• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kukla Gibi Yönetiliyoruz.

Yemek yenen sofradan kalktım ve hala daha yemek yiyorlardı nasıl toplayabilirm?
Mevlut konusunda ben zaten kısmetse gidicem demişim, okadar insanın içinde 'gidicek tabi napçak gitmeyip' demesi gerçekten iyi niyetlimi?
Gezme konusunda her defasında 'ne çok geziyorsunuz' lafını işitmek sizi rahatsız etmezmi?
Tabiki gelinine oğluna 2 laf edebilirler ama mudahaleli değil.
Ben kendi ailemden damatlarına değil, bana bile bu şekilde davrandıklarını görmedim ne evliliğimde nede bekar hayatımda.
Anlayışlı olmak, yada herşeye karışmamak mudahale etmemek bukadar zormu gerçekten?
Anlayışlı olmak isteyen olabiliyor halbuki..
O zaman tasinacaksiniz yada takmiyacaksiniz

aslında eşimle anlaşıyorum sorun ailesi diyorsun ya. sorun eşin... koca olduğunu belli etmesi lazım. ben burdayım baba sana ne oluyor imajını çizmeli... bu lafla değil ki davranışlarla belli edecek. saygı çerçevesinde... ama sorun ailesi değil eşin.... onu unutma

Bak demek ki cözüm aramiyorsun büyük evde oturcagina 1 odada otur huzurun olsun dedim... sizin yasadiginiz evlilik degil stressten baska birsey degl cocul gibi idare ediliyorsunuz ve esiniz asla dgismez o onun yapisi ve sizin kadar rahatsiz olmuyor istedigini desin rahatsiz olsa agzini acar. Ozaman sen acacan agzini kapini kapatacan kayinbabam birdey deyince benim kocam var sen kendi karina kariş de bak neler

Agzini acacan kayinpederin senin gezmebe karisamaz bukadar net. Istedgin kadar kiz cvplarima cocukmusun sen???? Kocan degil o senin.. inan kocanda hic iş yok. 1 odada li ev tutarim ama huzurum olur. Sana birsey söyliyeyim mi 3 sene sonrada o evde yasiyacaksin cocugunda orda olacak sen inan bana hep ayni şeyler cünku dişli değilsin ne sen ne de kocan. Bana kpder bunu dese öyle bir cvp alirdiki birdaha asla karisamazdi. Bu saygisizliklada alakasi yok sana karsi hic saygilari yok cünki. Senin özel hayatina müdahale edemezler.. bu adami koca diye koynuna sokuyorsun daha annesine babasina cvp vermemiyor. Diyorum ya yil olmus 2015 konuya bak şaka gibi.hic mi gururunuz yok o kocanin hic mi gururu yok. Oldu olacak kpederle yaşa kocan annesine yerlesin.
Gercekten konu sahibinin dedigi siz dediginizin farkindamisiniz hele son cumleniz cok kötü bu nedir ya

Gercekten konu sahibinin dedigi siz dediginizin farkindamisiniz hele son cumleniz cok kötü bu nedir ya
Farkindayim kendi yasadiklarin farkinda degil ayni sizin de yazdiginizi yazdim bana senin kocan koruyor seni benimki korunyuor yazdi bir eve tasin yazdim ben tasinanam yazdi eee daha ne diye konu actin.kocanda iş yok ya bunu kabul edecen yada susacan. Bir insanda gurur olacak heleki erkekte kocasi nasil baba benim esime karisamazsin diyemez??? Aslinda anormal olan bu oldu olacak ayndn dedihim gibi gelsin üst katta yanlarina yerlesin. Senin esin seni sevse deger verse ailesine iki cift laf söyler...

