• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

isten cikmak ya da cikamamak..

metro mu macro center mi acaba bende part time calısmak istiyourm böyle kurumsal bi firmada ama
Basvuru yapabilirsin canim sana en yakin markete gelip guvenlik noktasinda form vereceklerdir sana. Doldurursun.

Est. İnsan karsidakine sinirlenince konunun nereye cekilecegini dusunmemis olabilir.Bence kendisi sıkilmis artik cocuk bakmaktan sucu atacak birini ariyot.Siz isten cikarsaniz hem evden gitmeyecek hem de cocuklarla ugrasmayacak bence fazla rahat bir tip insan aksama kadar oturur da bir kap yemek yapmaz mi?
Malesef yapmiyor. Ben supurup siliyor ve temizliyorum mesela bu gun evdeydim o nedenle burada bukadar vakit gecirebildim. O oturuyor. Elini bir seye surmuyor kaldi ki ondan beklemiyorum da. Sadece cocuga eziyet etmesin, benim sinir kat sayimi yukseltmesin hepsi bu.
Tek istedigim cocuklara sahip ciksin'di. Ama yapamiyor.

Merhaba hanimlar.
Danisip rahatlamak istiyorum sizlere cunku bu konu ustumde bir yuk.

Oncelikle. Ben 28 yasindayim ve 2 senedir guzel bir yabanci asilli markette calismaktayim.
Sigortam vs cok iyi yatmakta part time olmama ragmen, sendikaliyim ve ayrica ozel sigortam da yatiriliyor. Yani ben yaklasik bir 8 sene sonra ozelden emekli olabilirim ayni is yerinde devam edersem.
Sosyal haklari harika. Personele yaklasimi harika. Ozel gunler unutulmaz, kutlamalar hediyeler verilir. Yilbasinda vs parti yapilir yemekhanesinde. Icecek( ben icmem lakin icki bile olur tadimlik) , pasta, cerez, meyve... Sasirdim dogrusu hala sasirmaktayim.. Bir is yeri bu denli guzel bakabilir mi elemanina diye.. Yemek 3 cesit cikar ; corbasi, eti, pilavi, tatlisi vs.. Her gun denetime yollanir yemekler minik torbalara konulup uygun mu diye.. Hobi odamizda oyun konsolu bile var hem de son surumu. Kitaplik, masa tenisi vs ..
Yilin bazi zamanlari eglenceler duzenlenir. Yakin zamanda bowling turnuvasi duzenlendi bolumler arasinda. Gidildi. Piknikler, otelde eglence geceleri, tiyatro, iftar yemekeleri vs.. Ben tabiki evli oldugum icin hicbirine gitmedim.
Calisanlara asla kendisini orda isciymis gibi hissettirilmez( genellikle) toplantilar olur, goruslerimiz alinir. Ki en onemlisi de bu.

Son olarak verdigi para asgari ucretin ustundedir. Part time calismama ragmen beni tatmin eder. Kisacasi her yonden olumlu bir is bu. Ve yukselme olanagin da var. Tek olumsuz yonu evime uzakligi. 45 dk gidis. 45 dk gelis.
Ama o da halledilebilir bir sorun.

Gel gelelim diger konuya.
Malumunuz kisa bir sure once kizima dadanan bir sapik vardi mahkemeligiz su an. Eski konumdan belki hatirlarsiniz.
Cocuklarima ben isteyken kv bakmakta. Ama o da kizimla hic anlasamamakta.
Kizim hiperaktif zor bir cocuktur. Her aksi hareketi kv tarafindan yargilanmakta ve surekli "sen kotusun" kalibina sokulmakta..
Ne kadar bunu degistirmek icin cabalasam da kv kendi gencken cocuguna hep bakicilar baktigi icin cocuk kahri cekmediginden, empati yapamiyor ve cocugumu surekli zorluyor.
Kucuk olanla bir sorunu yok. Ama kızımla arasi hic iyi degil. Bana surekli "sen basinda olsan gorursun, bu kiz cekilmez, ev tutup gidicem, kac yasinda kadinim ugrasamam" vs diye yakiniyor. Kisacasi -sen isten cikmalisin- fikrini dayatiyor. O yasadigimiz vahim olayda bile "sen evde olsan boyle bir sey olmazdi belki" diyerek sucu bana atmisti inceden..
Halbuki bana en basindan beri "gencsin, ise gir ikinizde calisin eve destek olun; ben cocuklara bakarim, evi de ceker ceviririm" diyordu.. Ne cocuk bakmasi ne ev cekip cevirmesi... Hepsi hikaye oldu...

