Topuklu terlik olayı berbat ötesi bişey. Ben de yurt gibi bir ortamda normal insanlar gibi bir yaşam sürmeye çalışıyorum sırf şu okul yüzünden mesela, oda arkadaşımın odada gezmek için (odalarda halı yok) giydiği terliklerin 2-3 cm kadar topuğu var ve ben uyurken o yürümeye başladığı zaman muhakkak uyanıyorum. Tabi bundan diğer oda arkadaşım da rahatsız. Bir de bu kız bizim anlaşarak aynı odaya çıktığımız biri yani, güya bizde "sessizlik" esas olacaktı ama şu an kendimizi enayi gibi hissediyoruz arkadaşımla beraber. En son dayanamadım uyardım kızı, terliklerin çok ses yapıyor, özellikle odada biz uyurken (gün içinde uyumayız zaten, sabahın erken saatlerini kastediyorum) yürümene dikkat eder misin, dedim. Terlik bu, illa ses yapacak falan dedi. Topuklu olduğu için ses yapıyor dedim. İkaz ettik sözde ama aynı şeyi yapmaya devam ediyor. Vallahi bir kaşık suda boğasım var, yumuşak bir çift terlik alıp hediye etsem mi diye düşünmeye başladım. Şimdi bu konuyu okuyunca aklıma geldi yine. Yani yanımda yürürken ben rahatsız oluyorsam aşağıdakini düşünemiyorum. Yalıtımı iyi olmayan bir apartman demişsiniz ama ne yazık ki ülkedeki apartmanların çoğu ses yalıtımı konusunda berbat. Herkes herkesin her şeyini duyuyor yani.
Bizim evde de çok güzel bir ses sistemi var ama aldığımızdan beri 3 kere kullanmış bile değiliz, alt katta da insanlar var ve rahatsız olurlar, elalem topuklu terlikle yürüyor. Şu hale bak.