- 6 Nisan 2015
- 1.331
- 1.573
-
- Konu Sahibi simpletofit
Haftada 5 gün spor yapınca ne yapacak o yağlar, gorüciiiz. Cumaya görüşürüz.Bende çok zor kilo veriyorum şu ara durmuştu işte spor olmadan mümkün değil benim vermem bi 10 sene önce çok güzell kilo vermiştim o zaman boştum günde iki kere spor salonuna gidiyodum falan sonra işe başladım o kadar yoğun tempo zamansız yemeler stres üstüne evlilik hamilelik derken döndüm aynı yere şimdi yine uğraşıyorum
Olsun, demekki vücudun buna henüz hazir degil. Zorlamamak gerekiyo, iyi yapmissin bozmakla.süpersin canım maşallah
ben dün akşam 6 gibi bozdum orucu başım çok ağrıdı
bir de tabi tam bir niyet edilmediği için bozdum diyim
facedeki grup ingilizce mi
türkçe gruba rastlamadım
Haftada 5 gün spor yapınca ne yapacak o yağlar, gorüciiiz. Cumaya görüşürüz.
Eki Görüntüle 1875967
Insülin direnci neden olabilir.Yediklerimi tahminen not ediyordum. Şimdi yazacağım. Karatay kahvaltısı yapıyorum 12'de. Fazla fazla kalorisini hesapladim, 700 kalori ediyor. Aslında o kadar etmez ama 700 diyelim. Sonra da 5 ya da 6'da yiyip kapatıyorum. Son öğünde de sebze yemeği, bakliyat ve yoğurt ağırlıklı besleniyorum. Ondan da 500 kalori alsam toplamda 1200 ediyor.
Zaten böyle beslendim ama şekerli unlu şeyler de yedim. Ondan oldu diye düşünüyorum. İnsülin direnci var. O mu etkiledi? Of bilmiyorum. Ama yukarıda yazdığım şekilde beslenip, haftada 5 gün egzersiz yapacağım. Bakalım ne olacak.
İnsülin direnci ve if konusunu araştırdım da biraz, insülin direnci için en uygun beslenme sistemi IF miş. Aclik sayesinde insülin hassasiyeti artiyormus ve uzun vadede direnç kirilabilirmis. Kilo verme olmasa da direnç konusu iyilesiyormus. Glisemik indeksi düşük gıdalarla da bealenince sanırım sonuç çok iç açıcı olur.Insülin direnci neden olabilir.
Bu durumda Gl indeksine dikkat etmen daha da önemlidir diye dusunuyorum.
Çok ağır spor yapmadığın sürece sakıncası yok bence tabi tedavi falan veya hamile kalmada riskli bi durum varsa zaten doktorun yapma demiştir o zaman yapılmazBeni spordan alıkoyan en büyük şey ya şans eseri hamile kalırsam da bebeğe bir şey olursa kaygısı idi, buna son vermek için şöyle bir yol izlemeye karar verdim:altı ay boyunca hamilelik yok.Şubat ayına kadar sadece kilo vermeye odaklanacağım.Önümde 6 ay var.Her ay 3 kilo versen 18 kilo yapar.Şubattan sonra da bebek iç.in uğraşacağım.Böylece de 6 ay düzenli spor ve diyet yapacağım.
Çok ağır spor yapmadığın sürece sakıncası yok bence tabi tedavi falan veya hamile kalmada riskli bi durum varsa zaten doktorun yapma demiştir o zaman yapılmaz
En iyisini sen bilirsin tabi o riskide göze almamak lazım bencede ertele kilo verdikten sonra daha iyi olur bende kilo vermek istiyodum piyangodan çıktı bizimki :) veremedim çokta almadım hamileyken doğumdan sonra verdiğimi emzirirken geri aldım ellerim titriyodu içim çekiliyodu böyle gecenin köründe yemek yiyodum emzirme bitince onları da verdim kaldım kendi kilolarımla başbaşa :)Daha hiç kalamadım ki ya...Kaygısı engelliyor en azından acaba deyip ertelemeywyim dedim artık.
Benim planima çok benziyorBeni spordan alıkoyan en büyük şey ya şans eseri hamile kalırsam da bebeğe bir şey olursa kaygısı idi, buna son vermek için şöyle bir yol izlemeye karar verdim:altı ay boyunca hamilelik yok.Şubat ayına kadar sadece kilo vermeye odaklanacağım.Önümde 6 ay var.Her ay 3 kilo versen 18 kilo yapar.Şubattan sonra da bebek iç.in uğraşacağım.Böylece de 6 ay düzenli spor ve diyet yapacağım.
Hoşgeldin canım.. adetim geckti midem bulanıyo demişsn test yaptnmı hamile olmayasın kız?Daha hiç kalamadım ki ya...Kaygısı engelliyor en azından acaba deyip ertelemeywyim dedim artık.
En iyisini sen bilirsin tabi o riskide göze almamak lazım bencede ertele kilo verdikten sonra daha iyi olur bende kilo vermek istiyodum piyangodan çıktı bizimki :) veremedim çokta almadım hamileyken doğumdan sonra verdiğimi emzirirken geri aldım ellerim titriyodu içim çekiliyodu böyle gecenin köründe yemek yiyodum emzirme bitince onları da verdim kaldım kendi kilolarımla başbaşa :)
Hoşgeldin canım.. adetim geckti midem bulanıyo demişsn test yaptnmı hamile olmayasın kız?
Benim planima çok benziyor
İnşallah muvaffak oluruz
aman bazı doktorlar çok biliyo herşeyi bende ilk keseyi görmek için gittim kadın bana üniversiteye git kilolusun tansiyon şeker olur sende dedi bi daha gitmedim okadınaPiyongodan çıksa başım gözüm üstüne tabi :)) Bir de doktor bu kilo ile hamile kalırsam düşük yapabilirsin dedi de
emzirirken veriliyo yalan yani bencede :) ha tutabiliyosan kendini belki verirsinBende kilo vereyim hamile kalayım demiştim 99 kiloydum diyete ve spora başladım hemde her gün yarım saat tranbolinde zıpladım on gün böyle geçti meğer hamileymişim hamilelikte çok kilo almadım doğum sonrası hemen gitti aldıklarım emzirme döneminde hamilelik kilomu bile geçmiştim
99 kilo ile hamile kalınca, hamilelik esnasında sorun yaşadınız mı? Hamilelik şekeri fln gibiBende kilo vereyim hamile kalayım demiştim 99 kiloydum diyete ve spora başladım hemde her gün yarım saat tranbolinde zıpladım on gün böyle geçti meğer hamileymişim hamilelikte çok kilo almadım doğum sonrası hemen gitti aldıklarım emzirme döneminde hamilelik kilomu bile geçmiştim