Esim de cikmami isteyen taraf..

Ben ise yeni borca girdigimizden cikmayi dusunurken zorlaniyorum..( esyalarim eskiydi takside girdik mecbur)
Elimize iyi para geciyor ve ben varligim ve gencligim bir ise yaradigi icin mutlu hissediyorum..
Cikarsam hem de olanaklari boyle iyi bir isten cikarsam; tek maasla, ev kira, iki cocuk, borclar bizi zorlamaz mi?
Yani gercekten kizimin basina gelen o vahim olayin sorumlusu ben miyim???
Kv nin biraz sorumluluk alip cocuklara sahip cikmasi gerekmiyor muydu? Yapacagi tek is buyken? Yemek de yapmasin ev de topmalasin ona soylemistim; sadece coduklarin basinda dur yeter diye.. Ama o bunu da yapmadi...

Uzun oldu kusura bakmayin...
Tavsiyelerinizi istiyorum.
Sevgiler
Kv gönülsüz kocan da istemiyor. Boşver ayrıl
Ayrılırken amirine bu durumu anlat. Burayı cok seviyorum ama evi düzenleme lazım de. Geri dönmek istersen kapı sana açık olsun. Belki olur

Aklıma son anda bişey geldi
PartP time sın madem saatleri kızının yokluğuna ayarlasan olmaz mı Onu okula yolla işe git. İşten dön karsıla. Şirketine cocugunun güvenlik sorunu oldugunu anlat düzenlesinler Böylece kızın babaanneyle kalmaz. Hem anlaşamıyor muş.

Son düzenleme:
Hayir. O hic bakmamis. Gecenin koru eve gelirdim cocuk bazen bakici da kalirdi diyor bazen de alir koynuma yatardim diyor. Cocugun buyume evresine sahit olmamis hic. Esim anlatir ben bizim kucuk oglanin yasindayken evde tek annemi beklerdim. Annem eve abur cubur birakir ise giderdi gelene dek onlari yer evdeki kopeklere sarilir uyurdum diye. Benimle ayni pozisyonda degil. Ben eve geldigimde hem ilgileniyor hem evimdeki islerimi yapiyorum. Kaldi ki 2 sene omcesine kadar hep evdeydim. Anlatmak istedigim yanlis anlasilmasin lutfen.
Ay ya ne zor

Kv gönülsüz kocan da istemiyor. Boşver ayrıl
Ayrılırken amirine bu durumu anlat. Burayı cok seviyorum ama evi düzenleme lazım de. Geri dönmek istersen kapı sana açık olsun. Belki olur

Aklıma son anda bişey geldi
PartP time sın madem saatleri kızının yokluğuna ayarlasanayolmazamıayarlasanayolma Onu okukaoyollaoişe git. İşten dön karsılakar. Şirketine cocugunun güvenlik sorunu oldugunu anlat düzenlesinler Böylece kızın babaanneyle kalmaz. Hem anlaşamıyor muş.
Nasil ayarlatabilirim ki kizin okuldan gelme saatlerine uygun? Hep sabahci omam gerekir o zaman ve adaletsizlik olur diger arkadaslarina diyerek bunu kabul etmezler. 9.00 14.30 vardiyasi var. Dedigin gibi kizim okuldan geldiginde evde olurum. Aslinda cok iyi bir fikir bu. Belki de bu gun icinde aldigim en iyi fikir. Once bir doktora gidelim. Olmazsa doktora da soylerim bu konuda bir yazi falan yazarsa is yerine onu gosteririm belki ayarlarlar vardiyami. Cok tesekkurler.