Farkindayim kendi yasadiklarin farkinda degil ayni sizin de yazdiginizi yazdim bana senin kocan koruyor seni benimki korunyuor yazdi bir eve tasin yazdim ben tasinanam yazdi eee daha ne diye konu actin.kocanda iş yok ya bunu kabul edecen yada susacan. Bir insanda gurur olacak heleki erkekte kocasi nasil baba benim esime karisamazsin diyemez??? Aslinda anormal olan bu oldu olacak ayndn dedihim gibi gelsin üst katta yanlarina yerlesin. Senin esin seni sevse deger verse ailesine iki cift laf söyler...
şimdi hanımefendı ınsanlar buraya konu acıyor cunku burası bır derdım var bolumu
kadın sadece derdını anlatmaya gelmıs ha farklı belkı cozum bulurum demıstır ya da kendısı gıbı olanlar da buraya yazar ve bırlıkte dertlesmek belkı cozum bulmak amaclı yazmıstır
buyuk ıhtımalle konu sahıbı de o evden cıkmak ıstıyordur ya da bunu akıl edebılıyordur tamamen kurtulmanın tek caresının o evden cıkmak oldugunu
ama ben de katılıyorum bu kadar basıt degıl
kaldı kı hadı ev alabılecek paraları olsa bız kenıd evımızı alıyoruz deyıp cıkabılıler
ama hazır ev varken zaten kocası ıstemez kı bırde tatsızlık olmadan cıkabılmenın ımkanı yok
oyle kolay degıl bu ısler

40 bin tlesi olan toplamda yani bunu cekmej zor
40 bin tlsi olan bir insan bunu cekmek zorundami??? Madem cok kira vermek istemiyor 1 odali bir ev kiralarim yine birkin yaparim yada borclarimi öderim. Kocasi orda rahat umrunda bile dgl umrunda olsa eşini korur.beni kocam korumadiktan sonra babasida karisir anasida.... o hayatida cekecegime alirim esyami cikarim o evden. 3 yil sonradamo evdesin konu sahibi kocan pısırık asla kendi gücüyle ayrilamz kolay kolay karaketeri belli cünki babasi hayir dese tipis tpis otrcak. Aslinda kocam da tasinmak istiyorda ... hepsi bahane tasinmak istyen ya tasinir madem 40 bin tl paran var kösede hepsini toplasan ozaman cik ne cekiyorsun... mantiksiz hepsi kocan o evde oturdugu sürece hala cocuk muamesi görecek sende ayni.

şimdi hanımefendı ınsanlar buraya konu acıyor cunku burası bır derdım var bolumu
kadın sadece derdını anlatmaya gelmıs ha farklı belkı cozum bulurum demıstır ya da kendısı gıbı olanlar da buraya yazar ve bırlıkte dertlesmek belkı cozum bulmak amaclı yazmıstır
buyuk ıhtımalle konu sahıbı de o evden cıkmak ıstıyordur ya da bunu akıl edebılıyordur tamamen kurtulmanın tek caresının o evden cıkmak oldugunu
kaldı kı hadı ev alabılecek paraları olsa bız kenıd evımızı alıyoruz deyıp cıkabılıler
ama hazır ev varken zaten kocası ıstemez kı bırde tatsızlık olmadan cıkabılmenın ımkanı yok
40 bin tl param var diyor 1 oda kiralamaya yeter.... istek yok gerisi bahane

Hazir ev derken o ev onlarin degil ve bunu kv kayinpederi hergun gözüne sokuyor baska sekilde ama..... kimse bunu cekmek zorunda degil

Konu sahibi ne yazdi burda insanlara cok giderim var devlet karsilamiyor bizimkini devletmi karsiliyor??herkes calisiyor o istiyorki oh bedava oturayim gezeyim tozayim birde karismasinlar yok öyle bir hayat.... öyle kv kpeder binde birdir. Madem rahatsiz oluyorsun cikacak cikmam diyorsada cekecek bukadar net. Bende beni korumuyan kocayi ciddiye bile almam diyorum ne diye evlendim kpederim bana müdahake ettikten sonra ne hakla??ve rahatsiz oldugunu yaziyor bu durumdam ama degistirmekte istemiyor.... ozaman susacan madem evlerinde oturuyorsun

İçim sıkıldı valla okurken. Eşiniz ne yapıyor bu konu hakkında?

