor.

Kizima gelince gec kaldik evet ama bu daha da gec kalacagim anlamina gelmiyor. Hatanin farkindayim. En kisa zamanda tedavi ettirecegim. Devletten degil de ozelden randevu alarak. Devlete randevu alabilmek bir mucize cunku.

Taciz konusu ayri bir dert benim icin. Kafamda tonlarca sorun var. Adam iceri tikilamiyor, ifadesi alinmis ama hala serbest. Ben isterim ki ceza alsin. Bir avukat ile gorustum bana yuzde 90 ceza alir dedi. Temennim bu yonde. Akillansin ki bir daha kimsenin evladina zarar vermesin...

Su an icin yapabilecegim ilk olarak kizimin tedavisine odaklanmak.
Bakici tutamam ama etutlere daha yogun yazdirabilirim kizimi ya da okul sonrasi spora. Bu da onu epey oyalar. Kv yi onemsememesi hakkinda defalarca konustum ama neticede cocuk ustelik zor bir cocuk.
Evet isim cok iyi ama bazen diyorum "az ye, az gecin ama cocuklarin basinda ol" ... Bilemiyorum.
5 bucuk saat toplamda calisma saatim ve vardiyam degisiyor surekli. Hep ayni sattr gidip gelmiyorum canim. Bir hafta sabahciysam bir hafta oglenci, aksamci olabiliyorum..

Anladım, vardiyalı da zor tabii. Ben işten çıkmak yerine söylemiştim bakıcıyı da, sonradan kızındaki problemlere dair bir yorum okudum. Bu aşamada işe devam edip de sigorta üzerinden tedaviye odaklanmak daha mantıklı sanki. Bir de istersen eğer ihtiyacı olan bir üniversite öğrencisi vs bakabilirsin kızın için, günde 2 saat gelse kayınvaliden de dinlenir diye düşünüyorum. Öte yandan kayınvalide de sizle yaşıyormuş, o varken işten ayrılmak saçma bence. Ama yok istemiyor dersen de (benim düşüncem bu yönde) o zaman ayrı eve çıksın, kızını da daha az görsün, onun bakış açısıyla daha az katlansın. Kızına karşı olumsuz olduğu için kızın da ona karşı daha çok olumsuzdur eminin, bilerek yaptığı davranışları da vardır.

Back