Nasil ayarlatabilirim ki kizin okuldan gelme saatlerine uygun? Hep sabahci omam gerekir o zaman ve adaletsizlik olur diger arkadaslarina diyerek bunu kabul etmezler. 9.00 14.30 vardiyasi var. Dedigin gibi kizim okuldan geldiginde evde olurum. Aslinda cok iyi bir fikir bu. Belki de bu gun icinde aldigim en iyi fikir. Once bir doktora gidelim. Olmazsa doktora da soylerim bu konuda bir yazi falan yazarsa is yerine onu gosteririm belki ayarlarlar vardiyami. Cok tesekkurler.
Toplantılarını oluyormuş durumu aktararak onay istediğini söyle. Belki onun yerineyctspazar vardiyası alırsın eşin evde olur bu şekilde bi öneri sunabilirsin

Bütün bunlara rağmen " aman işini birakma- bu devirde iyi iş bulmak..." ben bunu hiç anlayamayacağım sanırım. Yavrunuzun başına istemeyeceğiniz birşey gelmiş asla sizi suçlamam, rabbim size ve yavrunuza kolaylık ve bununla başetme gücü versin. Şu dakikadan sonrasi önemli bunu yasayan çocuğunuzdan izleri silmeye çalışmak, yarasını sarmak belli ki babaannenin başarabileceği birşey değil. Siz onun annesisiniz. Bunu yasayan minicik kalp bir de " sen kotusun, huysuzsun" yaralamalarına maruz kalıyor sürekli. Bir sure sonra çocuk ben kötüyüm demeye başlayabilir, bu huysuzluk iyice üstünde kalabilir. Iyice içine kapanıp, agresiflesebilir. Insanlar ne işleri bırakıyor. Is insanın kısmetidir. Bir şekilde yakalanır. Evladın bazı kritik anları uçar gider. Nolur onları agresif bir babaanneye bırakma. Biraz buyuyunce başlarsın çalışmaya. Herşey parayla alınmıyor. Once evlat!

Bütün bunlara rağmen " aman işini birakma- bu devirde iyi iş bulmak..." ben bunu hiç anlayamayacağım sanırım. Yavrunuzun başına istemeyeceğiniz birşey gelmiş asla sizi suçlamam, rabbim size ve yavrunuza kolaylık ve bununla başetme gücü versin. Şu dakikadan sonrasi önemli bunu yasayan çocuğunuzdan izleri silmeye çalışmak, yarasını sarmak belli ki babaannenin başarabileceği birşey değil. Siz onun annesisiniz. Bunu yasayan minicik kalp bir de " sen kotusun, huysuzsun" yaralamalarına maruz kalıyor sürekli. Bir sure sonra çocuk ben kötüyüm demeye başlayabilir, bu huysuzluk iyice üstünde kalabilir. Iyice içine kapanıp, agresiflesebilir. Insanlar ne işleri bırakıyor. Is insanın kısmetidir. Bir şekilde yakalanır. Evladın bazı kritik anları uçar gider. Nolur onları agresif bir babaanneye bırakma. Biraz buyuyunce başlarsın çalışmaya. Herşey parayla alınmıyor. Once evlat!
Olumlu yorumunuza tesekkurler. Ben de zaten ikilemde kaldigim icin buraya danismaya geldim.
Ve guzel fikirler de edindim acikcasi.
Elbette once evlat. Ben hem onu iyilestirebilir hem de maddi anlamda destek saglayabilir miyim dusuncesindeydim. Ve bir arkadastan guzel bir oneri geldi sagolsun. Isimi kziima gore ayarlayacagim. O okuldan geldikten 1 saat sonra evde olsam kafi. Tum gunu benle gecer. Ve iyilesme surecinde de yaninda babanne yerine ben olurum. Bu fikir aklima yatti. Elbette once psikologa gidecegiz. Ve ondan bunun icin bir yazi yazmasini rica edecegim is yerime gostermem acisindan. Bu seflerin olayi hemen kabul etmesini saglar. Gerisi kolay. Her gun 15.30 da en gec evde olurum. Cocuklarimla da ilgilenir, evimle de alakadar olurum.