Seni çok iyi anlıyorum. Benim kp özellikle kp de böyle. Kv işine geldiği yerde :)

Kendi kafasına göre plan yapar evime gelene gidene bile karışır aklı sıra.

Benim eşimde ağzını açmaz bazen dilsiz olduğunu düşünüyorum.

Nişanlıyken bana sen çok koca yoku beklersin önce babanneye, sonra halasına, ananeye, kuzenlerine, kardeşine ensonda bana uğruycak sonra evine gelicek demişti, sonuç kendi ayda 1kere görürse oğlunu başına koyuyo :)

Taşın o evden yada uzaklaş görmemeye çalış.

Yapılanlara karşılık olarak genelde susar ailesine karşı. Cevap yada tepki vermeyi saygısızlık gibi görüyor.
Babası birşeye karıştığın da ' boşver takma he de geç diyor, bilmiyormusun babamı' diyor.
Taşınma konusunu dile getirdiğimizde 'emin ol senden daha fazla istiyorum' diyor ama bütçe olarak şuan biraz zor. Belki 1 sene sonra gibi olabilir.
Bende gerektiğinde cevap veriyorum gerek ciddi gerekse şakayla karışık. Ama nedense ya anlamıyorlar yada anlamak istemeyip tekrar aynı olaylar oluyor.
Eşimede sürekli aa bak seninkiler şöyle yada böyle diyip dolduruşa getirmenin de anlamı yok ama eşimde sanırım böyle devam ettikçe kötü gelin olucam ben zamanla.
Eşim normaldede sessiz sakin saygılıdır herkeze karşı. ama bu gibi durumlarda konuşsa keşke biraz..
pekı benzer durumları senın aılen yapmıs olsa senden tepkı gostermenı bekler mı?

Gerçekten aynı evi geçin ben aynı mahallede hatta aynı şehirde bile yaşamak istemiyorum.
Nitekim yaşamıyorum da.
Allah kolaylık versin.
Taşınma şansınız yok mu?
Keşke eşiniz biraz mesafe koysa.

Hakkınızı helal edin arkadaşlar zamanınızdan alıyorum biraz uzun bir konu oldu ama çok bunaldım artık kime anlatsam bilemedim.

1,5 seneyi geçti evliliğim.
Eşimle Allah'a şükür hiçbir problemim yok.
Problem ailesi.
Ben gerçekten çok rahat bir ailede büyüdüm. Annem ve babamla aramda 20 yaş var ve bu yüzden bu zamana da kadar anne babadan ziyade hep arkadaş gibi konuşup dertleştik. Bir sorun olduğunda saygı çerçevesini aşmadan babamla tartışmalarımızda oldu. Babam asla ben babayım benim dediğim olacak demedi. Kim hatalıysa tartışarak karar veriyorduk.
Evledikten sonra benim için çok başka bir dünya başladı.
Sıkı bir yönetim, illa kendi istedikleri olacak bir hayat, ne yapacağımıza biz değilde ailesinin karar verdiği bir hayat.
İlk 3 4 ayımı neredeyse sürekli ağlayarak geçirdim.
Eşim vardiyalı çalıştığı için, kız arkadaşlarıma eşim gececi olduğu zamanlar vakit ayırıyorum.

Dışarıya çıkıyorum akşam 7 olunca kv arayıp babanlar gelecek nerede kaldın diye eve çağırıyor:KK57:
Birşey alıp edicez zaten ne kadara maaş alıyorsunuz ne ödemesi yapacaksınız deniyor.
Misafirliğe gidecekler, Hafta sonu işiniz planınız varmı diye sorulmadan, 'Gidilecek' deniyor.
Kp pazar günü akşam yemeği için pideciye götürecekmiş '5te evde olun' diyor bize, gezmemizi yarıda bırakıp geliyoruz.
Kp pazar günü mangal yakılacak, erken eve gelin mangalı yakın diyor.
Yemek yiyip tekrardan dışarıya çıkıcaksak sofrayı toplamadan çıkma durumunda kalıyorum, kp şakayla karışık bak toplamadan kaçıyo diyo yüzüme.
Şuan arabamızı değiştirmek istiyoruz, ama neymiş bu arabanın borcu bitmeden değiştiremezmişiz.

Dedeler geçen hafta yazlıktan döndüler, 1 hafta kadr burda kalıcaklardı. (3katlı ev 1.kat babaanne, 2.kat kv. 3.kat biz)
Bi gece arkadaşlardan dönerden kp kapıya çıktı nereden geliyosunuz diye sordu arkadaşlardan dedi eşim. Dedenler burda kaç gündür gidicekler artık inmediz bile hiç aşağıya dedi. Halbuki hergün işten çıkınca eşimle daha eve çıkmadan babaanneye gireriz nasılsınız diye bi yarım saat oturup çıkarız. Bunu söyledi eşim biz hergün görüşüyoruz giriyiyoruz aşağıya diye.
Ama neymiş 'olsunmuş, çaya inicekmişiz'
İyide be adam zaten benim kocam 1 hafta var 1 hafta yok. Hafta içi herkeze yetmeye çalışıyoruz, görüşmek isteyen arkadaşlarımız oluyor, onun dışında benim evde kendi işlerim oluyor. Çamaşırı ütüsü yemeği bulaşığı süpürgesi. Ben bunlarıda hafta içine yayıyorum ki en azından hafta sonu kendimize zaman ayıralım diye. Zaten hergün görüşüyorum ayarlamışım kendimi neden bize ilave yapıyorsun.

Geçen hafta mahallede uzaktan bi akrabaları vefat etti, tebareke okutuldu her akşam kv gitti ben gidemedim, işten geliyorum yemek falan derken zaten vakit yaratamadım. Başsağlığına hafta başında iş çıkışı gitmiştim zaten. Mevlute giderim diye dşündüm.
Ailecek bir yemek sırasında (dedeler amcalar) yenge bana mevlute gidecekmisin diye sordu bende 'kısmetse' dedim. Masanın bir ucunda oturan kp gidicek tabi canım dedi. Bunun üzerine bende 'gidicekmişim' dedim çünkü benim adıma karar verdiği için çok sinirlendim o an. Hemen arkasından yapıştırdı 'gidicekmiş' diye cevap verdi.
Bu en yakın bir örnekti verebileceğim hayatımıza mudahale etmeleri ve bizim adımıza karar almaları adına.
Ben çok farklı yetiştirildim heralde o yüzden kaldıramıyorum hayatıma mudahale edildiğinde.

Pazar günü arkadaşlarımız taşındığı için yardıma gitti sabahtan ve akşam 5te gel dedikleri için arkadaşları bırakıp geldik yemek için. Yemekten sonra tekrar çıkarız diye konuşmuştuk eşimle. Eve bi kaç şey vardı alınacak onun için mağaza gezmemiz gerekiyordu. Yemekten sonra çıktık gezdik akşam 9bucuk gibi sinemaya girdik, eve geldik kv gelmiş (haftasonu gezmeye gitmişti şehirdışına) dedim hadi girelim hoşgeldin vs diyelim yolculuk nasıldı gibisine. 5 10 dk oturduk. Abisi film nasıldı dedi. Kp hemen yattığı yerden 'hani siz eşya taşıcaktınız sinemayamı gittiniz'
iyide biz yalanmı söyledik onu da geçtim biz neden ne yaptığımızı sana söyleyelim yada hesap verelim ?
Hiçbirşey söylemedik 1 2 dk sonrada eve çıktık zaten.