Toplantılarını oluyormuş durumu aktararak onay istediğini söyle. Belki onun yerineyctspazar vardiyası alırsın eşin evde olur bu şekilde bi öneri sunabilirsin
Sana nasil tesekkur etsem az.
Konuyu esimle de konusacagim.
Once doktor, sonra is yerimi de ikna ettim mi
Hem calisip hem de cocugumla vakit gecirebilirim.

Bakamaz. Yasli kadin kolay mi cocuk bakmak. Baska care bakin. Bu yastan sobra cocuk kahri cekmek zor onlar icin.

Kizinizin bakiminda kayinvalidenizi tamamen devreden cikarin, o olmasa kiziniza kim bakacakti ya yarim gun bakici ya da etut merkezine falan gondercektiniz, bu alternatifleri degerlendirin. Maddi anlamda belki maasinizin yarisi oraya gidecek ama kalan yarisi ve sigortanizin devami icin deger.

Malesef yapmiyor. Ben supurup siliyor ve temizliyorum mesela bu gun evdeydim o nedenle burada bukadar vakit gecirebildim. O oturuyor. Elini bir seye surmuyor kaldi ki ondan beklemiyorum da. Sadece cocuga eziyet etmesin, benim sinir kat sayimi yukseltmesin hepsi bu.
Tek istedigim cocuklara sahip ciksin'di. Ama yapamiyor.
Benim de cocuguma hem annem hem kv bakiyor herkes icin cok yipratici bir surec sen cocuguma bakiyorlar diye her seyi tolere etmeye calisiyorsun onlar bu yastan sonra rahatim kacmasin diyorlar bunun 9 sene daha surdugunu dusunemiyorum :deli::deli:

Herkes ise odaklanmis da ben yanlis mi okudum kizima dadanan sapik yazmissiniz... isten de her seyden de onemlidir saniyorum kizinizin guvende olmasi. Oncelikle o konudan emin olun sonra da kv bakmiyorsa guvenebileceginiz birini bulun ya da isten ayrilin kizinizla ilgilenin allah korusun neler okuyoruz.

Merhaba hanimlar.
Danisip rahatlamak istiyorum sizlere cunku bu konu ustumde bir yuk.

Oncelikle. Ben 28 yasindayim ve 2 senedir guzel bir yabanci asilli markette calismaktayim.
Sigortam vs cok iyi yatmakta part time olmama ragmen, sendikaliyim ve ayrica ozel sigortam da yatiriliyor. Yani ben yaklasik bir 8 sene sonra ozelden emekli olabilirim ayni is yerinde devam edersem.
Sosyal haklari harika. Personele yaklasimi harika. Ozel gunler unutulmaz, kutlamalar hediyeler verilir. Yilbasinda vs parti yapilir yemekhanesinde. Icecek( ben icmem lakin icki bile olur tadimlik) , pasta, cerez, meyve... Sasirdim dogrusu hala sasirmaktayim.. Bir is yeri bu denli guzel bakabilir mi elemanina diye.. Yemek 3 cesit cikar ; corbasi, eti, pilavi, tatlisi vs.. Her gun denetime yollanir yemekler minik torbalara konulup uygun mu diye.. Hobi odamizda oyun konsolu bile var hem de son surumu. Kitaplik, masa tenisi vs ..
Yilin bazi zamanlari eglenceler duzenlenir. Yakin zamanda bowling turnuvasi duzenlendi bolumler arasinda. Gidildi. Piknikler, otelde eglence geceleri, tiyatro, iftar yemekeleri vs.. Ben tabiki evli oldugum icin hicbirine gitmedim.
Calisanlara asla kendisini orda isciymis gibi hissettirilmez( genellikle) toplantilar olur, goruslerimiz alinir. Ki en onemlisi de bu.