Aile ile birlikte altlı üstlü yada yakında yamacında oturmanın gerçekten sağlıklı birşey olduğunu düşünmüyorum. Birde birlikte oturanlar var onlara ise gerçekten Allah'ım kolaylık ve sabır versin. (Geçinemeyenler)
Çok iç içe olmamaya gayret gösteriyorum, mudahale etmemeleri için. Ama bu sefer çok mu uzakta oturuyormusuz oluyor.

Aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık misali.
Çok daraldım artık gerçekten.
Aile yüzünden boşanmalar, eşle kavga etmeler sanırım bu gibi durumlardan doğuyor.
Taşının

pekı benzer durumları senın aılen yapmıs olsa senden tepkı gostermenı bekler mı?
Beklemesine gerek kalmadan ben tepkimi zaten gösteririm.
Nedemek istediğinizin farkındayım, empati kur diyorsun. Senin ailende yapabilirdi bunları diyorsun sanırım.
Ama konumda ve ara yorumlarımda belirttiğim gibi inanki benim ailem 1 hafta öncesinden sorar haftaya planınız varmı şöyle böyle yapalımmı diye.
Araba alcağımızı söylediğimizde küçümsemek yerine yetiyomu paranız diye sordu babam.
Yani ben kendi ailemi düşünemem onlar gibi çünkü öyle değiller. İnanın ki şükürler olsun anlayışlı bir ailede ytiştim. Bu yüzdendir ki bana bu şekilde davranmaları canımı sıkıyor.
Hayatımın kısıtlı olduğunu hissdiyorum.

Beklemesine gerek kalmadan ben tepkimi zaten gösteririm.
Nedemek istediğinizin farkındayım, empati kur diyorsun. Senin ailende yapabilirdi bunları diyorsun sanırım.
Ama konumda ve ara yorumlarımda belirttiğim gibi inanki benim ailem 1 hafta öncesinden sorar haftaya planınız varmı şöyle böyle yapalımmı diye.
Araba alcağımızı söylediğimizde küçümsemek yerine yetiyomu paranız diye sordu babam.
Yani ben kendi ailemi düşünemem onlar gibi çünkü öyle değiller. İnanın ki şükürler olsun anlayışlı bir ailede ytiştim. Bu yüzdendir ki bana bu şekilde davranmaları canımı sıkıyor.
Hayatımın kısıtlı olduğunu hissdiyorum.
hayır senın aılende yapsa bu katlanılması zor bı durum
ben esınızın tavrına saskınım
suanda bu devırde bu yılda erkeklerden daha cok erkek oldugumuzu dusunuyorum
benımde esım oyle mesela bız uzak oturuyoruz ama aılesını kolay kolay uyaramaz
ama ınsana aılesınden yakın daha kım olabılır ? gayette yumusak dılle uyarabılırler
bence burada kızman gereken ınankı aılesı degıl
EŞİN

hayır senın aılende yapsa bu katlanılması zor bı durum
ben esınızın tavrına saskınım
suanda bu devırde bu yılda erkeklerden daha cok erkek oldugumuzu dusunuyorum
benımde esım oyle mesela bız uzak oturuyoruz ama aılesını kolay kolay uyaramaz
ama ınsana aılesınden yakın daha kım olabılır ? gayette yumusak dılle uyarabılırler
bence burada kızman gereken ınankı aılesı degıl
EŞİN
Diyorum ya eşimde de var hata, hatta en büyük pay onda.
Ama şöyle de birşey düşünüyorum yani tamam bak sen okadar mudahale ediyorsun oglunun gelininin hayatına seslerini çıkartmıyorlar saygısından diye düşünüp neden illa 'BENİM' diyorsun ki.
Aklı başında kaç yaşında adamsın/kadınsın.
Her nekadr kendimce bazı şeyleri halletmeye hayır demeye çalışsamda bir süre sonra tıkanıyo insan bi yerde.
Yaa başlarım evliliğine diyesi geliyor insanın.

Back