Son olarak verdigi para asgari ucretin ustundedir. Part time calismama ragmen beni tatmin eder. Kisacasi her yonden olumlu bir is bu. Ve yukselme olanagin da var. Tek olumsuz yonu evime uzakligi. 45 dk gidis. 45 dk gelis.
Ama o da halledilebilir bir sorun.

Gel gelelim diger konuya.
Malumunuz kisa bir sure once kizima dadanan bir sapik vardi mahkemeligiz su an. Eski konumdan belki hatirlarsiniz.
Cocuklarima ben isteyken kv bakmakta. Ama o da kizimla hic anlasamamakta.
Kizim hiperaktif zor bir cocuktur. Her aksi hareketi kv tarafindan yargilanmakta ve surekli "sen kotusun" kalibina sokulmakta..
Ne kadar bunu degistirmek icin cabalasam da kv kendi gencken cocuguna hep bakicilar baktigi icin cocuk kahri cekmediginden, empati yapamiyor ve cocugumu surekli zorluyor.
Kucuk olanla bir sorunu yok. Ama kızımla arasi hic iyi degil. Bana surekli "sen basinda olsan gorursun, bu kiz cekilmez, ev tutup gidicem, kac yasinda kadinim ugrasamam" vs diye yakiniyor. Kisacasi -sen isten cikmalisin- fikrini dayatiyor. O yasadigimiz vahim olayda bile "sen evde olsan boyle bir sey olmazdi belki" diyerek sucu bana atmisti inceden..
Halbuki bana en basindan beri "gencsin, ise gir ikinizde calisin eve destek olun; ben cocuklara bakarim, evi de ceker ceviririm" diyordu.. Ne cocuk bakmasi ne ev cekip cevirmesi... Hepsi hikaye oldu...

Esim de cikmami isteyen taraf..

Ben ise yeni borca girdigimizden cikmayi dusunurken zorlaniyorum..( esyalarim eskiydi takside girdik mecbur)
Elimize iyi para geciyor ve ben varligim ve gencligim bir ise yaradigi icin mutlu hissediyorum..
Cikarsam hem de olanaklari boyle iyi bir isten cikarsam; tek maasla, ev kira, iki cocuk, borclar bizi zorlamaz mi?
Yani gercekten kizimin basina gelen o vahim olayin sorumlusu ben miyim???
Kv nin biraz sorumluluk alip cocuklara sahip cikmasi gerekmiyor muydu? Yapacagi tek is buyken? Yemek de yapmasin ev de topmalasin ona soylemistim; sadece coduklarin basinda dur yeter diye.. Ama o bunu da yapmadi...

Uzun oldu kusura bakmayin...
Tavsiyelerinizi istiyorum.
Sevgiler
Ya böyle iş yerleri var mı? İş arıyorum ben son sınıfım, mezun çalışan arkadaşlarıma bakıyorum hepsi çok kötü durumda. Hangi şirket bu böyle gidip kapısında yatmak istiyorum.
Sorunuz için de bakıcı veya kreş en mantıklısı olacaktır. Çocuğunuzu ona bakmak istemeyen birine bırakmasanız herkes için daha iyi olur.

Kızınız için psikolojik destek alarak ve evinize de yarım günlük bir yardımcı alarak hayatınızı yeniden düzenleyebilirsiniz işinizi bırakmayın bence.Yardımcı almak yerine bir kaç kursun peşpeşe verildiği özel yerler var calışan anneler için.O tarz bir yere de okul çıkışında yollayabilirsiniz.Maddi durumunuz nasıl bilemiyorum gerçi de..Aklıma bu tarz çözümler geliyor.Birde anladığım kadarıyla kv sorununuz olmasaydı bile kızınızın psikolojik desteğe ihtiyacı var.Hem hiperaktivite hem de taciz demişsiniz.Taciz tek başına yeterli bir sebep zaten destek alması için.

Blöf yapıyor 1 maaşla nereye gidip geçinecek tek çocuğu eşinizmiş cesaret edemez bence bekleyin aldırmayın ama kesinlikle ihmal etmeden çocuğu psikolaga götürün belki olaydan da etkilenip bi tramva yaşamış olabilir.Başa iş gelecekse gözünüzün önündede olsa çare yok.O zaman söyleyin maaşı varmış işten çıkınca taksitleri sen ödersin diyin.Hatta diyinki bakıcı arıyorum elin kadınıyla evde rahat edemeyecek olan sensin.Baktınız gitti o zaman çıkarsınız işten ondanda kurtulursunuz.

Herkes ise odaklanmis da ben yanlis mi okudum kizima dadanan sapik yazmissiniz... isten de her seyden de onemlidir saniyorum kizinizin guvende olmasi. Oncelikle o konudan emin olun sonra da kv bakmiyorsa guvenebileceginiz birini bulun ya da isten ayrilin kizinizla ilgilenin allah korusun neler okuyoruz.
Gunaydin.
Zaten beni ikileme dusuren buydu.
Ben ne yapiyorum? Elde ettigin kazanca degiyir mu cocugumun yasadiklari dedigim de elbette hicbir sey karsilayamaz cocugumun huzunle gececk yillarini..
Ya ikisini de ayni anda sorunsuz goturebilecegim bir yol varsa diye dusundum. Hem cocugumu tedavi ettirebilir, hem de ihtiyaclarini rahatca karsilarim.
Ben de bu nedenle bir ic dokus yaptim burya ve guzel de fikirler aldim. Kv artik ister istemez dikkatli. Ama hala soyleniyor. Hala kizinxustune geliyor. Benim uyarilarim ile az bucuk duruluyor ama kafa yapisini degistiremezsiniz. Hele ki benimki gibi bir kv sahipseniz. Hatta "kv derdi olanlar buraya" diye bir konu bile acmistim yillar evvel buraya.

Ya böyle iş yerleri var mı? İş arıyorum ben son sınıfım, mezun çalışan arkadaşlarıma bakıyorum hepsi çok kötü durumda. Hangi şirket bu böyle gidip kapısında yatmak istiyorum.
Sorunuz için de bakıcı veya kreş en mantıklısı olacaktır. Çocuğunuzu ona bakmak istemeyen birine bırakmasanız herkes için daha iyi olur.
:)
Tesekkurler yorumun icin canim.
Cok haklisin. Onu istemeyen bir babanneye birakmak ona en buyuk kotuluk. Lakin calisma saatlerim kisa allahtan. Tedavi ettiririp okul sonrasi aktiviteler bulduk mu; belki evde gecirecegi zman kisitlanacagindan kizimla ugrasmayacaktir. Belki yakinlardan bir abla vs onu ders calistiracak bulabilirim ben yokken.
Ama b3n en mantiklisi isimi cocuguma uydurmayi buldum.
Vardiyam her gun 9.00 14.30 olur ise onun okuldan ciktigi saattr evde yaninda olurum.
Cunku part time oldugumdan surekli saatleri degisen bir vardiyam var.
Bu konuyu sefler ile konusmayi dusunuyorum.
Ama esim "sana ozel, sirf cocugunla sorunların var diye vardiya yapamazlar. soylersen benim dedigimin aynisini soylecekler" diyince hevesim kirilmadi degil..

Blöf yapıyor 1 maaşla nereye gidip geçinecek tek çocuğu eşinizmiş cesaret edemez bence bekleyin aldırmayın ama kesinlikle ihmal etmeden çocuğu psikolaga götürün belki olaydan da etkilenip bi tramva yaşamış olabilir.Başa iş gelecekse gözünüzün önündede olsa çare yok.O zaman söyleyin maaşı varmış işten çıkınca taksitleri sen ödersin diyin.Hatta diyinki bakıcı arıyorum elin kadınıyla evde rahat edemeyecek olan sensin.Baktınız gitti o zaman çıkarsınız işten ondanda kurtulursunuz.
Ahahhaha
Guldum acikcasi :)
Ben onun gitmesini yillarca bekledim.
Konu disi belki ama kimse benim kadar cekmemistir kv den..
Ama gitmez. Gitmeyecek biliyorum...

Back